- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizzard
aktív tag
-
Break
senior tag
Sapphire X800 Pro 256MB VIVO
Mennyi az esély arra, hogy ezen a kártyán működjön a softmod ? -
putti
aktív tag
válasz
Hun'reeth #49 üzenetére
Igen, mindjárt a második mondat :
''A 160 millió tranzisztorból álló chipet az ATI két módozatban gyártja: az X800 XT egy 16 futószalaggal rendelkező csúcs-GPU, míg az X800 Pro egy 12 futószalagos, lassabb órajelen üzemelő, némileg kisebb teljesítményre képes és ebből következően olcsóbb változat.''
Ok, akkor az a hír tényleg csak pletyka volt.
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
válasz
Hun'reeth #49 üzenetére
''Először is a cikk 2004.04.13. !!!! Nem 2001.''
Bocs! Félrenyomtam!
Legyen igazatok, mert ha lehet Pro-bol XT-t az kb 35-40e Ft-t jelent. Csak régebbről emlékeztem egy ilyen cikkre is. Persze nem kötekedni akarok vele, csak felhívni rá a figyelmet, nehogy valami gond legyen.
''Csak olvass figyelmesen.''
Ok! -
Hun'reeth
őstag
Megnéztem. Először is a cikk 2004.04.13. !!!! Nem 2001.
Másrészt idézek a cikkből:''processzorának specifikációit taglaló pletykák''.
Amúgy van még egy cikk ha már itt tartunk ami kimondottan az x800pro-ról szól:Bővebben: link
Csak olvass figyelmesen. -
Hun'reeth
őstag
Akkor nézd meg ezt: Bővebben: link
-
putti
aktív tag
Bocsánat én tévedtem!! Nem 40 millió tranzisztorral több az X800XT, hanem csak 10 millióval.
Bocs de még nem szúrtam be képet soha, most sem, inkább elmondom hogyan tudod megnézni :
Fórum/Vga és ott keresd meg 2001.04.13-as cikket
A cikk neve : Újabb részletek a Radeon X800 sorozatról. -
putti
aktív tag
Hát most arról van szó, hogy hogyan csináljunk X800 Pro-ból X800 XT-t. Ha csak a bios-ét frissítem az ok, de a technikai leírásokban azt olvastam, hogy az X800 120 millíó, míg az X800 XT 160 millió tranzisztorral rendelkezik. Gondolom ha csak egy biost upgradelek a kártyán az a 40 millió tranyó csak úgy nem fog működni(ha egyáltalán benne van) Erre értettem, de lehet hogy nincs igazam, azért kérdeztem.
-
űáélkM
tag
Remélem ehhez is lesz lehetőség a Riva Tunerben!
-
rudi
nagyúr
''az ati miert nem gyart kimondottan 8 szalagos pro-kat?''
No ez egy olyan kérdés ami túlmutat a mi tudásunkon...! Millió váriáció lehet a miértre.
1. van még raktáron elég R350/380, azokat kell eladni ésszerűen, az X800pro ára alatt valamivel, mondjuk 250-300 USD krül.
2. nem igényli a piac, mert akinek van VGAra 300 USD-je annak van 399-is és akinek csak 200-250 USD-je van akkan nem lesz 300, meg amúgyis olyan value gépe van ami nem tud egy drágább és gyorsabb VGA-t kiszolgálni.
3. várnak vele, mert túlzottan ésszerű lenne egy olyan kártya ami 300 USD körüli és valamivel gyorsabb mint a 9800XT, mert az 1024×768/4×AA/8×AF beállításnál kielégítené szinte minden gémer igényét és a kutya sem venné a nagyobb vasat
4. várnak, hogy mit lép az Nvidia, milyen lesz a 6800GT kihozatali aránya, mert OK hogy 300 USD, de 222 milla tanzisztor és GDDR3 nem egy olcsó mulatság, talán még a 300 USD-be sem fér bele.
Szerintem az lenne a korrekt, ha lenne egy 8 futószalagos X800 256bites SIMA DDR memóriából 128 vagy 256MB-al. Ez a kártya így vertex shaderben durván a másfélszeresét, pixel shaderben talán szintén másfélszeresét tudná a 9800XT-nek, hasonló memóriasávszélességgel és előállítási költséggel. No persze fene tudja mennyivel olcsóbb vagy drágább a GDDR3 a régi DDR-nél, mert a chipek gondolom drágábbak, de a GDDR3 kevesebb felületi elemet igényel mint a régi szóval talán nem kell olyan összetett NYÁK alá.
A 8 futószalagos chip gyártása is nagy kérdőjel. Abban nincs igazad, hogy olyan drága lenne kifejleszteni egyet, mert az ATI eléggé modulosan építkezik, majdnem elég nekik lehagyni a GPU felét és máris készen van a 8-as. Persze lehet talán úgy is 8-as, hogy a 12-esként sem működő 16-osnak szánt procikat használják fel, bár ez nagyon gyanús lenne a hatalmas core méret miatt és mi tesztelők kiszúrnánk. A nagy kérdés az ár. Elvileg kisebb csíkszélességen van mmint a szintén 8 futószalagos R350/380 és csak kicsivel tartalmaz több tranzisztort, szóval az új 8 futószalagos gyártási ára nagyjából az R350 szintjén vagy inkább azalatt (kisebb csíkszélesség, kisebb magméret) lehetne.
Persze most jön az újabb HA! Ha jól haladnak a 0,11-es fejlesztések, és a régi jó próbababa RV350 sikeresen megy át 0,11-re akkor talán az új 8 futószalagos is lehet majd 0,11-es és akkor már a méret miatt alaposan olcsóbb lehet mint az R350 és jó magas frekiket (mondjuk 600MHz) bírhat és úgy már kemény egy chip lehet. HA jól haladnak a dolgok akkor ez az új 0,11-es 8 futószalagos akár a karácsony előtti őszi bevásárlóláz idejében is megjöhet, addig meg úgyis a nyári uborkaszezon van, amit átvászelnek egy finoman olcsósított (350 USD) X800Pro-val, a nagy igényes gamek úgyis majd csak ősszel jönnek, addig had spórolják a júzerek a pénzüket. -
putti
aktív tag
És a maradék 40 millió tranzisztor csak úgy beleépül?
-
rudi
nagyúr
Azért annyit hozzátennék a link tartalmához, hogy az X600XT majdnem azonos a 9600XT-vel, aminek az ára 150-200 USD körül mozog, szóval az a 199-299 USD-s ár ami fel van tüntetve kicsit túlzás. A másik dolgo meg a Geforce 6800 sebesége és várhatóan 300 USD-s ára. Az ATInak vagy le kell vinnie 300-ra az X800pro árát, vagy ki kell hoznia egy visszafogottabb (de csak kicsivel, hogy sebességben ne maradjon alul) X800 verziót 300 USD környékén. A hírek szerint még a X800 és az X800SE van a talonban, de szerintem ezek csak ősszel jönnek majd, ha jönnek egyáltalán.
-
perempe
veterán
-
westlake
félisten
naszoval gyerekek....
a lenyeg:
az ati, mint gyar megtervez egy gpu-t, jelen esetben az r420-at (x800pro/xt)
az ati nagyon jol tudja, hogy mint gyarto, csak ugy tud versenyben maradni, ha kissebb teljesitmenyu (lassab) videokartyakat is piacra dob...
adott tehat, hogy ket (fo) kartyat dobnak a piacra, ami jelen esetben a 4 pipeline megleten, vagy nemleten mulik...
a gyar szepen megtervezi az r420-as magot (16 szalaggal!! [8 szalag biztosan mukodni fog, a 4 szalag kerdeses, mert silanyabb minosegu alkatreszeket hasznalnak fel azoknal]) , majd legyart belole jo sok darabot...
a sok-sok magot szepen leteszteleik es kiderul hogy a legyartott kartyak 90 %-a tokeletesen megy 16 szalaggal, 10 %-uk meg hibasan mukodik..
ennek a 10 %-nak a magjan szepen elnyiszatoljak a vezeteket (hogy letiltsak a hibas szalagokat)...
maradt nekik 90 % tokeletesen mukodo x800 xt, de - itt jon a fontos dolog - a piacra sok pro kell, nem pedig xt, szepen atvagnak meg jo sok gpu-t, hogy legyen elegendo pro a nepnek...
sokan kerdezitek: az ati miert nem gyart kimondottan 8 szalagos pro-kat?
azert mert az xt-mar megterveztek... nem fognak megint dollarmilliokat elkolteni arra, hogy megtervezzek a 8 szalagos valtozatot is + nem fizetnek azert, hogy atallitsak a gyartosorokat.. -
Ragnar
tag
-
ByB
addikt
Köszönöm válaszokat, reméltem, hogy jó, akkor asszem belevágok... THX Még egy: X800 XT-n belül nincs csak egy féle variáció ugye? Oldalukat néztem, és 9800XT-nél volt vagy öt variáció, X800 még nincs kirészletezve... Képet nem is láttam róla, hűtés gondolom gyári Ati? Asus 9800XT-m bőg rendesen, de legalább nem hűt...
-
westlake
félisten
azo osszes novivo x800 pro-nak at van vagva a magjan a vezetek...
-
ByB
addikt
Helo!
Jó áron ajánlottak, (100.000 alat) Sapphire X800 XT kártyát... Örök életemben Asus/Ati kártyákat használtam, Sapphire hol helyezkedik el az Ati gyártók között? X800 XT-ben mit tudnak, negatív pozitív irányban??? Info-t előre is köszönöm...
Neten rákerestem, de hivatalos oldal elég szűkszavú, PH kereső meg error-t ír ki...
THX -
Szabtom
senior tag
Akkor most irány a rendelés --->> Sapphire és Club 3D?
-
infest
tag
- vivo cards with AD chipset and 4A50 Asic code are real XT cards locked in bios. With the gigabyte bios you can enable 16 pipes without any trouble. You must use gigabyte flash program.
- pro cards with AA chipset and 4A49 Asic code for the moment don't work even with pins connected (hardmod) and gigabyte XT bios. -
Szabtom
senior tag
Én csak azt nem értem (feltéve, hogy a hír igaz), hogy a gyártónak ez miért éri meg? Nincs elég Pro alkatrész és attól tart, hogy XT-ként nem lenne akkora kereslet? Ezért inkább Pro-ként adja el?
-
MarKoo
addikt
Ha jól értelmeztem egy egyszerű XT Bios felrakással 16 pipeline-t kapunk. Erre azért kíváncsi lennék.
-
infest
tag
Hát ja ez csak a bizonyos sorozatszámú modelleknél megy, ahol a gpu-n lézervágás sem látható
-
Phobos
aktív tag
Thanks to Mackey D for the heads up! that people are successfully softmodding their X800 Pro Vivo based cards into XT's, enabling the extra 4 pipelines. apparently the Vivo based cards are identical to the XT in every respect, including the 1.6ns memory and intact bridges, all that is needed is the right BIOS to unlock the remaining 4 pipelines.
Some threads going on other forums at the moment about people that have successfully soft modded the current batch of Club3D X800 Pro Vivo cards to XT by flashing with a Gigabyte Bios. These cards are shipping with the 1.6ns Ram, bridges still intact and even have XT stickers on the HSF - by all accounts they are effectively XT cards with 4 pipelines disables in the bios
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33766704
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Vivaldi (böngésző)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest