- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
oettinger01 #687 üzenetére
2 db 12 centis ventivel 12 volton. Most nem hűtöm, mert minek? Nem melexik az
-
Winner_hun
félisten
válasz
oettinger01 #685 üzenetére
Coolink BAT méretarányosan a 7800 GT-n. Valamivel le kellett hűteni a GPU-t a vmod idejére. Amúgymeg az első hsz alján ott van, hogy hogy van benne a gépben, mert beépítettem
-
Winner_hun
félisten
Nah átolvastam a tipikot
Osztálytársamnak a felét belinkeltem
Volt mit
Amúgy király ez a retro dolog
A méretarányos VGA hűtés, ha valaki nem látta volna még ezt a képet: [link]
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Remélem le tudom nemsokára mérni a chipsetem hőmérsékletét, már nagyon ideje lenne:
[link] -
Winner_hun
félisten
Jaa
Szaktudás az emberfüggő
Kell hozzá egy csavarhúzó, hogy szétbontsad a telót, kell egy forrasztópáka nem árt, ha hőfokszabályzós
kellenek LED-ek, biztos, unremegéses kéz nem katasztrófa, ha egy kicsit remeg, tapasztalat
meg türelem. Amúgy ha belejön az ember, negyed óra alat ki vannak cserélve a LED-ek
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #620 üzenetére
Egy kis MW után így alakult a GPU hőmérséklete:
[link]
Azthiszem nem kell túlmelegedéstől tartanom -
Winner_hun
félisten
válasz
zsiga667 #666 üzenetére
Akkor az télleg marad. Vagyis nem. Nem tom, milyen házad van, de a winyókat nem lehet odébb pakolni és utána egykét ventivel megküldeni őket?
Most, hogy már csönd van nem megy a másik gép csakis a winyómat lehet hallani. Az a motorhang, vagy mi, de szerencsére nagyon halk, majdhogynem hangtalan.R -
Winner_hun
félisten
válasz
zsiga667 #663 üzenetére
Lehet venni külön hangszigetelő szivacsot, max kivágod azt a részt, ahol nem férne el. Szvsz az is segítene valamelyest. Amúgy a seekelés zaját le lehet progival csökkenteni, igaz winyófüggő, nálam pl bevált [link] boot lemezt kell csinálni. Remélem azért egy floppyolvasód az van. Ha nincs akkro cd-vel kell megpróbálni
-
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #640 üzenetére
Nem árulom el -
Winner_hun
félisten
válasz
eastsider #634 üzenetére
Még nem szakította ki. Amúgy a CPU-t nem hiszem, hogy kiszakítaná, van jó hátlapi lemez hozzá, plusz léteznek 2x nehezebb CPU hűtők is. A PCI-E port meg még nem szakadt le, azt a ház hátuljához csavartam oda, ahol a kártyákat rögzíteni lehet, csak az tartja. Amúgy amikor hurcolásztam az alaplapot úgy, hogy a procin rajta volt a BAT és a VGA-n is, plusz a VGA-n rajta volt a BAT- nem nagyon feszedezett, mert bár hajlott, de a PCI slotok megtámaszják a BAT-ot. Mondjuk most nem, mert lóg -
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #621 üzenetére
ÁÁáá beteg azért nem asszem
Hmmm kb nincs hangjaAnnyi, amennyi a winyó forgásakor van, esetleg seekeléskor. Asszem a táp az hangtalan, kb 800-on forog
De majd éjjel, ha teljes kuss lesz, akkor meghallgatom, de csöndesebb, mint volt
Hogy van-e venti? Azt mondtad, hogy elolvastad az első hsz-tVan most a gépben 7 venti
Jaigen, terheletlenül 38 fok, terhelve még nem volt, még nem volt rá időm, de asszem ma még megizzítom
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #585 üzenetére
na szal ezt, nem az előző hsz-t, annak nincs értelme, eddig úgy volt.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #583 üzenetére
Ha minden jól megy holnap beoperálom a házba
-
Winner_hun
félisten
VGA hűtésmod: [link]
-
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #613 üzenetére
Ok. Amúgy nem is hosszú az első hsz szvsz, csak sok a kép
A topik már kezd hízni
Első hsz-ben a hiba javítva van, képek elérhetőek -
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #611 üzenetére
Köszi
Lesz még sokminden, gondolom a topikot nem olvastad végig?
pl #183
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #586 üzenetére
idle 47 fok, feljebb nem megy, de terhelve nem próbálom ki a chipset miatt, mert ha annak nincs légkeringése akkor szvsz az szétsülne
Nem akarok kísérletezni, bááár a gép csak kikapcsol ha túlmelegszik. Hmmm.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #585 üzenetére
Kíváncsi vok venti nélkül így szabadon meddig melexik a kártya
Proci jól bírja venti nélkül is, így a szabadon ha nagyon sokat terhelem akkor max 55 fok. Házban meg 45.
A VGA úgyis szellőzni fog, nem is rakok rá plusz ventit. Mondjuk minden szellőzik a házban
Már csak a chipsetre kéne egy BAT -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #583 üzenetére
Itt van a folytatás, mostmár így is marad. Najó, annyi lesz még, hogy holnap kivágom a ház alját és megmagasítom, hogy elférjen ahűtő
[link] -
Winner_hun
félisten
Most így néz ki a gépem: [link]
mindjárt rakom fel a frissítést -
Winner_hun
félisten
válasz
monostoria #578 üzenetére
Első négy év után mennek tovább lakberendezőnek...
-
Winner_hun
félisten
válasz
monostoria #576 üzenetére
Nem sok? 6. Kilencedikben 10-zel indítottunk, nálunk volt eddig a legtöbb a suli történetében egy osztályban
Aztán 2 éve lakber osztályt is indítottak, tele nősténnyel -
Winner_hun
félisten
Nem éppen modding, de azért berakom ide is. Szóval itt van a tablónk, a faragást a tetején én csináltam
[link]
Ez egy kicsit nagyon lekötött, volt is vele meló. De nembaj, tökölős munka, amivel alkotni lehet, pont nekem való -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
frissülés történt...
-
Winner_hun
félisten
Fúrógép és dekopírfűrész fémvágó lappal, illetve a normális kör kialakításához vmi fúróba fogható köszörűizét halvány lila gőzöm sincs hogy mi a neve, csak használom
Aztán amikor ki lettek vágva a lukak, a ventit ráraktam, majd átrajzoltam a lukakat. Nem kell méregetni, az úgyse lesz pontos -
Winner_hun
félisten
Kész vagy
Mindenhol csak megreked a lég
Nem fog, mert lesz annyi venti a gépben, hogy az összes léget megkeringessék. Ha nem, azt észreveszed, ha szétsült vmi, de ha eddig ez nem fordult elő, akkor ezután sem fog, mert minél több venti van, a légáramlás annál nagyobb, aktívabb, mittomén, szal csak pakold bele, vedd le minimumra, hogy halk legyen és kész
-
Winner_hun
félisten
Elöl hol? Alul vagy megoldható, vagy nem, attól függ, milyen a házad, nekem lehet berakni de venti hiányában nincs
Az 5.25-ös helyre meg szerintem felesleges. De ha akarsz oda is rakni, akkor vagy kiveszed előröl a műanyag takarólemezeket, vagy azok mögé beraksz úgy, hogy ne érjen hozzá, legyen egy kis hely a venti és a takarólemez között, akkor ott már fog áramlani a levegő ami a winyónak és az optikai meghajtónak bőségesen elég
-
Winner_hun
félisten
Akkor nem kell félni
A winyó már biztos nem fog megsülni
Chipset bőven hideg, örülj neki, ha nem fázik meg
Az én házam is elég vékony, kb max 1mm vastag lemezből van. Miért is baj az, hogy vékony? Jó, nem olyan masszív a ház, nadeés akkor mi van?
Látom, ott tényleg nem van valami nagy hely, de simán megoldható. Azt ki tod mérni, hogy mennyi hely van a hűtő és az oldallap között. Beállítasz egy ventit az oldallap és a hűtő közé és ha az oldallapot vissza tod rakni, akkor minden ok. Ha nem, akkor vannak vékony ventik, szerzel olyat. Pl A64 gyári hűtő
a 33.jpg végű képet 2x linkeltedÉs csinálj távolabbi képet, mert így nagyon nem vágom és kisebbet mert modemmel vok és qva lassú
De szerencsére nem sokáig
-
Winner_hun
félisten
Naakkor.
Procira befelé fujjon a venti. A chipsettel nem kell törődni, ha eddig nem melegedett túl, ezután sem fog, pláne ha raksz még be 1-2 ventit, akkor alapból hidegebb lesz a házban. Felülre rakj 12 centis ventit, ha van. 5 volton. A videókrtyához simán mehet az oldallapra a venti, az nagyon jót fog tenni neki. Azt vhogy úgy rakd be az oldallapba, hogy a venti teteje a VGA hűtő aljánál legyen kb. Egy kicsit feljebb van, az nem baj.
Ha elöl nincs venti akkro nem nagyon fog kifelé menni a levegőA winyón ha passzív hűtés van, akkor berakhatsz egy ventit alá, ha kivágod az alját a tartónak, azt én is akartam, csak nem volt ventim
De már van, majd neki is esek a gépnek
Ha meg aktív hűtés van rajta, akkor maradhat. De nézem, látom az passzív, vagyis ventinek nincs tápkábel elvezetve
-
Winner_hun
félisten
válasz
jakewyler #542 üzenetére
2 problem lehet.
Vagy rosszul kötötted rá a feszkókat vagy a venti nem indul el, kevés neki a fesz. Gondolom a második feltételezésem a megoldás. Próbáld ki azt, hogy rákötötd 5 voltra és amikor a venti áramot kap, akkor kézzel megindítod a ventillátort. Ha megy tovább, akkor kevés neki az 5 volt indításnál. Ha nem megy, akkor lehet amúgy is kevés neki. Akkor több feszt kell adni neki. -
Winner_hun
félisten
Ja hogy ezt már próbáltad
Csak mert nem írtad
A gép aljába én is akartam rakni, akkor 2 megoldás van. Vagy a gép belsejében lesz a venti, de az nekem nem tetszene, vagy a ház aljától lefele, de akkor meg meg kell emelni a gépet, hogy elférjen a venti. Inkább maradtam az oldalánál.
A winyó nemhiszem, hogy túlmelegedne, de ha félsz, akkor rakja winyó alá is egy ventit és akkor nem reked meg a lég -
Winner_hun
félisten
Azt, hogy hol reked meg a levegő, azt megnézni igen nehéz, azt saccperkábéra lehet megmondani a gépbe beépített ventik függvényében. A meleg ugyebár felfelé megy, ezért fent rekedhet be a táp és az optikai meghajtó(k) között ezért raktam 2 ventit felülre, mert elég meleg volt ott a helyzet. Ezt onnan tudtam meg, hogy ment a gép, levettem az oldalát és beraktam a kezem, hát éreztem, hgoy igen meleg a helyzet és a táp oldala is elég meleg. A 2 venti beépítése után ilyen problémám már nincs
Ventit rakni 2 féle képpen lehet én tok 3 féle képpen isVagy előre, gyárilag kialakított helyre, akkor csak be kell rakni, vagy kivágsz a házból ventinek helyet. A VGA hűtésére én az oldallapra raktam ventit, hogy a VGA-ra fújja a friss levegőt. Sokat is segített, a GTX-em, mikor még megvolt full terhelésnél sem ment hatvanegynéhány foknál feljebb. Gyári hűtővel. Volt, aki kérdezte is, hogy milyen gyári hűtőm van, hogy ennyi a max hőmérséklet. Jól szellőző ház és kész.
Mivel nem tom, hogy a VGA hűtőd hogy merre fúj, ezért nem tom, hogy ''egymás ellen dolgoznának-e'', ha a gép oldalába raknál ventit, de szerintem nem, az csak jó lehet, ha befelé fújod a friss levegő.
Én a táp alatti ventit megfordítanám, az lenne az első. Csak felül szívjon ki venti, a többi befele dolgozzon. -
Winner_hun
félisten
Most ide is nyomok egy uppot, mert megjavult a 7800 GT-m
-
Winner_hun
félisten
Kösz
joci2000 hozta nekem, amikor a telójában cseréltem a LED-eket. Amúgy innen vannak: [link] és kemény 20 forint darabja. És nem Tőled loptam az ötletet, erre nem emlékeztemLáttam, hogy átlátszó, naakkor megcsinálom
Ja és nem a görgőt, hanem a gombot világítom meg. A görgő full fekete szal világíthatom
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
még egy up azoknak, akik nem látták volna tegnap
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
egérmoddos up
-
Winner_hun
félisten
Ha jól értelmezem a kérdésed, akkor nem válaszolok mellé
Szóval a proci egy A64 3200+, ami kupaktalanítva lett by westlakeErre ment rá a Coolink BAT procihűtő, ami egy nagyon ütős hőcsöves hűtő. 12 centis venti való rá, de én leszedtem, mert full terhelésnél sem ment fel a proci hőmérséklete 45 fok fölé, amihez biztosan hozzájárul az is, hogy a gép hátuljában van egy 8 centis venti 5 volton és a ház szellőzése kellően meg van oldva sok másik ventivel is, de ott vannak a képek
volt, hgoy nem indult el és 3 óra digizés után vettem észre, hgoy áll és akkor is 45 fok volt a proci
, szal nem sok köze van hozzá
A kupaktalanításnál a fém tok van leszedve, igen és nem raktam fel helyette semmit, mert minekAkkor nem lenne értelme. Ha a hűtés miatt kérdezed, nem kell hozzá keret, szóval a kupak 3 mm vastagsága nem hiányzik. Vagyis hiányzott, de a procihűtő távtartó csavarjából leköszörültem szóval nincs probléma a távolsággal. Remélem elég érthetőre sikerült a válasz, ha nem, akkor mond, hogy mi nem világos, hátha sikerül értelmesebben elmagyaráznom
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- PlayStation 1 / 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest