- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- Netfone
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
8.1 alatt a Bt smart eszközöket hogy kezel a rendszer? Gondolok itt arra, hogy például Endomondoval, vagy Runtastic-kal pulzusmérős pántok képesek együttműködni?
-
kolosanyi
veterán
válasz jodamester #53850 üzenetére
Én Nexus 7-en jobbnak láttam a 930-at.
-
kolosanyi
veterán
Ennyi. Nekik a Nokiával valami megállapodásuk van, azért kapnak több jutalékot, hogy azt nyomják. Csak legalább tényleg készülnének fel rendesen, ne ilyen baromságokat mondanának. Nem sok kellett, hogy kiröhögjem a gyereket egyébként, de takarékra tettem magam. Mondta volna a Lumia appokat, az erősebb SoC-t, a jobb kamerát, mit tudom én mit. Annyi valós dolgot felhozhatott volna a 630 mellett, de mivel gondolom nem ért hozzá, maradt a mellébeszélés. És akkor próbáljon meg érvényesülni egy kis gyártó, aki nem teheti meg, hogy minden partnert megkenjen, hogy az ő termékeiket nyomassák.
-
kolosanyi
veterán
Akkor én is mesélek egy jópofa sztorit. Mammut, Edigital, pár nappal ezelőtti esemény: gondoltam megnézem a Prestigio 8500-t és sehol nem láttam kiállítva (azóta már egy Media Marktban igen), hát majd náluk biztos lesz, mert a honlapjukon szerepel. Egy eladó odajött, hogy miben segíthetek, mondtam mi kéne, erre az volt a válasza, hogy bekapcsolva nem lehet megnézni. Továbbá nem is ajánlja, mert a WP-t a Nokiákra optimalizálták és ilyen stabilitást meg optimalizáltságot más gyártó nem tud produkálni a WP-vel, azok rosszak. Ha gondolom, mutat helyette egy 630-at és a zsebéből elővett egyet. Mondtam neki, hogy köszönöm, ismerem a modellt, illetve annyiban hagytam, nem vitatkoztam vele a telefonokról. Köszöntem szépen a "segítségét" és megnyugtattam, hogy mindenképpen Nokiát fogok venni (és csak is tőlük). Szóval máshol is működik ez, nem csak a T-nél...
-
kolosanyi
veterán
válasz azigazimoris #53219 üzenetére
Értem én, csak nem gondoltam, hogy ekkora az eltérés. Ott is gyári garanciával adják, szóval nem értem, hogy ez mitől van.
-
kolosanyi
veterán
válasz margithid #53139 üzenetére
Jelenleg a 630 és a 930 megéri az árát, a 730/830 nem (bár utóbbi az Expansysnál ezekszerint jó áron nyit), más meg még nincs. Gyanítom, hogy a phabletek drágák lesznek, ahogy a 1020 utód is, de az utóbbinak nincs konkurenciája (a galakszi zúm széria nem az). Szerintem karácsonyra normalizálódnak az árak.
Amúgy most egész jó időben dobta piacra a MS a legfontosabb modelleket. A karácsonyi zsongásra már elég ideje a piacon lesznek ahhoz, hogy jóárasítva legyenek.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz alevan #53059 üzenetére
Nekem bent aktiválták, de lehet, hogy el tudod intézni anélkül is.
(#53065) Gery1987
A droid - főleg az S Advance - után nem fogod darabosnak érezni, de nekem hozzászokott a szemem a Lumia 800-hoz, igy egyből feltűnt, hogy főképernyőre váltáskor, IE-ben lapok közti váltáskor meg még néhány helyen szeret akadozni az animáció. Ez a 8500-ra és az 530-ra is igaz, ezeket nyomkodtam eddig. Illetve az 530 a kevés RAM miatt sokszor csak kiírja, hogy folytatás és ezt, meg a pöttyözést (töltést) bámulod az alkalmazások közti váltásnál. Mondjuk ez a Lumia 800-amra is igaz. Egyiket se használtam, csak boltban nézegettem, ha van rá lehetőséged, mindenképp ezt javaslom neked is. -
kolosanyi
veterán
válasz Gery1987 #53054 üzenetére
Szia!
Netbank nem nagyon van, az OTP-nek van appja, másról nem tudok. Talán még 1 banknak, de nem rémlik, mert pont OTP-s vagyok. Szókereső van, de a droidosnál fapadosabbak, amiket eddig próbáltam (mondjuk nekem 7.8 van). Az általad kiszemelt telefon viszont elég darabos lesz, a Snapdragon 200-as 8.1-es telefonok konkrétan a Lumia 800-am szintjét nem hozzák. Szerintem ha tudsz, dobj rá 15-öt és vegyél egy Lumia 630 dual simet. Elég herélt funkcionalitású telefon, de az általad felsoroltakat tudja, pörgős kis gép és meglepően jó a kamerája, a LED hiányának ellenére is. GSMArenán nézegettem az összehasonlító cuccot, az 5 megapixelesek között az egyik legjobb jelenleg.
-
kolosanyi
veterán
válasz legiaap #53041 üzenetére
Való igaz, de nem bánom a késést ha cserébe pöpec lesz. Kinőttem már a mutogatásból, hogy kinek mi volt előbb, engem az érdekel, hogy megbízhatóan, kényelmesen tegye a dolgát a háttérben. Legyen szó bármilyen eszközről, ezesetben akár az ökoszisztémáról is.
Mondjuk az is jogos, amit a többiek mondanak, mert rajtuk kívül tényleg az alma kínál csak ilyet méregrágán, a Google megoldása nem igazán tekinthető ennek valódi desktop OS hiányában.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz alevan #53032 üzenetére
Ez elég jól hangzik. Azt hiszem, hogy kezd meggyőzni arról a Microsoft, hogy egyáltalán ne érdekeljen a konkurencia, pedig azért az almát is kipróbálnám egyszer, meg a Blackberry is érdekes, sőt még droidos ajánlat is szóba jöhet még, amire azt mondom, hogy megéri. De így nem érzem azt, hogy a többiektől a nekem fontos dolgokat megkapom egy ökoszisztémán belül, szóval most tőlem jár a virtuális pacsi a Microsoftnak.
-
kolosanyi
veterán
válasz Steelers #52953 üzenetére
Én is így tippelem.
(#52954) legiaap
Azért gondolom így, mert mégiscsak egy felső kategóriás telefonról van szó. Szerintem a következő verzióig biztos nem lesz gond a támogatással, aztán, hogy mi lesz az RT és a WP szerelemgyerekéből, arról ötletem sincs. Én a legrosszabbra készülök és elképzelhetőnek tartok egy olyat, mint a 7.x esetén. -
kolosanyi
veterán
Szerintetek a 920 vagy a 630 kap hosszabb ideig támogatást? Én látok semmi olyat, ami miatt a 630-at tovább támogathatná a Microsoft, de mégiscsak újabb széria.
-
kolosanyi
veterán
válasz br.rak #52826 üzenetére
Igen, de azért ha van 30 ezrem egy telefonra, akkor van 39 is, az már nem sokat számít nekem. Az 530-nál jobb, de az nagyon gagyi lett. Annyit kellett volna csak csinálnia a Nokiának, hogy SoC-ot cserél az 520-ban, aztán kész, erre kihoznak egy ilyen izét fix fókusszal meg minden. Tudom, csúsztattak, de ez az árakon nem látszik meg.
-
kolosanyi
veterán
válasz br.rak #52824 üzenetére
Nincs benne iránytű, illetve az előlapi és a hátlapi kamera is pocsék sajnos, de cserébe olcsó. Szerintem a 630 ennél jobb ajánlat azért. Nem rég még fikáztam, mert fapados, de legalább amit tud, azt jól tudja. Nem akar többnek látszani annál, ami. Meg szerintem matt narancsban szép is.
-
kolosanyi
veterán
válasz junior11 #52458 üzenetére
Nekem is 30 van, pedig nem volt bekapcsolva az automatikus feltöltés. Most bekapcsoltam (7.8 alatt a pictures hub-ban, mert a OneDrive appban nem találok ilyet), de nem változott semmi.
Amúgy mi a fenét tároltok ti 1 TB-on? Nekem az összes dokumentumom, sulis anyagok, jegyzetek, minden a OneDriveban van, még egy csomó képet is felraktam, de az egész így se több 2 gigánál.
-
kolosanyi
veterán
Nézegetem a 630-at, kifejezetten jól sikerült a kamerája: link, kár, hogy nincs kameragomb, meg LED. A 920 csakis kizárólag Zoli133 kedvéért van az összehasonlításban.
-
kolosanyi
veterán
Nem sokára úgyis összeolvad a kettő. Arra leszek kíváncsi, hogy a tabletes rendszer egyszerűsödik-e, vagy marad ugyanez a koncepció. Nem mintha bajom lenne vele, nem azért.
Egyébként mi van a többi gyártóval? Van
NokiaMicrosoft, "B" gyártók és ennyi? Hol a HTC, a Samsung, az LG? Sonyt nem kérdezem, ők nem is akartak beszállni a WP-be, de az említett gyártókról esett már szó, de nem úgy néz ki, hogy nagyon érdekelné őket a platform. (Ez nem csak neked szól.)[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz Pttypang #52395 üzenetére
Az jó, addig még úgyis támogatják a 800-at.
Szerk.: Mondjuk nekem még úgy is túl drága, kezdek megbarátkozni a 630 gondolatával.De, hogy a droid mennyire tetű lassú tud lenni. Benyomtam egy frissítést a Nexus 7-en és negyed óráig - amíg a több, mint 10 alkalmazást frissítette - használhatatlan maradt a táblagép. Oké, hogy a Tegra 3 nem mai vas, de röhejes, hogy a Lumia 800 gyors tud maradni közben, ez az eszköz meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz FіkuszKukіsz #52343 üzenetére
Elvileg pont ez a stratégia lényege, olcsó hardverrel szórják meg a népet, amihez szofteres támogatás dukál, ezzel többet adva a konkurenciánál. Erre jön válaszként az Android One, amiből meglátjuk mi lesz.
(#52344) Bukk900
Nem hiszem, hogy van benne. Ez nagyon belépő kategória, itt kb mindennek örülni kell.(#52347) Bukk900
Mindegyik a szitaműveknél készül, csak más a felirat. -
kolosanyi
veterán
A kis Prestigioról van valakinek infója? Jó lenne tesztet olvasni róla, 30 körüli (vagy az alatti) áron ez elég jó ajánlatnak tűnik.
-
kolosanyi
veterán
Kinek mi. Nekem inkább a gyengébb SoC, mint a herélt, fapados kialakítás. Játszani nem játszok, a hétköznapi dolgokat meg ellátja a belépő vas is. De úgy látszik, jó, hogy nem rajtam múlik ez, mert mindenki agyon dicséri ezt a koncepciót, szerintem meg úgy sz@r, ahogy van.
-
kolosanyi
veterán
válasz jockas #52254 üzenetére
Szerintem nem azzal van a baj, hogy Snap 400-at kapott, hanem azzal, hogy a 63x is. Ez eléggé megkavarta a portfóliót szerintem, én ésszerűbbek tartanám, hogy az 53x és a 63x Snap 200-at kapott volna, az olcsóbb, kisebb az fapodosabb lenne, a 63x meg kicsit jobban felszerelt (villanó, szenzorok stb). A 73x meg a 83x ugyanez, csak Snap 400-assal és giga RAM-mal (valamint 70 és 100 ezres kezdőárral), fölötte meg ugye ott a csúcskategória. Szerintem ez egy tök korrekt portfólió lenne, nem érezném rajta azt, amit a jelenleginél, hogy mindenáron a drágább modellek felé terelnek, mert az olcsó telefonhoz nem jár semmi, ócsójánosok ne akarjanak már egy 20 forintos LED-et, szenzorokat, meg gombokat. Aki akarná, az úgy is megvenné a drágább modellt, akinek meg nem futja rá - például nekem -, az úgyse fogja. Cserébe vagy alapból meg se veszem egyiket se, inkább nézek más gyártó termékei közül valamit, vagy veszek egy használt 820-at. Annak nincs értelme, hogy eleve rossz szájízzel veszem kézhez az eszközt. "Nem tetszik, de ez van, ennyire futotta csak."
-
kolosanyi
veterán
válasz junior11 #52175 üzenetére
Ez részben igaz csak. Rengeteg alkalmazás sokkal jobb droidon, de legalább ennyi van, amelyik sz@r. Összességében én annyit tudnék elmondani, hogy átlag igényeket kielégíti alkalmazások tekintetében a WP, viszont a tipikus Samsung, Sony , LG stb gyártók nem felső kategóriás droidjaival van gond. Rossz gyártói ROM-ok, elmaradó frissítések stb. Ha Nexust vesz az ember, azzal nincs gond, viszont egyáltalán nem olcsó. A WP előnye a közép-, és belépő kategóriánál mutatkozik meg igazán szerintem.
-
kolosanyi
veterán
Amúgy most nézegetem a Lumia kínálatot. A 630 40 ezres ára és a 735 85 ezres ára között hatalmas a szakadék, a ~60 ezres ársávban lesz valamilyen készülék, vagy így marad? Most tekintsünk el a karácsonyi akcióktól. Oké, ott a 1320, ami 75-80 ezer jelenleg, illetve a kifutó 625, de nekem ez így nem igazán stimmel. Vagy csak nekem?
-
kolosanyi
veterán
Továbbra sem találom a nekem való készüléket (eltekintve a használtpiactól). Blyan ötlete a 625-tel eddig a legjobb, de abból meg az iránytű hiányzik. Anélkül a City Lens nem megy, azt pedig szoktam használni a 800-on, nem szívesen mondanék le róla. Tehát melyik az a WP8-as telefon, amelyikben van fényérzékelő, közelség érzékelő, iránytű, LED villanó (értelmes kamera, egy elfogadható képminőséggel) és jelenleg is kapható? Jól gondolom, hogy 730-tól felfelé? Kapja be a Nokia, a drágább modell felé terel mindenképp, ha nem akarok kompromisszumot kötni.
-
kolosanyi
veterán
válasz Bogyó bá' #51951 üzenetére
Aha, tehát "630, a mi telefonunk"? Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de túl sok a kompromisszum szerintem.
(#51952) Levwi
Itthon igen - bár kíváncsi leszek az itthoni iPhone árazásra, de van egy tippem -, de az amerikai piacon nem igazán. Ezért is áll úgy a WP globálisan, ahogy. -
kolosanyi
veterán
válasz Steelers #51947 üzenetére
Nézd, nekem akkor se jön be. Bárhogy lehet csűrni-csavarni, a lényeg ugyanaz marad, nekem nem fog tetszeni. Esetleg egy karácsonyi akcióban, 2 év hűséggel elhozható lesz majd jó áron a 730, majd meglátom, de a jelenlegi helyzet nekem nem felel meg.
(#51949) bogyo112
Jó, de így meg olyan, mint a régi Suzuki Swift. A motorja jó, de a többi... -
kolosanyi
veterán
válasz Bogyó bá' #51945 üzenetére
Miért tudná ugyanazt? Nem csak a SoC a "tudás", bár újabban mindenki csak ebben gondolkodik. Az egyéb dolgok legalább annyit számítanak, a kijelző minősége, a fotós/zenei képességek stb. Inkább ne fusson rajta az Asphalt 22, de legyenek benne érzékelők, iránytű, LED villanó, illetve kapjon 1 giga RAM-ot, mert az 512 WP alatt se valami frankó.
De mondom, ez csak az én véleményem. Nekem nem tetszik az új széria és egyre inkább így érzem.
Viszont ezt csak halkan jegyzem meg, az új iPhoneok elég szépen lenyomták a régiek árát. Az 5S például 99 dolcsi lesz usákiában 2 év előfizetéssel, de az 5C ingyenes lesz. Na ezzel, meg az Apple hypepal vegye fel a versenyt a Microsoft meg a szerencsétlen Lumiák. Eddig pont az volt a fő vonzereje a WP-nek, hogy iPhone sebességet kap a user féláron, most meg a legolcsóbb előző generációs almás telefont ingyen hozzávágják az átlag amerikaihoz. Az ő helyükben lehet, hogy én is elgondolkodnék és szifont vennék.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
A 625-ben melyik SoC is van? Ugyanaz, mint a 620-ban, vagy annál erősebb? Egyébként az is, meg a 1320 is bazi nagy, utóbbi már használhatatlanul. Azt is megnyomkodtam, hát majdnem akkora, mint a Nexus 7-em.
(#51940) br.rak
Most pont ezen gondolkodom.(#51941) HKorn
Elvileg azt lehetett olvasni nem is olyan rég, hogy gyorsabb, mint az 520. Lehet, hogy a kiállított példányt csesztették agyon, azért megnézném egy HR után, hátha gyorsabb a cucc. Egyébként meg igen, jobb lenne még olyan laggolósan is, mint így. Ez csak az én véleményem, de azért ilyeneken, hogy iránytű meg hasonlók ne spóroljanak már 2014-ben.(#51943) hjoci1980
Ezen az áron ment jó ideig a 620 ha jól emlékszem és az 520 olyan 30 környékén mozgott, egy ideig 25 is volt. Erre most kijöttek az újak, az 520 drágább lett (35 k), az 530 ugyanannyiba kerül és csomó tekintetben visszalépés, a 630 meg a 620-hoz képest visszalépés sok tekintetben. Szerintem az egész új széria úgy el lett cseszve, ahogy csak tudták, illetve a 730-830 párosnak az árazása nem jó (bár még hivatalosat nem tudunk). A 930 nem rossz, a felső kategóriások közül nem is drága, de abban meg a Glance nincs. Szóval az van, hogy jelenleg egy kompromisszummentes WP sincs a piacon, ami nem jó dolog.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Megnyomkodtam az 530-at és a 630-at is a hülyeboltban. Röviden: most már tuti biztos, hogy egyik sem kell. Az 530 olyan gyönyörűen laggol, hogy egy droid is megirigyelné, meg egyébként is lassú volt az egész. Mellettem állt barátnőm és az volt az első mondata, hogy "hú de akad", pedig laikusként nézte. A 630 meg egy agyonbutított sz@r. Cserébe azért, hogy a legolcsóbb Snapdragon 400-as cucc legyen, kb mindent feláldoztak, ami meg szerintem nem járható út. Inkább lett volna csak 200-as és raktak volna bele olyan hihetetlen extrákat, mint a LED-es villanó meg a fényérzékelő. Még jobban is jött volna ki, az 530-630 Snap 200-zal jön, a 730-830 400-zal, a többi meg 800-as.
Mindenesetre ha nem normalizálódik a 730-830 ára, akkor nem tudom mit fogok venni decemberben. Azt előre elmondom, hogy 60-nál többet nem fogok költeni telefonra, úgyhogy vagy veszek egy előző generációs WP-t használtan, vagy nem is tudom mi lesz belőle.
-
kolosanyi
veterán
válasz Dinter #51888 üzenetére
A 2012-es Nexus 7-en nem rossz, de a tipikus Android hibák megvannak. Néha olyanja van, akkor minden fc-zik, máskor minden előjel nélkül beakad és percekig nem csinál semmit, talán a sokat emlegetett garbage collector miatt van ez, nem tudom. Mindenesetre az esetek döntő többségében gyors és az animációk sem döcögnek, de amikor megmakacsolja magát, az türelmet igényel.
Szerk.: Azért mondom ezt, mert egy Nexus az mindig relevánsan értelmezhető, ha droidról van szó és ráadásul már nem is számít erős hardvernek ami benne van. A Newman N2-es például jóval erősebb volt, de az egy szar, össze se lehet hasonlítani a Nexus használhatóságával.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz MasterMark #51867 üzenetére
200 kilóval nyom fekve.
-
kolosanyi
veterán
Igazatok van egyébként, tényleg nem éri meg jelenleg a 830 ennyiért. Én most azt mondanám, hogy a 630 és a 930 éri meg az árát a legjobban, a 730 meg talán, majd a teszteken kiderül. Vagy majd a 830-at is megveszem jövőre T-s akcióban 40 ezerért, mint a Lumia 800-at két éve...
-
kolosanyi
veterán
Egy dologra vagyok csak kíváncsi, normális zoom van-e a 830-ban? Nem gyanítom, pedig néha azért jól jön.
-
kolosanyi
veterán
Bezzeg a 800-on szélsebes a lejátszó...
-
kolosanyi
veterán
Kaptam egy levelet a Microsofttól, hogy vegyek már egy 635-öt 99 dollárért. Hát annyiért venném is, k*cs*g amcsik...
-
kolosanyi
veterán
válasz Pttypang #50457 üzenetére
Bizony.
(#50458) confuser
Ha a 240-hez még az áfát is hozzáadod, akkor is 70, annyiért bizony nem rossz vétel. Szerintem karácsonyi akcióban 60-ért hozzá lehet majd jutni, legalábbis nagyon remélem. Akkor két évig megint nem lenne gondom a telefonra, lenne egy normális, jó minőségű középkategóriás készülékem, amit támogatnak is rendesen, illetve van hazai szerviz. Többet nem is szeretnék.(#50459) catroot
Azért mégse olyan, hogy beviszem a szolgáltatóhoz, ahol vettem, ők adnak egy cseretelefont és szépen megcsinálják ingyen, majd én meg átveszem a hibátlant.(#50460) csaba1203
Én szerintem borítékolható, hogy nem lesz drága. Nincs más választásuk, nem állnak jól, muszáj jóárasítani. -
kolosanyi
veterán
válasz Pttypang #50439 üzenetére
Amúgy az a vicc, hogy ha akarnék, se tudnék most más normális középkategóriás telefont venni, egyszerűen nincs. Ugyanaz a snap 400, 1 giga RAM, HD kijelző mindenhol, max a kamera más, de az se kiugró sehol. És akkor ezt van aki 100-ért, vagy felette adja, van, aki kicsit olcsóbban, de ennyi. Rendben, ott a Moto G, az nem rossz, de az külföldről rendelős történet. Vagy rendel az ember kínából - többet nem akarok -, vagy rendel egy G-t, már amennyiben nincs kedve közel 100 ezret kifizetni. Szóval nagyon jó lesz, ha kicsit felkavarja a Microsoft az állóvizet, mert ez botrány. Várhatóan úgyis jó áron nyit a 730 és a 830 is, szóval én "kihúztam a sorszámom".
-
kolosanyi
veterán
Amúgy erre a 730-ra kíváncsi leszek. Ha december környékén egy jó akciót ki tudnék fogni, akkor vinném gondolkodás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Tea
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Formula-1