- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Aktív témák
-
dzs13
csendes tag
az iránytű sztori újabb fejezete: hívtak a telenorból, menjek be próbáljam ki az összes blade-et, ami van, amelyik jó vihetem. Összesen négy volt. Kibontottuk mindet, mind a négy eltájolta kb 90 fokkal északot.
Ezzel részemről bizonyítást nyert, hogy nem hardverhiba, hanem a telenoros (2.1 update 1, G1) ROM hibásan kezeli az iránytűt.
Felvettünk rá hibajegyet, megígérték, hogy amint lesz rá javítás, cserélik (mert 72 órán belül jeleztem). Mondtam nem kell csere, csak egy ROM fix és update, de ezt már nem értette a srác.
Összességében rendesek voltak, nem próbáltak elhajtani, kifogást keresni, megtették ami tőlük telt, és én is nyugodt vagyok, nem hardverhiba -- amint lesz egy kis időm felteszek rá egy 2.2-est, hátha az megjavítja.
[ Szerkesztve ]
-
Glatius
őstag
Ha most rögtön azt mondod hogy vicceltél, még hajlandó vagyok úgy tenni mintha elhinném...
A dinamikus hangszóró állandmágnesét találtad meg, annak semmi köze az érzékelőkhöz.
A mágneses térerő irányát és nagyságát egy 3 tengelyes seciális chip (HALL?) érzékeli, a hangszórómágnes hatását befelé söntöléssel megszüntetik.
Megjegyzem ne szóld le a gyártót, ők találták fel az iránytűt!
[ Szerkesztve ]
Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P
-
anglergab
addikt
Nagyobb (mekkora?) sebességnél csak a GPS Status által kijelzett iránytű "javult meg", vagy egyéb Compass app iránytűje is?
Lehet, hogy a gyorsulásmérő (acc.) és a magnetométer (magn.) egymással interferál
Még az is lehet, hogy a kettő szenzor valójában csak egy hardvereszköz.
Ugye érzékel: gyorsulást (acc.), mágneses térerősséget (magn.), orientációt (acc. ÉS/VAGY magn.), fényerősséget, közelséget.Egyébként szerintem jó eséllyel a telenoros rom (kernel, driver) hibája ez, nem pedig a hardveré.
Az iránytű helyes működése romfüggő lehet, mert tapasztaltam eltérést az iránytű működésében különböző rom-ok esetén.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Gyári rom-ot használsz? (2.1update1?)
Rakj fel főzött rom-ot (pl. FLB-R10b Kelzsoca), és azzal is ellenőrizd.
Külső mágneses térre (óvatosan, nem szereti, főleg tartósan nem a közelségét mágneseknek), nagyobb ferromágneses anyagú testekre korrekten reagál?
Egyébként beltéren sokminden zavarhatja az iránytűt.
Google Maps-ben korrekten működik az iránytű?
Lehet, hogy a Compass program Blade-del nem teljesen kompatibilis.
Próbálj ki más iránytű app-ot!(#47067) pista59
Abból a kernel verzióból nem szükségszerűen következik, hogy G2-es. A fentebb linkelt programmal ellenőrizd, egyébként igen jó eséllyel G1-es.[ Szerkesztve ]
-
mira72
őstag
az elejére kaptár már választ.
geocaching... régóta nyomom, 1000féle készüléket, és ugyanannyi féle programot próbáltam már. a 4napos 7végén minden nap ládáztunk, a blade-el.. kellemeset csalódtam benne. a leghasználhatóbb készülék+program páros volt amit eddig használtam, a navitel progival...
g:hu -ra is érdemes rálesni.
navitelröl meg majd küldök egy privit...(#46758) elfelejtette: magyar az amint feltelepül ...
[ Szerkesztve ]
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
Keeperv85
nagyúr
"- a back gombra nem jelenik meg a feloldó képernyő, meg kell nyomni az on/off gombot, hogy megjelenjen. Időnként randomszerűen behozza. A gomb fizikailag rendben van, ezt leszámítva mindig reagál rá a telefon. Tapasztalt valaki ilyet?"
Normális működés. Csak a felső gombra éled, ha alszik már.
"- geocache-ingelni próbáltam ma vele. Az iránytű gyakorlatilag használhatatlan, összevissza pörög, ha állok, időnként elkapja a helyes irányt, de amint elindulok megint ugrálni kezd.
- a GPS egyszer-kétszer elvesztette a holdakat és elég nehezen talált vissza."
Ez már kevésbé. GPS Test-ben nézd meg. Ha azzal megy, akkor tegyél rá egy normális naiv programot. Van aki itt szokott vele geoládázni.
Aktív témák
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Xbox One
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20FE 128GB, Kártyafüggetlen, Használt, Ajándék Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest