-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #116245 üzenetére
Persze, te jó tananácsot adtál. Ezúton is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
King Unique #116242 üzenetére
Ingyenes és egyszerű. Nem szánok időt, fáradságot (számomra) bonyolult dolgokra.
-
törölt tag
válasz
King Unique #116226 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
King Unique #116219 üzenetére
Nem UEFI a windos telepítése és a gyorsindítás is ki volt rajta kapcsolva. A telepítést az ubuntu alapú linux automatikusan maga intézte. Az eltávolítás nem szakszerűen, hanem "mérgesen" történt. Most az indulás helyett csak egy karakteres szöveg íródott ki. Mit lehet tenni?
-
törölt tag
Szevasztok!
Linuxot telepítettem a win10-em mellé. Sajnos a linux indítómenüjéből nem nyitja meg a windowst. Mérgemben egy másik linux alól letöröltem ezt az új linuxot. Gondoltam, majd a windows telepítőjével megjavítom a w10 bebootolását. Sajnos nem tudta megjavítani. Mit javasoltok?
-
törölt tag
válasz
King Unique #115695 üzenetére
"Annak meg egyébként semmi köze nincsen ehhez, hogy a telepítésnél aktív-e az internetkapcsolat, vagy sem."
Lehet. Nem írtam papírra, hogy melyik próbánál pontosan mik voltak a beállítások. Az is idegesített, hogy minden indulásnál pinkódot-jelszót kér. Ha nincsen internet telepítéskor, kéri, de nem adom meg és tovább enged. Így egyből elindul. Szóval ezzel mostam össze. Bocsánat érte!
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #115689 üzenetére
Tordaitibi, King Unique!
Amikor felraktam a Windowst akkor csak a saját, előzőleg Linuxból NTFSre formázott SSD volt a gépben. Tévedtek abban, hogy több partíciót csinált csak biztos nem láttam. Később, megnéztem Gparteddel és egyetlen partíció maradt az egész. Arrol bootolt be, az összes frissítésnél, amíg mindent fel nem rakott. Utána dugtam rá csak a linux SSDét.
Egyébként ha ilyenkor a hálózat rá van dugva, látja az internetet, akkor hiába van egyedül, akkor is több partíciót készít.
Én nem értek ehhez. Nem tanultam, csak csináltam és vizsgáltam a dolgokat. Majd leírtam ide. Szóval tőlem hiába kérdeznétek, hogy miért, nem tudnék rá szakszerű magyarázatot adni. De persze ti is bármikor kipróbálhatjátok.
-
törölt tag
Mesélek: bosszantott, hogy a win egy 120GB-os SSDét kapott egymaga, mégis egy csomó partíciót csinált. Ráadásul elég lessú is volt a gépem teljesítményéhez képest. De ez még semmi, a másik SSDémen egy liniux volt és nem tudta betenni az indítómenüjébe. Bosszantott. Kisérletezgettem. Az eredmény, hogy leformáztam linux alól NTFSre az SSDét, majd kihúztam az internetet és nem UEFI módban bootoltam a pendrivemet amin az ISO volt. Az eredmény, hogy egyetlen partíción van a windows, gyors és a linux egyből be tudta tallózni.
Fogalmam sincsen a hátrányokról, de ez a három előny nekem nagyon megérte! Előtte sokat keresgéltem különböző leírások százait futottam át, de ezt így még sehol sem olvastam. Ezért gondoltam beteszem ide. Remélem lesz olyan, akinek segítek vele!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged