Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szesa

senior tag

válasz brd #3345 üzenetére

Thx!

Bazki hogy ezt mennyit kerestem de vak voltam :W

Igy mar minden sima ugy!

:R

• szesa

senior tag

Üdv!

Adott egy szerver:

Workgroupban van, egy halózatot szolgal ki ott DHCP-zik es nyomtato szerver:
    3 lankartyaval, egyik laba egy Domain-es halóba lóg be.

A DHCP szolgáltatást 10.xxx hálón csinálja.
    A domain kornyezet 195.xxx hálón van.
    A net meg egy haramadikon:)

A domain-es DHCP szerver ugye eszrevette hogy van egy masik DHCP szerver is a halózatban.

Ha a domain tajga lenne akkor ok felvenném, és Authorized dhcp szerverkent működne, de ezt nem teszem ez egy különallo workgroup igazaból nem is kell tudniuk egymasrol, csak ezert lóg bele a 10.xxx halozat laba a domaines 195.xxx-be hogy egy nagy halózati nyomatót elérjen (ezt el is eri ezzel volt gond korabban ami mar működik).

Talaltem egy megoldast: a szerverem egy registry modosítas utan (DisableRogueDetection 1) működik a DHCP es nem csesztetik egymast.

Vagy milyen módja van még hogy Workgroupot kezelo DHCP szerver egy domain-es hálózatba is legyen ?

Vagy egyaltalan, jó ez igy? (azon tul hogy műköüdik :) )

Thx

• szesa

senior tag

válasz kraftxld #3332 üzenetére

10 perce gondoltam en is erre a megoldasra, azota meg is valositottam :)
    Nemi jogositasi macera volt, de mostmar mukodik - anonymous logonnal (IUSR stb) elérik a web oldalt, ahol latszik a printer, ott connect, némi habozas utan (azt irja login...var fel percet, utana telepiti a drivert) ugyhogy sztem renben is lesz -bar a loginnal nem tudom minek var annyit.
    Koszi :))

• szesa

senior tag

Üdv!

W2k3S, DHCP, RRAS.
    Egy xerox halozati nyomtato fel van véve a szerverre, meg van osztva.
    DC nincs.

A halozatba mindenfele gepek jönnek, XP, 2k, Vista, Lnx.

A gépek domain tagok vagy workgoup, ossze vissza konfiguralva (nem a mi felugyeletunk, külföldiek jönnek mennek stb).

Ezen a hálózaton neteznek ez működik is.
    A nyomtatással van gond: megoldható e hogy bármiféle azonositas nelkül mindenkinek aki a halozaton van (egy subnet) elerhesse a szerveren megosztott nyomtatot, a drivereit telepithesse, es nyomtathasson ra.

Jelnleg ez csak olyan felhasznaloval működik aki fel van véve a szerverre, igy működik csak ez nem jo megoldas: a nyomtató felvételnél nem lehet külön felhasználót/jelszót megadni (legalabbi 2k,XP-be nem talaltam ilyet). Csak akkor vehető fel a nyomtató ha előtte \\server\nyomtató kiajánlásra rácsatlakozok és beadom a jelszót/pass-t (vagy a futtatásba, vagy halozati meghajto felvételnél megadni az azonosítot).
    Ez nem járható út mert vannak olyan lekorlatozott gépek amiknél le van tiltva egykét funkció és az se jó megoldás ha az ügyfél gépén elkezdünk "bűvészkedni", raadasul multkor egy holland windowst kaptunk...

Igy olyan megoldást keresek hogy aki egy subnetbe van a szerverrel az user/jelszo azonosito nelkül is lassa és hasznalhassa a nyomtatot.

Megoldható?

Thx
    Szesa

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés