- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One UI zápor esett a hétvégén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27699 üzenetére
Mivel nem olvastad el a leírást...
Ettől a mondattól leszel szíves újra, és "lőn világosság" >> "Hogyan kell használni?"
szerk:
Igen, ott települnek a driverek. Vagy nem. Windows 7 alatt minden további nélkül. Xp-vel... na az szívás... -
elfelejtette
veterán
válasz
Keeperv85 #27698 üzenetére
Nem. Csak annyit, hogy "használata ugyanúgy történik, mint a fenti csomagoknak", csak ez számomra nem mond semmit. Annyit írsz, hogy keressük meg az "USB hibakeresés" pontot,
majd kapcsoljuk ki és várjunk, illetve kapcsoljuk vissza és várjunk még a driverek feltelepülnek. Utána pedig egyből azt, hogy kattintsunk a setup.bat file-ra, csak így nekem nem lépett túl a waiting for device részen... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27697 üzenetére
Olvasd el a leírást. Írtam valahol benne, hogy FTM-be kell tenni?!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27695 üzenetére
Semmi. A Blade függősége... khm.. "illúzió". Vannak "függő" romok rá (a Fingerprint sorozatot direkt nem piszkálta Zsoca anno.), de nem jellemző. Ráadásul azok nem tudják mire függnek. Tehát ha a Telenoros felrakod a Voásra, akkor is Vodás marad, nem lesz Telenoros.. Ellenben ha... upsz.. ezt itt nem...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27693 üzenetére
Gen2-re nem szokott bejönni egyik sem. Viszont az áramkimaradás nem gond. A módszer teljesen veszélytelen. Ha nem sikeül az alatt a 20 mp alatt, amit kb. igénybe vesz, akkor sem lesz semmi baja a telónak. Legrosszabb esetben éppen semmi recovery nem lesz rajta, de annak nagyon kicsi az esélye.
-
elfelejtette
veterán
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27690 üzenetére
Én ezt a módszert használom: [link]
Hogy miért? Mert nem kell hozzá extra program és egyből lesz CWM recovery-d is, ha esetleg mégsi custom romot szeretnél.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Keeperv85 #27689 üzenetére
Szia!
Egyelőre maradnék a gyári romnál, csak a Titaniummal le akarom fagyasztani a felesleges alkalmazásokat, meg beállítani Droidwall-lal, hogy ki és hogyan kapcsolódhat, mivel vitamaxos vagyok, és a kevéske mobilnethez nem akarom, hogy minden program hozzáférjen, na meg egy reklám blokkoló is jól jönne.
Kötzben megpróbáltam a z4-et, csak temporaryt enged, permanentet nem... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
elfelejtette #27688 üzenetére
Kérdésre kérdés: miért akarod rootolni? (Egyébként a z4root nem szereti a GEN2-es Blade-et..).
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy független Blade-et, de szerintem nem volt gyárilag az, mivel ezt írja:
Baseband:
P729V01
Kernel:
2.6.32.9-perf
zte-kernel@Zdroid-SMT
Build:
FRY_TELENOR_P729V1.0.0B01A telefonon amúgy teljesen gyári 2.2 van, még root jog sincs, Ask mr pigfish szerint gen2. Mi a tuti módszer a rootoláshoz, z4root? Csak mert azt is szidják néhány oldalon...
Üdv. -
bubi92
őstag
Hejho
már vagy fél éve nincs meg a bladem így elfelejtettem, hogy milyen sorrendben van a mókolás, viszont most rám bíztak egyet.
szóval jól emlékszek?
gen1-gen2, ha 1 akkor gen2-ítés
recovery telepítés
tpt-vel particionálás
android felrakásamilyen romot érdemes felrakni? legalább egy napot bírjon ki, jó lenne ha minden működne, de talán egy-két dologtól ellehet tekinteni, ha nem. lényeg, hogy jó gyors legyen.
legutolsó nightly cm7? ics, jb? -
dkpisti
tag
Hellosztok blade hangszorója telefonáláskor (tehát ami a fülnél van) recseg ropog hol találok hozzá? ha valaki tud írjon köszi
-
Váratlan munka jött közbe, így el kellett halasztanom a múlt hétvégére ígért buildot, erre a hétvégére
-
Predator2
addikt
Helló
Egyik hölgy ismerősnek ZTE Blade telefonja van és nem ismeri fel neki a az xp a telefont.
A segítségeteket szeretném kérni driver ügyben.Ezt találtam de nem tudom, hogy jó e mert nekem nem ilyen telefonom van:[link]
THX a segítséget előre is. -
Deeday
senior tag
válasz
balpeter04 #27670 üzenetére
Ice armort tettem fel éppen ,de ebben meg nincs system update menü
-
Deeday
senior tag
válasz
balpeter04 #27668 üzenetére
http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=209&t=319
Ezt próbáltad ?
-
Deeday
senior tag
válasz
balpeter04 #27666 üzenetére
Melyiket érdemes feltenni Gen2 -re ezekből ?
-
balpeter04
tag
Particionálni szeretném a telefont, ám nem tudom TPT üzemmódba tenni.
Így próbálom: image mappa a megfelelő fájlokkal az SD-kártya gyökérkönyvtárában, telefon kikapcsol, akksi ki-be majd Hangerő+ és MENU együttes nyomásával, zöld droidnál megáll (el sem kezdődik) a folyamat. Partíciós fájlokat újra letöltöttem, felmásoltam a kártyára megint off.
Jelenleg CM 10.1 van fenn rajta, de szerintem a ROM nem befolyásolhat egy ilyen folyamatot.
Valamilyen ötlet, tipp? -
BBéci
legenda
Ismét egy kérdés: hogyan lehet a csengőhangot emelkedőre állítani?
Ez szerintem az alapvető kulturáltsághoz tartozik, lehetőleg ne zavarjuk a környezetünket a telefonunkkal. -
Deeday
senior tag
Sziasztok. Kaptam egy Blade et régen is volt már ilyen készülékem ,de ez most nem az enyém. Szeretnék rá tenni valami móolt romot amivel gyorsabbá tehetem barátomnak a telefont. Olyat ajánlanátok nekem ami mindennapi használatra jó ,gyors és át lehet a memóriakártyát is particionálni a rendszernek ?
-
birkozo00
csendes tag
Én nemrég vettem meg a Blade III - at és az a kérdésem , hogy melyik lenne az egyszerűbb ? Venni egy nagy teljesítményű akkut vagy venni 2 kicsit kisebbet és egyenként feltölteni őket ? Mert a gyári ( 1600 mAh ) nekem lemerül és ekkor gondoltam ,hogy veszek egy 1750 mAh - ast . De láttam az ebay -on , hogy lehet váltogatni is őket .
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak van ilyen készüléke, és az a gondja, hogy folyamatosan megtelik a rendszermeghajtója. Töröl 1-2 SMS-t és akkor megint elvan 1 hétig a telefon, viszont most már odaáig jutott, hogy 15-20 mentett SMS üzenete van. Elvileg erre a meghajtóra nem lehet menteni semmit sem, ezt csak a rendszer használja. Tudnátok segíteni, hogy ez miért van? A készüléken 2.2-es Telenoros android van.
-
Gulyopapa
addikt
Ha adott egy nem gyári "független" Blade, megvehetem, menni fog minden szolgáltóval ?
-
Aksomatic
senior tag
nekem van egy hibátlan bladem ha valakit érdekel...
-
Aksomatic
senior tag
Ziyan új buildjéről valami hír?
-
BBéci
legenda
-
1899
csendes tag
válasz
x1port #27641 üzenetére
Tehát 15-20ezer? Ha már itt tartunk: ez a törött lcd-s mennyiért megy el? Leginkább olyanokat látok, amik külsőleg is sérültek (betört a képernyő) és 5-8ezerbe kerülnek, én ezzel 8-10-re azért számíthatnék, vagy rosszul gondolom? (persze 2 éves, nem teljesen karcmentes...)
-
Szevi
tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni, hívás befejeztével nem tudom letenni a telót, mert sötét a kijelző.
ZTE Blade: CM7: The Godfather
Nem jön vissza a képe.Üdv!
-
1899
csendes tag
válasz
dvdbackuper #27638 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ez 100%? Én is ettől féltem, de azért reméltem, hogy lehet egyszerűbb is a probléma. Ha nem én cserélném, mennyi lenne, és hol lehet cseréltetni? (Remélem ez még belefér a topikba...) -
andrasxx
tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, mert volt 2 évig Bladem...
Most újra szeretnék egyet venni másod telefonnak, pontosabban internet megosztónak a nyári szabadságra és más alkalmakra, ahol nincs vezetékes internet...
Egy ZTE Libra lenne nagyon olcsón. Mennyire hasonló ez a Blade-hez? Leírás szerint az adatai megegyeznek... van ebben tapasztalata vagy ismerete valakinek?Előre is köszönöm!
-
1899
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy kb két éves blade-em, aminek hirtelen elromlott a képernyője - volt egy kisebb leejtés (fa padlóra fél méterről) előtte 1-2 nappal, de amúgy látszólag közvetlen előzmény nélkül történt a dolog. A helyzet az, hogy a kijelző egy negyede (bal oldalon) működik, kicsit vibrál, és furcsán elszíneződik néhány helyen + mellette színes csíkok vannak, a jobb oldali nagyobb rész pedig teljesen sötétszürke (fénye van használat közben).. De az érintés érzékelése hibátlanul működik. Egyrészt az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megtudni, hogy szoftveres, vagy hardveres-e a hiba? (bár előbbit erősen kétlem) Másrészt, hogyha hardveres, lehetséges-e, hogy csupán egy kábel mozdult ki a helyéről? Ez esetben szakértelem nélkül is javítható a probléma? Valakinek esetleg ilyen tapasztalat? Mire figyeljek?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
BcHuNgArY
csendes tag
Üdv! vettem egy Telenoros Bladet a napokban,amit elvileg függetlenítettek,de a T-Mobile-os kártyámmal mégsem tudom használni,mert azt írja ki hogy nem sikerült regisztrálni a hálózatra próbálja meg később... ilyenkor mi a teendő?
-
dolph
csendes tag
Sajnos az általad írt megoldás nekem nem segített. Töröltem az összes cach-t az összes programban, de továbbra sem engedte. Azonban próbaképpen a telefont root-oltam és bootloader módban indítottam el (sajnos a nyomvatartós gombos megoldással nem sikerült úgy elindítani, mert folyamatosan újraindult, vagy normál módban indult el). Azonban a blade-check programmal elindítottam bootloader módban és a "fastboot -w"-vel sikerült törölnöm minden beállítást a telefonból és így összejött a factory reset.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő közreműködést.
-
dolph
csendes tag
válasz
joiner007 #27626 üzenetére
Próbáltam már, hogy két account van a telefonon, de az eredetit akkor sem engedi törölni. A tpt-t még nem próbáltam és ha lehet akkor azt hagynám utoljára, mert ahogy én olvasgattam és értelmeztem több fórumot és leírást, előtte a gen1-es készülékemet gen2-vé kéne alakítanom. Sajnos mivel gen1-es a készülékem így ahogy néztem nem igazán találtam hozzá ROM-ot, amivel esetleg újra tudnám rakni a teljes rendszert. Mivel a bekapcsoláskor semmilyen "billentyű" kombináció nem akar nekem működni, így egyenlőre olyan megoldásra vadászok amit rootolással meg lehet csinálni, mert eddig csak azt tudtam a készüléken eredményesen végrehajtani.
Mindenféleképpen próbálkozom többféle megoldással, de mivel sajnos nagyon kevés időm van ezekre naponta, így valószínűleg több napot is igénybe fog venni a dolog. Mindenkinek köszönöm a segítő közreműködést, ígérem minden minden lehetőséget ki fogok próbálni és be fogok számolni a megoldásról, hogy ha más is hasonló helyzetbe kerül, akkor legalább találjon rá megoldást. Ha bárkinek van még bármilyen ötlete nagyon szívesen veszem, a helyes megoldást javaslónak mindenféleképpen ajánlani fogok egy nagy piros pontot.
-
BBéci
legenda
Sziasztok!
Már 26 hónapja használom a BLADE-et internetezésre, de csak tegnap este tettem át K750i buta telefonomból a SIM kártyát. Sajnos több órányi próbálkozás és ennek a topiknak az olvasása sem volt elegendő ahhoz, hogy a BLADE lássa a SIM kártyán lévő neveket és telefonszámokat.
Segítsetek, mi a megoldás? -
joiner007
aktív tag
Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy létrehozol egy másik google accountot a telefonon, és akkor megpróbálod törölni az alapértelmezettet. A partícionálás TPT-vel nem rossz ötlet, de ehhez át kell rágnod a fórumot, mert nem tudom, hogy gen1-es készüléken is ugyanúgy megy-e mint gen 2-esen.[link]
-
dbius
veterán
tpt-s módszerrel nem próbáltad meg esetleg újrapartícionálni és utána másik romot felrakni recoveryből? Ha jól emlékszem a tpt-s csomagok raknak fel cwm recoveryt is.
Ezzel a módszerrel a memóriakártyán kell létrehozni egy könyvtárat a gyökéren belül és abba átmásolni a tpt fájlt, majd kikapcsolni a készüléket és Hang FEL + menü + bekapcsolás gombok kombinációjával indítani, ekkor indul is az újrapartícionálás. Utána pedig mehet fel a készülékre egy rom recoveryből.
garantáltan új rendszert kapsz, nem lesz benne semmilyen gmail account.
Hungariandroid fórumon találsz erről leírást. Azzal biztosan lepucolnál mindent, csak ugye romot is újra kell rakni.
-
dolph
csendes tag
válasz
Thrawn #27622 üzenetére
Próbáltam a recovery-ből a factory resetet, és meglepődtem amikor elindult a készülék és minden beállítás továbbra is benne maradt. A telenor-os frissítés megvan nekem, sikerült letölteni, de sajnos az FTM módot sehogysem sikerült még eddíg nekem elővarázsolni. Egy korábbi blade-m esetében pikk-pakk működött a szolgáltatói frissítés, bár az T-s volt. A hang le gombot nyomtam és úgy dugtam össze usb-vel a géppel, de sajnos folyton újra boot-ol a készülék. A factory resettel háromféleképpen próbáltam eddig, de egyik sem jött be.
1. próbálkozásom a gyári beállítások visszaállítása a személyes adatoknál - sikertelen - legalább 5x próbáltam.
2. próbálkozásom a hátlap alatt található reset gomb megnyomása - sikertelen - 1x próbáltam
3. próbálkozásom a készüléket root-oltam z4root-al, majd terminál emulátorral "reboot recovery" - utána factory reset. - sikertelen - 2x próbáltam.
4. próbálkozásom, hogy a ROM manager-el raktam fel recovery-t és a wipe data, wipe cache-el próbáltam kitakarítani sikertelenül - 1x próbáltamValaki egyáltalán ilyen makacs beállításokkal találkozott már? Jelenleg egyenlőre a készülék butatelefonként van használva, de szeretném, ha ki lehetne használni az androidban rejlő lehetőséget is.
-
Thrawn
félisten
Emlékeim szerint a szolgáltatói frissítéskor még akkumulátornak sem szabad a telefonban lennie, a hangerő fel/le egyszerre nyomva tartásával kell USB-n keresztül a géphez csatlakoztatni a Bladet. Erre viszont már nem vennék mérget, több, mint egy éve, hogy ráeresztettem a telefonomra a T-Mobile-os frissítőt.
-
dolph
csendes tag
válasz
Thrawn #27619 üzenetére
Megpróbálnám, de sajnos a hangerő - nyovtartás bekapcsoláskor nem akar működni, nem lép FTM módba, hanem boot loop-ba kerül, ha jól ismerem a kifejezést (folyamatosan újraindul, amíg nyomva tartom a hangerő gombot). Van-e más módszer amivel még esetleg fel tudom rakni a szolgáltató ROM-ját. Root-olni már tudtam a készüléket, így sikerült recovery-ben újraindítanom, de ott sajnos nem törölt nekem semmit. A wipe dalvik esetleg segíthet. Nem vagyok még otthon az androidban, így nincs kizárva hogy hülyeséget kérdezek, de nem akarom téglásítani a készüléket, így igyekszem előtte utána járni a lehetőségeimnek. A készülék már nem garis.
-
Thrawn
félisten
Ha a szolgáltató által kiadott frissítést megcsinálod, akkor garantáltan alapállapotba kerül a telefon. Ezután rootolni kell, CWM recoveryt telepíteni, onnan pedig már bármelyik főzött ROM-ot fel tudod rá rakni. A régebbiek közül a CyanoGenMod 7-es, vagy a Swedish Snow RLS 7, az újabbak közül pedig ziyan ROM-ját ajánlom.
-
dolph
csendes tag
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni. A napokban jutottam hozzá egy Blade-hez. A készülék telenoros és gen1-es 2.1-es androiddal. A problémám annyi lenne, hogy a van benne egy google account amit sehogyan sem sikerült még eltávolítanom belőle (mivel nem az én azonosítóm, így nem is tudom használni), így nem tudok még telepíteni sem rá semmi appot. Próbáltam a fiók eltávolítást, de azt írta ki rá, hogy nem lehet. Próbáltam gyári beállítások visszaállítását, de az sem működött, minden megmaradt benne, semmit sem törölt. Próbáltam a készüléken a reset gombot is, de sajnos az sem segítet. Sajnos a hang- nyomvatartós bekapcsolással nem jön elő az FTM mód, hogy esetleg a szogláltató progijával frissítsem és hátha akkor tudnék valamit összehozni. Próbáltam már recoveryben a wipe data és wipe cache-t is, de sajnos az sem segített. Volt-e már valakinek ilyen problémája, tud-e valaki ebben segíteni nekem?
Előre is köszönöm!Köszönöttel:
Dolph -
joiner007
aktív tag
válasz
x1port #27614 üzenetére
2g ment, wifinél nem jó helyre tettem a vesszőt, a szinkron volt folyamatos. de mint mondtam ez az eredmény csak irányadó, mert amíg rendesen használtam a bladet, addig 1-1,5 napot bírt ki bekapcsolt wifivel, szinkronnal, gps-el. Már másik telót használok, de próbából megnéztem maximum mennyit bír. Így teljesen alapon (szinte minden kikapcsolva, használat nélkül közel 6 nap)
-
x1port
addikt
válasz
RohamDroid #27613 üzenetére
Igaz 2G elnézést!
De akkor sem megy éppen
Egyik sem -
Thrawn
félisten
válasz
RohamDroid #27607 üzenetére
Kikapcs-bekapcs után is megmarad ez a jelenség? Én még nem tapasztaltam ilyet, ellenben a gombok néha világítanak szundiban is (ismert bug). Plusz pár napja nincs világítás a Home gombom alatt, de erről nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres probléma lehet.
ziyan: 2n 4ó 33p most és még van 9% benne
-
RohamDroid
aktív tag
sziasztok találkozott már valaki olyan hibával zte bladen hogy mindig be van kapcsolva a háttérvilágítás ? Sose kapcsol ki ha kinyomom a kijelzőt akkor is világít a kijelző csak ugye nem ad képet.
-
válasz
Thrawn #27604 üzenetére
Én most butafonként használom, az asztalon csücsül, 2G mobilinternet van csak bekapcsolva, 2 nap 11 óra és 59%, 30 perc kijelzőhasználattal
néha felkel szinkronizálgatni ezt-azt...
A hétvége tájékán kidobok egy új verziót. Ami eddig kész: beállításokba integrált superuser (mint a CM10.1-ben, így nem fut feleslegesen a háttérben az is, hanem csak a beállítások alkalmazás), nem működő digitális óra widget eltávolítva (a CM10.1 stílusú ébresztőből maradt, igazából a cLock lenne, de azt nem kis munka visszaportolni), és egy picike optimizálgatás itt-ott
-
Montiii
csendes tag
válasz
Thrawn #27604 üzenetére
Nem jelez ismeretlennek semmit az eszközkezelőben. Minden ZTE-s cuccra azt írja, hogy naprakész az illesztőprogram. Egyébként a telepítővel ellátott driver felrakása után volt " mozgolódás" a telón, ki-be kapcsolta az USB frissítést magától. Azt hittem jó lesz vele. De ugyanaz, csak áll a képernyő a waiting for devicenál :S
-
Montiii
csendes tag
Sziasztok! Új romot szeretnék feltenni, de még kezdő vagyok. Gen2-es Bladem van. Olvastam többféle leírást recovery telepítéssel kapcsolatban. Jelenleg ez alapján próbálom megoldani: http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=110&t=78
fastbootal való újraindítás után ott figyel a zöld robot. ekkor beírom a fastboot-windows flash.. parancsot, de csak annyit ír folyamatosan, hogy "waiting for device". A leírás szerint ilyenkor nincs fent minden driver, és ott van mellé egy link, ahol drivereket találok. Először is felraktam az exe-s telepítővel elálltott drivert. Azzal is ugyanezt írja. Van még ott 2-3 csatolmány, de azokat a fájlokat nem tudom hova kell másolni.
Szívesen vennék egy kis segítséget a részetekről, hogy mégis mi lehet a gond.
Üdv.: Lóri!
-
Aksomatic
senior tag
Z4root
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- Renault, Dacia topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest