- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Ha valaki most keres nagyon gyors és "könnyű" sablont, akkor azok figyelmébe ajánlom az OceanWP és az Astra sablonokat.
Én a kettő közül az Astra sablont választottam, mert ez valamivel gyorsabb és nagyon bőséges beállítási/információs anyaggal látták el.Oldalépítő nélkül elkészített oldalunk, amin 630 szó, 5 db nagy méretű és 7 db közepes kép (plusz fejléckép és favicon) van egy-egy oldalon, betöltési sebessége nagyon kedvező.
A Gtmetrix értékei: PageSpeed Score A (99%) míg a YSlow Score A (96%) , mindezt úgy hogy a CDN nem lett aktiválva.
A teljes betöltődési idő 1,6-1,8 sec, az oldal mérete 183KB, míg a Requsts 17-18.Természetesen a PageSpeed Insights-en is lefuttattam, ahol a mobil 98-99/100, a desktop 100/100 lett.
A sablonok próbálgatása miatt weboldalunkon sok sablon és bővítmény van feltöltve, köztük a WP Fastest Cache és a WP Smush.
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6543 üzenetére
"amúgy is, a google sebességmérője mint egy hisztis nő, valamikor 70-et kapok az oldalamra és valamikor 90 fölött"
Ugyanazon tartalomra a GTmetrix-en is hasonló diffi volt, míg az egyikre 99-et, addig a másikra (elementor) 82-t adott
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6540 üzenetére
Az előző hsz-ból kimaradt ...
Félreértés ne essen, én nem a 100/100-as értéket akartam "dicsőíteni" , hanem az Elementor okozta csalódottságomat megosztani -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6540 üzenetére
Na de ugyanennyi tartalom volt akkor is amikor az Elementor kütyüit használtam és azzal meg csak 65/100 volt .... Azért ez óriási diffi
El lehet képzelni, hogy mennyi lenne akkor amikor feltöltenék minden tartalomat ...
Na erről ennyit. -
sz.j
nagyúr
Hogy őszinte legyek én eddig csalódtam az Elementorban, mert bármennyire is tetszetős fejlécet/menüt és láblécet lehetett letölteni/beilleszteni az oldalba, az addig gyors betöltésű oldal csak 65/100 értékű lett .., úgyhogy töröltem is és maradok a sablon adta lehetőségek mellett.
Persze lehet, hogy én szúrtam el valamit, de nem hiszem ...
-
sz.j
nagyúr
Hátha valaki érintett és érdekli a dolog ...
Azok akik a WPKurzus egyes szolgáltatását bármikor is igénybe vették ingyenesen letölthetik tőlük a Divi sablon
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Mi az a "White Label" és mi a szerepe a weboldalkészítésnél/sablonoknál?
Ui.
Azt hiszem, hogy közben megtaláltam a választ .... -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6517 üzenetére
Az 1-esben írtak a Pro verzió másik domainra történő esetleges átvitelekor lett volna érdekes.
A Pro megvételére meg azért gondoltam, mert ha jól értelmeztem azzal lehet fejlécképet beilleszteni .., de így valszeg maradok a free-nél.Amúgy köszi az infót.
-
sz.j
nagyúr
Elementorral kapcsolatban lenne pár kérdésem
1. Ha Elementor segítségével készítek el egy oldalt majd törlöm az Elementort, akkor a vele készített beállítások megmaradnak?
2. Az elkészült page layout-ot átlehet valahogy vinni másik weboldalra?
2. Az ingyenes Elementorral hogy lehet fejlécképet beilleszteni az oldalba?
-
sz.j
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #6512 üzenetére
Például az Elementor készítőitől a Hello theme-t
-
sz.j
nagyúr
válasz
Skynet258 #6478 üzenetére
Hát nem tudom, hogy valójában hogy van ez az 1 éves időszak, mert lehet, hogy nálad frissít továbbra is, de most a neten böngészve az Elementor Pro-nál egy év supportot és egy évig tartó frissítést ír .....
-
sz.j
nagyúr
Most már egyértelmű, hogy a "maradék" CLS hibát (0,128) a logó okozza, mert ha a logó és a fejléckép ki van kapcsolva a Chrome Web Vitals bővítményt megnyitva a CLS értéke 0,000.
A fejléckép betöltése/bekapcsolása után is marad ez az érték, de ha betöltöm a logót akkor a CLS 0,128 lesz... -
sz.j
nagyúr
A #6463 hsz-ban leírt problémával kapcsolatban (CLS hiba) a neten találtam egy cikket ( Optimize Cumulative Layout Shift), ami alapján sikerült némi javulást elérni.
Leírom hátha később érdekelni fog valakit ...
Az eddigi 0,74-0,88 értékről sikerült a CLS-t 0,128-ra javítani , mindezt azzal, hogy a sablon menüjének és még egy-két helyen előforduló Roboto Condensed fontot Sans-serif-re cseréltem. -
sz.j
nagyúr
Nem hagyott nyugodni ez a "képmozgás" (CLS) probléma, ezért kíváncsiságból megnéztem a theme készítőjének oldalát, amin szintén a Frontier sablon van fenn, és meglepődve láttam, hogy ott nincs probléma ...
Próbaképpen az egyik oldalunkra letöltöttem ugyanezt a sablont és az is produkálta a hibát
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #6464 üzenetére
A fejléc magassága azért nem volt megadva, mert volt logó. A theme option azt írja (ha jól értem), hogy
"Állítsa be a fejléc magasságát, amelyet akkor kell használni, ha nincs fejléc logó."
Ettől függetlenül kipróbáltam úgy is, hogy megadtam a fejléc magasságát, valamint úgy is, hogy töröltem a logót, majd a fejléc képet, majd először kikapcsoltam a fejlécet is.
Ezt követően a site title és a description szövege is ki lett kapcsolva, de így sem változott semmit, majd megszüntettem a top bart is de semmi változás nem történt ...A másik ajánlatodat, nevezetesen
"A cég felirat képe benne van egy üres inline <a> elembe, ezt átrakva block-ra, "
nem próbáltam, mert sajnos nem tudom, hogy ezt hogy kell és hova kell átrakni ... -
sz.j
nagyúr
Biztos tudsz róla, hogy a Google nemrég jelentette be a közeljövőbe bevezetésre kerülő újabb algoritmusát a Core Web Vitals-t, ami a weboldalak három tulajdonságát méri.
Ezek ellenőrzéséhez letöltöttem a Chrome Web Vitals bővítményt ami egy hibát dobot az egyik weboldalunk összes oldalára. Ez a CLS, azaz a "vizuális stabilitás" azaz az elrendezéseltolódás.
Kérdésem az lenne, hogy meglehet ezt szüntetni és ha igen akkor azt hogyan lehetne.
Előre is köszi a választ
-
sz.j
nagyúr
Az mitől lehet, hogy ha a például a menüben a Kezdőoldalról a Redőny árak gombra kattintok, akkor a beállított oldalszélesség (conténer) ugrál/nagyobb lesz. [link]
Sajnos több menügombra kattintásnál is hasonló probléma van, de nem mindegyiknél.Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Tudna valaki segíteni, hogyan lehetne a menü alatt lévő widget háttérszínét megváltoztatni? [link]
-
sz.j
nagyúr
Ha gondoljátok talán érdemes kipróbálni azaz felrakni az ingyenes Smush képoptimalizáló plugint
Igaz egyszerre csak bizonyos számú képet optimalizál, de egymásután többször futtatva megcsinálja az összeset.A képek feltöltése előtt a Riot használat egy jó döntés, én évek óta használom, még akkor is ha arra az oldalunkra rakok fel képeket ahol a fizetős Swift Performance is fenn van (pedig az szuperül optimalizál).
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6423 üzenetére
Megnéztem, Az oldalon ez van:
define('WP_DEBUG', false);Írjam át true-ra?
Más
Az előző keresgélése közben meglepődve láttam, hogy a wp-config.php fájban az alább látható W3TC-vel kapcsolatos dolgok is szerepelnek, pediga plugint már évek óta nem használom és törölve lett
Ez nem jelent gondot vagy esetleg törölni kellene? Ha törölni kellene azt mivel lehetne?/** Enable W3 Total Cache Edge Mode */
//Added by WP-Cache Manager
//Added by WP-Cache Manager
define( 'WPCACHEHOME', '/web/akarmi/barmi.hu/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); //Added by WP-Cache Manager
define('W3TC_EDGE_MODE', true); // Added by W3 Total Cache -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6421 üzenetére
" ...nincs bekapcsolva a debug mode wp configban? ..."
Bocsi a tudatlanságomért, de azt hol és hogy kell bekapcsolni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6418 üzenetére
A tárhelyszolgáltatónál néztem meg.
És annak az oldalnak is ugyan az amelyiknél hiba nélkül bekapcsolható volt a Divi. -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6415 üzenetére
Ha jól tudom 7.2-es van fenn, ugyan úgy mint annál az oldalnál ahol nem jelzett hibát és jól működött.
Ui.
Megnéztem, 7.3.6 van beállítva. -
sz.j
nagyúr
Az egyik oldalunkra felraktam a Divi sablont és amikor bekapcsoltam az alábbi hibaüzeneteket kaptam, valamit a weboldal helyett is ez a hibaüzi jelenik meg a böngészőben:
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/szaboredony/ablakredony.hu/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/szaboredony/ablakredony.hu/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php:5941) in /web/szaboredony/ablakredony.hu/wp-includes/pluggable.php on line 1281
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/szaboredony/ablakredony.hu/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php:5941) in /web/szaboredony/ablakredony.hu/wp-includes/pluggable.php on line 1284
Próbaképpen egy másik weboldalunkra is felraktam, de ott hibátlanul működik, nem jelez hibát
Szerintetek mi okozza a hibát és hogy lehetne elhárítani?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Új sablonok beállításához/kipróbálásához, stb szeretnék egy új weboldalt létrehozni, de nem tudom, hogy mi lenne a jó/helyes megoldás. A meglévő tárhelyen lévő domainemen aldomaint hoznák létre vagy hozzak létre a tárhelyen egy új honlapot (mert a tárhelyen elhelyezhető oldalak száma korlátlan).
Szerintetek mi lenne a jobb megoldás? -
sz.j
nagyúr
Tud valaki élettartamú Astra Pro sablonra kedvezményes vásárlási lehetőséget?
-
sz.j
nagyúr
Tudna abban valaki segíteni, hogy az Astra sablonnál hogy lehet fejlécképet beilleszteni?
-
sz.j
nagyúr
Ha a sablonodnak van style css-e (márpedig szokott lenni)), akkor a változtatások döntő többségét ott kell elvégezni.
Ha ezek a változtatások a child theme style css-jébe történik, akkor az esedékes frissítésnél megmaradnak az általad végzett változtatás.Amennyiben a php-ben kell valamit változtatni, akkor azok egy esetleges frissítést követően elvesznek.
Ui.
A child theme style css-je mindig üres, a változtatásokat kell ide beírni, és csak az lesz benne. -
sz.j
nagyúr
Azt hiszem, hogy hosszas keresgélés után megtaláltam az általad jelzett hibát ...
Régebben váltottam egy új sablonra és többek között az volt a problémám vele, hogy nem töltötte ki a képernyőt, oldalanként nagy üres sávok maradtak.
Erre a hibára azt a javaslatot kaptam, hogy a Custom CSS-e írjam be az alábbit, amit meg is tettem:
#container {
width: 99%!important;Mivel 4:3-as monitort használok 1024:768 felbontással, ezért nem vettem észre , hogy torz lett a kép (vízszintes görgetősáv nem volt!), pedig már akkor is hibás volt. Ráadásul figyelmetlen is voltam, mert a fórumtárs linkjén már akkor is látszott a hiba.
Remélem, hogy tényleg megszűnt a hiba, mert én 1280:1024 felbontás mellett nem látok hibát.
Utólagosan is köszi, hogy jelezted a hibát.
-
sz.j
nagyúr
Hosszas bogarászás után sikerült a logót megjelentetni ..., csak azt nem értem, hogy ha a sablon testreszabása funkciónál beállítom és engedélyezem a logót, akkor miért kell a sablon Options-jába a logó linkjét még külön megadni ...
Viszont üröm az örömben, hogy míg asztali gépen baloldalon (a helyén) jelenik meg a logó, aggig mobilon középen.
Próbálkoztam a #header-logo, #header-logo img {float: left !important;} Options Custom CSS részébe illesztésével, de ez nem segített ....Mit és hol kellene csinálni valamit, hogy mobilon is baloldalon jelenjen meg?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Az eredeti hibát szerettem volna megszüntetni ezért összeállítottam egy új fejlécképet, amit feltöltöttem egy 995 × 250 px-es alap jobboldalára, így kihagyva baloldalt a logó helyét, majd a sablon testreszabásánál betöltöttem és bekapcsoltam a logót, de az valamiért nem jelenik meg ...
Hogy tudnám azt elérni hogy baloldalt megjelenjen a logó?
-
sz.j
nagyúr
Ezt nem értem, mert nálam nincs ilyen egyik böngészővel sem (Edge, FF, Opera, Chrome).
Ezt hogy találtad, melyik böngészővel? -
sz.j
nagyúr
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Az egyik oldalunkra egy új sablont tettem fel, amivel az a gondom, hogy mobilon a fejrészben lévő kép mérete nem csökken le a mobil méretének megfelelően és csak a kép közepe látható ami értelmetlen és csúnya.
Végső megoldásként még az is jobb lenne ha a fejrészben lévő kép baloldalától kezdve lenne láthatóTudnátok segíteni?
Ui. Asztali gépen tökéletes a megjelenés.
Előre is köszönöm.
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6321 üzenetére
Ha van kedved kísérletezni, akkor figyelmedbe ajánlom a WP Fastest Cache + Autoptimize párost, mert az egyik oldalunknál lényegesen jobb eredményeket nyújtott mint a Swift Lite (viszont a Swift Pro-tól elmarad)
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6319 üzenetére
Nem véletlenül ajánlottam.
-
sz.j
nagyúr
válasz
jokerone #6312 üzenetére
A Swift Performance-ből létezik ingyenes is, ha gondolod próbáld ki.
-
sz.j
nagyúr
válasz
jokerone #6310 üzenetére
A W3TC beállításáról itt találhatsz infót, de ha fizetős plugin is szóba jöhet, akkor szerintem a Swift Performance a nyerő. Ez utóbbi a képeket is tömöríti.
-
sz.j
nagyúr
Kifutottam a szerkesztési időből ...
Elégséges WP-5xx-hez a v7.0.33 verziójú PHP?
Mert ha igen akkor 7.3-ról visszaállnék rá, mert ha jól emlékszem annál nem jelezte az imagick PHP modul hiányát.
Kipróbálnám, hátha bejön .... -
sz.j
nagyúr
Írtam az Ügyfélszolgálatnak amire az alábbi választ kaptam:
"Az imagemagick nem szükséges modul, csak gyorsabb / jobb minőségű képkonvertálást tesz lehetővé erre hívja fel figyelmét a wordpress.
Használatára van lehetőség, azt egyedi php.ini-vel tudjuk a tárhelyhez aktiválni az adott PHP verzióhoz, melynek xxxxxx Ft + ÁFA / alkalom módosítási díja van."
Valóban ennyire "jelentéktelen" az imagick PHP modul megléte? -
sz.j
nagyúr
Megnéztem a tárhelyen a PHP beállítási lehetőségeket, de konkrétan imagick modult nem találtam .. Esetleg nem a pirossal jelzett lenne az?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert amikor beléptem az egyik weboldalunk Vezérlőpultjára Ez a szöveg fogadott, azaz teljesítményre és biztonságra kiható problémák vannak.
Megnyitva a hibákat jelző oldalt való igaz, hogy több sablon van az oldalon, de mind a legfrissebb volt (közben egy párat töröltem).
Viszont azt nem értem, hogy milyen PHP modult hiányol (imagick nevű opcionális modul nincs telepítve vagy törölve lett) és azt miért teszi, mert régóta megy így a weboldal, nem lett semmi új plugin telepítve de még törölve sem?
A másik amit nem értek ha a modul opcionális, azaz választható, akkor miért hiányolja?:?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy hülyeségnek tűnt a #6242 hsz-ban feltett kérdésem és azért nem kapok rá választ, de az egyik vizsgálatban/elemzésben ezt írja hibaként ....
-
sz.j
nagyúr
Mit kell azon érteni, hogy "Helytelen felépítésű linkek"? (Értem ezt a befelé és kifelé mutató linkek esetében is.)
Én mindig az alábbi két változat valamelyike szerint szoktam megadni:
www.akarmi.hu
vagy
https://www.akarmi.huMég egy kérdés
A linkeknek is lehet Title tagot megadni, és ha igen azt hogyan kell? -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Hogy lehetne ehhez az oldalhoz egy favicont csinálni? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #6032 üzenetére
Én évek óta (mindenféle gond nélkül) az alábbi megoldást használom:
"WordPress automatikus mentés idejének, számának megadása" -
sz.j
nagyúr
Ezt nem értem ...
Az előzetesen elvégzett javításokat követően nem változtattam meg semmit miután a hibajelző oldalt feldobta és láss csodát, most kaptam egy e-mailt a Google-től, hogy minden rendbe van ...Akkor milyen újabb javításokat kért tőlünk, és azt minek kérte ...?
-
sz.j
nagyúr
A Google Search Console megint jelzett egy hibát a Bejegyzések" között, nevezetesen azt, hogy "A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz".
A bejegyzési oldalak némi változtatás után a SC- n elindítottam a "Javítás ellenőrzését" és egy idő után ezt a hibajelző oldalt dobta fel.
Pedig a menün kívül minden kattintható elem aránylag messze van egymástól ....Ez tulajdonképp mi, esetleg még mindig közelinek érzékeli az elemeket egymáshoz? És ha igen akkor hogy lehet a hibát megszüntetni?
Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Talán mondanom sem kell, hogy amikor itt téma volt (kb. 2 hónapja) a Kezdőoldal kivételével a weboldalunkat átállítottam egy oszloposra és a jobboldali oszlopból a lényegesnek tartott tartalmat (Rólunk írták, Érdekes és hasznos cikkek) leraktam a láblécbe.
Ennek az "eredménye" az lett, hogy ugyan a látogatok száma kb a régi maradt, de az érdeklődők és a megrendelők száma lényegesen lecsökkent.Valamivel több mint egy hónap elteltével visszaállítottam a régi kétoszlopos elrendezést, bennük az eredeti tartalommal és szinte azonnal a változtatás előtti számú érdeklődő és megrendelés lett.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5976 üzenetére
Úgy látszik, hogy nekem szerencsém van/volt a tárhelyszolgáltatóval. mert laikusként jó párszor írtam nekik, és max pár órán belül részletesen és számomra is érthetően (majdnem hogy szájbarágósan) válaszoltak ...
Ezen túlmenően nagyon sok beállításhoz, így például a PHP-hoz is, szabad hozzáférése/változtatási lehetősége van az usereknek.
Nem reklám, de hátha jól jön valakinek, a mediacenter-ről van szó. -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #5948 üzenetére
Nálunk nem egy oldalról van szó, hanem az egyik aloldalunkon lévő képet jelentette meg egymagában egy új oldalon a Wordpress ....
Gondolom, hogy ezt az oldalt hiába küldeném be ellenőrzésre, újra hibát írna ... -
sz.j
nagyúr
Ez volt az a beállítás ami megszüntette a lágy 404-es hibát, most már a linkre kattintva nem a kép hanem a szülőoldal jelenik meg ahol a kép eredetileg van.
(Máskülönben a Sugóban lévő angol nyelvű szöveg az alábbi:
"Redirect Attachments to Post Parent
This setting will redirect media attachment URLs back to their parent post. If you embed an image into a post/page and link it to the Attachment Page then this will redirect to the parent post when a visitor clicks on the image.")Köszönöm a segítségedet.
-
sz.j
nagyúr
Bocsi, hogy "nyaggatlak", de nem hagy nyugton a probléma .. Esetleg nem ez lenne az?
Mert a Súgó-ban az alábbi olvasható:"Mellékletek átirányítása a szülő oldalra
Ez a beállítás a média csatolmányainak URL-jét visszajuttatja a szülői üzenethez. Ha beágyaz egy képet egy bejegyzésbe / oldalba, és összekapcsolja azt a Mellékletek oldalával, akkor ez átirányítja a szülői bejegyzéshez, amikor a látogató a képre kattint."
-
sz.j
nagyúr
Esetleg nem ezek közül valamelyik (vagy minkét) opció lenne?
-
sz.j
nagyúr
Közben keresgéltem a témában és ezt az oldalt találtam, ami némi infót ad a "lágy 404-el" kapcsolatban, de újból felmerül az előző hsz-ban is feltett kérdés.
Hogy lehet a "lágy 404 hibát" megelőzni, mert azért az kissé nonszensz lenne ha minden kép (közel ezer db) vagy bármi más hibáinak kivédésére 301-es átirányítást vagy 404-et kellene a .htaccess fájlba írni ...?
-
sz.j
nagyúr
Az alábbi levelet kaptam a Search Console-tól:
"Lefedettség kategóriájú problémákat észleltünk a webhelyen .....
A Search Console megállapította, hogy webhelyét 1 Lefedettség kategóriájú probléma érinti:
Legfontosabb hibák
A hibák megakadályozhatják, hogy az adott oldal vagy funkció megjelenjen a Keresés találatai között. Webhelyén a következő hibákat találtuk:
A beküldött URL lágy 404-es hibának tűnik ....."Megnéztem a kifogásolt URL-t amin az egyik aloldalunk egyik képe egymagában látható. Ezt az oldalt nem mi hoztuk létre hanem vélhetően maga a WordPress vagy a használt theme ....
Egyáltalán mit jelent az, hogy "lágy 404-es hibának tűnik"?
És hogy lehet ezt a hibát megszüntetni, valamint a hasonló hibák előfordulását megakadályozni, mert szinte minden oldalon vannak képek amiket újból kifogásolhat az SC? -
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5929 üzenetére
Köszi az infót, de még nem próbáltam.
Közben sikerült odáig eljutnom, hogy mobilon is nagyobbak lettek a betűk, viszont ha elforgatom a telcsit vagy a menüben másik aloldalra megyek akkor újra kicsik lesznek a betűk és csak a második vagy harmadik oldalfrissítéskor lesznek nagyobbak ...
Természetesen mindez törölt előzményeknél és inkognitómódban.
-
sz.j
nagyúr
Az # 5925 szh-ban pontatlan voltam, mert a Google nem általánosan (asztali és mobil) tartja kicsinek a betűméreteket hanem csak mobilon ...
Íme a levelük:
"Search Console
Mobilos használhatóság kategóriájú problémákat észleltünk a webhelyen
A Search Console megállapította, hogy webhelyét 2 Mobilos használhatóság kategóriájú probléma érinti:
Legfontosabb problémák
Webhelyén a következő problémákat találtuk:
A szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható
A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz"Remélem, hogy helyesen gondoltam azt, hogyha növelem az asztalin lévő betűméretet, akkor arányosan növekedni fog a mobilon lévő betűméret is?
Vagy tévedek és ilyenkor a mobil betűméretét másutt kell állítani? -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az Oldalak és a Bejegyzések betűméretét hogy tudnám növelni, mert a Google megint "reklamált", hogy kicsik a betűméretek?
Jelenleg így van beállítva, de hiába változtatom meg a 16px bármire (18-22px között) semmi változás nincs a méretben ....blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arial, Sans-serif;
font-size: 16px;
font-size: 1.000rem;
line-height: 1.6;
}
.single-view .entry-content {
margin-bottom: 10px;
font-family: Arial, Sans-serif;
font-size: 16px;
font-size: 1.000rem;
line-height: 1.6;
} -
sz.j
nagyúr
A véleményetekre és egyben a javaslatotokra lenne szükségem.
Adott az egyik weboldalunk, ami eddig kétoszlopos elrendezésbe volt, de most erősen gondolkodom azon, hogy egyoszlopossá alakítom.
Az oldal első két menüpontjára kattintva még a régi kétoszlopos elrendezés látható, míg az összes többi oldal és a bejegyzések is egyoszloposak lettek (például az egyik)Hogy őszinte legyek nekem valamiért az egyoszlopos elrendezés jön be jobban, de mivel az oldalsávban elhelyezett widgetekben általam nagyon fontosnak tartott infók vannak, ezért vacillálok a váltáson.
A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének amikre várnám a válaszaitokat és javaslataitokat.
- Ezt "félve" kérdezem, mert tudom, hogy a sablon kissé régimódi, de szerintetek melyik elrendezés tűnik "modernebbnek"?
- Melyik elrendezés a "vevő-barátibb", ezáltal melyiktől várható nagyobb forgalom/látogatómegtartás/megrendelés?
- Szerintetek az jó és helyes megoldás lenne ha az első két oldalt meghagynám kétoszloposra, ahol a sidebarban láthatóak lennének az általam fontosnak vélt infók/vélemények, a többi oldalnál/bejegyzésnél pedig a láblécbe újabb widgetekbe tenném a legfontosabbnak ítélt tartalmakat?
- Ez utóbbihoz vajon mit szólna a Google (duplikált tartalom)?Előre is köszönöm a válaszaitokat/javaslataitokat.
-
sz.j
nagyúr
Szeretném az weboldalunkon lévő oldalak betűméretét növelni.
A sablon készítője erre az alábbi javaslatokat adja.Add these code on the Custom CSS option. Or styles.css, but only if you’re using a child theme.
1.
The first part (14px/20px) is the font-size and the line-height.
The second part is the font-family to be used. You can replace “Arial” with any available font you want.for the post titles on excerpts:
.blog-view .entry-title a {
font: 14px/20px arial, sans-serif;
}for the text on excepts:
.blog-view .entry-excerpt {
font: 14px/20px arial, sans-serif;
}for the post titles on single posts:
.single-view .entry-title a {
font: 14px/21px arial, sans-serif;
}for the content on single posts:
.single-view .entry-content {
font: 14px/21px arial, sans-serif;
}Valamint
2.
Try this, it changes the entire theme’s base font-size.body {font-size: 16px !important;}
Kérdéseim az alábbiak lennének:
- A fentebb említett 14px21px-t hogy kell értelmezni? Úgy hogy a megadott tartományon belül(14/21) tetszés szerint bármi beállítható?
- Jól értelmezem, hogy az utolsónak beidézett kóddal az oldalak, a bejegyzéseken, valamint a widgetek betűméretének egyidejű (egyszerre történő) megváltoztatása lehetséges? -
sz.j
nagyúr
válasz
Flowtation #5858 üzenetére
" ...A fő cél az lenne, hogy az oldal jó helyen jelenjen meg a keresésben, ezért fontos lenne az optimalizálás is, viszont én külön ezzel még nem igazán foglalkoztam, szóval ez is kérdés, hogy hogyan valósítható meg."
A keresőoptimalizálás egy eléggé összetett és hosszú folyamat, ezért nem véletlen hogy külön "szakmának" számít, bár laikusként elkezdve (sok-sok után olvasás és tanulást követően), igaz sokkal lassabban, de boldogulni lehet vele.
-
sz.j
nagyúr
Srácok, ez most mi???
A netet böngészve véletlen találtam az alábbi linkre és meglepődtem, mert senkivel sem "kötöttünk" Reklám-Csere szerződést vagy bármi hasonlót ...
[link]
http://kereso.reklam-csere.hu/link/redonyok_-aluminium-redony-es-muanyag-redony-keszites_-szereles_-nyilaszarok_/3358/ -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a oldalak / aloldalak címe távolabb (lejjebb) kerüljön a menüsortól? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest