- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop #6817 üzenetére
Nem tudom, hogyan máshogyan tudom megoldani azt, hogy frissítsem az oldal tartalmát.
Nagyon nem értek még ehhez... az alapok egy része megvan, de nem akar összeállni...
Szeretném pár oldal RSS-ét behúzni, és a tartalmakat szépen csokorba gyűjteni, megjeleníteni stb.
Mivel a Divit múlt hét pénteken megvettem (fekete péntek), ezért gondoltam, azzal meg tudom szépen oldani. Nem tudom, mert nem tudom frissíteni a tartalmát dinamikusan, csak pár alap dologra van lehetőség.
Próbáltam pluginokkal, de egyik sem adja azt, amit én elképzeltem.Szóval mivel jobb ötletem nem volt, arra gondoltam, hogy minden olyan területet, ahol a tartalmat frissíteni akarom, egy-egy speciális szekciókkal látom el (pl. hir_1_fejlec, hir_1_tartalom, hir_1_kep). Így lesz egy template oldalam. Abból csinálok egy másolatot, és a másolatban ezeket a speciális szekciókat kicserélem az RSS-ekből kinyert információkkal. Kvázi string csere. Ezt az oldalt pedig átnevezem a főoldalnak. Aztán amikor jön az új frissítés, akkor a template-ből megint egy másolat, annak feltöltése tartalommal, a régi főoldal átnevezése backup-nak, és az új, friss oldal átnevezése főoldalnak.
Html-lel ez egyszerű(bb) lett volna, de php-val nem. Jobb ötletem nem volt, és most sincs.
Nem tudom, hogyan kell ezt normálisan, szépen megcsinálni, hogy bizonyos időközönként a weblap egy részét frissíteni tudjam. Ajax?
Egyértelmű, hogy nem ez a jó mód, amit kitaláltam, de tényleg semmi más utat nem tudok.Viszont ha elmondjátok pár mondatban, hogyan lehet ezt szépen megcsinálni (mármint nem az átnevezgetést, hanem hogy mivel dolgozzak, mit tanuljak, mit nézzek át, hogy pl. az RSS-ből kiszedett infókkal frissíteni tudjam bizonyos időközönként az oldal tartalmát, bizonyos részeit), azt megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Androidos tablet topic
- BestBuy topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IU Gamer laptop
- 3D nyomtatás és tervezés!
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,16GB DDR5 RAM,512GBnVmeSSD
- Apple iPhone 15 Pro fekete titán 256GB független 1 év gari eladó
- S21 Ultra 256GB/12GB Dual Sim, Kártyafüggetlen, újszerű állapot, garanciás
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest