- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uluwatu
csendes tag
Ez most komoly? Azért mert nem működik egy (amúgy nem olcsó) mobil egyik legalapvetőbb funkciója, a GPS, térjünk vissza a kőkorszakban külső GPS vevőkkel?.. Besz*rok.
Nekem elegem van ebből a mobilból. Még egy éve sincs meg, de mostanra kiderült hogy
- a GPS semmit sem ér. Azt javasolják hogy kapcsolja be az ember a "high accuracy"-t, vagyis a wifi és/vagy mobilnet kell ahhoz hogy bemérjem a helyet. Magyarul a GPS nem végzi a dolgát és gondolom ezt már a kezdettől fogva tudták, mivel alapból ez van beállítva, a low accuracy-t külön kell beállítani. Engem azért idegesít még jobban mint másokat, mert miközben a legtöbb ember "csak" navigációra használja, nekem sportoláshoz kell és nem tudom számontartani az edzéseim mert össze-vissza táncol a jel, kiesik, túl nagy távot mér, stb.. Már vezetni sem érdemes a navigációval, mert még az amúgy tökéletes GoggleMaps sem tudja bemérni és már számtalanszor eltévedtem új helyszínen. Legjobb egyszerűen az útvonalat előre jelölni és az utcákat figyelni, kész röhej.
- a telefonálás egy rémálom: időnként miután kihangosítom, ha visszakapcsolom normál hangra, a túloldalon nem hallanak. Persze a kütyü nem konzekvens, csak időnként csinálja ezt is, így javítani sem érdemes visszaküldeni mert nem fogják elhinni hogy baja van.
- az úgynevezett tárhely egy nagy csalás: nincs belső meg külső memória, hanem csinál két belső partíciót, mindkettő 7,5 giga, az egyiket SD kártyának nevezi, de SD kártya használat nincs, nem lehet rá írni, bármilyen tanácsot követek. Nesze neked 16 Gb + SD kártya használat!Nekem is az ázsiai B12-es verzió van. De hogy hogy sikerült a német ebay-en pont ezt beszerezni, számomra rejtély. Szépen megy vissza a 11.-ik hónapban, remélem 1 év a gari.
Ha valaki tud varázsmegoldást a GPS-re, szívesen hallom. Igaz hogy soha többé ZTE, de kidobni meg túl drága volt, mert amúgy jól teljesít, még ha olyan sikamlós is hogy mindig attól félek mikor fogom leejteni, az olcsó aliexpress tokok meg belógnak a kamerába és törnek mint a ropi. -
Uluwatu
csendes tag
válasz
GhanBuri Ghan #226 üzenetére
1. SlideIT (Dasur Ltd.) Black Licorice skin. Van rajta angol, magyar és német szótár amit váltogatok ha épp kell.
4. Köszi a tippet, ez tényleg jó ötlet! -
Uluwatu
csendes tag
Én Sygic-et használok, v15.2.5, legálisan lifetime letöltéssel.
Eddig vegyes érzéssel: nagyon lassan találja meg a jelet. Amikor már megtalálja, jól megy, bár előfordult már párszor hogy útközben rakoncátlankodik. Bízom benne hogy valami firmware frissítéssel ez megjavul, de eddig eléggé bosszantó, szerencsére otthonról nem kell gyorsan navigálnom, mire az autópályára jutok, már megvan a jel.
Más tapasztalatok az utóbbi hetekben amik nagyon bosszantóak és már bánom hogy nem egy jól bevált márka mellett voksoltam:
1. swipe irást használok szinte mindig mert kb 30% időt megtakarít és egy újjal is gyorsan meg, ráadásul közben mást is csinálhatok mert szinte vakon lehet a szavakat így formálni. Sajnos viszont a régi mobilomhoz képest ami elázott (LG Google Nexus 4) sokkal lassabban tudja csak követni a gyors újjmozgást, így rosszul köti össze a betűket és ez által rossz szavakat javasol/formál. Volt már hogy teljesen ártatlan szavakra ilyeneket hozott ki hogy "kurva", "ribanc", stb. Kiváncsi vagyok hogy ez a Dasur féle SlideIT algoritmusát minősíti, vagy hogy ha a legtöbbet használt szavak alapján javasol, a többi kedves felhasználót akinek a legtöbbet használt szavaiból javasol a szoftver.. Ezáltal a kb 30% időnyereség helyett most talán 10%-al tudok csak gyorsabban írni, nem csak a lassabb mozgás miatt, hanem azért is mert meg kell néznem minden szót hogy ne írjak olyanokat amiket utólag nagyon nehéz lesz elmagyarázni (köszönő viszonyban sincsenek egyes elírások, ami ugye egy sima billentyűzetnél max egy pár betű, de nem egy teljesen más szót eredményez), ami a sok chatnél főleg bosszantó.2. Amit még szerettem a Nexusban, az az egyszerű funkció hogy a jobb oldali gombot csak egyszer kell megnyomni és felugranak a nyitott app-ok amik közül lehet válogatni, bezárni őket. Az S6-nál sajnos az egy nyomásnál egy teljesen haszontalan, előre konfigurált almenü jön elő, benne a Micolor, Wallpaper, Effect és Menu (ja, angolul szeretem). A nyitott appokért egy hosszú gombnyomás kell, ami nagyon idegesít, mert gyorsan szeretem kezelni a mobilt. Ki a franc találta ezt vajon ki..
Tudja esetleg valaki hogy át lehet e konfigurálni a jobb gombot, hogy egy nyomással nyissa az appokat?..3. Szintén idegesít hogy a "notification toggle", vagyis amikor lefele húzom a képernyőt, csak előre konfigurált ikonokat ad a sorokban. Vagy ki-, vagy bekapcsolom őket, nem tudom változtatni. Ráadásul mivel nem tartalmazzák a wifit, még egyszer lefele kell húznom a képernyőt ha ki vagy be akarom kapcsolni, vagy a mobilnetet. E miatt kellett egy widgetet raknom a főoldalra, ami sok helyet foglal.
4. Szerettem a Nexusban azt is hogy a nem állandóan használt appokat egyszerűen elraktam és külön app menüből nyíltak. Most minden ott virít a sok oldalon, ez a kedvencek felrakását is nehezebbé teszi.
5. A fő funkció: a telefonálás. Hát itt sem remekel éppenséggel
. A hangminőség sokkal rosszabb mint a Nexus volt, halkabb és elmosódottabb a hang, ráadásul van hogy hívás közben is romlik a minőség. Továbbá a kihangosítója sokkal torzabb és gyengébb hangerővel bír, a vonal másik végén levők pedig ilyenkor mindig panaszkodnak.
6. Anyaghasználat: nekem semmi bajom a műanyag hátlappal, kinézetre. De tényleg csúszik és nincs nagy lapátkezem, mégis folyamatosan vigyázni kell hogy mikor ejtem el. Már várom az Aliexpressen rendelt tokot, mely esztétikailag megöli a mobil kinézetét, de legalább nem töröm rögtön össze. Egyszer már el is ejtettem és rögtön került rá egy milliméteres karc, érezni is használat közben.
7. Fényszenzor: mint valami hiperérzékeny lény, úgy válzogatja a képernyő fényerőjét, teljesen stabil fényviszonyok mellett is. Tud erre valaki megoldást, hogy kevésbé gyorsan próbáljon már kedvembe járni? Olyan mint egy komornyik a régi filmekből aki folyamatosan az ember ruháját igazgatja, menet közben
.
Ezek a műveletek kb a mobilhasználatom központjává váltak elég hamar, teljes időpocsékolás.
Őszintén szólva ami a sebességet illeti: nekem a fő funckiók a gyors swipe írás voltak, a navigálás hasznossága és a mobilhasználat. Mindenezen téren jelentős visszalépés a 2 éve még 250 EUR-ért megvett Nexus 4-hez képest (kinti német ár volt a Play Store-ban, piacra dobáskor..). A procit nézve ráadásul gyorsabbra számítottam, de elég nagy csalódás hogy a papíron gyengébb Nexus 4 jobban teljesít. Ami sokkal stabilabb is volt.
Szumma szummárum: még mindig az újdonság varázsával bír az S6 és a tény hogy megint van mobilom amin minden app-om fut, nem is lassan, de ezek a fő funkciók mutatják hogy nem egy márkanév és ennyi pénzért ha tudtam volna hogy csak ennyit kapok, vettem volna megint egy Nexus 4-et. Ha lehetett volna még ennyiért kapni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest