Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kezo0
    addikt

„A Secure Boot nyilván összefügg az UEFI-vel, annál van, legacy BIOS módban nincsen, a rendszerkövetelményeknél is a biztonságos rendszerindításra van helyezve a hangsúly.”
    Ezt tudom, van asztali gépem, ami megfelel minden feltételnek, és rég Win11 van rajta, de egy régebbi i7-es Sony Vaio notebook átállításán gondolkodom 11-re. De az én fejemben a mindig emlegetett Secure Boot nem egyenlő az UEFI-vel, hanem csak annak egy funkciója. Ha tehát az van egy leírásban, hogy a Secure Boot megkerülhető, abból nekem nem következik, hogy a teljes UEFI megkerülhető.
    „Aztán pl. a TPM 2.0 támogatás szintén rendszerint modern, UEFI-s PC-knél jellemző, nem legacy BIOS-os őskövület PC-knél. Ha TPM 2.0 nélküli PC-re is megoldható trükközéssel a Windows 11 telepítése, akkor logikusan a legacy BIOS sem lehet akadály.”
    Na, ez a logikai összefüggés nekem nem volt egyértelmű, ezért kérdeztem.

„Itt most csak 2 linket kellett volna, + adott a lehetőség a topik keresőjét is használni, sőt még a webes kereső is megmutatja erre a választ. ;)
    Azért nem kerestem rá, mert gyakorlatilag minden hsz-t elolvasok itt évek óta, és emlékeim szerint ezek egyikéből sem volt nekem egyértelmű, hogy a Win11 feltehető legacy BIOS-os gépre is. Ez a te legutóbbi linkeden szereplő leírásban sincs így, explicite megfogalmazva.

Tehát akkor a lényeg: ha a #11185-ös hsz-odban szereplő linken leírt útmutatást követem, fel tudom tenni a legacy BIOS-os régi notebookra is a Windows 11-et? (Amúgy ma sem gyenge i7-es proci van benne, a Win10 szépen fut rajta, amióta az eredeti HDD helyén már egy SSD van.)

Új hozzászólás Aktív témák