Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
balage25 #5297 üzenetére
A HDMI-s i2s speciális, egyszerűbb az SPDIF coax, ha van. (milyen lejátszód van?)
Ez utóbbihoz dac-t választani kb. a pénztárca szab csak határt.A dac topikot ajánlom.
-
Van egy lejátszóm aminek I2s HDMI kimenete van, minden HDMI bemenetre csatlakoztatható, kompatibilis vele?
-
Tim82
félisten
válasz
alphamooncam #5292 üzenetére
Ha telepítve van Volumio-ra a Spotify Connect add-on, arra a Win-es Spotify kliens simán tud stream-elni. (Én is szoktam így Win-es notiról Volumio-s RPi-re stream-elni.)
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Valamelyik rpi-s audio OS-t össze lehet hozni hogy windows-os gépről streameljek hangkimenetet rpi-re. Tehát pl. böngésző vagy akármilyen windowsos forrás hangját? Voyage mpd mintha leírás alapján tudná, de nem vagyok benne biztos. Jelenleg rpihez van i2s spdif konverterem + spdif bemenetes dac és nem akarok ezért pc-hez is venni 10-15k-ért rendes usb/spdif konvertert. Sokszor munka közben is szól yt/spoti és jó lenne mindent keresztül lőni az rpi-n nem csak a lokális fájlokat.
-
Patice
Topikgazda
válasz
lp4EverLaci #5289 üzenetére
igen
-
lp4EverLaci
csendes tag
Sziasztok,
Megvan a kérdés átnéztem a Erősítő Yamaha R-N602 kézikönyvet és ezt találtam angolul:
only pcm signals can be input to the digital (optical/coaxial) jack of this unit.
csak a pcm jelek vehetők be a készülék digitális (optikai / koaxiális) aljzatába
Kérdés ez HIFIBERRY DIGI+ PRO működni fog-e ? -
csergyuri
tag
válasz
lp4EverLaci #5285 üzenetére
Ez a config van nekem is, bár én külön DAC-ra bízom a konvertálást.
Nekem sem teljesen világos mi a kérdés, de meg próbálom értelmezni. Az elv jó, telepíts neked tetsző programot, futtasd az RPI-n, coaxon max 24/192 jel tud menni a yamahának.
Ez a streamer, ezen fut a volumio (virtuoso) mert nekem kell a teljes értékű Spotify, Tidal master. SMSL M300 DAC-ot használok most. -
Patice
Topikgazda
válasz
lp4EverLaci #5285 üzenetére
Ha jól értem az a kérdés, hogy menni fog-e ez a felállás?
Ha igen, akkor a válasz igen, de ehhez megfelelő szoftver is kell + jó beállítások.
Moode Audio vagy Volumio lehet jó első körben. -
csergyuri
tag
Csak szólok, hogy ha valaki audirvana 30napos próba verzióban gondolkodna, akkor leginkább mac-en tegye, vagy ha mindenképp win, akkor csak 10/1803-tól felfelé fog működni.
-
lp4EverLaci
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok a témában van Yamaha R-N602 erősítő lesz egy RASPBERRY PI4 és ez [link]
érdekel hogy zenét hallgatnák vele de digital coaxial lenne őszkőteve működne a dolog mert spotify de sajnos csak Free használok.Meg zene fájlokat hallgatnék.
Köszi a segítséget válaszokat mielőbb várom. -
-
Patice
Topikgazda
PS4-nek, TV-nek DLNA kell, hogy lássák a HDD tartalmát, ahogy a Yamaha-nak is majd az kell.
OMV-t is ismerem, a házi szerveremen az megy (OMV4). Ezen a médiamegosztást a miniDLNA-val tudod elintézni. Pluginként telepíthető.
Viszont így csak szerverként fog üzemelni az RPi, médialejátszás kilőve.Yamaha vs. DigiOne: mivel már van DAC-od a Sabaj-ban + az egy "digitális" erősítő, aminél az a jó módszer,ha digitális forrásokat kötsz csak rá. Az analóg bemenetén érkező jelet bedigitalizálja és úgy erősíti, azaz egy felesleges analóg-->digitális átalakítást bevinnél a láncodba. A DigiOne meg egy nagyon jó "futóművet" csinálna az RPi-ból.
De látom a koax már foglalt, így akkor marad az USB, így tárgytalan ez a vonal. Sabaj...
-
otamas
csendes tag
Ez jónak tűnik, köszönöm!
Viszont mielőtt olvastam volna a válaszodat, még az este még elindultam egy másik irányba:
Létrehoztam egy OpenMediaVault SMB szervert az R Pi-n (próbaként egy pendrive-val). Ezt értelemszerűen már tudom kezelni a windows-os laptopról, viszont sem a PS4 sem a TV nem látja. Amit ők látnak, az a windows media server, amit menet közben a laptopon hoztam létre (just for fun, a hálózati varázslóval...)Miért tartod jobb választásnak az Allo Digione-t a Yamahánál?
A végére tumultus lesz a Sabaj input részén: Coax - TV, Optikai - CD lejátszó; RCA - Yamaha streamer, USB - üres.
-
Patice
Topikgazda
Szia!
Jó helyen jársz, ha ilyen fába vágtad a fejszédet.
Szerintem összehozható mindegyik pont, amit írtál, egyedül a 2-es pontban nem vagyok 100%-ig biztos, de szerencsére ezt könnyen ki tudod próbálni.
A javaslatom a rendszerre, amit a Raspberry-re tegyél: OSMC.
Ez egy Debian alapú rendszer, amiben integrálva van a Kodi, mint médialejátszó. Ez tud videót és audiót is játszani - egyedüli hátránya, hogy így zenelejátszáshoz is be kell kapcsolnod a TV-t, de szerintem vannak Kodi-hoz távvezérlő alkalmazások telefonra, így ez a része is megoldható.
A Kodi meg tudja oszatni a HDD-t a belső hálózatodon SMB protokollt használva így a többi eszközödről is el tudod érni a Raspberry-re kötött HDD-t, feltétele, hogy a Raspberry mindig legyen bekapcsolva.
A Málnát gondolom most USB-n lógatod a Sabaj A4-re, Yamaha helyett én inkább SPDIF kártyát vennék a Raspberry-hez, pl. Allo DigiOne.
Tidal és Spotify integrációról nem tudok nyilatkozni, de az OSMC-ben van 'App Store', ahol könnyen tudsz plugineket telepíteni a Kodi mellé, ezt kellene kipróbálnod, hogy ezekhez vannak-e alkalmazások OSMC boltból.
Ha nagyon érzed magadban az erőt, hogy parancssorból konfigolj egy ilyen rendszert, akkor erre is lehetőséget ad az OSMC: csak engedélyezni kell a Kodi menüjében az SSH belépést és ezután már lehet matatni a rendszerben. Pl. sima Debian repo-kból fel lehet rakni egy MPD-t, egyszer bekonfigolod jól, aztán ehhez is van távvezérlő app telefonra.
A sima Debian repo-kban szinte minden megtalálható, a lehetőségek tárháza nagyon nagy.
Nálam egy sima RPi 3B megy a konyhában 24/7, amire OSMC-t raktam, így a médialejátszás pipa, meg pluginnal YouTube és felraktam egy Roon Bridge-t, hogy streamelhessem a saját szerveremről a zenéket a Roon-nal. Én a sima USB kimenetét használom és egy SMSL Q5 Pro-ba megy a jel, ami egy 2.1-es felállást hajt. -
otamas
csendes tag
Sziasztok,
A témában újoncként (UPnP, DLNA, SMB, MPD és hasonló kifejezések eléggé idegenek számomra) kérnék segítséget tőletek, TL;DR.
A múlt héten vettem egy RPI3+ -ot, amire telepítettem a Moode Audio Playert és csatlakoztattam hozzá egy külső HDD-t. Sikerült elérnem, hogy lejátsza a HDD-n lévő zenéket és működik a Spotify Connect is. Ezután jöttek a nehézségek.
A Tidal pluginnal valami nem ok és nincs hangja AirPlay lejátszáskor (erre kell külön alkalmazás?). A Windows-os laptop fájlböngészőből bár látok media player meghajtókat (?), de dupla-klikkel már nem tudom megnyitni ezeket (a user/password-nek nem fogadja el a pi credential-öket...).Azt szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, én meg tovább gondolkodtam, hogy mire is lenne szükségem igazából, így jutottam el a topic-ba. Ami van otthon:
- R PI 3+ (nappaliban, ethernet);
- Sony nemokos TV (nappaliban, ethernet);
- Sabaj A4 DAC+AMP (nappaliban);
- egy HDD-n zene/film/sorozat (jelenleg a nappaliban az R PI-re csatlakoztatva);
- PS 4 slim (nappaliban, wifi);
- egy laptop Windows 10-zel (hálóban, wifi);
- iPhone 6s, Android-os tablet;
- továbbá van lehetőségem egy Yamaha WXAD-10 hálózati lejátszót venni (nappaliba menne a Sabaj mellé).Ezeket össze lehet úgy rakni, hogy:
#1: tetszőlegesen a laptopról vagy hifiről tudjam a FLAC gyűjteményt hallgatni (nagyon fontos);
#2: a Spotify-t és Tidal-t a bluetooth-nál jobb minőségben hallgathassam a hifiről (nagyon fontos);
#3: a Windows-os laptop hálózati meghajtóként lássa a HDD-t, hogy tetszőlegesen tudjak rá fájlokat másolni (fontos lenne);
#4: a HDD-n lévő filmeket/sorozatokat (1080p) a TV-n tudjam nézni. Ezt vagy úgy, hogy az R PI a médialejátszó is (a Plex, Kodi ilyenek ugye?), vagy úgy, hogy a TV valahogy beolvassa a hálózatról és a beépített saját player-ével játsza le (fontos lenne).Az 1-es pont teljesen, a 2-es pontot nagyjából le tudom fedni a Moode Playerrel Viszont a 3-as és 4-es ponttal már elakadtam, és itt szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Jelenleg ott tartok az ötletelésben, hogy az R PI + HDD, mint szerver működőképes lenne. Ezt látná a laptop és a Yamaha is (zenelejátszás minden eszközről pipa).
Ehhez hogyan lehetne a videózás funkciót hozzátenni? -
Polllen
nagyúr
válasz
wassermann #5274 üzenetére
-
wassermann
addikt
Sziasztok! Egy Raspberry Pi Zero W-hozl (Wifi-s) szeretnék Spotify lejátszáshoz valamilyen LINE OUT-os sztereo HAT-et.
Tudtok ajánlani szép hangú típust? A fórum legelején még Allo Reclock + Piano-t ajánlott valaki de az a bejegyzés már három éves... -
feket663
tag
Segítsetek már egy magamfajta tudatlannak. Már elolvastam 100 weboldalt, megnéztem csomó videót a youtube-on, de még mindig nem tiszta számomra, hogy a számítógépemen lévő mappákat hogyan tudom lejátszani például a moode audioval, ami egy Raspberry Pi-n fut. Akármit is csinálok, próbálom beírni a megosztott mappa elérési útját, de folyamatosan hibaüzeneteket kapok, "Share cannot be blank" vagy "Name cannot be blank". Sajnos nem értek ilyen szinten a számítástechnikához, pedig próbálok utánaolvasgatni. A régi eszközömnek egy Onkyo hálózati lejátszónak megadtam a megosztott mappát, aztán már lehetett is zenét hallgatni. Valaki le tudná írni, hogy ez az általam leírt dolog (fájlok lejátszása a számítógépről) egyáltalán lehetséges, és ha igen, akkor hogyan tudnám megoldani.
Köszönöm a segítséget előre is! -
Linux-1
csendes tag
válasz
alphamooncam #5268 üzenetére
Nem rég telepítettem a Kodi-Krypton plugint a Volumioban, lehet hogy a kettő együtt sok a RPI-nek.
Megpróbálom ha kikapcsolom a Kodi-Kryptont, akkor is csinálja-e. -
-
Linux-1
csendes tag
Sziasztok
Volumio-t használok Raspberry PI-vel. Egy USB DAC van kötve az RPI USB kimenetére.
Az a hibajelenség, hogy néha alig hallhatóan pattanó hangot lehet hallani, egy pillanatra megtörik a hangkép, szabálytalan időközönként.
Mi okozhatja ezt? -
akva
tag
válasz
Panthera #5262 üzenetére
A Daphile egy linux disztribúció, ami pécéken fut, és lms+squeezelite alapú.
A piCorePlayer egy linux disztribúció, ami raspberry pi-n fut, és lms+squeezelite alapú.
Lényegében ugyanazt tudja a kettő, vagy némi pimpeléssel ki lehet hozni az egyikből, amit a másik is tud.
Minden lms+squeezelite alapú rendszer tud Tidalt kezelni, és elvileg van Spotify Connect is (de ezt nem tudom kipróbálni, mert premium Spotify account kell hozzá).
Utóbbit ki lehet próbálni Daphile-el, mondjuk egy random laptopon, és ha működik, valószínűleg a piCorePlayer-ben is működni fog.
-
akva
tag
válasz
adodaniel #5253 üzenetére
Szerintem a piCorePlayer-ben van tidal hifi is, spotify connect is (előbbit használom, utóbbiban nem vagyok biztos). A kezelőfelülettől mondjuk nem leszel elájulva.
Alapvetően az összes ilyen "tenyérgépre" fejlesztett disztribúció mpd, vagy lms+squeezelite alapú. A hangjuk közötti különbség is kb. ennyiből adódik, bár nüanszokkal egyik verheti a másikat.
A volumio például mpd alapú, el lehet vezérelni elvileg bármelyik mpd app-al, viszont a volumio hozzáadott feature-ei miatt lehet, hogy egy idő után elkavarodnak a playlistek (nem teljes a kompatibilitás a "natív" mpd, meg a volumio között).
A piCorePlayer lms+squeezelite alapú, és mint minden ilyen disztrib, alapból támogatja a tidal hifit.
-
adodaniel
őstag
Útkeresésben vagyok, elakadtam. Ami a lényeg: spotify connect + tidal hifi (mqa nem érdekel), erre kellene céleszköz, ami megállhatna 100k-ból (kivéve a 3. eset)...
Amin őrlődöm:
1. rpi + digione + volumio --> nem tetszik a volumio annual fee + a kezelőfelület
2. mac mini + audirvana --> nincs spotify connect ha jól tudom, bár ezt a vonalat meg tudom támogatni egy chromecast audioval és akkor megvan minden
3. dedikált streamer, pl. aries mini monduk sbooster táppal (azért ez, mert most van ilyen kombó eladó)Ebből kéne a legjobb hang, a lehető legegyszerűbb kezeléssel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Sorozatok
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest