Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roland-87

aktív tag

válasz eboostr #6264 üzenetére

Én sem ezt venném ha nem lenne alapfeltétel a wifi adóteljesítmény növelése, illetve minimum Openwrt vagy moddolt gyári fw ami nem küld kínába kitudja milyen adatokat, én amúgy sem szeretnék rá hdd-t kötni és nas funkciókat használni, arra a jövőben tervezek egy NAS-t venni, nekem a betonstabil mesh wifi és a testreszabható router funkciók fontosabbak, de ilyen téren amúgy ez is kérdéses szóval várok még vele és próbálok majd más topikokban tájékozódni hogy mit lenne érdemes venni.

• Roland-87

aktív tag

Azt nézem hogy ezt a routert már nem is lehet itthon kapni sehol, csak 1-2 használt hirdetést látok, viszont találtam elég jó áron az Ax9000-ből raktáron lévőt, de arra meg ahogy nézem nincs wifi tuning egyelőre, hát ez így elég szomorú...

• Roland-87

aktív tag

Gondolkodok egy ideje a router cserén és a wifi6+mesh-re váltáson, egy ideig Asusban gondolkodtam de a topikját olvasva egyre jobban ábrándulok ki belőlük (rengeteg hiba, wifi tuning szinte képtelenség, az aimesh csak vezetékes módban működik jól de nekem pont wifin keresztül kéne) Viszont nagy megelégedéssel használok egy Ac2350-es típust ebből, amire felkerült a kínai fw+wifi tuning, így a 2 szintes házat gond nélkül lefedi 5Gigán is, (Asusból már oda is kéne 1 mesh node és kintre is kéne még egy) jelenleg az udvar a problémás, ott jelenleg egy repeater van de sajnos a családtagok képtelenek megtanulni évek óta hogy ha kint rácsatlakoztak az udvarira akkor később bent vissza kell menni a bentire és ilyenkor jön a sírás hogy "már megint szar az internet" nos emiatt szeretnék egy mesh hálózatot, és valóban kényelmesebb lenne ha nem kéne manuálisan váltogatni.
    Egyetlen dolog van csak ami miatt még nem vettem meg ezt a routert, az pedig a gyári firmware borzasztó minimalista tudása, szinte csak alap dolgokat lehet benne beállítani, és pont emiatt jelenleg nem is routerként hanem csak wifi AP-ként használom, emiatt tennék rá openwrt-t mert azt egyrészt ismerem és szeretem is, viszont nem tudom hogy openwrt alatt is működik-e a wifi tuning illetve a mesh, és van-e hozzá magyar nyelvű segítség kifejezetten ehhez a routerhez, ha megoldható lenne openwrt-vel ez a két dolog is akkor számomra eldőlt a kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák