- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Távozok a topicból telefon váltás miatt. Köszönöm mindenkinek a segítségeket, tanácsokat.
-
válasz
#91658752 #546 üzenetére
Nem igazán hallottam kijelő beégésről se ennél se más xiaominál. Ettől függetlenül biztos előfordul de nem általános vagy gyakori. A hyper os szinte teljesen ugyan olyan mint a miui. Sok változás nincsen, legalábbis külsőségekben. Lehet a "motorháztető" alatt változtatak dolgokon de én ebből semmit se érzek. Ha a miuit szeretted akkor ezt is fogod mert kb ugyan az.
-
válasz
#91658752 #544 üzenetére
Igen jó, szerintem, 70 ezerert ma már semmit se kapni. 3 android főverzió és 4 évnyi biztonsági frissítést igért a gyártó a telóra. Ha elsősorban fotózasra vennéd akkor biztos van a kategóriájában is jobb de nem 70 ezerért. Egyébként szerintem jó kepeket csinál. Jobbat mint a kategóriája bármely A szériás samsungja. Pl felesegemnek A73 van és sokkal gyengébb kamerában mint az én 12T-m. Nyaralasokon mindig az enyémet használjuk mert sokkal jobb mint az övé. A fő erőssége a telefonnak a gyors, megbízható működés, jó üzemidő, gyors 120W töltés. Én maximálisan megvagyok vele elégedve, de én fotó terén laikus vagyok visznont nyaralasokon, kirandulasokon keszített fotók még az asztali pc-men nézegetve nagy monitoron is szépek automata beállítasokon.
-
válasz
Bferibörs #535 üzenetére
Elfogadom a véleményed és meglátásod.
Én csak nyaralások, kirándulások alkalmával hasznalom a kamerát és általaban nappali fénynél. Teljesen elégedett vagyok az elkészült képekkel, videókkal. Pc-n és telefonon nézegetem, tárolom őket. Igaz én laikus vagyok, tehát mindent automatára allítva használom és nem is értek a fotózashoz de a rettenetest mindenképp túlzásnak tartom. Feleségemnek samung A72-je van. Na az tényleg csúnya képeket csinál. Ahhoz képest a 12T szemmel láthatóan sokkal szebbet készít, ezért használjuk mindig az enyémet ha megyünk valahová. -
válasz
George2077 #528 üzenetére
Én is sokat vaciláltam a 12T és 13T között de végül a jobb aksi teljesítmény és a 120W töltés miatt a 12T mellett döntöttem. Nagyon meg vagyok elégedve vele minden tekintetben. Gyors, megbízható készülék, kiemelkedő üzemidővel és szupergyors töltéssel. Melegedési gondok soha nincsenek. Én ritkán fotózok, akkor is csak magunknak telefonon, pc-n nézegetjük. Mivel laikus vagyok ezért én úgy latom szép kepeket csinál de nálam ugye ez nem elsődleges. A dxomark mobilkameras tesztje szerint az S21FE kamerája jobb (115-120 pont a samunak). A p30 pro már regi telefon. Az újratesztelés során 116 pontot kapott a 12T 115 tehát a sokkal jobb az durva túlzás. Épphogy jobb 1 ponttal. Ezek alapján ha nálad a kamera a legfontosabb akkor ne vegyél 12T-t mert az S21FE jobb kamerás téren nála.
-
válasz
George2077 #525 üzenetére
Nekem rendbe jött. Indiai régióra tettem. Azóta jó hangos.
-
válasz
donmackó #519 üzenetére
Használok egy alap huawei am61 fülhallgatót melóba menet-jövet tömegközlekedési járműveken, stb. Mindig úgy használtam, hogy teló a farmer zsebben, füles meg rajtam, így természetesen soha nem volt gond. Most leteszteltem neked. 8 méter után kezd el szakadozni a jel és akadozni a zene. Egy fal is volt a teló és a füles között. Nem tudom hyper os előtt milyen volt mert mindig csak úgy használtam ahogy írtam.
-
válasz
jencsikdani #490 üzenetére
Oksi, köszi! Kipróbálom, telepítem.
-
válasz
Nuada herceg #488 üzenetére
Nekem is megjött de én nem merem telepíteni. Most tökéletes a telefon minden tekintetben, így javítani biztos nem fog rajta csak rontani.
-
válasz
Nuada herceg #474 üzenetére
Samsung A53 5g a feleségemnek. Borzalmasan lassú, akadozik és 1 év utan szervízeltetni kellett mert szoftverhibas lett és nem kapcsolt be. Megjelenésekor egy árban volt a 12T-vel. Ezerszer inkább a 12T mint barmelyik középkategóriás samsung (előttte A70 és A71 is volt a feleségemnek azok is botrányosan sz@rok voltak). Igazi hulladék mindegyik. A hyper os frissítes nekem még nem jött de nem is érdekel mert a telefon hibatlanul, villamgyorsan és vajsimán futtat mindent, elkepesztően jó üzemideje van. Ahogy olvastam a hyper os látható, érezhető újdonsagot nem hoz. Ha soha nem kapnám meg az se érdekelne.
-
válasz
jencsikdani #471 üzenetére
A fehér pontok nekem is vannak de azok szerintem csak pihék, szöszök, koszok mert le tudom törölni őket. A sötétszürke csík viszont rejtély mi lehet....
-
válasz
Bferibörs #420 üzenetére
Lehet a motorháztető alatt machináltak valamit? 🤔
Vagy lehet csak névváltás történt a nemzetközi szinten emészthetőbb hyper kifejezésre a miui helyett, de minden marad a régiben? Mondjuk 15 év fejlesztését, arculatát nem csodálom, hogy nem dobták kukába. Így vagy úgy de bevállt. -
válasz
jencsikdani #410 üzenetére
Akkor nem romlott érezhetően.
-
válasz
jencsikdani #408 üzenetére
Ez az ami miatt félek majd frissíteni. Nekem is ilyen jó üzem és képernyőidőim vannak. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy amikor ennyire jó az aksi teljesítménye akkor azt tuti elszúrják az új frissítéssel.
-
válasz
Nuada herceg #381 üzenetére
Ha be van kapcsolva minden (wifi, mobilnet, folyamatos bt kapcsolat akármilyen okos eszközzel), jönnek az érzesítések és rezeg, csipog atelefon, kijelző felvillan, jelez minden értesítesnél üzenetnél, stbakkor nem számit soknak a merülés, hiába nem veszed kezedbea telót, hiszen egy csomó minden meríti. Ha nem megy rajta semmi, nincs aktív kijelző ami mindig felvillan ha erzesítés erkezik, stb akkor valóban nagyon sok egy 25%-os merülés puszta üzemidős felhasználásnál.
-
válasz
Nuada herceg #378 üzenetére
Ezen én nem tudok kiigazodni én töröltem is az alkalmazást mert valótlan, random értékeket mutatott sokszor. A 3,7% óránként akkor sok kikapcsolt kijelző mellett ha nem ment a mobilnet, helymeghatározó, ilyesmik. Akkor sok, de ha meg volt nyitva sok alkalmazás amik közül egyik másik használta a helymeghatározást, folyamatosan ment a mobilnet, jöttek az értesítések, a telefon rezgett, pittyegett, folyamatosan felébresztette valami a kijelzőt, amit ráadásul úgy állítottál be, hogy még fényjelzést is adjon, stb akkor egyáltalán nem sok. Nekem is nagyon jól bírja. 7 órákat simán hoz kijelzőidőben
-
válasz
Borrower #343 üzenetére
Meg is volt az első nap. Belaktam a telót. 10%-nál tettem fel tölteni 6,5 óra volt a kijelzőidőm tehát a 7 órát hozná kb 0%-ig. Csak wifis netezés volt, 120hz-re tett kijelző mellett, auto fényerőn. Gondolom mobilneten ez leredukálódik 5-6 órára. 21 perc alatt töltött fel 10-ről 100-ra de olvastam a tesztben valami beállításról az aksinál ahol lehet szabályozni a töltési sebességet, én ezt nem találtam. Gyors, nem melegszik és teljesen laggmentes de ez már a 11T-nél is így volt. A fényképezőnél (teljesen auto beállítások mellett,ai bekapcsolva) annyi különbséget látok, hogy a színek realisztikusabbak mint az elődé. A 11T-nél élénkebb, szaturáltabb ami nekem tetszik nagyon de a valósághoz a 12T képei állnak közelebb. Belenagyításnál a 11T-nél a részletek, írások elmosódottabbak a 12T kamerája jobb, részletesebb ilyen téren de ez csak akkor látni ha belezoomolok a képekbe egyébként itt sincsen érdemi különbség. Tölteni jóval gyorsabban tölt. A kijelzője is szebbnek tűnik. Elégedett vagyok nagyon.
-
válasz
Istvan2020 #338 üzenetére
S21FE-nek pedig jó híre van. Feleségemnek A53 van amiről már írtam itt a topicban (lassu, laggol, stb). Tegnap előtt meg is adta magát. Nem lehet bekapcsolni, illetve bekapcsol kijön a samsung felirat aztán újra ki majd újra bekapcsolja magát és így a végtelenségig. Valamilyen szoftverhibára gyanakodnak. 1 éves a teló. Mivel a 12T-m csak most jött meg így nem tudtam neki adni a 11T-t ezért gariztatta a samut és kapott a szolgáltatótól addig egy A23 5g-t használatra (2 hétig gariztat a szolgáltató). Na az durva egy telefon. Bármit megnyomsz és hosszú-hosszú másodperceket kell várni mire a telefon bármit is csinál. Elképesztően lassú és folyamatosan laggol. Lehet az S csúcsmodellek nagyon jók de közép és alsó kategóriában értékelhetetlen telefonokat ad ki a samsung (ezek saját tapasztalatok A8 (2018),A71,A53,A23). Hívtam megjött a teló este cserélje le az a 23-at 11T-re az A53-at meg passzoljuk el ha megjön szervízből. Neki inkább mégis kell a samsung mert ezt a xiaomit nem ismeri a samut pedig megszokta 😂😂😂. Jól van akkor szenvedjen vele, nem tudok mit tenni.
Most állítgatom a 12T-t. Kicsit szokni kell a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasót. 11T-ben a bekapcsológombon van már megszoktam azt. Az sose tévesztett. Nekem annyit se szoktak merülni mert nem tartom bekapcsolva êjszaka mobilnetet, wifit, bt-t, semmit és repülő üzemmódba teszem. -
-
válasz
jencsikdani #315 üzenetére
Köszönöm szépen a tapasztalatokat!
Ma megrendeltem a telót. 1-3 napon belül szállítják. -
Sok vacilálás után 12T és 13T között úgy döntöttem 12T-t rendelek a kedvezőbb ár és a jobb aksiteljesítmény+ gyorsabb töltés miatt. 11T-t váltok le.
Végigolvastam a topicban az összes hsz-t és néhány kérdésemre/problémámra találtam választ de van ami még nem teljesen tisztázott.
1. Aki már a kezdetek óta 120w-s gyorstöltéssel tölti (a tesztben azt írják állítható) annak érezhetően romlott az aksi teljesítménye az eltelt idő alatt?
2. 11T bt fülesre kapcsolva más telóhoz képest elég halk. Egyik hsz-ben olvastam a problémáról 12T-n is. Ez jelenleg is fennáll vagy csak egyedi probléma volt a fórumtárs telóján? Ha fennáll, akkor milyen beállítással lehet orvosolni?
3. Bár már kiszedték a kijelzőidőt de aki méri és sokat használja napi szinten (mobilnettel) a telót annak egy kora reggeltől késő estig tartó időszak alatt összejön a 6 órás kijelzőidő mobilnetes netezéssel? Itt is az a jellemző, hogy az új frissítések általában rontanak az aksiteljesítményen?
4. Jelenleg android 14 van a telón ha jól tudom. Mennyi ideig kap hivatalosan támogatást a 12T, illetve az új hyper os-t is megkapja majd?Előre is köszi a segítséget!
(#311) jencsidani
Ez az aksi stat wifis vagy mobilnetes netezéssel jön össze inkább? -
Még azt próbálhatnád meg, hogy az alkalmazás kezelésen belül rámész a biztonság rendszeralkalmazasra és törölsz mindent, eltavolitod a frissíteseket majd újra telepíted a legfrisebb verziót( beállítások-alkalmazások-alkalmazás kezelés-biztonság-frissítesek eltávolítása+adattörlés). Ha ez egy bug akkor már javítaniuk kellett.
-
Szerintem akkor már jobb vétel egy Xiaomi 11T Pro amit 180 ezerért meg lehet venni hivatalos forrásból. Ugyan ennyi egy Samsung A53 5g és az jóval gyengébb teló. Ha így nézzük még mindig jobb xiaomit kapsz ugyan abban az árban mint egy samsungot de sajnos már rég nem a best buy ajánlatok közé tartoznak a xiaomi készülékek. Drágulnak mint anno a huaweik csak a huawei k+f-be fektetett egy csomó pénzt és pár dologban úttörők is voltak. A xiaomi telefonjai, ahogy a teszt címben ís írva van egytucat. Nem kiemelkedőek már semmiben még az árazásban sem.
-
válasz
smidipeti1 #19 üzenetére
Minden szolgáltatónál van Vodafone-nal is.Budapest szinte teljes területén van lefedettség ráadásul, de szerintem már a nagyobb vidéki városokban is.
-
Szerintem a telefon önmagában jó, de mivel ez a 11T útódja így ahhoz is kell mérni. Előrelépés az erősebb hardver és a papíron jobb kamera valamint a 120W töltés. Árban viszont ott indít ahol tavaly a 11T Pro. Ha ahhoz mérem, hogy a 11T-t mstoreban idén 130 ezerért vettem, akkor ez brutálisan drága mert egetrengető előrelépés nem történt és az euro árfolyam nyáron se volt jobb mégis 120 ezerrel drágább mint az elődje pár hónapja.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még egy telefont összelegózott a Xiaomi ismerős alkatrészekből – megérte?
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Intel Core i7-13700K Processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest