- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
qpakcovboy #1598 üzenetére
Elemtől függ, de normálissal olyan 30 óra ha be van kapcsolva a rumble.
Ki-és be is lehet kapcsolni a cuccot a gémpadról. -
Partizan182
senior tag
válasz
Slipandris #1386 üzenetére
''Szóval az összes megkapja továbbra is a 3 ledet ugye?''
Ez egy ilyen téveszme. Nem lesz minden box háromledes. Pokoli nagy az arány a normálhoz képest (ami <1%), de a konzolok 70%ának semmi baja.
Egyébként az elite-ben és az új premiumokban plusz hűtőborda van. -
Partizan182
senior tag
-
Partizan182
senior tag
Az enyém pont egy éves (2006 augusztusi, szept legelején vettem), és semmi baja, még sosem fagyott, nem írt ki piszkos DVD üzit, ill. sosem karcolt lemezt. 3lednek még csak a közelében sem járunk, pedig napi sokórát megy légkodni nélküli kis panellakásban (hol vagy 80 fok van így nyáron). Mondjuk hűtésmodos.
Szal igen, ha 30%-os meghibásodással számolunk, akkor 70% az esélyed hogy soha semmi baja nem lesz. Szóval nem kérsz lehetetlent -
Partizan182
senior tag
Nem, tudom, nekem az egér vitathatatlan precizitásánál többet ér az hogy:
-Ravaszt húzom, nem az egér bal gombját nyomkodom
-Lehet érezni a lövéseket a kezedben a rumble miatt
-Nem csak 8 irányba lehet haladni, és nem csak 1 sebességgel.
-Kanapén, lábam fel, úgy helyezkedek ahogy kényelmes.
Persze kinek a pap... -
Partizan182
senior tag
válasz
Slipandris #1325 üzenetére
Én is PC-ről nyergeltem át.
Az első pár órában szenvedsz.
A második naptól megszokod.
A második héten belejössz.
A második hónapban pedig már nem kívánod vissza a bill+egér gépelőtti görnyedést.
Tényleg így van, hidd el.
XFPS meg azért szar mert használhatatlan. Olvasgass róla ittott tesztet, mindenki szidja. -
Partizan182
senior tag
válasz
Slipandris #1320 üzenetére
+ Vezeték nélküli joy, 20 gigás HDD, Headset, HD-kábel.
A core nagyon nem éri meg (pláne hogy venned kell hozzá egy memókártyát is, a 64 megás kb 8k).
Egeret meg billt pedig ráköthetsz, de a játékok nem támogatják. Max XFPS-el, de az meg használhatatlan, csak rossz tapasztalatok vannak róla. -
Partizan182
senior tag
válasz
peti386 #1312 üzenetére
''és elő kell fizetni igy lehet live-ozni?''
Ja. De ha nem akarsz Online játszani csak a live egyéb dolgait használni akkor fizetni sem kell.
Minden premium csomagban van 20 gigás HDD. A vincsire egyrészt mentesz (nem kell külön memókártya), másrészt Live-ról szedhetsz le demókat, videókat, a játékaidhoz kiegészítőket (új multipályák, új autók, új skinek stb) stb.
Ha premiumot veszel akkor a memkártya felesleges. -
Partizan182
senior tag
válasz
peti386 #1308 üzenetére
''És hogy lehet rá ilyen online doloot csinálni mi kell hozzá ''
Net kell hozzá. Meg egy box...
''és mennyit kell rá előfizetni?''
A Live Silver tagság ingyenes, de ott nem tudsz online játszani. A Gold tagság olyan 12-15 ezer Ft/év attól függően hol veszed.
''mégegy kérdés rátudnám csatlakoztatni alapfelszereléssel az LCD monitoromra van VGA kabelem'' Kell hozzá Xbox360-os vga kábel. Bármely konzolboltban kapsz párezer ft. A premium csomagban csak komponens és kompozit videókábel van.
De olvass vissza kicsit, kérdéseidre már soxor válaszoltunk másoknak.
Azért hajrá, várunk Live-on -
Partizan182
senior tag
válasz
peti386 #1306 üzenetére
Xbox-ra nem chip van, hanem a DVD-meghajtó firmware-jét módosítják. A legtöbb kis konzolboltban foglalkoznak ilyesmivel, úgy 10k körül van ventihúzással együtt (ajánlott, mert a flash-el elveszted a garit). Otthon is megcsinálhatod, ha szeretnél vele szarakodni, van neten sokfelé tutorial. Egy félreflash-el meg lehet ölni a gépet, de nem veszélyes, simán korrigálható.
-
Partizan182
senior tag
Tehetsz bele elemet és lehet hozzá venni aksit is (USB-n tölti magát ha lemerül).
Úgy 30 órát bír egy töltéssel (elemmel is kb ennyit).
1 hónap goldot automatikusan megkapod akkor is ha Core+vinyó kombóval nyomod.
Szerintem sokkal jobb a vezeték nélküli, (tisztább) szabadabb érzés.
Én már semmi pénzért nem szenvednék a vezetékekkel. -
Partizan182
senior tag
Eddigi legnagyobb élményem a PGR3-mal kapcs azt volt, hogy miután kedvesemmel hazajöttünk londoni kiruccanásról bevillant, hogy hohó, van itt londoni pálya.
Gyorsan csináltam egy útvonalat ami kb mindent érint, és ketten ''végigkocsikáztunk'' rajta. Hatalmas élmény volt, felismerük az üzleteket, az utcákat, a lépcsőket amelyeken pihentünk, minden pontosan olyan és ott van mint a valóságban.
K*rva jó volt. -
Partizan182
senior tag
-
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #1205 üzenetére
Elég gyorsan végig lehet szaladni rajta normálon, úgy 10-12 óra, nem túl hosszú a játék.
Mindenesetre ha a ''kiakasztás'' alatt az 1000 gamerscore megszerzését érted, nem hiszem hogy van olyan ember aki ennek nekifutna, hónapokig szenvedne vele.
Mindenesetre a multija nagyon jó, azzal el lehet lenni egy darabig. -
Partizan182
senior tag
válasz
Ronaldo 99 #1192 üzenetére
Egyszerű VGA-átalkítóval, párszáz ft bármilyen műszaki áruházban.
-
Partizan182
senior tag
-Elvileg van (a 3 év csak a 3ledre vonatkozik, egyébként 2 év a gari a többire).
-Ne vegyél utángyártottat, ezen nagyon nem éri meg sprórolni. Párezer ft a különbség, de csak vedd a kezedbe mindketőt, kicsit játssz a gombokkal meg az analóg karokkal, érezni fogod a különbséget. -
Partizan182
senior tag
Nem paraszt, csak más a megközelítése. Ugyanis a multihoz szükséges szervereket nem a kiadók tartják fenn hanem az Ms. ezért stabil, ált. teljesen lagmentes, garantált szolgáltatást kapsz, egységes rendszerben. És ha pl te 4 év múlva szeretnél mondjuk a Perfect Dark Zeroval játszani (Lassan 2 éves game) akkor azt megteheted, nem lesz az mint mondjuk a Ps2-es MGS3-nál, hogy egy bő év múlva lelőtték a szervereket mert nem érte meg a Konaminak.
Ps3-nál pl a kiadóké a szerverparkok, meg is látszik.
Szal nem azért fizetsz hogy az Ms zsebét dagaszd, hanem tényleges szolgáltatást is kapsz érte. Akinek a Live havi 1000 Ft-ot nem ér meg az vagy nem szeret neten játszani vagy egy csóringer nyomadék. (már elnézést) -
Partizan182
senior tag
Csak premium. A vincsi, a vezeték nélküli joy, headset, normális videókábel bőven megéri azt a + 20k-t. (csak +10k ha veszel memókártyát a core-ba).
Nekem hűtésmod van, egy éve semmi baja. Ebben az iszonyatos melegben (panel, ohne légkondi) is gyönyörűen, hiba, fagyás nélkül muzsikál.
Live nem havi 10k (ennyiért senki sem venné), hanem ÉVI 10-12 k. Ennyiért meg ajándék (majd megtapasztalod). -
Partizan182
senior tag
válasz
szkorhetz #1150 üzenetére
82 centis LCD-n használom 720p-ben. A kép gyönyörű, ha ez a kérdés, látszik kb 5 centiről egy kis minimális képzaj (az analóg komponens miatt) de messzebbről (30 centi +) nem lehet észrevenni a grízesedést. Észrevehető Overscan, ill. a HDTV-k átka a hang minimális késése sem volt tapasztalható nekem (mondjuk a hang erőlködőből jön az 5.1-be).
-
Partizan182
senior tag
válasz
jolti05 #1149 üzenetére
Nem 2 év, ahogy írtuk inkább 3-4 mostantól számítva.
''Ha hozzá tudok jutni 30e körül, akkor nagy esély van rá, hogy év végéig veszek egyet''
30k-ért nekem is hozhatnál vagy 10-et...
Egyébként érdemes várni pár hónapot. Jön elvileg a Falcon (kicsit áttervezett, stabilabb verzió) és az árcsökkentés. -
Partizan182
senior tag
válasz
Eugene Roe #1148 üzenetére
Meg lehet oldani, de marcerás. Keress rá tutorialt.
-
Partizan182
senior tag
Nyilván nem fogok mélyremenő technikai részletezésekbe menni az interlaced technológia kapcsán, akit részleteiben érdekel majd szépen beírja wikipediába és tájékozódik. Magam részéről progressive scan favorizált (különösen videójátékoknál, ahol a kép folyamatos mozgása alap), de ki kell próbálni, amelyik jobban tetszik azt használod.
DVD dolog: 82 centis HDTV-vel használom a cuccot és a box képe még a 8 ezer Ft-os Chili lejátszómétól is elmarad. Annyira blokkosodik mintha egy szar Divx-et néznék nem dvd-t. Természetesen mindkettőt komponenssel használom. -
Partizan182
senior tag
válasz
jolti05 #1138 üzenetére
Carbon egyébként a legnagyobb hulladék szvsz amit a gépre kiadtak. Nézz meg inkább egy Project Gotham Racing 3-mat (most jön a 4. része ősszel), vagy egy Dirt-öt.
A sávszélességgel nem kell törtődni, a lényeg hogy a 720p és a 1080i kb ugyanúgy néz ki (én jobbszeretem a 720p-t), az ultralegjobb a 1080p. A Játékok nagytöbbsége 720p (1280x720)-as felbontásban fut max.
''Ezeket le tudja játszani az az 50000-res lejátszó, amit lehet hozzá venni? (.mkv formátum maga a videó)''
Nem. Ezek lejátszása sak PC-ről megoldott jelenleg, semmi más nem viszi.
''Huh, azt sajnálom. Egér nélkül kicsit bonyinak tűnik az fps konzolon. PS-en játszottam ilyen játékkal, de halál volt. Tudom, hogy ez azért mára sokat javult, de azért mégis... ''
Mert a PS kontorllere hulladék szar. Itt kb 3 nap míg megszokod, és úgy 2-3 hónap múlva már nem is kívánod vissza az egeret. -
Partizan182
senior tag
válasz
jolti05 #1132 üzenetére
''És ha DVD-t nézek az Xboxal, akkor is marad a stereo, jól vágom?''
Sztereo Rca kimeneten igen. De nem érdemes a boxot dvd lejátszónak használni. Egyrészt nem túl szép a dvd képe másrészt szar a konrollerrel irányítgatni a lejátszást, harmadrészt DivX-es, 5.1-es mindenttudó asztali DVD-t már 6-7 ezerért hozzád vágnak.
''Én mindig úgy voltam vele, hogy a PC-nek van a legszebb grafkója, mármint a rá írt játékoknak''
Mondj egy példát. Mi a legszebb pc-n? Asszem a Lost Planet, de javítsatok ki. Jaa, hogy az x360 port... I rest my case. Box grafója gyönyörű, talán a Crysis lesz az első játék ami odaver neki, de kb ennyi is...
'' WII nem tudom mennyi és hogy milyen''
Drága, rövid távon és társaságban szórakoztató. Van itthon az is, ezért mondom ezt. Egyedül hosszú távon rohadt unalmas (mondjuk a Zelda kivétel)
''Hajjajj, akkor légyszi világosíts fel erről az i-ről meg p-ről, mert úgy fest, hogy nem tiszta a kép ''
i=interlaced, váltottsoros megjelenítés. p=progessive scan, teljes képeket raki ki a képernyőre és nem 2 félképből áll össze a frame mint az interlaced-nél. Interlaced-hez kisebb sávszélesség kell, viszont mozgásban a proressive scan mindent ver. A tévéd mindenesetre 576i.
''Az az erősítő, amit már szerintem érdemes megvenni, 50 ropi körül van, de nem mondhatni olcsónak.''
Ja, én is ennyiért vettem kb (belépő szintű Yamaha), minden fillért megért
Mire HD-Tv elterjedt lesz úgyis fillérekért fogják szórni az asztali HD-DVD-Blu-Ray kombókat. Felesleges még most előre sietni.
Billentyűzetet rá lehet kötni (bármilyen USB-set), egeret nem kezel. De a bill-t is csak szövegbevitelre tudod használni, játékokhoz marad a (z egyébként isteni) kontroller. Böngésző nincs a gépben ha erre gondolsz, így netezni nem lehet rajta (nem is kell, arra ott a pc), van viszont csodálatos Xbox live.
''Miket lehet még hozzá csatlakoztatni.''
Minden szirszart. Pendrive-ról, Mp3 lejátszóról lejátsza a képeket, zenéket, videókat, Géppel összekötöd és streamelhetsz róla mindenfélét, kormány, Guitar Hero gitár kontroller, kamera stb. -
Partizan182
senior tag
válasz
jolti05 #1129 üzenetére
''Uhh, tehát a felbontás 720X576 lenne És ez milyen képminőséget nyújt? Nem lesz így játszhatatlan? Egyszóval élvezhetetlen?''
Mivel ez a normál TV felbontása, olyan lesz kb a minősége mint pl a dvd-knek (élességre, részletességre). Van 2-3 játék ahol sajnos nagyon kicsik a betűk normál TV-n (pl a remek Dead Rising), de a játékok jelentős nagytöbbségénél nincs gond.
''Az gáz, mármint az optikai kábel. Egy Genius DHT510-et szerettem volna hozzákötni ''
Ha nincs optikai akkor marad a stereo RCA. Átalakítóval esetleg lehet próbálkozni, de a Box által kiküldött jel akkor is sztereo marad.
''A zaj annyira nem zavar, a grafikának kifejezetten örülök.''
Egyébként nem zajosabb mint egy normál pc, játék közben meg észre sem lehet venni. Grafikának sokan örülnek
''Ami még hátrány lehet, ha jól tudom nincs rajta DVI kimenet. Ilyen monitort hogy kötsz rá? DVI>VGA-átalakítóval? És moinitoron gondolom 720i-s felbontással müxik.''
VGA-kábelt kell majd hozzá venned (jó az utángyártott is, párezer Ft), és ha a monitorod DVI aljaza fogadja az analóg jelet is akkor igen, átalakítóval. VGA-n keresztül a támogatott HD felbontások: 720p, 1080i, 1080p. 720i nem létezik a gyakorlatban
''Ezt a hang dolgot tuti nem lehet vhogy megoldani? ''
De, veszel egy olcsó erősítőt... -
Partizan182
senior tag
válasz
jolti05 #1127 üzenetére
''Mi a helyzet ilyenkor? 1024X768-as lesz a felbontás, vagy hogy müxik?''
A felbontás a TV-d által támogatott maximum 720x576 (PAL szabvány).
''Gondolom 5.1-es hangfalrendszert hozzá lehet kötni.''
Optikai kábellel. Olyan erősítő/hangfalrendszer kell amin van optikai bemenet.
''Összességében mennyivel marad le a PS3 mögött?''
Pontosan hogy érted? Ha a grafikára gondolosz kb egy szinten vannak, bár a legtöbb esetben a Box kicsivel szebb. Egyetlen hibája van a gépnek, a hardver elég szar minőségű, így néha előfordul hogy meghal. Gariban ingyen javítják 3 (!) évig. Minden másban veri jelenleg a Ps3-mat.
''Tényleg nagyon zajos a gép?''
Tényleg.
''Látom ha HD filmet akar valaki nézni rajta, veheti meg 50-ért a Playert... ''
WMV-be tömörített HD-filmeket a box alapból lejátszik. Plusz a normál TV-nél semmi értelme a HD-nek.
[Szerkesztve] -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #1046 üzenetére
Sima pc-ventik vannak benne, ezeknek a 9-12 V a normális, csak az Ms vette le a feszt, nyilván hogy halkabb legyen.
Nem lesz a csapágynak semmi baja. -
Partizan182
senior tag
válasz
Mákos7észta #1043 üzenetére
Hangosnak konzolokhoz képest hangos, ha Gamer-PC-hez vagy szokva észre sem fogod venni a különbséget.
''de azt mondják, hogy nem adnak rá garanciát, az nem feltétlenül probléma, ugye?''
A Flash-re legalább adhatnának (normális helyen adnak). A HW-re nincs olyan épelméjű ember aki garit vállalna.
''Mert a gari alapból ugrott, ha változtatok a cuccon. Nem? ''
De
''akkor Liveról sem bannolnak ugye?''
Egyenlőre nem (azt is figyelni kell hogy csak stealth cuccokat játsz rajta, bár tudtommal az új Fw a simát nem is viszi). -
Partizan182
senior tag
válasz
Eugene Roe #1019 üzenetére
Ez így kicsit elég vad, a halál cserélgetné a DVD-drive-ot (pláne hogy nem tehetsz bele csak box-osat, amit csak Box belsejében árulnak, úgyh egy új gépet kelenne venned csak egy meghajtóért).
Állítólag a jelenlegi ban-t nem az alapján nézte a rsz, hogy kinél volt Flash (mert azt eddig sem látta), hanem azt loggolja a box, ha úgy van bekapcsolva hogy nincs benne a Drive (a flash-eléshez régen ezt kellett csinálni). És akinél volt már meghajtó nélkül bekapcsolva a box, ott jött a ban.
Szal. magát a flesst eddig sem látták, de szépen megkerülték a problémát. -
Partizan182
senior tag
válasz
Mákos7észta #1013 üzenetére
Hangdolog:
2 féle képpen lehet hangot kicsalni a Box-ból:
1. A videókábel mellett van 2 RCA csati sztereó hang jön át rajta. Nem tudom a monitorodon milyen hangbemenet van, de vaszleg ilyen. Rádugod azt csók. Ha esetleg másmilyen (pl 1 sima jack) akkor meg veszel egy átalaítót 300 Ft-ért a Tescóban.
2. Opikai kábellel, ezt külön kell venni, erősítőkkel és néhány komolyabb Pc-hangszóróval lehet ezt használni (amin van optikai bemenet), kb 5000 Ft egy kétméteres. Ezen lesz csak 5.1 a hang.
Bannolás: jelenlegi legújabb FW-rel a gépet nem bannolják, de valószínű hogy az Ms megoldja valahogy a problémát, flash-el egy idő után várható a ban. -
Partizan182
senior tag
válasz
lono981 #1008 üzenetére
Technikai fejlődés, ez van.
A mi 72 centis 100 Hz flat TV-nk is 200 volt öt éve, de ez már csak ilyen.
Egyébként most az Auchan (??) akciózza az én tévémet (Lg 32LC2R) 140 ezer (139.999) magyar péz, nevetségesen olcsó, maga a TV pedig remek.
Részletre veszed, nem túl nagy a törlesztő sem (kb 7-8k havonta ha 2 évig fizeted). -
Partizan182
senior tag
SZVSZ teljesen felesleges FullHD-ra várnod, egyrészt azért mert a jelenlegi konzolgeneráció még sajnos kevés a 1080p@60fps -hez, másrész ahhoz hoz egyáltalán lásd a különbséget a 720p-hez képest min 50 colos képet kell nézned 3 méterről.
Ha kisebb a méret vagy messzebb ülsz a szemed már nem érzékeli a különbséget. Úgyhogy szvsz nyugodtan ruházz be egy 37-40 col körüli HD-ready-be, most elég jó árban vannak, és a monitorodat is ki fogod hajítani mihelyt rákötöd a TV-re próbaképp a gépet (tapasztalat: kanapéból, wireless egér+billentyűzet, p*csa nagy HDTV mindent visz; akárki járt nálunk megjegyezte, hogy igen, így KELL számítógépezni -
Partizan182
senior tag
NFS hulladék minden platformon, egyébként az az általános, hogy a PC-re is megjelent játékok Boxon általában a very high - high beállítások körül mennek, persze vajsimán, szggatás nélkül. Ami igazán megmutatja a Box erejét azok a kifejezetten erre fejlesztett exklúzív címek (PL GOW)
A box alap felbontása 720p (1280*720), néhány játék (Spliter Cell DA, Virtua Tennis, Forza 2 stb) támogatja a 1080p (1920*1080) -t is. -
Partizan182
senior tag
A nagy konzolos next-gen harc még csak most indult be,a box egyébként kb 1,5 éves.
Még egy 4-5 évig ez lesz, utána jön a köv. generáció.
PC-teljesítmény: nem nagyon lehet összehasonlítani, tök már architektúra. Ha a számok érdekelnek 3db, darabonként 3,2 Ghz-en ketyegő PowerPC CPU-core, Ati GPU 10 MB iszonyatosan gyors (500 Gb/s !!) beépített Rammal, unified shaderek, 512 megosztott memória.
PC-t mindenesetre még alázza látványban. -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #933 üzenetére
''Végig lehet vinni a játékokat de mindenhez idő kell ''
''Nem mindenkinek van a bőre alatt is KP hogy LCD vagy PLAZMA tv-vel ''marháskodjon''
A dolgozó ember 2 dologról ismerszik meg:
1. van otthon HDTV (nem azért mert dúsgazdag, nem azért mert az anyjától kapott, hanem mert megdolgozott érte
2. Cserébe nincs ideje mindent végigvinni. (Már most 300+ cím van a boxra, ebből 40-50 simán érdemes legalább egy végigjátszásra) -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #936 üzenetére
Csak hogy rendkívül friss legyek: a héten 2 említésre méltó multiplatform jelent meg amcsiban: a Darkness és a baseball-os Bigs.
A Darkness Ps3 verziójában nem túl jó az AA és néha röcög, X-en vajsima (tapasztalat) és recék sincsenek. Bigs-ben néhány jópfoa effekt hiányzik a ps3 verzióból.
Régebbi címek amik szebbek/jobbak x-en csak random ami eszembe jut: THPS8 (Ps-es játszhatatlanul szaggat néha), NFS Carbon (mosott textúrák Ps-en ill. néhány hiányzó fényforrás), NBA Homecourt (1080p-ben szaggat ps3-mon, néhány textúra mosottabb), F.E.A.R (sokkal gyengébb textúrák, röcögős framerate) stb.
A gamespot néha csilál ilyen nagy összehasonlítgatósdit, érdemes rákukkantani.
2 olyan cucc van ami szebb ps-en : Oblivion és a Fight Night Round 3. Viszont mindkettő egy évvel (!) később jelent meg a sony gépére, volt idő csinosítgatni. -
Partizan182
senior tag
Sony minden jogot felvásárolt sajna.
A gta annyira nem csúszik hogy az egyidejű megjelenés mellett még Xbox exklúzív epizódikus plusz tartalmak is lesznek Live-on. És a tapasztalat azt mutatja hogy valószínű jobban is fog futni mint a Ps3 verzió (X-es dolgok jellemzően szebbek és gyorsabbak mint a ps3 társai jelenleg). -
Partizan182
senior tag
válasz
nagyamte #924 üzenetére
A legújabb Flash-el el tudod érni az X-box live-ot, azok nincsenek kitiltva.
Flash vs nemflash: mindenki saját maga döntse el.
Szempontok: rengeteg játék jön x-re (ez nem pc), ha mindet lewarezolod soha életedben nem fogod tudni végigjátszani őket (tapasztalat). Mindnek fenn van a demója Live-on, így ki tudod próbálni mielőtt megvennéd. Mivel sok game már Platinum kiadásban is megvan, így rengeteg igazán remek játékhoz már 7-8 ezerért hozzá lehet jutni (sőt, vannak 3-4 ezres cuccok is).
A konzol legendásan megbízhatatlan, elég sok behal (rossz a hűtése). Ha nincs moddolva akor az Ms hozza viszi futárral garanciában, ha flashelt akkor lehet hogy javítgatni kell. Más kérdés hogy a javítás ált. kevesebbe kerül mint egy game. -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #923 üzenetére
CRT-n nem érdemes marháskodni mert a 60hz kiveri a szemed. Lcd-n viszont nagyfelbontású f*sza HD-képe van.
Persze a teljes bódottá kedvéért érdemes beruházni egy HDTV-be is -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #906 üzenetére
Bár tényleg üt a Drit, de én pl el bírnék volna viselni kevesebb szaggatást...
-
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #894 üzenetére
Akkor el kell menned egy haverhoz, akinek a TV-je fogadja az NTSC jelet, ott bebútolni és visszaállítani PAL-ra. Más ötletem nincs.
-
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #891 üzenetére
Google a barátod.
''Does anyone know how to reset the XBox to the default settings. I, by mistake, changed my XBox video setting. I can not get any video out anymore. The XBox keeps on resetting when I try to turn it on.
Help would be appreciated.
06-21-04, 04:12 PM
The reset code is linked to your serial code so no xbox has the same..if you call xbox support and make up a lie like your xbox data is all jacked they may give it to you but recently theyve been trying not to..''
Fel kell hívnod a Microsoftot a géped reset kódjáért. -
Partizan182
senior tag
Végül is nem a hosszú játék okozza a gondot alapvetően, hanem az, hogy mikor bekapcsolod a hirtelen hőmérséklet-emelkedés miatt kicsit deformálódik az alaplap, a GPU viszont olyan gány minőségű forrasztással van a laphoz rögzítve, hogy az elpattanhat a deformáció miatt - így készül a 3 led.
Ha nem hekkelt (megvan a gari) akkor nyomd nyudogtan, az Ms gyorsan és kényelmesen kicseréli a tökrement gépet, ha módosított akkor mindenképp legyen benne hűtésmod is, azzal sokkal kisebb az esélye a meghibásodásnak.
Az enyém 8 hónapja hibamentesen duruzsol, pedig megy napi 5-6 órát (kedvesem is imádja, azért ilyen sokat), és panelban légkondi nélkül van vagy 100 fok.
Szóval félni nem kell tőle, de előfordulhat hiba.
Ha nem játszol rajta, az a legnagyobb hülyeség, akkor minek vetted meg..? -
Partizan182
senior tag
Nem volt még hardware-revízió, az új gépek is elég megbízhatatlanok.
Ha nem volt benne a hűtés huherálva az alábbi problémák léphetnek fel elég jelentős eséllyel:
- Koszos a lemez hibaüzivel nem tölti be a játékokat (Hulladék dvd-drive)
- Lefagy játék közben (vaszleg túlmeleglés, hulladék hűtés)
- Ha erősebben kihúzod a videó-csatlakozót a box hátuljából lehet hogy felszakad az alaplapról (hulladék forrasztás)
- A dvd-drive mozgását intéző szalag megnyúlik, deformálódik, elszakad (hulladék dvd-drive).
- A drive megkarcolja a lemezeket, néha tönkre is teszi (még mindig hulladék)
- A cucc elszáll 3 piros leddel (felszakad a GPU az alaplapról).
Szóval vannak még problémák... -
Partizan182
senior tag
válasz
Mákos7észta #882 üzenetére
1. Premiumban, van komponens HD-kábel, a linkelt TV-n is van kompi csatlakozó, nem lesz gond vele.
2. Vízhűtés sem 100%-os védelem a 3 led ellen. Én inkább ajánlanám a gyári ventik felhúzását (jobb helyen 3000 Ft). Ha a legújabb firmware-rel flashelsz vadiúj, érintetlen konzolt, és figyelsz arra milyen játékokat teszel be miközben live-on vagy (csak stealth-patch-el ellátott gamek jók), akkor jelenlegi állás szerint az Ms nem tud bannolni. Más kérdés, hogy a jövőben nem-e tudják majd ezt is szűrni.
3. Sehogy, max audió cd-t tudsz Mp3-ba grabbelni a HDD-re. Viszont ha össze van kötve a PC a Box-al akkor a zenéket, képeket videókat gyorsan és egyszerűen tudja streamelni, így átmásolni gyak. felesleges.
4. Konkrétan erre jó. Meg van voice-chat, Live Arcade, extra bónusztartalmak (van ingyenes is), néha patchek játékokhoz. -
-
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #863 üzenetére
Alap premiumos kábel nem scart-os, egy komponens (három db rca) és kompozit (sárga rca + 2rca sztereó hang) kimenet van rajta.
Ha a Tv-d VGA csatijába akarod beleimádkozni, akkor venned kell egy olyan kábelt amin van vga kimenet is (tapasztalat azt mutatja hogy az utángyártott is elég, jó minőségű ált.).
Gondom még nem volt a box-al (lassan 1 éve van meg), de fórumokon sokan pityeregnek a halott gépük miatt. Az Ms support viszont egyértelműen pozitív, UPS futár viszi-hozza a boxot, 1-2 hét alatt megvan, nem nagyon szívóznak mert ők is tudják milyen hulladék a konzol minősége. -
Partizan182
senior tag
válasz
->Raizen<- #852 üzenetére
Annyit számít a hűtésmod, hogy nem hal meg a géped. Nem viccelek, a mod nélküli gépek (eredetiek, flashesek mindegy) kb 100%-ban meghalnak előbb-után.
Ha nem módosítod egyáltalán a konzolt akkor ez annyira nem gáz, mert remek az Ms supportja, futár viszi a rossz gépet hozza a javítottat/újat. Ha flashelsz akkor gyak. kötelező a ventimod. Hangosabb lesz tőle a gép, meg jobban tolja ki hátul a levegőt más változás nagyon nincs.
Alapból 3V körüli feszt kapnak a ventik de minden gond nélkül viszik a 9-12 -t is (standard Pc ventik vannak rajt.)
Szal hűtésmod nélkül módosított géppel egy tapodtat se, mert csak sírás (meg 3 vörös led) lesz belőle.
Hanghoz meg vegyél egy kiskategóriás erősítőt amin van optikai bemenet, az mindenképpen kell a valódi 5.1-hez (bár láttam már kompakt 5.1 hangfalszettet is optikai bemenettel, egész jól szólt). -
Partizan182
senior tag
válasz
jimessor666 #671 üzenetére
Azért ez szvsz elég nagy proléma hogy a 16:9-es képet 16:10-re szétnyújtja, és nem lehet vele mit csinálni. Sokan írják hogy megszokható, de engem nagyon zavarna.
4:3-mas monitoron ugyen a widescreen csíkok ott lesznek fent és lent, de legalább a képarány rendben lesz. -
Partizan182
senior tag
válasz
jimessor666 #664 üzenetére
Miért kellene HDMI-VGA kábel?
Box Vga kábelt már most kapni.
Vagy csak simán HDMI kábelre gondoltál? -
Partizan182
senior tag
Forma 1-es játék sajnos nem lesz box-ra, még évekig a Sony bitrokolja a kizárólagos konzolos jogokat.
1080p-t VGA-ról is tud a box, nem csak HDMI-ről (ami nincs is a premiumban, csak majd az Elite verzióban lesz).
Vezeték nélküli kontroller: a legjobb dolog amit a szeletelt kenyér óta feltaláltak. Tényleg must have. -
Partizan182
senior tag
válasz
#96302336 #643 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van. Fekete-fehér akkor lesz a kép ha a TV-dre tolsz NTSC jelet és a TV ezt nem támogatja. Ha a PAL Boxba beteszel NTSC játékot akkor az meg sem fog nyikkanni. Általában a torrent infójában benne van milyen gépek viszik a cuccot (van néhány region-free NTSC release, az megy).
Dvd pedig valóban dual layer, mindenképpen plusz-os, én a Verbára esküszöm (elég háklis a meghajtó a gyengébb lemezekre). -
Partizan182
senior tag
Most jön a HL2 orange box X-re (Hl2, Ep1, Ep2, Team Fortress 2 és az új Portal lesz benne), hátha elnyeri a tetszésed. Ilyen stílusban a boxon a Graw (Ghost Recon Advanced Warfighter 1-2) megy, sztem pillants rá, hátha bejön.
''És álltalában ha pár hónap késésel,de lemagyarositják a pc-s játékmokat.''
Azért az otthon készült barkácsfeliratok nincsenek egy súlycsoportban a hivatalos profik által készített szinkronnal...
''Milyen TV-ken élményfokozó az Xbox?''
Bármilyen HDTV-n jól mutat (najó inkább arcpirítóan szép) , csak tudja minimum a 720p-t. -
Partizan182
senior tag
Az Ms most nagyon ráment a honosításra, boxra eddig 2 van: Viva Pinata és a Crackdown, mindkettő nagyon minőségi szinkronnal. Jön köv hónapban a Forza 2 szintén magyarul. Pc-t felejtsd el játék szempontból, haldoklik, a minap volt egy interjú az Epic vezetőjével, ő ez ezen kesergett.
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen processzort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest