Hirdetés
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
pista59 #30002 üzenetére
Öööö
nem, de megnézem.
Szerk: Igen, ez segített, kösz!
@Glatius
Nem tudom elképzelni miféle hiba lehetne az én készülékemben. Ha bebootolok az Android rendszerbe, akkor ezek a gombok hardveresen tökéletesen működnek. A clockwork alatt is funkcionálnak, csak nem úgy, ahogy kellene. Ergo nem hinném, hogy a hiba hardveres, szoftveresen meg nem tudom mit ronthattam volna el egy recovery felrakásán, de ha senki másnál nincs ilyesmi és ezt megerősítitek, akkor legfeljebb újra felrakom. Esetleg egy linket adhatna valaki egy tutira jól működő változathoz. -
sing1ep1ayer
őstag
Nem tudom miért isteníti mindenki a 3.0.2.8-at, nekem speciel több gondom is van vele. Gyakori, hogy egy-egy menüpontba történő belépéskor / parancs nyugtázásakor (home gomb lenyomása) nem történik semmi, néha pedig a képernyő feketébe vált. Ismételt lenyomás esetén végrehajtódik a kívánt művelet. A másik, hogy hangerő fel gomb lenyomásakor nem felfelé lép a menüben, hanem egy szintet visszalép (kilép). Ha ez az atomstabil, szuperjó, agyondícsért Clockwork, akkor a többi nagyon gáz lehet.
Bár fagyni nem fagy... hogy valami érdemét is említsem.
Más: CM126 van fent nálam a Blade-en és az akksi üzemidő valami fantasztikus. Esküszöm az összes eddig próbált ROM-nál jobb, a rendszer pedig gyors és stabil. Egyetlen bajom a rádióval van, ami ugye nemrégiben került bele a Cyanogenmodba. Tök jól működik, csak éppen nem lehet benne páros tizedesre végződő frekit beállítani - azaz a 100.8-at nem hajlandó befogni, csak a 103.3-at. Van erre ismert gyógyír, vagy várjak még pár update-et?
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem tudom milyen progit használsz mozizásra, de nekem a MoboPlayerrel nem szaggat egy film sem, pedig még csak nem is konvertálom át őket. Igaz, többtíz gigás .mkv fájlokat még nem próbáltam lejátszani ezzel a huszonezres telefonnal.
-
sing1ep1ayer
őstag
SGS-en ezeket az eredeti kérdésemben említett segédprogival (Nitrality) gond nélkül ki lehet gyomlálni, gondolom akkor a Blade-en is kivitelezhető lenne. Ezért érdekelt volna, hogy létezik-e olyan app, amely anélkül távolítja el ezeket, hogy a rendszer meghülyülne tőle. Mindegyik helyére raknék mást, de az eredetire semmi szükségem.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#19617792 #29345 üzenetére
Kizárólag felhasználói programokat törölnék (service-eket nem). Magyarul olyan dolgokat, amelyeket ki lehet váltani, valamilyen alternatív alkalmazással (lásd: böngésző, billentyűzet, launcher). Gondolom ezeknek nem létszükséglet a futása... vagy megorrolhat miatta a rendszer?
Szerk:
@joestone
Én nem osztom az előttem szóló véleményét. Szerintem erős napsütésben szinte semmi nem látszik a kijelzőből még maximális fényerőn sem. Ez nem Super-Amoled megjelenítő, nem kell tőle csodákat várni. -
sing1ep1ayer
őstag
1.) Blast Monkeys fut valakinek Blade-en? Nálam CM120-ra látszólag gond nélkül feltelepül, de indításkor hibaüzenettel azonnal leáll és érdekes módon a Market sem látja a My Apps fülön.
2.) Tudtok olyan progit Blade-re mint SGS-en a Nitrality, amivel kigyomlálhatom azokat a programokat, amit a ROM alapból feltelepít? (pl: gyári keyboard és launcher... stb.). Vagy az alkalmazások menüpontban gond nélkül törölhetem ezeket?
-
sing1ep1ayer
őstag
GT540 ellen néhány apróság:
- A kijelzője nem csak hogy rosszabb, mint a Blade-é, de tapicskolni is baromi idegesítő tud lenni egy idő után. Ismerősömnek volt egy - eleinte hajtogatta, hogy érzetre a gyári ROM-mal milyen jól megy a teló, gyorsabbnak tűnik a ZTE-nél, de egy hónap múlva túladott rajta mert például az értesítési sávot kínszenvedés levarázsolni. Egyszerűen kényelmetlenül magasan kell hozzá megérinten a képernyő tetejét - bár hozzáteszem, ezen lehet segíteni pl. ADW-, vagy GO Launcherrel.
- Másik dolog ami negatívum: kevesebb rá a custom ROM - a Blade felhasználók tábora világszerte sokkalta nagyobb. Eleve 1.6-os androiddal árulják, de gondolom már létezik rá 2.1-es is, amihez azért még ajánlatos egy Task Killert feldobni és vesződni vele, ilyen a Blade-re nem kell.
- A kisebb kijelzőfelbontás is olyan dolog amivel együtt lehet élni, de ha két hétig használod az ilyen szempontból jobb telót (Blade), akkor nagyon gagyinak tűnik a másik.
- Kevesbb RAM és ROM (ezeket gondolom tudod) - szépen behatárolják mennyi program fér el a készülék belső memóriájában és ha az betelik, akkor lassulást okoznak, amennyiben (egy esetlegesen lassú) SD kártyáról kell majd folyton olvasgatnia a rendszernek.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
paramparya #21019 üzenetére
Szerintem csak simán egy alarms nevű mappába kell rakni a memóriakártyán az ébresztési hangot, nem pedig media\audio\alarms-ba.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Willhunting #20967 üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom vele (N80).
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
kelzsoca #19563 üzenetére
Persze, csak csodálkozom hogy néhány emberkénél lakásban is tökéletes a GPS vétel. Szabad ég alatt nekem sincs semmi bajom vele (már említettem is), de azért annyira nem tartottam erősnek a telefont ilyen oldalról, hogy a szobában is tökéletesen határozza meg a helyzetemet. Mindegy, szerintem túllendülhetünk ezen.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
sto1911 #19551 üzenetére
Ez igaz, de mint írtam Aura után már a GPS státusz sem látta a korábban azonnal megtalált 8 műholdját.
Mindez persze lakáson belül, utcán, kocsiban... stb. nincs velük gond. Hozzáteszem hogy egy 4 emeletes téglaház földszintjén lakom és az ablak előtt égig érő fák vannak.
-
sing1ep1ayer
őstag
A lakásban?
Sátorban laksz, vagy mi a szösz?
Egyébként most ezen felbuzdulva kipróbáltam én is. Elindítottam a GPS Státuszt: azonnal 8 műholdat lát. Oké. Elindítottam az Aurát, az kínkeservesen talált kettőt, néha hármat-négyet. Aurából kiléptem, GPS Státusz ismét elindít: 2-3 műhold.
Az egyikkel valami nem kóser ezek szerint.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
itsDani #18306 üzenetére
"cm-ben nicns se market, se egyéb google programok."
Lehet, de ha beállítod a Google fiókodat és internetre csatlakozol, akkor azonnal felkínálja letöltésre az összes Google alkalmazást (menüből választhatsz mi kell, mi nem kell) és szerintem a Marketet is felpakolja (mivel nekem tuti hogy alapból volt CM-en).(#18331) TRob1
Ha CM-ről álltál át CM-re, akkor a TB használata tök felesleges volt. Egyszerűen mindenféle wipe meg format nélkül felpakolhattad volna az n73-ra az n81-et és minden programod, minden beállításod működne. Én is így frissítettem n64-ről n80-ra. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
sunahunter #18246 üzenetére
Az információsávos widgetre a megoldás az, hogy nem használod, de alternatívát nem fogsz találni a Marketen, még fizetőset sem. A CM-ben lévő megoldás annyira jó, hogy a Galaxy S-en található hasonló power widgetet is könnyedén űbereli.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Frozzy #18155 üzenetére
Én úgy 3 órája update-eltem az n64-et n80-nal és azóta összesen kétszer-háromszor nyúltam csak a telefonhoz - épp csak addig kapcsoltam be a kijelzőt, hogy megnézzem mennyi az idő - de a lényeg, hogy a töltöttség még 100%-on van.
Az n64 valamiért egyfolytában szívta az akkuut még kikapcsolt képernyőnél is és nem beragadt program okozta, viszont itt minden OK-nak tűnik. Bár nem akarom elkiabálni, mert ennyi idő alatt még nem tudhatom, mennyire pontosan jelzi ki az akksi töltöttségét. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
barnam_ #18035 üzenetére
Ettől féltem, én is csak ezt a régi ROM-ot találtam.
Mindegy, utánanézek milyen bugjai vannak, hátha jó lesz. Egyszerűen nem tudok élni enélkül a widget nélkül, nem is értem miért nem raknak bele valami hasonlót minden ROM-ba.
Sajnos viszont a CM hihetetlenül zabálja az akkut. Lerakom a telót este, reggel ébreszt és már 80%-on van, míg korábban a JJ7-tel nagyon rossz esetben esett 2%-ot a töltöttség egy éjszaka alatt. Ez 10x-es fogyasztást jelent és hiába monitorozom mi okozza, mindig csak az jön ki, hogy semmi... azaz maga a rendszer fogyasztotta el, csak úgy heccből.
-
sing1ep1ayer
őstag
Létezik olyan ROM, amiben benne van a Cyanogen-féle, notification bar lehúzásakor előtűnő értesítési energia widget (ahonnan wifit, BT-t, GPS-t... stb. lehet ki-be kapcsolni) és mindemellett nem zabálja úgy az akksit, mint a CM7?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Speeedfire #17513 üzenetére
Bocs, nem voltam egyértelmű. Az akksit zabálja nagyon, de ezen kívül minden rendben van vele. Töltened biztosan naponta kellene, ha azt a romot választanád - még kevés használat mellett is.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Speeedfire #17495 üzenetére
Én a 64-es CM-et használom, az teljesen stabil, ráadásul automatikusan Gen2-esíti a telót és a recoveryt is felpakolja, szóval a lehető legkönnyebben telepíthető rendszer. Egyetlen baja, hogy kicsit nagyobb az étvágya mint más romoké.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
IKuresZI #15015 üzenetére
Tényleg szép, de több apró zavaró dolgot találtam benne. Ami miatt repült is az jelesül az, hogy a widgeteket és parancsikonokat nem lehet az oldalakon tetszőleges helyre húzni, hanem egyszerűen önmagától mindig felülre és balra igazítja őket.
Nincs olyan, hogy mondjuk egy órát szépen beszúrsz a tiszta launcheroldal közepére, mert fel
ba...rakja a sarokba. -
sing1ep1ayer
őstag
Azon az oldalon amit belinkeltél olyan CM7-es ROM-ot találsz az első hozzászólásban, ami mindent megcsinál helyetted, csak ki kell csomagolni a letöltött zip tartalmát az SD-kártyára (egy image nevű mappát kell kapnod). Ha azzal indítod a telefont a menü + hangerő fel gombot nyomva, akkor Gen2-t csinál a Gen1-es Blade-ből, felrak hozzá egy recoveryt és felteszi a legújabb 2.3.4-es ROM-ot is. Bár a "nagyok" nem preferálják ezt a módszert, ellenben elég kényelmes és mivel automatikus a kockázat szerintem nem nagyobb, mint ha valaki lépésenként követne egy (vagy több) jó hosszú, esetleg félreérthető leírást.
Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- BestBuy ruhás topik
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest