Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moklys1
aktív tag
Leírom akkor, hogy 5537 –ben előtelepített Windows 8 -nál hogyan cseréltem SSD –t.
Kingstone V300 –at vettem ami lassabb az kinézett Samsung 840 –nél de 250 DB –os változatot választottam, hogy kényelmesen elférjek. Korábban pont ezt csak 120 GB –ot használtam már asztali gépen.I változat.
1. Winyó ki SSD be a helyére, gépindítás, kiírja, hogy nem tud miről bootolni.
2. Korábban még Windows alatt Dell recovery- vel készítettem egy biztonsági mentést a gyári állapotról. Ide egy 16 GB –os pendrivet használtam mert a mentendő állomány az 12-13 GB –ot tett ki.
3. Botoolok pendrive –ról és szépen visszarak mindent. Windows 8 driverekkel.
Ami ennél a módszernél nem tetszik az az, hogy létrehoz rejtett partíciókat az SSD-én ami kb. 14-15 GB-ot tesz ki. Akit ez nem zavar akkor ideális választás.II változat.
1. A géphez kapott DVD-t amely a tiszta Windows 8 op.rendszert tartalmazza. (én ebből a DVD-ből készítettem egy pendrive-ot mert nem szeretek DVD-ről telepíteni, lassú, hangos…)
2. Lemez be, telepítem a Windowst. Telepítés után ha van internetkapcsolat akkor saját maga aktiválja magát. Természetesen drivereket nem tartalmaz ez a fajta telepítés. És rejtett partíciókat sem. Így összesen 19,6 GB van az SSD-én egyelőre. Persze Windows 8.1 frissítés után már ez meg fog emelkedni kb. 4-6 GB-al.A benne levő merevlemezt kiraktam egy külső házba. Pontosan ebbe . Nagyon jó minőségű szerintem, nekem is ajánlották.
-
moklys1
aktív tag
válasz
quailstorm #52752 üzenetére
de hát csak megfogod windows alatt és átmásolod ssdére? Arra gondoltam, h esetleg lehetnek valami rejtett boot fájlok, h azok is átmenjenek...
-
moklys1
aktív tag
válasz
quailstorm #52748 üzenetére
még ilyet nem csináltam, h lemásoltam a telepített windowst
És h, copy-paste oszt jó. Na persze bekapcsolom a rejtett fájlok láthatóságát. És egy stabil rendszert kaptál???
[ Szerkesztve ]
-
moklys1
aktív tag
válasz
quailstorm #52741 üzenetére
Igen ám de hdd-ről hogyan juttatom a tudatára a telepítőnek, h nekem SSD-re kell települnie. Korábban írtam, h ez nem kérdezz semmit, h hova települ... Szerintem úgy feltelepítené magát hdd-re, h csak füstölne... és akkor ott vagyok ahol... ssd meg üres.
-
moklys1
aktív tag
válasz
cog777 #52738 üzenetére
Nekem a 2. pont szimpatikus én is erre gondoltam.
Megmutatom mim van: (ez is elég lett volna? Ha jól értem akkor ez csak az op. rendszert tartalmazza driverek nélkül, de hát ez kell nekemÉs készítettem egy másolatot 12 GB-nyi mentést pendrivera ezt is mutatom. Szerinted ez így jó lesz? Ez szerintem már drivereket is tartalmazza.
És akkor nem kell hdd klónoznom stb. -
moklys1
aktív tag
válasz
quailstorm #52718 üzenetére
Persze elfér ideiglenesen - de a kérdés, hogy ott kell hagyni végleg???
-
moklys1
aktív tag
válasz
quailstorm #52712 üzenetére
De a 120 ssd-re ?
Az lehet, hogy recovery dvd ről indiítom, h ne pakoljam tele a kis ssd-met. Vagy most csinálnék egy dell mentést egy 16 GB-os pendrive-ra? -
moklys1
aktív tag
válasz
Tournament #52709 üzenetére
na ettől a ponttól kezdve részletesebben kérem
-
moklys1
aktív tag
válasz
moklys1 #52661 üzenetére
Dell 5537-be szeretnék ssd-t. A gépen előtelepített win 8-van rejtett partíción hdd. Hogy tudom majd SSD-re telepíteni? Hiszen ennél a verziónál nincs olyan, hogy partíció választás stb.---
Nem hiszem el
h még senki nem találkozott ilyen feladatt :S
Továbbra is várok ötleteket[ Szerkesztve ]
-
moklys1
aktív tag
Dell 5537-be szeretnék ssd-t. A gépen előtelepített win 8-van rejtett partíción hdd. Hogy tudom majd SSD-re telepíteni? Hiszen ennél a verziónál nincs olyan, hogy partíció választás stb.---
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.