- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Warton #67592 üzenetére
Pigtail -> RP SMA összekötő kábel lehet a megoldás.
-
Warton
őstag
Van egy ilyen wifi kártyám: AC3165
MiniPC-ben szeretném használni, viszont kellene vennem hozzá antennát, mert antenna nélkül elég gyér jelet tud csak összeszedni, amit sikerült beszerezni az sajnos nem jó arra a két kimenetre, mert túl nagy. Nem nagyon próbálkoznék ezért inkább rákérdezek, hogy ehhez milyen antennát kéne vennem, illetve milyen csatolójú antenna kábelt? -
Dr.NX
addikt
válasz
undercover #67587 üzenetére
Úgy egy fél éve szűnt meg az aláírás mint feature itt a fórumon, jó megfigyelő vagy!
-
boborján2
senior tag
válasz
undercover #67588 üzenetére
Szolgáltatások(firmware tudása), márka, cpu, egyéb jobb minőségibb komponensek, AI matrica,Gémer matrica,jobb/gyorsabb wifi. Ezek miatt drágább.
Ha lan-on játszol és pár otthoni eszköz lóg rajta , és csak mezei alapfeladatokra kell , akkor ne locsold bele a pénzed. Az olcsó is ugyanúgy hw gyorsítással nat-ol meg a drágább is.
Talán 1-2milisecben lehet mérhető a javulás vezetékes kapcsolaton ,de ebben sem mernék fogadni. -
sunavlys
senior tag
válasz
undercover #67583 üzenetére
nincs is aláírásod
-
boborján2
senior tag
válasz
undercover #67583 üzenetére
Wifi esetén passz .Persze nyilván nem wifin játszol ,ha tízezreket akarsz elégetni néhány milisec pingért!
Kábellel meg semmit nem vennél észre, az tuti.
A lényeg hogy ami gaming és/vagy AI annak fel lehet verni az árát
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomban látszódnak milyen eszközeim vannak. Plusz lenne még kint 2 olcsóbb kínai kamera.
Jelenleg egy TP-Link Router Archer AX50 Ax3000-et használok, ami egy telekomos routerhez van kötve.
Furdal a kiváncsiság... Ha költenek egy drágább routere, tehát ami igy is 100k alatt van.
Pl. Egy TP-Link Archer GX90 AX6600 vagy egy Asus Rog ilyen kaliberre gondolok. Lenne értelme a dolognak? Tehát játékok közben lenne mondjuk jobb pingem stabilabb kapcsolat ilyesmi? Meg ezekben mintha lenne alacsonyabb késleltetésű gaming cucc, amitől jobb a ping vagy hülyeség az egész és a jelenlegi routeremről nem lenne érdemes váltani? -
AnonymusX
őstag
válasz
Azteeek #67580 üzenetére
Szia!
Ezzel a kérdéssel jöhetnél a Telekomos vezetékes topikba.
A pontos válaszhoz kellene tudni, hogy milyen technológián szolgáltat nálad a Telekom és milyen eszközt kaptál. Továbbá azt is, hogy van-e tévé előfizetésed.
Számtalanszor felmerül hasonló kérdés ott, akár visszakeresve is választ találhatsz a kérdésedre. Optika esetén a PPPoE passthrough, kábelnet esetén a bridge mód kifejezésre való keresést javaslom (ha a lehető legnagyobb mértékben ki akarod zárni a Telekomos eszközt a hálózatodból). Kábelnet esetén a bridge mód nem elérhető, ha van tévé előfizetésed.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Adott egy telekom modem ami egyben router is ami után szeretnék 2db asus ax57 routert mesh-ben használni (vagy 2db tplink archer ax55-t, még nem döntöttem el melyiket ha esetleg valaki segítene dönteni azt is megköszönném). Milyen beállításokon kellene használni a telekomos modemet, hogy optimálisan működjön a hálózat? -
beni18
aktív tag
Szia!
Közben annyi változás történt, hogy beüzemeltem mellé egy Asus XD4 routert, kábeles kapcsolattal. Az 5 Ghz sáv teljesen megjavult, hozza telefonon a 470Mbps sebességet, de a 2,4 Ghz sehogysem megy 40Mbps fölé, pedig már mindent állítottam. Tegnap még nyomtam egy full resetet is. A cél az lenne, hogy a 2,4 Ghz tartomány csak az okoseszközöknek lenne fenntartva, míg az 5Ghz minden másra. Csatoltam a képet
-
kpityu2
addikt
válasz
macilacipaci #67573 üzenetére
Lehet, hogy olyan chipset van benne amit alapból nem ismer a Win10. Wifi kártyákhoz gyakran kell vezetékes net. Régen kis cd-n volt mellékelve a driver. Én csak azért vettem egy usb-s utazó routert, mert linux alatt mindig küzdenem kellett a driverekkel.
-
macilacipaci
tag
válasz
Gubek-Einste #67557 üzenetére
ASUS USB-AX56 AX1800 mai vásárlás.
Windows 10 nem ismeri fel. Windows 11 igen. Előtte kihúztam mind2 PC-n a régi wifi kártya. Így se fut let W11 a saját setup exe. W11 visszadugtam a Realtek wifi kártya. Azzal letöltöttem az Asus oldaláról a setup exe. Utána ismét kihúztam a Realtek. Közben az Asus végig bevolt dugva. Na így már offline feltelepült a driver W11. Azóta működik az Asus wifi.
W10 miért nem ismeri fel? Elvileg támogatott. Annyira nem látja, hogy az usb-k közt se, pedig bedugáskor ott is volt hang. -
beni18
aktív tag
válasz
Patice #67566 üzenetére
Gyakorlatilag a lakás közepén, viszont gardróbszekrénybe, de új építésű yting falakkal, az érdekes, hogy közvetlen a router mellett sem tudok 200Mpbs többet mérni, ezért gondolom, hogy valami beállítás probléma lesz. Már berendeltem egy másik Mesh routert, de szerintem nem csak a táv lesz a gond.
-
kpityu2
addikt
válasz
beni18 #67565 üzenetére
Költözzetek vissza.
Vagy építs ki mesh hálózatot. Ha te vagy a BS Home, látszik, hogy elég gyenge a térerő. Különösen 5G-n. Talán jobban árnyékolnak a falak. Megpróbálhatod, hogy nem DFS cstornát állítasz be (100 alatti)., hátha időjárásradar dolgozik a közeletekbe. Bár az nem befolyásolja a 2.4Ghz sávokat. És 100-as csatornán nagyobb teljesítmény is engedélyezett.
-
beni18
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni mert napok óta nem jutok dűlőre, hogy normálisan összehozzam az itthoni internet. Költözés után vagyunk, ahol korábban is remekül működött együtt a One és az Asus AX55 router, simán hozta a 480Mbps sebességet (500-as net). Költözés követően (jóval nagyobb lakás), egyszerűen tragikus a net, már mint állítottam, de folyamatosan ledobja a klienseket, alig akarnak csatlakozni, rendszeresen iphoneon a "nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz" szöveget kapom. Maximum amit sikerült elérni az 100Mbps, míg 2,4 Ghz hálózaton inkább 20-30 Mbps. Ipv6 jelenleg ki van kapcsolva
Kép1, Kép2 -
ricsip
addikt
válasz
Gubek-Einste #67559 üzenetére
A kis képek látszanak, ha kinyitom az összefoglalót. Ha ráklikkelek bármelyikre a nagy teljes méretű változathoz, akkor jön a macskás PH 404 hibaoldal.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #67558 üzenetére
Asus RT-AX57-es a routerem
Ezek a USB-s hálózati eszközök USB 3.0-Hub-ban is jól működnek vagy csak fixre csatlakoztatva? -
Doky586
félisten
-
-
válasz
Csabi1984 #67551 üzenetére
Az ilyen köröm piszok méretű antennás típus semmire sem jó. Helyette külső antennás típus lenne az ajánlott.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?Ajánlottak: (árakat nem néztem, csak az összes ajánlottat beírtam)
Asus USB-AC53/AC54/AC54 B1/AC55/AC55 B1/AC56/AC56R/AC57/AC58/AC68/AX56/BE92
TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T4U Plus/T9UH/TX20U/TX20UH/TX20U Plus/TC30U Plus/TX35U Plus/TX50UH/TXE50UH/TXE5400UH/TXE70UH/TBE400UH -
válasz
macilacipaci #67550 üzenetére
ASUS USB-AX56 AX1800 (90IG06H0-MO0R00) ? Igaz picit 20 ezer ft felett van, de elég bikán néz ki. Az alaplap is Asus.
Megfelelő lehet. -
válasz
User63 #67549 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak az eszközzel szemben?Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
-
ricsip
addikt
Összefoglalóban a nagy ábrák mind 404-ek
-
Joshi
titán
válasz
Csabi1984 #67551 üzenetére
Ha van a notebookon USB 3.0 és nem gond a kábel, akkor inkább USB Ethernet átalakítót vegyél.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy Asus notebookom aminek a LAN része még csak 100/100-as és a Wifi 2.4Ghz és szeretném a notebook is kihasználni a nagyobb átvitelt (ha lehet).
A routerem ax-es ezért ilyet néztem ki Tp-link Archer TX20U
Sajnos nincs tapasztalatom az ilyen pici usb-s wifi eszközökről -
macilacipaci
tag
válasz
Gubek-Einste #67546 üzenetére
TP-Link Archer T2U Plus kb 5 éves lehet. Előtte TL-WN822N ment tönkre.
Vidéki kertes ház emelet, szóval kevés a zavaró szomszéd wifi. Most már a Mesh lent van a Router helyett, de ezzel se lett jobb a beteges tplink netje. A többi eszköznek jobb lett a wifije.
ASUS USB-AX56 AX1800 (90IG06H0-MO0R00) ? Igaz picit 20 ezer ft felett van, de elég bikán néz ki. Az alaplap is Asus. -
User63
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy fast 5670-es ont, aminek a wifije nem fedi a házat (külső falnál van, nem optimális helyen). Szeretnék egy access pointot (poe?) vagy routert a ház közepére(van kábel elvezetés az ont-tól.
Milyen eszközt javasoltok a célra? -
paolinho
őstag
válasz
Gubek-Einste #67547 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Ha ez az eszköz nem megoldás, akkor visszaviszem. Esetleg van konkrétan ajánlott cucc (még ha magasabb árkategóriában is) ami le tudná ezt a max. 40m-t kűzdeni?
-
válasz
paolinho #67544 üzenetére
Az eszköz elvileg 1300 Mbps-ot tud, bár már az installálás során is feltűnt, hogy közvetlen mellette tartózkodva is csak 400 Mbps jelez a telón, míg a tényleges távolságon még a 100-at sem éri el, jellemzően olyan 50, ami rendelkezésre áll.
A két sávon összesen bruttóban, te egyszerre egy eszközzel csak az egyik sávot használod így az elérhető link sebesség maximum 300 vagy 867 Mbps lehet csak, ebből még lejön a technológiai és környezeti vesztesség. Az eszköz melletti 400 Mbps kb a max amit hasznosan el tudsz érni, a távolság növekedésével a környezeti vesztesség nő és emiatt lehet az, hogy cél területen csak 50-100 Mbps amit ki is tudsz használni.A kérdésem egyrészt az lenne, hogy mennyire teljesíthető, vagy teljesíthetetlen elvárás ettől az eszköztől ennek a feladatnak leküzdése?
Ezzel az eszközzel valószínűleg ennyit tudsz csak elérni, esetleg egy kis beállítás piszkálással tudsz nyerni még valamit de csodákat nem érdemes várni. Esetleg egy irányított antennával lehet javítani a helyzeten de ez sem biztos megoldás.Vagy, ha ez a készülék alkalmatlan erre, akkor mit tudnátok helyette ajánlani, ami tutira megoldja erre a távolságra a WiFi átküldését szabadtérben?
Tuti biztos eszköz nincsen, a környezeti tényezők határozzák meg, hogy egy-egy eszköz mire is lesz képes, ezt csak helyszíni teszttel lehet kideríteni.
Esetleg egy AX-es eszközzel van esély ha megfelelő képességű a kliens eszköz is. Ilyen eszközök 70-80k környékén kezdődnek. -
válasz
macilacipaci #67543 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
Ajánlottak: (árakat nem néztem, csak az összes ajánlottat beírtam)
Asus USB-AC53/AC54/AC54 B1/AC55/AC55 B1/AC56/AC56R/AC57/AC58/AC68/AX56/BE92
TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T4U Plus/T9UH/TX20U/TX20UH/TX20U Plus/TC30U Plus/TX35U Plus/TX50UH/TXE50UH/TXE5400UH/TXE70UH/TBE400UHA mostani tp-link már dobálja lefele a wifit.
Pontosan milyen típusú és mennyi idős? -
kpityu2
addikt
válasz
macilacipaci #67543 üzenetére
Az USB3 szeret összeakadni a 2.4GHz-el, jó minőségű kábel kell, hogy ne interferáljon.
-
paolinho
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, mert elég összetett. Kapcsolódik az otthoni net-hez is, de nekem főleg a Wi-Fi, ami problémás.
Van egy 3 lakásos két-két szintes társasház, amely az utca felől befelé nyúlik a telken. Én a középső lakás gazdája vagyok, de a szorgalmi út végén van egy olyan terület, ahol gyakran tartózkodom, de ide már nincs kábelen lehúzva a Net. Arra gondoltam, hogy teszek a 3. szomszéd (lapos)tetejére egy állványra egy Ubiquiti Unifi Accespoint-ot. Eddig el tudom vinni a közös tetőn UTP-n a Net-et. Kb. 35-40 m-t kellene szórnia a tetőről a Wi-Fi jelet a jelerősítőnek, de azt tapasztalom, hogy ez nagyon halványan működik. Az eszköz elvileg 1300 Mbps-ot tud, bár már az installálás során is feltűnt, hogy közvetlen mellette tartózkodva is csak 400 Mbps jelez a telón, míg a tényleges távolságon még a 100-at sem éri el, jellemzően olyan 50, ami rendelkezésre áll.
A kérdésem egyrészt az lenne, hogy mennyire teljesíthető, vagy teljesíthetetlen elvárás ettől az eszköztől ennek a feladatnak leküzdése? Bevallom, én már 2-3 száz Mbps-sel is elégedett lennék. Vagy, ha ez a készülék alkalmatlan erre, akkor mit tudnátok helyette ajánlani, ami tutira megoldja erre a távolságra a WiFi átküldését szabadtérben?
Előre is köszi a segítséget! -
macilacipaci
tag
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de nem találtam ennél jobb topikot.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen usb-s wifis hálózati kártya tudnátok ajánlani ami stabil, jó és gyors is nem horror áron? A net jelenleg fél gigabit, de a nyár végétől már lehet 1 gigabites lesz. A router gigabites, tud 5ghz is a 2,4ghz mellett. A PC amire lenne kötve a wifi usb3-as hátul is, Windows 10, később lehet 11. A mostani tp-link már dobálja lefele a wifit. Sajnos az összes tp-linkkel ez lesz néhány év után. Lehet más márkát kéne nézni? Olyan 10-20 ezer Ft között gondoltam. Nagyon azért nem szeretnék elszállni az árral. A router biztos jó, mert a TV, az Xbox, a laptop és a telefonok stabilan mennek róla olyan 250-500 mbit között. -
-
-
ooloo
őstag
Van értelme jelerősítőt
venni ? -
ooloo
őstag
Üdv mindenkinek , Vettünk egy internetes rádiót JVC RA-E981B
de elég sűrűn megszakad az adás , ami elég zavaró . Előtte egy használaton kívüli telefonról (hangszóróra kötve) hallgattuk a konyhában a zenét , de az is állandóan akadozott a lejátszásban , és ezért gondoltuk , hogy kifejezetten erre optimalizált készülék majd kiküszöböli a hibát . Sajnos nem . Átlagos panellakás , két falat kell áthasítania a routernek , ha van ennek jelentősége ebből a szempontból . A routerünk Technicolor FGA2233 a Telekomnál vagyunk előfizetők 2000 Mbps csomagra.
Van a fenti problémára van biztos megoldás ? -
zoltanz
nagyúr
Sajnos a router típusát nem tudom, Pixel 3a telefonnal mértem, ac módba vannak kapcsolva 5GHz-es frekin. Vagy 100 router a környéken. Jelerősség jó-közepes. Ahhoz képest jó érték? Köszi!
-
osonte
őstag
válasz
krypton #67533 üzenetére
Kinézetre nekem is tetszik, de FCC alapján nehogy rátedd az OpenWRT-t, mert az a külső antennásra való, amennyiben hiteles az OpenWRT és a WikiDevi oldalán az FCC.
Az, hogy melyik hol teljesítene jobban, azt csak ha kipróbálod mind a kétféleképpen, akkor derül ki. Illetve, hogy vezetékese tudja -e mind a kettő az EasyMesh-t, az is akkor derül ki ha lefrissíted és ott a menüben az opció.
-
krypton
senior tag
válasz
osonte #67504 üzenetére
Nekem tetszik ez a torony kialakítás, az volt a terv, hogy AX80 menne a nappaliba az AX73 helyére és a lakás másik végére a régit, kábellel mesh, de egyelőre nem tudom mit csináljak. Végülis AX55 árban van, annál jobb lehet nem?
Az elmúlt egy hétben nem tudtam tesztelni mert nem voltunk otthon. Esetleg erre van valami egyedi firmware (amiről vissza is lehet térni)? OpenWrt oldalán találtam AX80 v1-re de nem tudom hogy melyik verzióra van (külső vagy belsőcantenna).
-
fer
őstag
Sziasztok.
Amikor a teló vált a modem és a jelismétlő között, néha nincs internet. Megnéztem a modem beállításokat, és egyazon ip címet használnak. -
kpityu2
addikt
válasz
jagermester #67530 üzenetére
Egyszerűbb ha veszel két Asus AX53U-t vagy két Cudy WR3000S-t (vagy Asus ZenWifi / Cudy M3000 ha belefér drágábban és számít a kinézet) amelyeket kábellel összekötsz egymással és a szolgáltatói modemmel és beállítod a mesh üzemmódot. Így a kettő biztosan lefedi a területet, egy wifi hálózat lesz az egész és egy darabig nem lesz gondod a dologgal.
-
jagermester
csendes tag
válasz
juhaszmarci #67528 üzenetére
Köszi, magyarul vennem kellene egy routert is, amit összekötök a szolgáltatói eszközzel, meg az extender (ha a az új router nem fedi le a lakást). Hmmm meggondolom. Vagy ha van optimálisabb megoldás azt is szívesen fogadom.
-
Multibit
nagyúr
válasz
jagermester #67527 üzenetére
A legolcsóbb megoldás: tedd a lakás közepére a 2235-öt!
Tudom a választ, nem lehetséges. Pedig de -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
jagermester #67527 üzenetére
Nem.
Nincs olyan megoldás az “egy Wifi”-re, amiben benne van a szolgáltatói eszköz -
jagermester
csendes tag
Sziasztok, egy tisztázó igen/nem-et szeretnék kérni tőletek.
Szitu: otthoni hálózat, sima "gyári" Telekomos wifi routerrel (Technicolor FGA2235 MAG). A lakás egyik végébe nem ér el a jele.
Cél: elérjen, úgy hogy egy wifi hálózat maradjon (tehát ne kelljen az eszközeinknek a Wifik között váltogatni, nem szeretnénk lakás1 és lakás2 wifit)
Megoldás: ezt valami egyszerű wifi extenderrel terveztem megoldani: pl ilyennel (TP-Link RE315) vagy ilyennel (TP-Link TL-WA850RE)
A kérdés, hogy ezek megfelelőek erre? (Illetve hamár akkor melyiket ajánlanátok: telefonos netezésre kell egyelőre, később lehet, hogy ez kiterjedne több dologra)).
Köszi szépen -
válasz
MasterDeeJay #67524 üzenetére
Asus AiMesh eszközökből viszonylag költség hatékonyan lehet felépíteni egy mesh rendszert és a jövőre nézve is rugalmas lesz.
-
Patice
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #67524 üzenetére
90-ért nem drága szerintem.
Több komponensből álló rendszer akár drágábban fog kijönni.
Gondolkodtam a kérdéseden TP-Link Omada vonalon.
Kapásból az értelmes AP darabja 40-45 körül van, amiből minimum kettő, de lehet 3 is kellene.
És akkor nem ártana egy vezérlő melléjük, hogy legyen seamless roaming, az is megdrágult, szintén 40 környékén van az új.
És akkor nincs benne egy POE switch.
Ez nagyjából 200.Drágának tűnik, de egy combos router is bőven 100 felett van, ami le tud fedni egy nagy házat egymaga.
-
válasz
Gubek-Einste #67523 üzenetére
Konkrétan családi ház több szint. Nem kell stationnak lan, csak a központ menne lanról de persze nem baj ha tudja hátha van végpont is a közelben. Kipróbáltam és az unify amplifije működik tökéletesen még kint a kertben is, azért kellene ugyan ilyen teljesítményű de az 90eft-ért drága. (valahol meg 180e-ért van ami horror)
-
válasz
MasterDeeJay #67518 üzenetére
Pontosan mik lennének az igényeid?
-
Dr.NX
addikt
válasz
krealon #67521 üzenetére
A C6 v4 tudja a kábeles backhault:
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/593722 -
krealon
veterán
válasz
Csongi2015 #67517 üzenetére
A Tp-Link Archer C6 v4 a gyári leírás alapján alkalmas Mesh működésre több darab használatával, de a kábeles kapcsolatról nem esik szó.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #67518 üzenetére
A központban is kell wifi?
-
Megtetszett egy Ubiquiti AMPLIFI, igen jó lefedettséget adott ismerősnél. Ennek olcsóbb alternatíváját keresem, márka mindegy. Mit ajánlanátok ami ugyan ezt tudja? Központ+2 wifi elrendezés megfelel.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy routert https://oaziscomputer.hu/termek/11649/tp-link-archer-c6-ac1200 a lakás közepén helyeztem el kb ahogy tudtam,de a konyhába és az étkezőbe nagyon gyenge a wifi.Ha esetleg vásárolnék még hozzá egy ugyanilyet vagy valami hasonlót és összekötném őket kábellel létre tudnék hozni egy mesh hálózatot a jobb lefedettség érdekében?A falak vastag vályog fal.Köszönöm!!!! -
-
Joshi
titán
válasz
Patice #67506 üzenetére
Szia. Néhány infót kérhetnék a TL-WA855RE-el kapcsolatban? Most ez a kütyü a wifi hálózatban megjelenik külön, vagy ugyan arra a wifi kapcsolatra kell csatlakozni, aminek a jele a kertben már nagyon gyenge? Nem tiszta, hogy mégis mit is kellene csinálni.
A leírásban a 192.168.0.254-es IP-vel csak akkor tudok csatlakozni a kütyühöz, ha ethernet kábellel csatlakoztatom a routerhez. Amikor tesóméknál próbáltuk, akkor megjelent TP-Link extender kapcsolat, vagy valami ilyesmi, de azzal nem tudtam mit kezdeni. -
Patice
nagyúr
-
PubliCat
tag
Sziasztok!
Itthoni hálózatot szeretném MESH wifivel megoldani. A bejövő koax az épület egyik sarkában van, oda került a szolgáltató beltéri egysége (Telekom), onnan a ház tetőterébe megy fel egy CAT6 vezeték, ahova tenném a MESH egyik eszközét.
A wifin több eszköz van fenn:
- 2 db Kamera
- szárítógép
- légtisztító gép
- 2 db laptop
- 1 tablet
- 3 telefonJelenleg egy nagyonrégi, instabilan működő TP wifi router van fenn a tetőtérben, de szeretném MESH-re cserélni lenn is fenn is.
Melyik 2db-os MEsh eszközt érdemes megvenni?
köszi a segítséget!
-
Joshi
titán
válasz
Patice #67506 üzenetére
Igen, de eleve a lakásban próbálkoztam vele ahol a router is van. Nekem az a fura, hogy a Play Áruházas appot (Tether) erőltetik ahol eleve regisztrálni kell. Vagy a 192.168.0.254-es IP-ről is elérhető a TP-Link menü, de ez csak akkor, ha kábelen a routerre kötöm az eszközt. Itt viszont mit is kéne csinálni? Az meg volt hogy le kell másolni az adott wifit amin használni akarom, de ahogy a kábelt kihúzom már vége is a kapcsolatnak.
Valami nagyon nem stimmel, vagy nem jól csinálok.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Mitől lehet az hogy egy telefon 5 GHz 10 másodperc centként le és felcsatlakozik a wi-fi-re a 2,40 GHz változatom viszont tökéletesen működik. ez egyébként egy fekete a gigabytes a vodafone router ami még nem sagem.
-
Joshi
titán
Üdv. Vettünk egy TP-Link TL-WA855RE eszközt, hogy hátul a kerten is legyen wifi. Nem tudjuk beüzemelni, gondolom valamit nagyon elbénázunk. Hogy a legegyszerűbb működésre bírni?
-
osonte
őstag
válasz
bagoly71. #67503 üzenetére
Igazad van, két fajta AX80 van és amit írtam specifikációt a WikiDevi-ről szedtem le, de az a külső antennás modell, nem ez, amit Ti vettetek (FCC és képek alapján).
Amúgy a boltok is összekeverik a két fajtát: [link] . A termékképek felül amit vettetek, de alul lejjebb görgetve már a külső antennás modellt mutatja és annak a specifikációit... Nem is értem miért kell ugyanazon a néven több fajta modellt gyártani, csak megkeveri a vásárlót, de hát TP-Link-nél nem az első alkalom erre és az ASUS sem makulátlan ebből a szempontból. Majd írd meg, hogy Nálad hogy teljesít a router, ha Neked is gyengén akkor ez ilyen sajnos. -
bagoly71.
tag
TP-Link Archer AX80 EU Ver : 1,0 verzió tudtommal "csak" 4x1,6 Ghz-es. USA, Kanadai, Orosz stb. verzió 4x2 Ghz-es. Proci betűjele is más. RAM mennyiség ugyanaz, bár az erősebb verzióhoz valahol DDR4 memóriákat írnak. Tápegységre is mást írnak valahol. 12 volt/2 Amper vs 12 volt / 3,3 Amper.
Én is rá ugrottam egyre, személyesen vettem meg, így nem tudom mi lesz ha nem jön be....
Bár én AC routerről váltottam, viszont még nem kötöttem be ezt az AX80-at.Valószínűleg jóval több potenciál van ebben a hardware csomagban, csak hát....
Ha tényleg gyengén muzsikál, akkor ez engem kísértetiesen emlékeztet az előző, Mediatek procis Asus AC57 Ver : 1 routeremre.
Gyári rendszerrel sokszor használhatatlan volt.
Sebesség nulla!
Aztán ment rá cfw (padavan) és 180 fokos fordulat. -
osonte
őstag
válasz
krypton #67501 üzenetére
Elvileg papíron nem kellene rossz teljesítménynek lennie (4x2GHz Mediatek, 512MB memória), de persze a belső antennák lehetnek gyenkébbek, mint az AX73-nál (3x1.5GHz Broadcom, 512MB). Az ár csábító volt, de engem nem győzött meg annyira, pedig itt ahol lakok még volt készleten. Szerintem sem igazán jó csere volt a teszteredmények alapján, főleg hogy vezetékesen is gyengébb, mint a régi routered. Szerintem nagyon nem tudsz mit elállítani rajta, ha hagytad a gyári beállításokat, főleg vezetékes sebeségnél. Amennyiben online vetted én visszavinném (14 napos elállással), jobban járnál például egy Asus TUF-AX4200 -al is, szerintem. Mondjuk nem tudom mennyi eszköz csatlakozik rá és milyen környezetben kell helyt állnia. Én most végigteszteltem az 50 ezres kategóriát és a Wifi 7-es routereket, nem akkora a különbség köztük, mondjuk ha megfelelő kliensek vannak, akkor a TP-Link BE230 és az Asus TUF-BE3600 is tud gyorsabb lenni (Wifiről - Wifire másolás FTP-n keresztül 800Mbps sebesség, szinte vezetékes, gigabites kapcsolat), de csak minimális nyereség van, ha meg nincs Wifi 7 kliens, akkor a legjobb az AX4200, amit említettem negyvenpárezerért. Igazi ugrás 70-80 ezertől kezdődik, csak kérdés kihasználod -e?
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy akciós TP-Link AX80 routert (30k, torony kialakítás), de furcsállom a teljesítményét. Kipróbáltam a jelenlegi TP-Link X73 helyén, de nem győzött meg. Első bekapcsolás után ráengedtem a firmware frissítést, majd sem kábelen (890/270 vs 940/320), sem wifin (320/200 vs 480/290) nem hozza az AX73-at laptopon mérve.
Szerintetek elrontok valamit, vagy ez ennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest