- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
philoxenia #11170 üzenetére
Nekem van olyan Win 8.1 Pro/Enterprise kulcsom (dobozos, lemezes) amit még Win10-re Upoltam, de 11-re jelenleg nem tudok mivel és félek, hogy kimaradok belőle és marad 10-n.
Sajnos nincs mivel Upolnom 11-re, mert amit használok azokon gyári key van Biosba és Pro verzió(k) és Win10/11 Pro van rajtuk (System)
Van 2 olyan kulcsom amit nem használok sehová és Win10-n maradt mind2
Meglévő gépen, amihez van gyári kulcs integrálva, ott nem sütöm el, mert ugrik a gyári key, vagy tévedek? -
válasz
philoxenia #11181 üzenetére
A win7 telepítése problámásabb inkább egy korszerű gépre..
-
King Unique
titán
válasz
Amiatt nem kell aggódni, mivel Windows 11-re nincsen lejárati dátuma az ingyenes váltási lehetőségnek Windows 7, 8/8.1, 10 rendszerekről, amiről már volt szó itt és a Microsoft weboldalán eleve le van írva a gyakran ismételt kérdéseknél.
A Windows 10-re történő ingyenes váltásnál volt a megjelenés után 1 éves határidő, ami utólag még ki is lett tolva, de technikailag utána is működött az ingyenes váltás Windows 7, 8/8.1 rendszerekről és simán beaktiválódott a kiadásnak megfelelően digitális licenccel a Windows 10, ami a mai napig működik. Max. annyi van, hogy a hivatalos határidő lejárta után szerzett digitális licenc már nem feltétlen lesz jogtiszta a Microsoft álláspontja szerint, lásd az előbb linkelt cikk végén leírtakat.
Windows 10/11 rendszereknél akár OEM licenc esetén is megoldható jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után az újraaktiválás (példa).
A Windows 11 telepítése megoldható akár nem támogatott hardverkonfigurációkra is, lásd az alábbi leírásokat.
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• How to create bootable USB drive for Windows 11 with Rufus -
válasz
Ha be tudod állítani a biosba, hogy felmenjen rá a win7, és megvan a kód is akkor de tudod aktiválni.
Mellesleg eddig teljesen mást kérdeztél, nem is ezt.
Döntsük el mit akarunk, miről, mire, miből. -
csixy
addikt
válasz
A win7-ről Win10-re ingyenes frissítés anno hivatalos volt, már nem az, de a gyakorlatban még mindig működik.
-
válasz
philoxenia #11179 üzenetére
Ha aktiválva volt/7-ről-re volt frissítve, és be volt aktiválva, akkor aktíválódik a 11 is.
Ha más nem frissítsd fel 10, mert még technikailag működik -
válasz
philoxenia #11172 üzenetére
Simán felmegy, még csak nagyon trükk sem kell hozzá.
-
Zoz
őstag
válasz
philoxenia #11172 üzenetére
Az a borzasztóan trükkös különleges eset amikor működik: beírod a 10/11 telepítőnek a 7/8 termékkulcsot. Vagy simán frissíted a meglévő rendszert.
11 meg bármin elfut amin 10 is, akár Core 2-n is. Jó ehhez tényleg kell pici trükközés, ahogy az már több ezerszer ki lett tárgyalva a téma kezdete óta -
Zoz
őstag
válasz
Még a Win 7-ről is működik a 10/11-re váltás. Szerintem Microsoft már lesz...ja ezt a témát, inkább annak örül, ha az új Win-t használják minél többen.
-
King Unique
titán
válasz
philoxenia #11112 üzenetére
• A Windows verzióinak összehasonlítása
• Windows 11 new features and changes
• Windows 11 22H2 new features and changes
• What's new in Windows 11, version 22H2• Windows 11, version 21H2 known issues and notifications
• Windows 11, version 22H2 known issues and notificationsÉrteleszerűen el kellene olvasni a linkelt leírások alapján és dönteni, hogy kellenek-e a Windows 11 új funkciói vagy sem, érintik-e az adott (saját) hardver- és szoftverkörnyezetet az ismert hibák vagy sem, stb.
Az igazán mérvadó meg ugye a személyes tapasztalat, vagyis annak kipróbálása, hogy a saját hardver- és szoftverkörnyezetben hogyan működik a Windows 11, ami nem feltétlen mindig egyezik mások, másik hardver- és szoftverkörnyezetben lévő tapasztalatával. Ahol adott a lehetőség többféleképpen kipróbálni a Windows 11-et, ott a 21H2 / 22H2 verziót, előtte 0. lépésként készíthető rendszermentés képfájlba amiből szükség esetén később 1:1-ben visszaállítható a Windows 10, valamint a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade esetén amúgy is van lehetőség 10 illetve 2 - 60 napig közvetlenül visszaállni az előző Windows-verzióra (Windows 10), nem feltétlen muszáj a helyi lemezre a Windows 10 helyére hanem lehet akár USB-s meghajtóra (gyors pendrive vagy inkább külső SSD) is telepíteni Windows To Go megoldással, stb. -
törölt tag
válasz
Én a hétvégén gyalultam le, és tettem újra a 10-et.
Unreszponzív GUI, random másodpercekre csontra fagy az egész felület. Autodesk alkalmazásban találkoztam párbeszédablakokkal amelyikek full fehérek. Random wifi eldobás. Napi szinten volt olyan, hogy egyszerűen nem működött a start menu. Megnyílt, de kattintani már semmire nem lehetett. Explorer restart sem segített rajta, csak a full restart.
Nem tudom, hogy mi az ami nem tetszett neki. AMD Ryzen 5 5500U, 24GB RAM -
Geth
veterán
válasz
A Win11 21H2-t nem bántam meg (támogatott rendszereken), használok wsl-t, jól jöttek az újdonságok, de ki is próbáltam előtte vm-ben, így sok újdonság nem ért. Bár laptopot írtál, de a játékok is simán futnak.
22H2-vel még megvárom amíg javítják a másolós teljesítmény romlást (meg hogy legyen időm..). -
hito
nagyúr
válasz
philoxenia #11116 üzenetére
Miért? Az is 8. generáció
-
nggabi
félisten
válasz
Röviden nem. Ha tetszik a dizájn de cserébe lezabálja az erőforrásokat az már egyéni preferencia kérdése. Gémerek kerülik messziről, átlag júzernek meg úgy is mindegy. Különösen mazo aki 8gen alatti gépre mókolja fel, olyan mintha direkt szeretné a fájdalmat
Lehet kövezni
-
niof
veterán
válasz
philoxenia #2607 üzenetére
És, a véleménynyilvánítás ilyetén formája talán szabályellenes? Félre ne érts, tudom mit akarsz ezzel mondani, de úgy gondolom sem korban, sem intelligenciában nem vérpistike szinten létezem.
#2608 Pyttawrx
Sajnos nem lehet mindent linuxal megoldani... Pedig jó lenne! Legalábbis sokak szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest