- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partyface007
őstag
az a baj még ha lesz is sp vagy mini vagy akárhogy is nevezzük nem vált ki teljesen egy laptopot és nem feltétlenül a teljesítmény miatt hanem a laptopnak csak van saját képernyője amin lehet dolgozni (még 13-on is) sp-hez meg kell egy képernyő tv akármi ami nem lesz feltétlenül mindenhol...
arról nem beszélve hogy valószínű abból az árból amibe kerülni fog veszel magadnak egy normális telefont meg egy laptopot...
ezért is hülyeség volt kukázni a telefonos ágat ilyen szinten
szerintem...
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #90030 üzenetére
az app kérdés az elvileg nem lesz gond mivel emulálva minden x86-os program fog futni...
mondjuk egy uwp-s app natívan biztosan sokkal gyorsabb lesz
az hogy réteg termék lesz az szinte biztos
-
Partyface007
őstag
hát pont ez a baj hogy ennyire korlátoltak hogy nem látják be azt mégha lesz surface phone is az vélhetőleg kevés eladást fog produkálni főként ha addig leszokik mindenki a w10-ről mobil fronton...
ráadásul az egyik linkelt cikken már surface mini-ként hivatkoztak rá, ebből arra következtetek hogy legjobb esetben is phablet kategória lesz de leginkább a phablet és a tab között lesz valahol méretben... ami eleve egy kisebb piaci rés mint a telefonos
nekem speciel már egy phablet is óriási, nekem nem praktikus telefonnak
(jó ha leválhatok vele egy laptop-ot akkor azért elgondolkodok rajta az biztos :-) )
"főként ha addig leszokik " már az a kevés ember aki még egyáltalán használja
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
azért ez nem olyan nagy meglepetés
még egész korrekt hogy lesz mostani telefonokra is rs3...
addigra amúgy is cserélné az emberek nagy része úgyhogy tökmindegy, bár a saját sírjukat ássák hogy nem adnak/adtak ki mobilt-t mert az emberek cserélni fognak de addig nem lesz mire így szép lassan a fennmaradó tábor is átmegy androidra vagy iOS-re...
minimum adtam volna ki a helyükben egy 950 megy egy 650 utódot ha más nem pici ráncfelvarrással 950-et fém kerettel picit jobb procival 650-et meg több memóriával és jobb procival
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89971 üzenetére
igaz mindig csak a stabil verzió van fent (kivéve most mobilon feltettem a RP ringet) mert azon dolgozok de nekem soha semmi hibám nem volt a 10-el (desktop) , mobilon se volt semmi extra hiba (hülyeségek meg hiányosságok persze vannak) de csodálkozok mindig hogy mások mennyit tudnak szenvedni..
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89964 üzenetére
én el tudom képzelni hogy kivételesen próbálják betartani a dátumot és most mindent ennek rendelnek alá..
-
-
Partyface007
őstag
hagyd
valakik nem képesek felfogni hogy amit tud nyújtani a w10m az elég lehet valakinek
itt fekszik mellettem egy z5 compact, csak át kell tennem a sim kártyát és kész tudom használni de tetszik a w10m minden korlátjával együtt, nem állítom hogy nem fog végleg becsődölni meg azt se hogy minden frankó a platform körül és elismerem valóban szegényes az appkínálat de amire nincs app azt nagyrészt azért meg lehet oldani böngészőböl is
csak vannak akik már a wc-re se tudnak elmenni az okostelefonjuk nélkül (android, meg ios mert mint tudjuk a w10m is csak félokos :-) )
-
Partyface007
őstag
Nincs valami módszer app hogy legyen restart lehetőség? Elég idegesítő hogy mindig ki kell kapcsolni....
-
Partyface007
őstag
válasz Sjkolrd #89806 üzenetére
Egy gond van a navigálással bár ez valószínűleg a térkép hibája. Többször észrevettem hogy nem stimmel egy utca számozása, ez egy frekventált főútvonal-nál is eljátsza. Ezt leszámítva jól navigál, kifejezetten tetszik hogy lehalkítja a rádiót (Cortana calling felirat látszik) bemondja szépen hogy merre forduljak pl. majd visszahangosítja a rádiót. Android alatt örültem ha Bt audióra állítva volt hang, de ilyenkor ugye nincs rádió...
-
Partyface007
őstag
válasz zsoltzsolt #89803 üzenetére
Nekem ad tesztként
III. Kerület - Örs vezér tere, legjobb út 109-es busz M2
Javítottam Hotel Krisztinára: 1-es villamos, M2, 44-es villamos
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz turbulencia8 #89705 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
App installáció végén restoring user data és nem tudok tovább lépni. Pause inaktív mivel nincs felinstallálva így uninstall se lehetséges. Töröltem a mentéseket restart is volt de ugyanez a helyet utána is...
Valakinek ötlet hogy lehetne megoldani hr wdrt-n kívül?
Előre is köszönöm
-
Partyface007
őstag
válasz zsoltzsolt #89563 üzenetére
azt is hanyagolhatja, nincs megtiltva :-)
-
Partyface007
őstag
Jan. 19 https://changewindows.org/
-
Partyface007
őstag
válasz ZavaBalazs #89426 üzenetére
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89410 üzenetére
hát igen, ha minden frissítésnek ekkora changelog-ja / leírása lenne akkor már fejlettebb lenne mint az iOS :-)
-
Partyface007
őstag
az új outlook sokkal megbízhatóbban szinkronizálja a leveleket nálam (eddig itthon wifin jelentős késéseket is tapasztaltam, fura mód 4G-n nem volt jelentős késés sosem )
-
Partyface007
őstag
válasz st3v3np3t3r #89369 üzenetére
kár hogy a google keresője ennyire veri a mezőnyt így kénytelen vagyok azt használni de semmilyen más google szolgáltatást nem használok, androidon is OneDrive outlook.com
-
Partyface007
őstag
Outlookba beállítottam az OOF-t (automatic reply) erre kikapcsolja magától...
tegnap is meg ma is megcsinálta....
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #89231 üzenetére
örülök hogy beni18 kolléga rátalált erre a megoldásra, így legalább visszakapcsolhatom a hívásvárakoztatást végre mert valahogy jelzi a telefon ha van bejövő hívásom....
-
Partyface007
őstag
válasz Aethelstone #89256 üzenetére
érdekes nálam a 650 nem javult semmit...
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #89246 üzenetére
jól emlékeztem:
New Bluetooth APIs (PC & Mobile): This is the first build you can try out the new APIs that enable GATT Server, Bluetooth LE Peripheral role and unpaired Bluetooth LE device connectivity. To try them out install the latest preview SDK that will be coming soon.
hmm lehet akkor nekem is működne a garmin órámmal...
kár hogy említettétek hogy azért vannak bugok a fast-al... (nincs hangjelzés bejövő híváskor, kilép alkalmazásokból
-
Partyface007
őstag
válasz zsoltzsolt #89242 üzenetére
jól emlékszem te fast ringezel, feltételezem azzal érkezett
milyen okosóra amúgy ha meg szabad kérdezni?
-
Partyface007
őstag
válasz zsoltzsolt #89244 üzenetére
akkor elég sanszos hogy csak angolul működik...
speech nyelvét ha angolra állítjátok úgy se működik? mondjuk akkor a navi is angol lesz gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89232 üzenetére
Nadella azt nyilatkozta többször is az elmúlt hónapok során hogy nem állítják le a w10m-et
szerintem a surface phone-t mindenképp megvárják...
addig még van remény
-
Partyface007
őstag
beni18 kolléga javaslatára bekapcsoltam ezt az opciót és a semminél jobb ha valakinek szintén hiányzik a bejövő hívás jelzése hívásvárakoztatáskor
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89211 üzenetére
ja tényleg a navi
egész használható a maps is és hogy a kocsiban ha bt-al össze vannak kötve lehalkítja a rádiót bemondja hogy merre kell mennem majd visszahangosítja a rádiót az fenomenális
ez speciel jobban működik mint androidon :-)
-
Partyface007
őstag
habár nem egy erőmű stabil a 650
eddig 1x indult újra az is egy viber-es hosszabb video küldésnél
8.1 nagyon fapad már még a w10m-hez képest is
kemény 26000 Ft-ért vettem használtan (650DS), hibátlan tökéletes karcmentes állapotban
ahogy ma megtudtuk a w10m fél okos telefon :-)
szóval aki hozzám hasonlóan nem nagy app huszár annak használható kategória (telefonálás, e-mail, viber, whatsapp néha egy kis böngészés, wake on lan, néha ssh, és rdp) erre megfelel
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Ricardo #89148 üzenetére
valóban az de ez androidon is így van
ne tedd fel azt az alkalmazást... (platform függetlenül)
látom nem értetted meg a lényeget, valóban sokkal feljetebb OS az android és az iOS ez kétségtelen de biztonság terén egyelőre messze jobban teljesít a wp/w10m
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Ricardo #89145 üzenetére
miért ne lenne? minden fontos helyen le tudod tiltani a hozzáférését egy programnak
contacts, location, camera...
amúgy valóban mindenben lehet fikázni (sajnos sok esetben jogosan) a wp-t w10m-et de hogy pont a biztonság terén...
pont emiatt nehéz fejleszteni mert zárt a rendszer, nagyon kevés hozzáférést ad a third party programoknak
-
Partyface007
őstag
válasz this is life #89037 üzenetére
nem egészen értem a problémát, miért ne mutatná a csatolmányt?
-
Partyface007
őstag
csak tippelek a miértre
nyilván MS már előbb tudta hogy az Intel kiszáll a buliból mint ahogy bejelentették (2016 tavasz) és gondolom ez nem volt még akkor prioritás... vagy csak akkor kezdték el egyáltalán fejleszteni passz..
gondolom nagyot akartak /akarnak villantani azért nem adták még ki...
-
Partyface007
őstag
válasz tomboy0013 #88821 üzenetére
tavaly év vége felé valószínűleg már kijött volna a surface phone ha az Intel nem hátrál ki a mobil szegmens mögül...
ezért tolják most ARM-en az x86-ot
persze az is lehet nem lesz belőle semmi... de ennek kicsi a valószínűsége látva ezt a videót
-
Partyface007
őstag
válasz #32839680 #88796 üzenetére
Nem tekintem semmisnek, abszolút igazad van hogy vannak alapvető hibák pl. az általad említett (hívásvárakoztatásnál nincs hangjelzés és még sorolhatnánk..). Engem csak az idegesít hogy alapvetően használhatatlannak van beállítva az egész rendszer sokak által itt a topicban. Nincs azzal semmi baj ha le van írva milyen hibák léteznek csak ne napjában 45x legyen leírva ugyanaz...
-
Partyface007
őstag
válasz macilaci #88792 üzenetére
Tudod mit igazad van, legyen egy jó napod 😉
Van összehasonlítási alapom van egy Z5 compactom is.
A 650-et azért vettem hogy kipróbáljam ismét a w10m-et. Egyáltalán nem használhatatlan mint ahogy sokan állítjátok. 2 hete élesben használom és bár valóban vannak hibák / hiányosságok teljesen használható a mindennapokban..
-
Partyface007
őstag
válasz macilaci #88778 üzenetére
Látom nagyon nehéz elfogadni hogy nem mindenki a telefonját nyomkodva tölti a napjait és esetleg arra amire neki kell megfelel a wm is...
Pumba kollégához hasonlóan én is szinte mindig gépnél vagyok így minek szenvedjek egy kis képernyőn mikor ott a nagy ahol sokkal kényelmesebben intézhetek mindent
ha meg távol vagyok a géptől akkor arra amit tud nyújtani nekem is elég pl.
Tisztában vagyunk a hátrányaival / hibáival / felfogtuk hogy szerintetek sz@r használhatatlan
VÁLTSATOK másik platformra, senki nem akadályoz meg benneteket
fikázni itt legyetek kedvesek
köszönjük előre is
ezt most nem csak neked szól , ne vedd személyeskedésnek
-
Partyface007
őstag
válasz Plazmacucci #88776 üzenetére
akkor használd azt és örülj hogy a butatelefonod is okosabb mint a wp / wm :-)
-
Partyface007
őstag
válasz ZavaBalazs #88765 üzenetére
még ne örülj nekem is volt hogy csak később tűnt el :-)
-
Partyface007
őstag
válasz ZavaBalazs #88762 üzenetére
igazán nincs mit
már csak arra nem emlékszem hogy elég volt-e ha live.com-on vagy mindenképp PC-n Outlookból kellett létrehozni az új contact-ot...
-
Partyface007
őstag
válasz ZavaBalazs #88756 üzenetére
ebbe én is belefutottam
az lett a nem túl elegáns megoldás hogy hogy ujrakreáltam a contact-okat amiket "elfelejtett" és a névnél vagy csak a first vagy csak a last-ot használtam
-
Partyface007
őstag
az tény hogy sokára javítanak ki bizonyos dolgokat és lassú a fejlesztés üteme, nem tagadom hogy van sok hiba / hiányosság sőt még egy csomó tervezési hülyeség is. Messze nem tökéletes ez tény
én tavasszal használtam utoljára w10m-et az akkori állapothoz képest van fejlődés, elég jelentős
most élesben pár napja használom és lehet én is ideges leszek ha a következő frissítéssel nemhogy javítanak hanem elrontanak valamit de jelenleg használhatónak érzem a telefont arra amire nekem kell. ezzel a chipsettel sokkal gördülékenyebb a telefon mint vártam a beszédminőség pedig tökéletes (szerintem jobb mint a z5 compactom-on)
és unalmas (ezt most ne vedd magadra) már állandóan azt olvasni hogy minden szar, android se tökéletes (aláírom az jóval fejletebb de egyben pl sokkal sérülékenyebb is) sőt ahogy hallom iOS is egyre több hibát tartalmaz (tudom ott legalább általában hamar kész a javítás is)
el kell egyelőre fogadni a gyengeségeket / hiányosságokat vagy aki erre nem képes az váltson platformot, nem kötelező használni (szintén ne vedd magadra tudom hogy neked tetszik a wm)
mióta x86-os kódot lehet futtatni ARM-en azóta elég bizakodó vagyok a Surface phone jövőjét illetően, meglepne ha nem használnák ki a lehetőséget
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
kinek mi
ha ennyire app fan vagy akkor tényleg váltani kell platformot..
amit én használok napi szinten minden van (e-mail, whatsapp,viber, wake on lan, ssh, remote desktop)
Facebook, twitter,....stb. nem érdekel kinőttem már ebből
kamera 650-ben nem a legjobb de olyan még nem volt hogy nem készített volna el egy képet (komoly fényképre ott a tükörreflexes gépem, ahoz képest még a lumia 1020 is csak egy gagyi valami :-) )
szóval vagy a 950-ek szériahibásak vagy nem értem ezt a kamera dolgot se, gondolom kipróbáltad már memóriakártya nélkül is...
-
Partyface007
őstag
válasz zsoltzsolt #88710 üzenetére
csak azért kérdem mert valóban vannak idiótaságok hiányosságok de ennyi hibát amit itt olvas az ember...
85%-át sose tapasztaltam kb.
ami a leginkább idegesítő hogy nincs jelzés hívásvárakoztatás alatt, illetve wifi-n gyakran késve kapom meg a leveleket (már mindent próbáltam a wifivel másik AP, csatornát váltottam stb stb....) fura mód mobilneten nem igazán tapasztalom ezt a jelenséget
utóbbit mondjuk túlélem de azért na .-)
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
akinek ennyi gondja van az US régióval is próbálta, illetve csak azokat az appokat feltenni amit feltétlenül használ is?
-
Partyface007
őstag
válasz Aethelstone #88640 üzenetére
az szerintem meglesz, csak győzd kifizetni .-)
nagyon jók a surface cuccok csak hát nem a mi pénztárcánkhoz van igazítva
-
Partyface007
őstag
válasz anonimus25 #88586 üzenetére
én nem rég vettem egy hibátlan állapotú 650-et, meglepően jól teljesít a gyenge SoC ellenére
na persze ne akarjon játékokat futtatni
én meglepő módon telefonálásra használom :-) ezen kívül e-mail viber whatsapp néha böngészek egy kicsit
-
Partyface007
őstag
válasz dragontiger #88588 üzenetére
igen vissza
amúgy wdrt után w10-re frissítve NEM backupból visszaállva valószínűleg megszűnne minden gondja...
-
Partyface007
őstag
egész pontosan:
1. wdrt (ez valóban valamelyik korábbi verziót teszi fel)
2.csak wifit adj a telefonnak, ne állj vissza mentésből, áruházban kapcsold ki az automatikus frissítést majd updateld az OS-t amíg nem talál már frissebbet
3. lépj be az áruházba ellenőrizd a frissítéseket és legelőször az áruházat frissítsd (értelemszerűen újraindul lépj be megint, és csak ezután az összes alkalmazást)
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz macilaci #88481 üzenetére
nem kell elfogadnod, használhatsz androidot is senki nem tiltotta meg .-)
viccet félre téve nem állította senki hogy ezek valóban nem idegesítőek csak én arra rágtam be hogy csak a negatívumok vannak kidomborítva
androidon se működik minden, mondok egy példát sony z5 compact-omra nemrég jött egy frissítés amivel eléméletileg lassabban kellene töltődnie a telefonnak hogy kímélje az akkumulátort na ez nálam pl nem működik. Mégse járok be minden nap a topicjába anyázni a telefonra emiatt...
androidnál is ajánlott egyébként egy reset minden frissítés után (persze ez így ott sincs konkrétan kimondva)
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
ma már leírtam: tényleg vannak hülyeségei / hiányosságai a rendszernek ezt aláírom (tényleg nincs egy csomó app megírva a platformra valóban beragadhatnak csempék stb..), de azért ennyire nem kéne ekézni ahogy itt sokan teszik csak mert a kib....tt Facebook alkalmazások szarul vannak megírva
650-es snapi 212-n egészen használható sebességgel fut a w10m, nagyon kíváncsi lennék hogy egy android ezen hogy futna (gyanítom sokkal gyögvenyelősebben mint a w10m)
még mielőtt valaki azt hiszi hogy nincs összehasonlítási alapom van egy sony z5 compact-om is
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz scot00 #88423 üzenetére
"Ami a telón gyárilag van nem igazán működik"
mont ma próbáltam ki szintén 650-en, hibátlanul működik
US a telefon régiója az igaz így nyilván angol a speech nyelve is
+
ami sokkal jobban működik mind androidon kocsival bt-n összekapcsolódva a rádiót is lehalkítja és mintha hívás lenne cortana is calling bemondja szépen a navigáláshoz szükséges információt (forduljak jobbra...) majd szépen visszahangosítja a rádiót. Androidon még sokszor a sima navigálás hang se működött ha BT audio-ra volt állítva nemhogy a rádiót is kezelje ilyen formán
napokban behelyeztem a sim kártyát a nemrégiben vásárolt 650DS-be és elkezdtem élesben használni,meglepetésre pozitívan csalódtam
vannak persze idiótaságok mint hogy a hr valóban nem működik wdrt kell, updatelni az OS-t majd utána az appokat és a 0-ról belakni de ezek után ezzel a gyengécske snapi 212-vel is egész tűrhetően működik
De aki kibírja hogy anélkül megy ki a wc-re hogy megírná Facebookon twitteren ... kövezzetek meg annak egész jó alternatíva lehet a wm10
ismétlem nem tökéletes de ami nekem kell az működik mail whatsapp viber
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Lalikirály73 #88402 üzenetére
igen az
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Gyúrósok ide!
- Ózongenerátor a háztartásban
- Synology NAS
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...