Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
-
-
törölt tag
Hali.
Friss xp telepítésem van és nem tudok a gépből hangot kicsiholni.
A hang beállítós résznél halvány az összes gomb tehát nem lehet rájuk nyomni és azt írja nincs hangeszköz. Pedig direkt ki lett húzva meg be lett duva a hangszóró dugó.
mi lehet a gond ?
-
COLORBAR
tag
Sziasztok! Továbbra is segítség kéne!
A problémám az,hogy kb félóránként ledob a net.
Egyszerűen arra leszek figyelmes,hogy már nem jön be semmilyen oldal és mikor rámegyek a kapcsolat állapotát megnézni,akkor az is csak 1 pillanatra jön fel.
Akárhogy is próbálom se bontani nem bontja se semmi...
Újra kell indulnom.
Van,hogy a következő buborék jön elő mikor megy a gép:
"Kapcsolat állapota:
Nincs kapcs vagy korlátozott.
Elképzelhető,hogy az internet vagy egyes hálózati erőforrások nem elérhetőek. A probléma azért merült fel,mert nem sikerült hálózai címet kiosztani a szgépnek!"
Na ekkor nyomok egy "javítás" gombot amire azt írja: Nem hajtható végre és forduljak a hálózat kezelőjéhez...
Ez mi a fene lehet?
Új a gépem, az ezer éves régi ilyet sosem írt ki...
Köszi mindenkinek akinek ötlete van!! -
-
a65
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám: ha betölt a windows,és bejönnek a felhasználói fiókok,
akkor ha bármelyiket választom (nincs jelszó egyiken sem) ,akkor elkezdi a betöltést,
és vissza lép a fiók választási pontra.( ugy lép vissza,hogy bejelentkezés mentése,és kijelentkezik a választott fiókból )
Mit csináljak? Mi a megoldás erre? -
Sztlaci
aktív tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Azzal kezdtem automatikus indítás és szolgáltatások között sincs.
Meg Regcelaner, CCelaner, Clear with, Advanced SystemCare EasyCleaner ... -
Sztlaci
aktív tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Az IE8 telepítő csomagolja ki magát és persze utána a Win nem engedi törölni. Ha mostanában volt frissítve biztosan az. (Általában a legnagyobb meghajtóra, nem is mindig a C-re.) Vagy mint írták Unlocker, vagy ha az sem tudja másik gépbe betenni, vagy CD-ről bootolni. Már nem emlékszem, mivel is töröltem le anno.
-
Sztlaci
aktív tag
Hali!
Valamiért összepároztatta magát a hülye Picassa az USB porttal, ha beteszek egy eszközt automatikusan betölti magát és elkezdi listázni a képeket.

Minden lehető helyen kiirtottam, hogy csak ikonról induljon, mégis leskelődik valahol. Nem túl bizalomgerjesztő.Le kellene szoktatni a hülyeségről, de a képmegosztás miatt nem szeretném uninstallálni.
Ötlet?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Telepitve vannak a frissitések amiket letöltött ? Mert abban a letöltött frissitések vannak.
-
Poo
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
frissítés csinálta azt a mappát.
-
leyo76
senior tag
válasz
nagyitomi
üzenetére
Friss xp telepítés után ugyebár, chipset, vga, hangk, és a többi eszköz illesztése következik.
Ha minden driver megfelelő és a képfelbontás is stimmel akkor elvileg a görgetés is jól működik, kivétel persze a pdf, mert ott ugyebár a méret lehet akadály.ird le milyen gépről van szó hátha több is kiderül, remélhetőleg az xp nem buhera xp
-
leyo76
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
unlocker nevű progival ezt is lehet törölni, de nem biztos, hogy ez szemét...
-
nagyitomi
tag
sziasztok
egy olyan problémánk lenne,hogy újra lett telepítve unokatesómnak az xp-je. service pack 3,dx9c,vid driver is...
a kép szaggat pl görgetésnél,ablakok húzásánál. próbáltuk másik driverrel is,de nem lett jobb.
mi lehet a hiba? -
animatrix11
őstag
üdv
valami felrakott a c: meghajtóra egy ilyen mappát: eac8612397592516ad434e
benne ez van: amd64, i386 valami filokkal, de nem tudom letörörni! kirja, vagy használatbna van, vagy nincs jogom törölni, mi szemetel ilyeneket a c:re? -
COLORBAR
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
ok!

Ja és mégvalami!
Mióta nálam ez az új gép,ami egyébként nagyon pöpec meg minden, azóta néha elmegy a net!
Egyszerűen azt veszem észre,hogy hopp kilépett MSN és ha meg akarom nézni a net-kapcsolat állapotát azt sem tudom megtenni.
Az ablak max 1pillanatra jön fel,majd eltűnik.
Újraindulásig nem is tudom visszacsiholni a netet.
Ez mi lehet? -
leyo76
senior tag
-
COLORBAR
tag
Sziasztok!
Segítség kéne naon!
A lényeg,hogy kölcsönkaptam egy gépet,amibe betettem a saját vinyóm.
A kölcsön gépen is volt xp,az enyémen is.
Na beállítottam,hogy ne a sajátomról akarjon bootolni és minden oké is,egyet leszmámítva!
Mégpedig,hogy állandóan kiírja bekapcsoláskor,hogy le kell ellenőriznie az egyik lemez "konzisztenciáját" !
És hogy ez nagyon ajánlot bla-bla-bla vagy meg is szakíthatom egy billentyű lenyomásával, de! hiába nyomok le akármit nem szakítja meg,így minden egyes újraindulásnál végig kell várnom ezt a konzisztencia vizsgálatot.
Ötletek?
-
Szkipi
tag
Sziasztok!!
Olyan segítségre lenne szükségem, hogy megmakacsolta magát az XP-m képernyőkímélő szempontjából.
Feltelepítettem egy gyönyörű szép képernyőkímélőt de hiába állítom be (jobb klikk-Tulajdonságok-Képernyőkímélő-kiválasztom-Alkalmaz-Ok) elfelejti.
Várom, hogy elinduljon de semmi és mikor megint vissza megyek a képernyőkímélő beállítások részhez akkor azt írja, hogy nincs....megint kiválasztom és megint kezdődik előröl minden. Az XP gyári képernyővédői működnek de ez az új nem...pedig már újra is raktam de akkor se.
Tud valaki segíteni, hogy miért felejti el amit beállítok neki, engem már felidegesített

-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy vásároltam egy USB -> IDE/Sata bridge-et , hogy egy korábbi HDD meg meg DVD írót használni tudjak a notin. Az a gond, hogy a HDD-t nem látja abszolút, nem tudom már mire gondoljak, WIn XP prof-ot használok, egyébként az eszközkezelő nem jelez semmi driver hiány, minden működik ami USB-s, egér, pendrive, stb. Van valami rendszerszintű dolog, ami nem fut (process) ami miatt nem ismeri fel? Attól lehet, hogy több partíció van rajta esetleg? Ráadásul nem egyedi probléma, több gépen is ugyanez a jelenség, illetve annyi, hogy az eszközillesztőt nem tudja telepíteni, hibát jelez.
Magában a bridge-et felismeri, mint háttértárat, de ha van is rajta valami, akkor semmi.Cserélve is volt már ( a bridge), hátha rossz, de ugyanazKöszi, ha van ötletetek.
-
Tosee
őstag
-
sityuka80
tag
A /p-re és a /r-re is azt írja, hogy ismeretlen parancs.A támogatott bla-bla-hoz írja be a help-et.
A chkdsk az lefut azt írja a kötet jó állapotban van és nem lett ellenőrizve,ha mégis szeretném ellenőrizni írjam be, hogy /p-t beírom és ismeretlen parancs azt írja.
Ötlet még valami?köszi.
-
Tosee
őstag
-
Tosee
őstag
válasz
sityuka80
üzenetére
javítókonzolba add ki ezt a parancsot!
chkdsk c: /p
Eltart majd egy darabig... ellenőrzi az adott partíciót, és ha hibát talál rajt javítja!
Ha ez kész van, akkor ugyanitt add ki a következő két parancsot:
fixboot
fixmbr
majd restart és kiderül, hogy lett-e eredménye!Ha bootolok korongról és nem a javítást választom először akkor utána enged még javítani.
Ezt hogy érted pontosan? -
sityuka80
tag
Nem csináltam javító telepítést, mert nem engedi.
Kiválasztom a javítást.
Eljut addig, hogy kiírja a partíciót, hogy c és ennyi.
Én úgy emlékszem be kellett írni, hogy hanyadik partíció és kéri a jalszavat aztán exit és újraindít.
Nem az enyém a gép így nem formázhatom le és egyébként is csak egy partíció van a c.
Ha bootolok korongról és nem a javítást választom először akkor utána enged még javítani.köszi.
-
Tosee
őstag
válasz
sityuka80
üzenetére
Csináltál javító telepítést?
Bootolj telepítő cd-ről...
A telepítő menüjében válaszd a telepítést, F8-al fogadd el a liceszet, és utána ki fogja írni a telepített operációs rendszereket, és ki tudod választani a javításukat is!De ha nincs rajt olyan adat ami fontos lenne, akkor lehet jobban járnál az újratelepítéssel!
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
Nem indul a windows.
Kiírja, hogy hiányzik vagy hibás a system32/config/system fájl.
Próbáltam a telepítő lemezről visszaállítani de a javításnál odáig elmegy, hogy kiírja a partíció betűjelét és ennyi.
Nem tudok bejelentkezni arra, hogy javítsam.
Helpet tudok beírni.
Ötlet valakinek?
Csökkentettbe sem indul.
Köszönettel. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Jarod1
üzenetére
Szerintem bőven elég, ha...
(0) rászánsz jónéhány órát és...
(1) kikapcsolod a rendszervisszaállítást
(2) futtatsz egy jó vírusirtót friss adatbázissal
(3) futttatsz egy jó adware/malware/spyware -irtót friss adatbázissal
(4) futtatsz egy CCLEANERT lemeztisztító és regisztrytisztító funkciókkal
(5) örülsz mert már kész is....(Jah! Mindezt rendszergazdaként és ha lehet, akkor csökkentett módban)
-
Jarod1
veterán
sziasztok a win indításkor egy értelmetlen file keres, automatikus indítások közt nincs benne
hogy tudnám megoldani hogy kivegyem és ne keresse az xp.?
-
piqla
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Oszinten szolva ez most annyiban buheralt, hogy sok frissites alapbol benne van. Akkor lenne ugymond "jogos" a kerdesed, ha csak a buheraltnal csinalnal, de en annyi, de annyi XP-fajtat telepitettem mar arra a gepre, hogy csak na; es mindegyiknel ez volt.
Most nem telepitettem fel a "Valodi XP - Igazi elony" vagy mi a tokomet, lehet, hogy ez csinalja?
Amugy vicces, mert pont ma jutott eszembe, hogy a faszkivan az allando toresekkel, veszek egy bolti XP-t. De konyorgom... 30 ezer forint? Háh.
Aprobol meg XP-t nem szivesen vennek, hiaba addikt a statusza. -
válasz
tete007
üzenetére
Hali!
Nézd meg a rendszerinfóba, mi használja a 2-es megszakítást(elméletileg kevés eszköz használja), illetve az eseménynaplóban, hogy az adott időpontról(amikor újraindult) mit ír.
(A memóriát szedd ki, csak egy maradjon benne, ha több van, egyesével próbáld végig, BIOS-t meg alapra, semmin ne állíts, csak amin tényleg szükséges)Fire.
-
tete007
tag
üdv
lenne egy gondom: folyton reseteli magát a gépem!
utána jön a kedves üzi hogy súlyos hiba után álthelyre és nem találok rá semmi értelmes magyarázatot vagy rendesebb leírást hogy hogyan lehetne megoldani vagy mi lehet a hibásKategória: 102
Eseményazonosító: 1003Hibakód: 1000000a, 1. paraméter: 00000010, 2. paraméter: 00000002, 3. paraméter: 00000001, 4. paraméter: 805172d6.
Bájt:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 30 1000000
0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param
0028: 65 74 65 72 73 20 30 30 eters 00
0030: 30 30 30 30 31 30 2c 20 000010,
0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002
0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000
0048: 30 31 2c 20 38 30 35 31 01, 8051
0050: 37 32 64 36 72d6Szó:
0000: 74737953 45206d65 726f7272 72452020
0010: 20726f72 65646f63 30303120 30303030
0020: 50202061 6d617261 72657465 30302073
0030: 30303030 202c3031 30303030 32303030
0040: 3030202c 30303030 202c3130 31353038
0050: 36643237semmi újat nem telepítettem eddig vígan elment a gép 5 napig is egy huzamba de most pár óránként resetel.
Xp Professional Sp 3 (minden frissítéssel)
Minden egység alapon kegyek benne semmi sincs húzva (a memória van 1.9 V-on csak)
A memóriákon már végig ment egy teszt és hibátlanok!!!
Ja és játék közben nem resetelt általában ha netezek vagy valami lényegtelen dolgot csinálok semmi megterheltetőt a gép számárakérem segítsetek már nem elsőnek írok de eddig nem kaptam választ vagy nagyobb segítséget a probléma kiderítésére!
-
-
piqla
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Egybol ezt csinalta, de mindig ezt csinalja ennel a gepnel, ahanyszor csak uj XP-t kap. Aztan felteszem a frissiteseket, es abbahagyja; itt is feltettem a telepiteseket, aztan egyetlen egyszer nem csinalta, azota mindig.
Pedig ez az OS annyira szuz, hogy meg mindig a zold mezo van a hatterben
No, most nem leszek egy darabig, de elore is koszonom a valaszodat!
-
piqla
őstag
Sziasztok!
A gep kikapcsol, majd egybol ujra be. Most mar ott tartunk, ha hosszan nyomom a bekapcs gombot, akkor is leall, de kapcsol is be ujra. Mi a gond?
Elore is koszi!
-
leyo76
senior tag
válasz
jazzelicious
üzenetére
nálam az xp pro sp2 cd-ből elkészült nlite-os verzsön sp3-al beintegrálval 554mb ami simán elfér egy cd-n is. Ami lényeg hogy ha elkészült az iso file, az már magában boot cd és nem boot cd ként kef felírni hanem simán elmentett kép ként kiírni 'oszt' kész..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
jazzelicious
üzenetére
Próbálj meg sima xp sp3 at leszedni és abba nliteal max a drivereket berakni majd cdre kiirni. Lehet az a baj amit leszedtél azt cdre kéne irni nem dvdre.
-
jazzelicious
csendes tag
válasz
jazzelicious
üzenetére
jah és a az XP service pack3as olyan 640MB-os
-
jazzelicious
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
xp telepítőt szedtem le de lehet hogy látszat csal
, mindenestre az 5dvdből egynél annyi sikeremvolt hogy mikor visszraktam a kiadott dvd-t írás után, bejött a xp inditó menüje úgy h. elméletileg az xp iso fájlal nincs gond csak a bootfájljával a BOOTFONTal ami egyébként 5kb-es, mindenesetre az nLitettal miután beintegráltam a drivereket még ennyit se értem elhogy írás után miután visznyomtam dvd-t bejöjjön az inditómenü hanem alapból mint egy adatdvdéknél a szokásos kis ablak jelent meg
Végképp nem értem
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
jazzelicious
üzenetére
bootfont.bin ? Az sztem nem jó nem tudom honnan és mit szedtél le, ha xp telepítőt akarsz akkor azt szedj le ez valami más lesz amit leszedtél sztem. Hány megás ?
-
leyo76
senior tag
válasz
jazzelicious
üzenetére
nlite elkészíti neked bootolhatóra...
-
jazzelicious
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
nem tom sztem az image file-lal lehet a gond
már próbáltam 2vel is
egyiket amit eleve az xp-vel töltöttem le "BOOTFONT"(bin)fájlt
meg utólag letöltöttem "bootcat"fájlamit mindenhol ajánlotak
de most hogy mondod egyiket sem tom megnyitni daemonal
csak egy eccerű boot xpdvd-t akarok írni ami esetleg a drivereket is beleintegrálhatom (nLitetall) hogy időt sporoljak, és amivel lehetújratelepíteni
de akkor bootfájlok semmit nem érnek -
sfdrakex
nagyúr
válasz
jazzelicious
üzenetére
nero burning rom/recorder/burn image ott kitallozod az image filet és kiirod 4*, ha az image jó amiből irni akarod menni fog, nem kell a menüben a bootolhatót választani, illetve én mindig ugy irtam ki ilyet mint bármelyik másik iamge filet és működtek, ha nem megy rossz az image amit leszedtél, virtuális meghajtóba tedd be nézz rá esetleg.
Vagy milyen boot dvd-t akarsz kiirni? Live dvd-t akarsz csinálni amiről fut az xp ?
-
jazzelicious
csendes tag
már 5dik boot dvdmet írom, de egyikkel sem tom rendszert indítani
pedig mindent az előírás szerin csinálok"Step1
Start Nero - Burning Rom.
Select File -> New... from the menu.
1.) Select CD-ROM (Boot) or DVD-ROM(boot)
2.) Select Image file from Source of boot image data
3.) Set Kind of emulation: to No Emulation
4.) Set Load segment of sectors (hex!): to 07C0
5.) Set Number of loaded sectors: to 4
6.) Press the Browse... buttonStep 2
Select All Files (*.*) from File of type:
Locate boot image file....lets say boot.bin, boot.img or boot.ima....etcStep 3
Click ISO tab
Set File-/Directory length to ISO Level 1 (Max. of 11 = 8 + 3 chars)
Set Format to Mode 1
Set Character Set to ISO 9660
Check all Relax ISO RestrictionsStep 4
Click Label Tab
Select ISO9660 from the drop down box.
Enter the Volume Label as BootableDVD or whatever you want.Step 5
Click Burn tab
Check Write
Check Finalize CD (No further writing possible!)
Set Write Method to Disk-At-OncePress New button
Step 6
Locate the folder say eg. C:\Files
Select everything in the folder and drag it to the ISO compilation panel.
Click the Write CD Dialog button.Press Write"
A boot menübe is beállítottam a dvdolvasót ami műkődik is
és mégsem indul el a dvdről, csak a dvd-t nem ismeri fel bootdvdként
és vár (a dos-ban) press any key...
Vmi alternativátok nincs erre előre is kösz

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem baj majd folyton újra ghostolja....