- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bisti79 #6626 üzenetére
Szóval ezzel a wimboot-tal bármire lehet herélt windowst kotyvasztani? Htpc-n is hasznos lenne...
Ezekkel az olcsó windowsos tabletekkel simán ki tudnám váltani a mostani htpc-ém? Athlon IIx2, 2gb, int vga. Hdmi-vel összekötve a tv-vel. Csak olyan kéne, aminek külön töltője van, meg normális usb csatlakozóval felszerelt. -
Sanchez638
addikt
válasz
bisti79 #6616 üzenetére
valami gyári hibával(ha elő tudnám hozni) törött kijelzővel lehetne cserélni? Vagy ráfognák, hogy biztos az miatt van?
Mert ugye kalandos volt a kezdett is,valahol belenyúlt darabot bontottak ki nekem(zárjegyet előttem vágták fel). Már el volt készítve egy felhasználói fiók jelszóval, amibe nem tudtunk belépni.
-
BalanceR
addikt
válasz
bisti79 #6569 üzenetére
Azt nem értem,milyen fileokat töröl,,hogy majdnem a felére zsugorítja a windowst...
Szerintem kezdésnek lementem a drivereket, és a microsoftos USB-telepítőkésztővel csinálok egy rendszert, megnézem, mennyit eszik, ha sok, nekiugrok a zsugortott verziónak... Úgyis minden cuccom felhőben van, meg van a tabban egy 64es SDis...
Még nem telepítettem Win8.1et, (múlt évben még XPt használtam...)
Telepítéskor csinál magától recovery partíciót, amiről vissza lehet álltani, vagy manuálisan kell? -
tjb007
nagyúr
-
D@ny7
aktív tag
-
D@ny7
aktív tag
válasz
bisti79 #6573 üzenetére
Értem. A legfontosabb hogy frissíthető-e újabb win-re. Mer ha nem akkor felejtős. a Sima win 8 szerintem nagyon gáz. A háttértár annyi kel amin biztonsággal elfut az Op.rendszer. 60E-et megér újonnan?
Többablakos böngészés közben zenehallgatásról lenne szó útközben.Háttérben tűzfal+vírusirtó futna.
Az 1GB RAM-al rendelkező androidos telóm (sony) megnyekken az ilyesmitől, sajnos :S -
BalanceR
addikt
válasz
bisti79 #6566 üzenetére
Hát nem tudom, így elsőre bonyolultnak tűnik... A tabom 32Gigás, a lemezkezelőben a recovery partíció megvan, de üres,szerintem az előző tulaj átmenthette pendrivera....
Most sem túl szolid a helyfoglalás 13 Gigát eszik a rendszer...
Ha leakarom menteni a drivereket, elég mentenem a drivers mappát, aztán a fissinstallnál megadni, hogy ott keressen?
BTW az uefit nem tudom hazavágni az ilyen mókolt teleptővel? -
BalanceR
addikt
válasz
bisti79 #6561 üzenetére
Ez jól hangzik csak még sohasem csináltam ilyesmit... Valami részletes leírást tudnál dobni a folyamatról?
A driverkinyeréstől kezdve a bootolható pendrive készítésig...A tab egyébként Ilyen. Szvsz elég ritka... Ha másik tabról lenne recovery, nem rinyálna a windows, hogy nem eredeti?
Van valami HP support progi, ami felajánlja recovery pendrive készítését, végig is megy, de csak kb 200 MB ot foglal a pendriveon, és ha megpróbálom a wint arról újrahúzni, nem engedi... szerintem a nemlétező recovery partciót keresi.... -
Upo
addikt
válasz
bisti79 #6561 üzenetére
éppen meg lehet azt is csinálni, hogy egy winre pendrive-ról bootolni (ezt helyreállítási meghajtó készítése alatt a tab is megcsinálja akár) , és utána dism-el lehet a meglevő rendszert capture-lni, akár wimboot-osra is. Legyen elég hely a pendrive-on.
Megpróbálnám még a vezérlőpultban az eszközök és nyomtatók alatt eltávolítani (ikonon a jobb gombos menüben van). Ha sikerült akkor meg capture.Amúgy tényleg jó lenne tudni hogy milyen készülék, hátha valakinek van itt. Az tudna csinálni egy helyreállító pendrive-ot, a recovery partíció másolása opciót kipipálva, azt meg fel lehetne valahova tölteni.
-
válasz
bisti79 #6363 üzenetére
Jogos kérdés, én is ezen gondolkodtam, a szűkös hely miatt (ugyebár
) a recommended frissítéseket nem engedem rá, csak az important-eket. (Azt hittem majd ügyesen összemountolgatom a saját SD-t a belerakott 64GB micro SD-vel, de a neten talált módszerek nem váltak be (az eddig kipróbáltak legalábbis), úgyhogy MS Office is kuka, azokat a programokat használom, amiket a micro SD-re lehet telepíteni). Egyébként nem rossz, meglepően gyors böngészés, filmnézés VLC-vel, olvasgatásra jó.
Kézzel hogyan lehet elővarázsolni azt a bizonyos ikont? -
Upo
addikt
válasz
bisti79 #6357 üzenetére
Csak az Allview WI7 képernyője 1024x600-as felbontású, a win8 ajánlott minimum 1280x800. Vannak is emiatt gondok, áttrükközött driver van fent ami magasabb felbontásúnak mutatja, de az interpoláció miatt nem tiszták pl. a betűk. Cleartype kikapcsolással állítólag megjelenik az 1024x600 felbontás is, de ott nem fér el minden a képernyőn, a maradék egyszerűen kilóg. Úgyhogy ha valakinek nem elég a kínlódás a kicsi tárhely és a kevés ram miatt, valamint a gyenge akku és wifi mellett még képernyőfelbontásos dolgok miatt is akar szívni, akkor csak vegye meg azt a WI7-et. Másnak én nem tudnám ajánlani. Pár ezer forint fillérközösülés miatt egy ilyen vackot megvenni? Én nem vagyok annyira gazdag hogy egy 20-ast az ablakon kidobjak egy tulajdonképpen használhatatlan dologra, nem sokkal drágábban vannak 1280-as képernyővel is tabok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mini-ITX
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Konteó topic
- Tőzsde és gazdaság
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest