- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
Aktív témák
-
elmo
aktív tag
Nagyon cseles ez az XP, mert olykor kiír ilyen file hiányzik üzenetet, mikor nem is hiányzik; nálam pl. BIOS-ban átállítottam vmit, aztán jött az error, és no boot; visszaírom, minden megy szépen.
Szóval kis trükkös... Jól értelmezhető hibaüzenetek rulez. :D -
CsendPenge
őstag
Esetleg nézd meg, hogy a fileböngészőben, ahol kergeted azt a dll-t, engedélyezve van-e a rejtett stb. file-ok megjelenítése...
-
zsborbas
aktív tag
A <windows root> a windows oprendszer alapkönyvtárát jelöli, ahová telepítetted a windowst. Ez alapesetben windows (win98)-nál, winnt (nt 4.0-nál), XP-nél nem tudom. És még egy dolog: XP partícióra csak XP alól tudsz másolni. Win98 nem kezeli az XP fájlrendszerét. És célszerű ugyanolyan verziójú XP-ből kiszedni a hal.dll-t, vagy a telepítőlemezéről.
-
JanoXP
aktív tag
Hello mindenkinek!
Az egyik ismerősöm felhívott a minap és közölte, hogy nem bootol a gépe.
Azt tudni kell, hogy 4 partíció van rajta, az egyik Win 98, a másik Win XP (két külön partíción), míg a maradék kettőn adatok vannak. Bekapcsolás után a következőket írja ki:
a boot.ini file tartalma megváltozott
telepítse újra a következő file-t:
<windows root>system32hal.dll
Nos, próbáltam a windows98 lemezt, de a telepítő nem indul el (azaz csak addig, amíg leellenőrzi a partíciókat, aztán semmi). Mi az a windows root?
Most kivettem a winyót a gépéből (rack-ban van) és hazavittem, de nem igazán tudom, hogy mit kellene az én gépemről átmásolni az övére (ugyanazok az op.rendszerek, programok vannak mindkettőn, csak a hardver más).
Egyik windows könyvtárban sem találom a hal.dll file-t. :(
Már gondoltam arra is, hogy valahonnan a netről megkeresem ezt a file-t és bemásolom a system32 könyvtárba.
Ha valaki tud segíteni, akkor kérem tegye meg, mert nem igazán akarok formatálni és újratelepíteni mindent (nagyon időigényes).
Aktív témák
Hirdetés
- Dune: Awakening
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Opel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest