Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJackson
tag
A beépített rendszergazda fiókot nem is lehet átnevezni nem így van? Telelpítéskor is csak jelszót lehet adni úgy emléxem.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Két módszer van:
1: Beszerzel egy nagyon drága hőkamerát
2: Használod a kezed, és megtapogatod őket, ha ránézésre nem tudod megállapítani.
Így tapogatás közben valameik nagyon forró lenne, az valószinüleg rossz is.A modern orvostudományban is, az emlőrák szürésnél a kezet részesítik előnyben, pedig az infra kamera arra is jó, vajon miért nem váltanak

-
dokee78
félisten
Telepítésnél véletlen továbbnyomtam és nem adtam nevet és így "Rendszergazda" a név.
Át lehet valahogy nevezni? -
tknof1871
őstag
válasz
Biliskmer
üzenetére
Üdv! SRY! Nem arcoskodás, vagy lenézés az oka. Ha lenne olyan funkció, hogy automatikusan odategye a fórummotor, akkor mindig ott lenne. Egyszerűen ilyenre van beállítva az agyam, ilyen funkcionális. Ami nem hordoz jelentést, azt előbb utóbb elhagyom. Ez semmiképp se tiszteletlenség szándékával. Az adatlapomon ki is fejtem (bemutatkozásnál), mit gondolok azokról, akik itt segítenek másoknak és mindezt önzetlenül. Még úgy neveltek, ahogy Mikola István-t és még is ilyen maradtam.
Nekem is volt egy teljesen hasonló hiba, még az előző gépemmel, én is a memóriára gyanakodtam, de kiderült, hogy az alaplapomon volt jópár púpos kondi.
Akkor ezt csak így vizuálisan lehet felfedezni? Vagy hőkamerával.

Tapasztalat, de azt hiszem, akkor csinálja a spontán restartot, amikor nem csak sok fül van megnyitva a böngészőben + megy az utorrent + nagy fájlokat másolok partíciók között, de a winamp-pal is zenét hallgatok. -
tknof1871
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Üdv!
Az OS telepítésénél volt valami difi, nem ment. Aztán kivettem a RAM-ot, papirtörlővel tisztogattam az érintkezőket szárazon. Utána tudtam telepíteni az OS-t.
Futtattam a floppy-s memtest86-ot, valamiért nem akar CD-re írni a CD/DVD író/olvasóm.
Memtest86+ v4.00. Nem tudom, jól futtattam-e, nem volt választás, milyen tesztet akarok (pl. 5.), rögtön elindult bootolás után.
L1 Cache: 128 K 10937 MB/s
L2 Cache: 512 K 3486 MB/s
L3 Cache: None
Memory: 1024 MB 925 MB/s
Chipset: nVidia nForce2 SPP / FSB: 167 MHz
Settings: RAM: 200 MHz (DDR401) / CAS: 3-4-4-8 / Single Channel (64 bits)WallTime;_Cached;_RsvdMem;_MemMap;_Cache;_ECC;_Test;_Pass;_Errors;_ECC_Errs
7:23:59;___1024M;_12K;______e820;_____on;____off;___Std;__8;____0; -
leyo76
senior tag
válasz
brandnew
üzenetére
én nem bonyolítanám a dolgokat ennyire
1 a wn7 bőven elfér, nem kell formázni semmit sem
2 valamilyen particionálóval (egyszerűbb) partiton magic (64bit) válassz le egy kisebb partíciót xp-nek
3 EasyBCD -vel készíts egy boot entry-t az xp-nek (win7 alol)
4 telepítsd fel az xp a már fent említett módon
és kész... -
Biliskmer
aktív tag
-
Xterms
tag
Sziasztok!
Ha a gépet egy kis ideig magára hagyom, és nem megy éppen zene, 5-10 perc után kilép a bejelentkező képernyőre. Le/feltöltés, egyéb folyamatok folytatódnak így is, de nagyon idegesít.

Hogy tudom ezt kikapcsolni? -
brandnew
csendes tag
Köszi a tippeket! Tudom a BIOS-ban állítani a ACHI és IDE üzemmódot úgyhogy lehet neki esek. Bár mire elküldtem a hsz.t rájöttem, h lehet elég lenne egy sima 32bit-es win7-et felrakni és megoldódnának a problémáim. Azt megtudnátok mondani esetleg, hogy az a 8gb amit magától kiírt 3 dvdre recorvery disc néven (+szűk 2gb driver és egyébb nyalánkságok a microsofttól) az vajon mire és milyen formában használható? Lehet reggel megzargatom még a szervízeseket is
Nekem újak ezek a megoldások... -
válasz
brandnew
üzenetére
Hali!
W7-tel szállított notebook-ok esetében a SATA AHCI beállítás a default, illetve vannak olyan notik is, amelyekben ezt nem is állíthatod(csak AHCI üzemmód van). Tipikusan ez okozza a problémát, amit írtál. Ha lehet állítani, akkor a BIOS-ban rakd át a SATA üzemmódot IDE-re pl. Ezzel viszont az a gond(vagy legalábbis lehet gond), hogy a HDD nem fog olyan sebességgel működni, mint az tőle elvárható lenne, de mint írtam ez csak lehet.
Ilyen esetekben célszerű az XP-t is AHCI módban telepíteni(ha az XP kívűl még lesz W7 is mellette pl), azaz előtte integrálni kell az AHCI drivert az XP telepítőbe, (mivel gondolom nincs floppy meghajtó a masinában), azt hogy ezt hogy kell, arról találsz részletes leírásta LOGOUT Blogomban.
Fire.
-
brandnew
csendes tag
Üdvözlet! Frissen vásárolt notebooknál a következő problémám merült fel:64-bites Win7-el szerelt, amivel nem is lenne semmi baj, mivel PCn már megszerettem, csak nagyon sok régebbi nélkülözhetetlen szoftvert használok (suli) amik többsége nem igazán szereti a 64bites op.rendszereket. Namost gondoltam hogy fel kellene rekni mellé 1xp-t de ahhoz formatálni kellene és partícionálni a winyót. Két problémám lépett fel 1. packard bell notebook rejtett partícióval amin van a win7 és driverek-> kiírtam 1. bekapcsoláskor a recorvery disckeket, igaz némi kétségeim vannak, hogy mennyire "szeretnék" az xpt...Ha formázom a winyót szerintem bukom a win7-et is, amit szintén nem igazán szeretnék, de hiányát még tudnám pótolni. A legnagyobb megletés akkor ért amikor lelkesedésemben neki estem, és a xp telepítője közben kaptam egy "kékhalált" (cd-ről bootolás után, még mielőtt eljutottam volna egyáltalán ahhoz, hogyformázhatnám a winyót). Összetett problémámra bármilyen megoldást szívesen fogadok, amivel "gyűlölt és szeretett" szoftvereimet ismét használhatom. Előre is köszönöm a segítséget!!
Üdv
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha már folyamatban van a dolog, akkor persze, hogy nem kell minden hozzászólásnál köszönni.
Igazából lehet, hogy én vagyok a hülye, de eddig akármikor segítséget kértem én köszönéssel kezdtem...
Nem tudom, valahogy ezt a baromságot belém nevelték, hidd el régóta haragszom ezért anyámra, egy életre kiszurt velem
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
tknof1871
üzenetére
SZEVASZ
Két dolgot tudnék hozzáfűzni:
1.
Az üzeneted elejére azért nyugodtan odabiggyeszthettél volna egy köszöntést, Pl:- Szevasztok
- Üdv
- CsáHidd el nem haragudott volna érte senki...
2.
Nekem is volt egy teljesen hasonló hiba, még az előző gépemmel, én is a memóriára gyanakodtam, de kiderült, hogy az alaplapomon volt jópár púpos kondi.Ha nagyon megdolgoztattam a gépet, akkor egyszerüen újraindzult.
Ha békénhagytam, akkor napokig futott.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Hardveres hiba lesz valszeg ahogy előttem is írták memória, ha 2 modulod van egyiket vedd ki és úgy próbáld, majd a másikkal is. Próbaként érdemes hoyg szétkapod a gépedet minden ki a lapból és újra össze. Lehet érintkezési bibi is, bár akkor nem csak nagyobb terhelésnél csinálná.
-
etele34
tag
Sziasztok!
Nagyon láma lesz a kérdésem. Jó barátoméknál vendégeskedtünk tegnap és mutatja nekem a Win.XP-t, hogy valami nem okés benne. Nem jön be többek között a Vezérlőpultban a Programok telepítése és törlése, a Rendszer-visszaállítás, a Töredezettség mentesítési ablak, de nem sorolom. Ezek mind csak egy fehér ablakkal jönnek elő semmi több. Egyébként ezen hiányosságokon kívül megy rendesen a Windows.a IE-ből is a hetes van Neki, de állítja, hogy frissített már elég régen a nyolcasra, holott fent van az SP3 javító csomag a gépen, megnéztem. Próbáltam feltenni az IE8-at, fel is települt de nem jön be a Microsoft Update oldal. Időnként a .NET keretrendszerre hivatkozik vagy mi, hogy hiányzik néhány hivatkozási útvonal. Ezért gondoltam, hogy sérülhetett az SP3.
Vírus nincs a gépen mert lefutott több AV és Spy kereső de nem találtak semmit sem. Bevallása szerint néhány nappal ezelőtt az A-Squared jelzett Neki valamit a C:\ köteten és Ő erre töröltette is gyorsan. Szerintem a nagy gyorsanban kitörölhetett valami fontosat is(a-squared falsolt! gondolom én) mert elmondásából következtetve azóta vannak ezek a már fentebb leírt hibák. Arra gondoltam - és mert én sem merek mélyebben belenyúlni a dologba, például egy OP. rendszer újra húzásába mert többek között nem tudom hogyan kell elmenteni a sok száz ha nem ezer könyvjelzőt a magamén sem nemhogy más gépén, - hogy ha letölteném (innen) újra ezt az SP3-at és csak egyszerűen feltelepíteném akkor mi lenne? Merjem csak egyszerűen elindítani a telepítést és annyi? Megoldódna ezzel a probléma? Remélem nem omlik össze a Windows ez miatt, meg hát nem is az én gépem. Nem tudom és ezért kérdezem Tőletek. Bocsi, hogy ilyen talányokban beszélek de jobban nem tudom körül íni a jelenséget. -
tknof1871
őstag
Több dolgot futtatok a gépen egyszerre. Néha kiakad a gép és csinál egy restartot. Ezt hogy lehet elkerülni? Figyelmeztetést nem ad, hogy ennyit futtass és többet ne. Hirtelen történik.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, köszi, de elöbb még egy BIOS flesselés is befigyel majd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én egy CMOS Resetet is megpróbálnék. Hátha valami címütközés van.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
leyo76
üzenetére
Kábetipusok. Érdemes lecsekkolni hogy 1egyes tipusu kábel ,azaz mindkét vége A tipusu csatlakozó.
Csak ismétlésképpen baról jobra : Narancs-fehér Narancs Zöld-fehér Kék Kék-fehér Zöld Barna-fehér Barna a sorrend mindkét oldalon ha a csatlakozót (RJ45) a tartópöcökkel lefelé nézzük
-
icons
addikt
Hello!
Hogy lehet a Windows Media Playerben a teljes Library-ját törölni? Van benne egy halom olyan fájl (mondjuk a 90%uk, ez olyan 120GB kb), ami már nem ott van, ahol ő hiszi. Olyan opciót találtam, hogy ezeket felkutassa, és egyesével kitörölje, de egy óra, és 3%után ezt inkább feladtam.
(pl ha letörlöm, mint programot, és utána letöltöm a microsoftról, és azt mondom, install, akkor megmaradnak?) -
-
Sziasztok!
Egy régi Abit bd7-II lapon nem akar működni a hálókártya.
Az XP felismeri (rtl8139), de azt írja ki, hogy a hálókábel nincs bedugva. Próbáltam a gyári driverrel is, de ugyanez.
A kábel jó, a végén működő router van.Lehetséges, hogy szoftveres a probléma, vagy tuti, hogy hardveres gáz van?
Elöbbi esetben, mint tudok tenni XP-ben, hogy menjen a dolog?Köszi!
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Holnap de elutazom a világ másik felére, kértem a cégtől egy utazós laptopot, de mondtam, hogy utazás idejére kell az admin jog mert anélkül megb@szhatom, mert nem fogok tudni usb-s műszerekkel komunikálni... meg programozni.
Azt mondták minden rendben. Erre most nézem, hogy nagyon nem úgy van a dolog ahogy megbeszéltük
Van arra mód, hogy a local gépem profiljált - ahol admin vagyok - átnyomjam a laptopra és akkor admin legyek a laptopon? Vagy felejtős az egész?(trükköket már próbáltam, de csak hdd-ről hajlandó bootolni, így veszett fejsze nyele. Sajátomat nem akarom vinni)
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi!

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
leyo76
üzenetére
Nem konkrétan rád gondoltam.

Bizonyos apróságokat esetleg kényelmesebb lehet onnan intézni, és hoz is észrevehető változást, de sok szempontból az egész csak overhype, hiszen ugyanezt meg lehet csinálni registry-ből is. Legalábbis én szeretem látni, mi történik a háttérben. Már felírtam magamnak, miket érdemes XP-telepítés után közvetlenül buherálni, aztán azzal le van tudva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem egyszerűbb, ha újragenerálod a boot.ini fájlt mondjuk Helyreállító konzolban.
[link]Utóbbi kérdésre a válasz: Additional information and help with the boot.ini
disk(x)
The disk on the controller. If multi(x) is used used, this value will always be 0. However, if scsi(x) is defined, this value will be SCSI address.
rdisk(x)
Which disk on the controller is being used. In the above example we are using an rdisk of "1", which indicates the second disk on the primary controller is being used. This value may be between "0" and "3" and is always set to "0" when "scsi(x)" is being used. -
vergilx
őstag
sziasztok!
fölszeretnék dobni egy xp-t is,de nincs partició neki.nem tudtok mondani egy progit,amivel win alól is csinálhatok egyet?(pl a cuccos meghajtóból szedek le 20gigát) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Májsztró
üzenetére
"Apropó XP , frissítésekkel hogy állsz ? Én azt telepítéskor mindig kikapcsolom , szal SP3 van fent és pont. Érdeme a frissítéseket letölteni ?"
Nyilván, azért csinálják őket. Sokszor tartalmaznak hibajavítást is, esetleg biztonsági réseket foltoznak be, amit adott esetben vírusok vagy rosszindulatú emberek kihasználhatnának.
Frissítések egyébként olyan szempontból is szükségesek lehetnek, hogy épp a hibák miatt egyes beépített programok lassan reagálnak, stb., ezt a frissítések jobb esetben javíthatják.
Szóval ne félj, nem snassz letölteni a frissítéseket.
(#29848) sfdrakex: ezzel is egyetértek, de nem akartam mondani, nehogy valaki elkezdjen ágálni, hogy márpedig igenis jó.

-
Sziasztok!
A boot.ini fájlt hog ykell beállítani, hogy egy újonnan berakott 6.22-es DOS-t tratalmazó winyó is bekerüljön a listába?
Mi a különbség a disk() és az rdisk() rész között?Köszi!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Csak aki tudja mi mit csinál, azt is tudja sokszor szinte semmit nem segít ezért nem is használja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Pontosan. És az a baj, hogy sokszor épp azok használják inkább ezt a módszert, akik nem tudják, mit kell csinálni mondjuk a registry-ben ugyanezeknek a trükköknek az eléréséhez. Persze aki tudja, hogy mi mit állít, az nyugodtan használhatja, csak amatőr kezébe ne kerüljön

-
tete007
tag
hali
nos ez lenne a bajom:

légyszi segítsetek mi csinálja vagy hogy lehet meg oldani?
a netevent.dll írja a fájlnévnek
ez egy mezei Xp Professionál SP3 minden frissítés el!
kérem aki tud az segítsen -
Májsztró
addikt
válasz
leyo76
üzenetére
Értem , hát akkor nekiengedem én is , hadd menjen.
Apropó XP , frissítésekkel hogy állsz ? Én azt telepítéskor mindig kikapcsolom , szal SP3 van fent és pont. Érdeme a frissítéseket letölteni ?mod : 09-es TuneUp-ba nem találtam defrag minőséget. Csak szimplán futtatja a defragot. Valahol lehet állítani ?
-
Májsztró
addikt
válasz
leyo76
üzenetére
A legújabb verzió mit takar ? 10-es vagy 09-es ? Nekem 09-est sikerült szereznem.
Mondjuk tegnap raktam rendbe O&O-val a rendszer vinyót , de elég sokat pislog így is. De ennek ellenére nem bántom , mert egész korrekt idő alatt feláll az XP , meg a programokat is elég gyorsan indítja.

-
attiati
veterán
Mit kéne tenni ezzel a szerencsétlen xp-vel, hogy 2 visszautasított frissítést ne ajánlgasson állandóan? (az automatikus értesítés meghagyása mellett)
A softwaredistribution/download könyvtárat már kitöröltem. -
attiati
veterán
Az megoldható, hogy xp mellé később egy másik partícióra win7-et rakjak (vagy linuxot), és majd arról bootoljon?
Vagy hol lehetne erről olvasni? -
leyo76
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ebben igazad van, de azt szoktam mondani ha valaki nem tudja mit csinál akkor inkább ne tegye. (kivéve ha tanulni akar és időt és op. rendszert nem sajnálva próbálgatja a dolgokat)
A dolog lényege egyébként az lenne hogy már rég telepített rendszert egy kicsit feléleszteni néhány lépés segítségével. Ez esetben nem csak egy-két mp javulást eredményezhet, még a jelenlegi vasakon sem.
Mellesleg én eddig összes kezembe került tune progit kipróbáltam annak érdekében hogy kiderüljön róluk az igazság. Többségük, felületes vagy akár használhatatlan volt számomra, míg a TuneUp2007 verziója szembetűnő változást produkált, alig néhány módosítással.
Nyilván mindenkinek megvan a maga szájíz szerinti beállítása, ha gyakorlott felhasználó akkor azért, ha kezdő akkor meg azért. Személy szerint én sokat tanultam itt a ph-n, ezért nem árt ha mindenki leírja tapasztalatait, fortélyait - akár használható akár nem. (brainstorming)
-
leyo76
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Teljesen igazad van egyébként, kicsit túlzásba estünk már. Ez csak azzal magyarázható hogy a gép és az xp a szenvedélyünké vált...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
leyo76
üzenetére
Nem az a baj hogy nem használhatóak ezek a tune progik, a baj az hogy akik használják sokszor nem értenek hozzá, angolul se tudnak rendesen és olyanba is belenyulnak amivel simán hazavágják a rendszert és utána meg szidják a microsoftot meg mindenkit hoyg rossz az xp közbe csak ők maguk nyultak bele nagyon. A mostani gépeken pedig nem hiszem hogy ne lenne elég gyors az xp, 1-2 mp javulás miatt instabillá tenin a rendszert nem biztos hoyg megéri.
-
Steelmanus
addikt
válasz
leyo76
üzenetére
Felre ne ertsetek de megneztem ezeket a konfiguraciokat es ha azokon nem eleg gyors az XP, akkor mar nem tudom hogy milyen vas valo ala hogy gyorsabb legyen. Megeri a biztonsagot kozkaztatni par masodpercert? Ilyenkor mindig a kozlekedes jut az eszembe. Hol voltak meg ezek az erogepek az XP kiadasakor.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Májsztró
üzenetére
Persze, csak azokat csináld meg, amiken eddig nem vagy túl.
Azért jó, ha a lapozófájl a merevlemez FIZIKAI elején van, mert akkor a merevlemez annak a tartalmához jóval gyorsabban hozzáfér. A legjobb, ha a lapozófájl külön partíción van, mert akkor nem is lesz töredezett - lévén, hogy egyetlen fájl egy partíción nyilván nem okozhat töredezettséget.
A lapozófájl merevlemez elejére történő helyezésének módja a linkelt cikkben található. Régi gépen nagyon radikális javulást tud okozni, tapasztalatból mondom. Aki nem hiszi, járjon utána!
Meglévő rendszernél csak annyi a macera vele, hogy Ghosttal átmenetileg át kell pakolni a rendszert egy másik vinyóra, az előzőt megfelelően particionálni, ahogy a cikkben leírták, külön partíció a lapozófájlnak és az adatoknak, majd az utóbbira mehetnek vissza az adatok.
Ha nem akarsz ezzel vesződni, akkor foglalkozz a felesleges szolgáltatások letiltásával, stb.
A Raptor tudtommal tényleg nagyon gyors, biztos hozna valamennyi pluszt a bootolásban.A leyo76 által javasolt program is valóban megcsinál egy-két registry-módosítást, ami gyorsulást okozhat!
-
leyo76
senior tag
válasz
Májsztró
üzenetére
Nem értem én az embereket, van egy progi már jó rég óta, sokan használják, jónak tartják, tudja a felsorolt funkciókat és még annál jóval többet is. Egy xp-n nagyot tud dobni - aki nem hiszi előbb járjon utána - aztán jöhet az őszinte vallomás.
..nem kezdem el sorolni, inkább vessetek egy pillantást a képre, rajta van a lényeg. Még mielőtt bárki azt állítaná, próba nélkül hogy nem hiszek az ilyenekben az tegyen egy próbát...
-
Májsztró
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Uhh , ez így elég sok minden egyszerre.
A registry rendezése , (ha jól tudom a CCleaner ezt csinálja) azt megcsinálta a TuneUp 09. A Defragot az O&O , az is jó nem ? A chkdsk-t is megcsinálta az O&O , illetve víruskeresés volt Avasttal. Ma ennyire futotta.
Az miért jó ha a lapozófájl nem a rendszer vinyón van ?
Az egyéb módosítások alatt ha jól látom ,csak az elérési idők lesznek rövidebbek , ezt majd átfutom.Mennyivel lenne gyorsabb a töltés ha a 7200-as WD helyett egy 10000-res WD raptor lenne ?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én se bízom a frissitésekkel buherált verziokban de 1-2 vagy több évente ha újra teszem a windowst kibirom hoyg frissitéseket tegyen fel gyorsak a netek nem sok idő.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Írtam lapának, azóta már elérhető!

Telepítés bekötött szemmel -
leyo76
senior tag
válasz
Májsztró
üzenetére
Én inkább egy karban tartó progit ajánlanék, nekem egyszer a TuneUp 2007 csodát csinált egy rég telepített xp-vel. Sok szemetet takarított ki, ezen kívül különböző optimalizálási lehetőségekkel van felvértezve melyek mellesleg tényleg működnek, csak ajánlani tudom erre a célra.
ui a próba verziója is teljes értékű 30 napig!
-
Májsztró
addikt
ÜDv !
Kérdésem a következő lenne. Van egy elég régi XP telepítésem. Kicsit lassú is meg nem is. Tudnátok valami receptet ,hogy hogyan lehetne fiatalosabbá varázsolni ? O&O Defraggal nekiestem , az segít ? Mit tudnék még csinálni vele ?
Előre is hála és szeretés

-
DJackson
tag
Bár jó sok folyamatod van (mondjuk ez köszönhető az avg-nek is)
azért a 83% free cpu az nem olyan vészes, hogy amiatt legyen lassú a böngészés. Valami I/O dolog lehet. Ez a "folyamatosan dolgozik" nem tudom mit takar... egyfolytában villog a hdd led, és hallod a vinyót erőlködni, vagy mire gondoltál? Megnézted az eszközkezelőben az ide/sata vezérlőnél, hogy a vinyó dma mód-ban megy-e? -
Petes
tag
Sziasztok!
Egy néhány hete telepített Windows Xp Sp3 van a gépemen minden elérhető frissítéssel együtt.
Tegnaptól kezdve valami nem stimmel, folyamatosan dolgozik, egy weblap megnyitása is megerőltető számára, nagyon zavaró, lehetetlen rendesen dolgozni rajta.Antivirus van fennt, az AVG Internet Security biztosítja a védelmet.
A futó folyamatokról és a gép adatairől csináltam egy képernyőmentést, amit itt lehet megnézni: katt!
Ha van valami ötletetek hogyan lehetne rendet rakni ne tartsátok magatokban

Köszi!
-
mezis
félisten
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
A NETBIOS over TCP/IP engedélyezve ? A ICMP-nél a bejövő echo kérés engedélyezve ?
(Aztán, ha csatlakozni tudsz egy masik PC-hez, lesz olyan is, hogy nem enged megnyitni egy olyan alkönyvtárat, ami egyébként benne van a "közösben".
)Az MS Windows hálózat talán még a hajdani ARCNET hálózatnál is bizonytalanabb. Annyit sejtek a működéséről, hogy valamelyik PC-nek központi irányítóvá kellene válnia. Ez már eleve valamennyi idő. Türelem. Aztán, ha lekapcsolják ezt a PC-t, kezdődhet elölről a türelemjáték. Gondolom én.
Valamelyest segíthet a dilgon, ha fix IP címeket osztasz és akkor az intéző címmezőjébe beírt \\192.168.x.x -el még van esélyed elérni a láthatatlant.
A legjobb talán az lenne, ha egy "drótos" csatlakozású PC-t soha nem kapcsolnál ki, hátha tartósan tudná viselni a "főnök" terheit....
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ez igaz, de én nem bízom a neten terjedő buherált szutykokban.
Inkább rászánom azt a fél-háromnegyed órát, amíg megcsinálom magam. A legtöbb idő amúgy azzal megy el, amíg minden szükséges frissítést megtalálsz.
Utána a batch fájl elkészítése és maga az integrálás már nagyon gyorsan megvan, főleg, ha batch fájlt küldesz rá, akkor ott is hagyhatod, hadd dolgozgasson magában. Szerintem egyszer megéri, aztán már sokkal kevesebb vesződés van vele később. Meg viszonylag naprakész telepítést tudsz felrakni, ha újra kell húzni az XP-t.
Volt itt Logouton egy írás, amit nekem is ajánlottak (lapa írta a cikket), ami nagyon alaposan leírta, hogyan lehet felügyelet nélküli telepítést csinálni, "Documents and Settings" mappából tetszőleges nevűt létrehozni már a telepítéskor, de ahogy elnézem, azóta nincs meg a cikk, és más oldalon sem elérhető (lehet, hogy csak átmenetileg, nem tudom).
Kár érte, nagyon jó leírás volt, ajánlottam volna. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Licencek
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem újak ezek a megoldások...

A kábel másik gépbe dugva jó.

)
Inkább rászánom azt a fél-háromnegyed órát, amíg megcsinálom magam. A legtöbb idő amúgy azzal megy el, amíg minden szükséges frissítést megtalálsz.