Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
MaUser
addikt
Az OEM licence magáncélra történő vásárlásának megszűntetése miatt (bővebben [itt]) megrendeltem Morden24 javaslatára az amazon.co.uk-ról a dobozos home premiumot, ami legnagyobb meglepetésemre a rendelés után három nappal meg is érkezett normál postával. Csak ajánlani tudom ezen beszerzési módot.
-
MaUser
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Köszönöm a tippet. ez lesz szerintem a megoldás.
Csak elég idegesítő, hogy gyakorlatilag az MS saját licence-ének előírásait figyelmen kívül hagyva támogatja, hogy boldog-boldogtalan OEM licence-t adjon és vegyen, sőt még az ügyfélszolgálatán is ködösít. (Érdemes elolvasni az első link kommentjeit, nem csak itthon nincsenek az ügyfélszolgálaton a helyzet magaslatán ebben a kérdésben.)
-
MaUser
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Azok, mint írja is, előre telepített OEM-ek esetén és dobozos verzióknál érvényesek.
Vásárolt OEM esetén már ezek érvényesek: [link]
Nézd meg a második linkem utolsó hozzászólását egy MVP-től. Pont az a bajom (és még párszáz másik hozzászólónak), hogy ezt elfelejtette az MS kommunikálni, illetve kommunikáltatni az OEM verziót áruló boltokkal. De mint látod, a magyar képviselet is érdekes állásponton van...
-
MaUser
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Mint látod a fenti linkekből ez nem elsősorban magyar probléma, hanem USA-beli. newegg, amazon, stb. árul OEM-et és még a bing is ezeket hozza előre a dobozos helyett, ha vásárolni akarsz, ráadásul kedvezményt is felkínál egyből... Nem is magyar fórumokban reklamálnak emiatt az emberek, hanem "nyugaton", ahol szeretnének egyértelmű feltételeket látni egy szerződésben.
Felhívtam az MS hu-t:
Licence-ben nem az van, amit látok (!) olvassam el az EULA-t, nyugodtan vehetek magánszemélyként OEM verziójú win7-et. Arra a kérdésre, hogy akkor mégis mi alapján tehetem meg ezt, nem tudott választ adni a hölgy...
Ami érdemi információ, hogy a win7 OEM licence mindenképpen alaplaphoz lesz kötve és annak számlával igazolt garanciális cseréje esetén lehet csak újra aktiválni a rendszert. Azaz, ha két év garanciális idő után behal az alaplapod, és vennél újat, akkor peched van...
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Mivel MSDNAA licence-em hamarosan lejár, ezért venni szeretnék egy Win7-et, de az árazás miatt elsősorban az OEM változat lenne szimpatikus. Régebben az OEM licence-t lehetett egy lényeges hardware-hez kötni (amivel az ember vette a licence-t, pl.: alaplap, processzor, hdd, stb.) a csóró DIY számítógép felhasználónak. Azonban most belefutottam [ebbe] és [ebbe].
Röviden összefoglalva: az MS suttyomban megszüntette a jogi lehetőséget, hogy magánszemély OEM verziót installálhasson, azonban erre sehol sem figyelmeztetik az embert, mivel OEM verziók továbbra is mindenütt vásárolhatóak magánszemélyek által és a "System Builder License Agreement"-re egy boltban sem hívják fel a gyanútlan vásárló figyelmét....
Jó lenne, ha egy MS kompetens személy megszólalna ez ügyben (hello moonman) és amennyiben ez tényleg így van, akkor érdemben figyelmeztetné a vásárlókat, mert a fórumokat böngészve jelenleg úgy néz ki, hogy bár az MS OEM licence nem engedné a magánszemélyeknek a saját gépükre az OEM változat telepítését, azért az MS továbbra is bőszen árulják számukra...

Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest