- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gábor
csendes tag
válasz
Blizzardking #2074 üzenetére
Pontosan, hol lehet hozzáadni, nem találom.
Köszi -
HKorn
veterán
válasz
Blizzardking #1967 üzenetére
Ez a kínai szerver egy kalap kaki, amióta ezen van a ceiling light-om, állandóan offline-nak látja a lámpát miközben persze be van kapcsolva. App ki-be néha segít. Ráadásul lassú is. Magyar szerveren nem volt ilyen gond. Kár hogy a hőmérő nem jelenik meg a magyaron, raknám is vissza.
-
Sinu
senior tag
válasz
Blizzardking #1964 üzenetére
Délután 3 óta várok
Hazai szerver, csak EU-s cuccok.
Látszódik az eszköz, minden működik, ki-be tudom kapcsolni manuálisan, csak az autómatika halt meg. -
válasz
Blizzardking #1951 üzenetére
Igen, ez az! Teljesen kiment a fejemből, hogy nekünk konyhánk is van. (XXI. század, na!).
Holnap-holnapután kipróbálom.
Köszönettel: MaCS
-
G_Zsoltiii
csendes tag
válasz
Blizzardking #1903 üzenetére
biztos nagyon amatőr a kérdés, de honnan tudom melyik szerver? csináltam egy MI fiókot, de hogy melyik szerveren vagyok, lövésem nincs. Valamelyik menüből ez lekérhető?
Lan módot nem aktiváltam, az miért is kell? bocs a kérdésért, valahol el kell kezdeni -
szat8
tag
válasz
Blizzardking #1903 üzenetére
Ha itthoni vásárlás, mi smart kit, akkor gondolom az EU verziót vette. Ott nincs LAN mód, és az eszközök felsorolása is ezért olyan rövid.
EU szerveren egyelőre ennyi a választék, kínai szerveren lehet szép hosszú listát látni (vagy más nem EU országokban).
Ezt persze a kedves hazai forgalmazók nem reklámozzák megfelelően... -
sambenez
addikt
válasz
Blizzardking #1889 üzenetére
Ezzel ide gyere.
-
Pool_
tag
válasz
Blizzardking #1873 üzenetére
Igen azzal számoltam, köszi!
-
Pool_
tag
válasz
Blizzardking #1870 üzenetére
Köszi ez jó hír!
Ha nincs más ez lesz akkor.
Azért várok még hátha valakinek van ilyen philips is, mert több darab kell és az azért jóval olcsóbb. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #1828 üzenetére
Technikailag ugyan kivitelezhető lenne az is, h automatikusan frissítsen, de egyrészt ezt nem teszik (kézzel kell kiválasztani a MiHome alkalmazásban az elérhető új verziókat), másrészt ami a legfontosabb, h miután egyszer belőttél egy ilyen eszközt helyi hálózatos működésre és beintegráltad pl. Home Assistant alá, attól kezdve a netelérését akár le is tilthatod a routereden, szóval garantáltan nem fog ellenőrizetlenül befrissülni!
A zigbees érzékelők pedig teljesen jól kezelhetőek saját hubbal, nemrég le is kapcsoltam a Xiaomi Gateway-t, mert jó ideje már úgyis csak fürdőszoba foglalságjelzéskén használtam, de végül arra is lett egy jobb megoldás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #1825 üzenetére
Nem hiszem, h kacsa, hiszen konkrét példát is ír, h az Air Purifier 3 is már így működik.
Hogy a még nem így gyártott eszközök visszamenőleg is kapnak-e ilyen zárt firmware-t, azt persze nem tudhatjuk, de azokra legföljebb nem engedsz majd frissítést. És talán valóban integrálható lesz a Xiaomi felhő is, fene tudja. Bár az nekem sem szimpatikus módszer, így legközelebb kétszer is meggondolom, h önálló Xiaomi eszközt vegyek-e (mint pl. egy lámpa, mert gateway-en keresztül használható Zigbee cuccokkal nincs gond, hiszen azokat most is saját eszközzel kezelem). De biztosan nem vagyunk nagy célcsoport, valszeg ezred százalékban is alig lehet kifejezhető azok aránya, akik saját rendszerben kezelik ezeket.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #1818 üzenetére
A Xiaomi becsukja a kaput a helyi hálózaton keresztül történő vezérlés előtt, csak a gyári felhő marad majd.
Ezt azt érinti, aki nem elégszik meg a durván korlátolt gyári lehetőségek előtt, és saját otthonautomatizálásba integrálná ezeket az eszközöket. -
válasz
Blizzardking #1767 üzenetére
Itt olcsóbb: [link]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #917 üzenetére
Mindkettőt kipróbáltam, és nekem a Home Assistant tetszett jobban. Ha úgy egyszerűbb, asztali gépre is fölrakhatod mindkettőt (a legpraktikusabb Docker-en keresztül, mert úgy minden rögtön megvan, nem kell függőségekkel foglalkozni, és egyszerre is fönnlehetnek), aztán a Raspberry-re már azt telepíted, amelyiket kiválasztottad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #915 üzenetére
Emiatt nem kell deaktiválni (bár persze a Gateway-t akár el is tilthatod a neteléréstől a routeredben), hiszen csak rajtad múlik, hol milyen automatizálást állítasz be. Egyszerűen nem állítasz be semmit a MiHome-ban, és nincs ütközés.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #826 üzenetére
Azért írom nagybetűvel a "Gateway"-t, mert a Xiaomi típusára gondolok, persze. Általánosságban egy saját stickes megoldás csak "gateway" lenne.
Nekem csak bemenetként szolgáló Xiaomi Zigbee eszközöm van, de a támogatási listán ott vannak a fali kapcsolók és a konnektoruk is, tehát a kimenetként vezérelhető eszközöknek is működniük kell, igen.
Más kérdés, h ebből a kínai szabványú konnektornak semmi értelme, sokkal jobb választás pl. egy Blitzwolf (és a házi automatizálási szerver épp erről szól, h eltérő rendszerek is együtt tudjanak működni) -
stickermajom
addikt
válasz
Blizzardking #826 üzenetére
A Xiaomi Gateway például igen. Viszont az más zigbee-s eszközöket nem fog támogatni, csak a Xiaomikat. Olcsóbb pl. egy 433 Mhz-es kapcsolót használni RFLink Gateway-jel, nálam most ez a következő projekt, ha a királyi posta meghozza végre a cuccokat hozzá.
Relének meg Sonoff Basic van úton. Ez wifis, nincs szükség gatewayre a kezeléséhez, csak egy custom firmware-t kell felflashelni rá.
-
kano
nagyúr
válasz
Blizzardking #822 üzenetére
Én ezt úgy gondolom, hogy a xiaomi hub, ha már megvan akkor az kezeli a kapcsolatot (és használja a saját szervered), de lehet vásárolni zigbee sticket is.
-
stickermajom
addikt
válasz
Blizzardking #822 üzenetére
A zigbee érzékelő a gateway-jel kommunikál, a gw pedig helyi hálózaton a raspberry-vel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #787 üzenetére
Főként átflashelt Sonoff reléket használok lámpákhoz, egyetlen Xiaomi Yeelight mennyezeti lámpám van: az átállítás nélkül is elérhető a helyi hálón, mert magától fölismeri a Home Assistant (de nyilván a Domoticz is) és lehet fényerőt ill. színhőmérsékletet állítani szoftverből.
-
kano
nagyúr
válasz
Blizzardking #626 üzenetére
A Yeelight-hoz van most kupon is: YLB857 kuponnal 15.89$.
Ugyan nem nagyon értek hozzá, de én úgy gondolom, hogy a Yeelight csak wifi-s és nem Zigbee-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest