- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
PWR
aktív tag
pont ezt tette, mikor az eszközök alatt csináltam és betettem mind a két pipát is! Ugy 40-50 percig tartott 80GB átvizsgálása és nem talált hibát. A legközelebbi inditáskor meg újra rinyált... De mindegy, ha legközelebb ilyen gebasz áll elö, már tudni fogom, hogy mit kell tenni. Csak egyszerüen nem értem az XP ''mentalitását''
De asszem nem is akarom megérteni
Müködik oszt jóvan
-
PWR
aktív tag
-
PWR
aktív tag
a documets and settings/usernév/local settings/history alatt vannak mappak, mint today, x weeks ago...
van vhol a system32-ben is, keress rá, hogy 'history'
szvsz addig örülj, amig nem indul el
a probléma egész pontosan ugy kezdödött, hogy a system/advanced/performance/advanced alatt a memo usage-'adjust for best performance of programs'-rol átállitottam 'system cache'-re. reboot után totál halott volt, nem tudott irni rendszerfileokat vagy vmi hasonlo hibaüzik jöttek 1000számra. Safe modban sikerült visszaállitanom a 'programs'-ra, azota müxik csak jön a checkdisk és minden bootolásnál az event viewer/system alá betesz egy 'filesystem structure on the disk is corrupt and unusable' bejegyzést. a chk nem talál 1x sem hibát.
na jó éjt -
PWR
aktív tag
A para megoldodott, leirom, hatha valakit erdekel:
a vinfos historyja kavart be. csupán 4ésfél óra kinlódás kellett, hogy rájöjjek... összes serverrel kaopcsolatos history töröl, problem vége
Van mégegy para
egyszer elsz@ródott vmi és teljesen összeomlott a rendszer. Safe mode-ban sikerült helyreraknom, de azóta minden inditásnál lemegy a checkdisk. Teljes lemezellenörzést is végeztem, az se szüntette meg ezt a jelenséget. A logfileok között mindig jön egy bejegyzés, hogy ez és ez a drive gázos (ha kell a pontos szöveg, megnézem). Ez ugy honapokkal ezelött volt, azóta nem oldódott meg, alig használom az xp-t, annyira nem érdekelt a dolog. De azért jó lenne 1x megoldani. Gondoltam a rendszervisszaállitásra, de nem akarom, mert nagyon régre kéne visszaállitani és asse tudom, mikorra (meg nem is nagyon bizok a rendszervisszaállitásban). Gondoltam újratelepitésre, de nem akarom újraaktiválni, eddig 2x aktiváltam és mind a 2x elküldtek kishijján a francba, hogy merem öket felhivni (én is helpdesken dolgozom és ha ezt a stilust 1x is megengedném magamnak egy akármilyen hüje userrel szemben, akkor kib*sznának...). Ha van valami ötlet, mivel lehet leállitani a chkdsk-t végleg, szivesen kipróbálnám -
PWR
aktív tag
Hello,
van egy probléma, amit egyáltalán nem értek, nem ismerem eléggé az XP lelkivilágát...
adott egy samba server megosztott mappákkal. A megosztás eléréséhez jelszót kell megadni. A dolog a samba server és linuxos kliens között tökéletesen müködik. Az XP-n ha belenézek a MS windows network-be látom is a samba servert és a megosztást is. Ha a megosztásra kattintok, akkor a tüzfal feldob egy ablakot, hogy kiengedem-e az svchost-ot a server 80-as portjára(???). Megengedem neki. Felugrik a felhasználónév/jelszó ablak. Beirom a helyes adatokat. Hibaüzi: nincs engedélyem a megosztás használatára!
Kinomban kilöttem az xp-n is a tüzfalat meg a samba serveren is engedélyeztem a helyi háló felé minden kapcsolatot (bármilyen protokol, bármilyen port). A hiba ugyanaz az XP restartja után is!
Amit nem értek: az xp eltárol valahol infót a sikertelen kapcsolódási kisérletröl és ezután többé nem is engedi a kapcsolatot vagy mi a rák van? (ugyanazzal a jelszóval és felhasználónévvel linux kliensröl beenged!) Minek neki a server 80-as portjára kapcsolódnia filemegosztásnál?
Ha valaki tudna segiteni, PLEASE!!! megöl az ideg'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest