-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
kusztax #70767 üzenetére
Telepítés közbeni nem kívánt újraindulásokra kolléga hardverhibás (szerintem is megfontolandó) megjegyzését árnyalnám tovább:
Lehet táphiba, valamilyen érintkezés (kábelek, RAM ki-be), lehet rossz beállítás az EFI/BIOS-ban (overclock, túlfeszelés), egyszerűen lehet memóriahiba (ez a legaljasabb, szinte bármit okozhat random fagyástól/resettől kezdve BSOD-ig és még mást is - például telepítés közbeni visszaellenőrzést elcseszheti. Memtest futtatással "szűrhető"). -
pc360
addikt
válasz
kusztax #70767 üzenetére
A telepítés közbeni nem kívánt újraindulások, amit PM-ben írtál, és ezek a problémák, amiket itt jeleztél, valamilyen hardverhibára utalhatnak (vagy valamelyiket nagyon nem szereti a Win 10). Ha HDD lenne, azt mondanám, hogy bad sectoros, de így, SSD esetében lövésem sincs.
Én ezt másik SSD-vel, kábelekkel, VGA-val, táppal, meg az említett BIOS-frissítés után, saját pendrive-val próbálám ki első körben, ha itt lenne helyben.
-
válasz
kusztax #70552 üzenetére
Az 500-as a visszaállítási partíció, kell a rendszernek. Az ssd-t rakd a sta0 csatlakozóra, más háttértár (hdd) ne legyen rá kötve. A BIOS-ban elsődleges boot eszköz az ssd legyen. A rendszer indításkor válaszd ki a telepítőt tartalmazó eszközt az ideiglenes boot menüből, vidd végig a telepítést és újraindítás esetén mennie kéne a dolognak.
A telepítés után bekavarhat a hdd, ha azon is van egy win10. -
pc360
addikt
válasz
kusztax #70552 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a gépen futott már win 10. Az teljesen mindegy, hogy ez egy HDD-ről vagy SSD-ről történt, a sebességen kívül nincs különbség a kettő közt.
Nem tudom pontosan ezt a 500 megázást, lusta vagyok most utánaolvasni. Én ilyenkor a rendszerpartíciót mindig az 500-assal együtt töröm, hadd nyomja magának újra. Nem lehet, hogy valójában átváltott partícionálatlan területre törlésnél, csak nem tűnt fel a különbség? Ha letolod a rendszerpartíciót is, szépen egybeolvad felhasználatlan területként. Oda kreálható az új.
Esetleg kezdd egy BIOS-frissítéssel! Habár nem olvastam ilyen jellegű változtatást a changelogban, de ártani nem árt. Adok egy másik win verziót is, hátha.
Az SSD-t nem kell így félteni. Az, hogy most pár 10 GB-ot írkál és olvas, nem számít semmit. Rufus 2.8 egyébként nem létezik (még), 2.18 a jelenlegi verzió. Gondolom, az eredeti hozzászólásbn ezt elírtad.
-
pc360
addikt
válasz
kusztax #70550 üzenetére
Fú... Egyrészt a Win számára fenntartott partíció szükséges. Ilyet a Win 7 is csinált magának, csak ott még 100 megásat - szóval azt nem tudod megszüntetni. Egy-egy újratelepítésnél ezt is törölni kel, majd úgyis újra létrehozza magának.
Másrészt... Az 1709-es buildnél régebbit nem érdemes telepíteni. Ha már futott Win 10-zel a masina, akkor bizonyára összehozható lesz az újabb verzióval is. A telepítendő build-ről PM-ben egyeztethetünk.
Miért nem használod azon a SATA csatlakozón az SSD-t, amiről a HDD is futott? A kábelhiba sosem kizárható.
Biztos, hogy jó az az SSD? Hogy áll az AHCI mód a BIOS-ban? A legfrissebb verzió van az alaplapon? Milyen gép ez egyáltalán? Egyelőre ez alapján ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Az OpenAI vezérigazgatója felhívta a Microsoft vezetőjét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest