- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
Ha angolból nem vagy jó, az oké, de értelmezd már amit magyarul írok. Amit most ki kívánnak adni, az nem tartalmaz egy csomó olyan hibajavítást, amit már egyébként a legújabb buildben (ezt hadd ne fordítsam magyarra) már javítottak. Ezeket írtam, hogy jó lenne a régi készülékekre szánt buildbe még belegyúrni, mert a jelenlegi állás szerint még a bugosat kapják meg.
-
-
confuser
senior tag
válasz
Воланд #12856 üzenetére
Hát ha nem alapjaiban kellett belenyúlni az OS-be a gyakorlatilag top3 bug fixelésénél (menü-bug, @ bug, media control panel bug), akkor azokat szerintem még belegyúrhatnák egy RC build-be, nem kéne hozzá még 20 iteráció, de persze tudom én is hogy mennyi esélye van ennek, ezért is írtam hogy naiv az elgondolás
-
confuser
senior tag
Frissült a Store, mintha gyorsabban nyílna meg.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #12448 üzenetére
Tegnap beszélgettünk róla, már csak az Edge címsorában jön elő a bug, máshol már nem.
-
-
confuser
senior tag
@d_ylmz06 No news to share from me today, we typically do not release preview builds on Mondays.
Talán mégis lesz ma valami? Ez a "from me" nem hiszem, hogy véletlen... -
confuser
senior tag
Na, csak hogy a valóság is szerepeljen itt:
OS / FW
8.1 / Cyan
8.1 Update 1 / Denim
8.1 Update 2 / -Update 1-hez nagyon kevesek kaptak FW-t (ha jól emlékszem csak 830, 930, 1520), Update 2-t pedig alapból nagyon kevesek kaptak (640/XL gyárilag, + talán a 73x és 830 frissítésként).
-
confuser
senior tag
válasz
ToniSoprano #12190 üzenetére
Az Islandwood uwp appokat eredményez, vagyis nem csak wp-n (w10m-en), hanem minden w10 eszközön képesek futni. Szemben az Astoria-val, az tényleg csak w10m-en futott volna.
-
confuser
senior tag
válasz
viewdetails #12109 üzenetére
+ ALCATEL ONETOUCH Fierce XL
Csak hogy annak a 2 usernek is itt legyen az info, akinek ilyen telefonja van Magyarországon
-
confuser
senior tag
válasz
#65388800 #11999 üzenetére
Azokon az előző branch utolsó, legkiforrottabb buildje van, az insider programban meg eddig kb. 20 különböző build volt, és még ki tudja mennyi lesz. Amiken hivatalos W10 van (nem Insider), azokért felelősséget vállal a MS. A fejlesztés alatt álló buildekért nem. Én se, és te se tennéd, mert öngyilkosság.
-
confuser
senior tag
válasz
busman #11976 üzenetére
És? Fejlesztés alatt álló szoftver, amire eddig is fel volt hívva a figyelem, és a több buildet követelők miatti változások előtt hónapokkal szóltak, hogy ez lesz, erre kell számítani, és akinek ez nem pálya ott a slow ring, vagy majd jön hivatalosan ota. Mit nem lehet ezen felfogni?
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #11423 üzenetére
Az általános kommunikáció szar, ezt aláírom. Mondhatni MS hagyaték.
-
confuser
senior tag
A fejlesztés folyamata nem egy szép folyamat, és a vége (bugfix+optimalizáció) nem is látványos. Aki ezt nem tudja felfogni, az ne legyen Insider.
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #11397 üzenetére
Ezt a negativitást igazán kukázhatnád. Ment a fröcsögés, hogy nem olvasnak feedback-et meg szarnak rá, erre írtam egy tweet-et, és fél órán belül válaszoltak, hogy rajta vannak már. Most meg azon megy a fröcsögés, hogy akkor miért nincs már kijavítva. És nem, nem erre az egy bugra van a team, csak gondolom ez pl. az "input/billentyűzet" team feladata. És a bugoknak általában nem a kijavítása tart sokáig, hanem a hiba okának feltárása.
Én egy szaros fingós appot nem fejlesztenék ilyen társaságnak, nem hogy mobil OS-t...
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #11191 üzenetére
2 szálon fejlesztenek, ahogy asztalin is. Az egyik szál a kumulatív frissítések (10586 foltozgatása), a másik a Redstone. PC-n a kumulatív frissítés direktben megy a consumereknek, a Redstone meg az Insidereknek. Mobilon a kumulatív frissítés megy az Insidereknek, a Redstone meg csak belső körökbe. Gyanítom, hogy a W10M kiadása (régi készülékekre) után mobilon is átállnak a PC-s modellre, de mobilon jelenleg a kumulatív frissítések tesztelése a fontosabb, arra kell az Insideres user bázis, nem "pazarolhatják" el a Redstone-ra.
-
confuser
senior tag
Itt nem erről van szó. Minél kevesebb a "kapcsoló", annál megbízhatóbb egy rendszer. A hívás funkció pedig pont az a funkció, ahol nem megengedhető egy relatíve alacsony megbízhatatlánsági szint sem. A csengés közbeni rezgés sem egy kapcsoló... korábban fixen a csengőhang elején rezgett kettőt, most fixen végig rezeg alatta (mindkettő csak akkor, ha be van kapcsolva a rezgés ofc). Szvsz értelmetlen további opciókat kötni a funkcióhoz, inkább a jelenlegi állapot stabilizálása kell, hogy prio legyen. Ezek vagy-vagy kérdések, de a MS-nak kell döntenie, nem a usernek, csak egy verzió naradhat a rendszerben.
-
confuser
senior tag
válasz
#22743424 #10945 üzenetére
Ők is most. Sejtem mi zavart össze, a múlt heti blogbejegyzésben nem ezt írták. Abban szerepelt az, hogy mostantól minden preview buildet elsőként a 950/XL és az 550 fogja megkapni, de szerintem csak a Redstone buildektől fogják így csinálni. Azért azt meg kell hagyni, hogy az MS nem tanul a sorozatos kommunikációs hibáiból, megint nem sikerült egy jól összerakott, érthető blogpostot sem összehozni. Pedig ez annyira nem lenne nehéz, és akkor elkerülhetnének egy csomó zúgolódást (a'la Onedrive hajcihő, vagy az a szerencsétlen Joe Belfiore "ügye", aki iPhone-nal mert fényképezni). Nem értem, hogy nem lehet ilyesmire figyelni egy ekkora cégnél.
-
confuser
senior tag
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Mert a többi rosszabb.
Az Android egy fregmentált átjáróház, az iOS egy szivárvánnyal lehányt aranyárú faék, a BB meg még a WP-nél is halottabb. A WP-ben ott van a lehetőség, biztonságos, rendszerezett, struktúrált, az élő csempében pedig nagyon sok kiaknázatlan lehetőség rejlik.
-
confuser
senior tag
Az Insider létjogosultságán én is gondolkoztam. Amellett, hogy presztízs vesztést okoz (ahogy írod), szerintem lassabb is, mint a régebbi fejlesztési modell (várni a visszajelzéseket, majd reagálni sokkal lassabb, mint megkapni a "főnöktől", hogy na ilyen legyen, csináld), részben talán ez is az oka, hogy ekkora késésben vannak. Csak valahogy a MS béna abban, hogy kitalálja mit akar a consumer (khm, Windows 8), és inkább ezt az utat választották. Szvsz egy vezetőség-csere eredményesebb lehetne (annyira azért nem nehéz szerintem kitalálni, mit akar a nép...), de persze egy 1000 éves cégnél az ilyen változások 20 év alatt sem mennek végbe, addigra meg biztosan cseszhetnék.
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #10560 üzenetére
batai15: Ezért is nem értem a fanatikusokat mikor a wp szvsz a legbugosabb rendszer.
Plazmacucci: Itt az a rohadék aki le meri írni tényként. Természetesen egyből jönni szokott, hogy csak rohadt fröcsögés amit írunk, semmi több, mert van egy ember akinél egyik hiba sem jelentkezik, tehát mindenki más hazudik.
Tehát ha 1 embernek minden rendben van, és ezért jónak kiáltja a rendszert, az fanboykodás, de ha 1 másik embernél bugok jönnek elő, és ezért szarnak kiáltja ki, az nem fröcsögés? Jól értem? Ez kettős mérce! Mindkét fél a végletek embere, és mindkét ember állítása valótlan. Az egyetlen különbség, hogy az utóbbi nem megfelelő hangnemben történő tálalása az emberi természet miatt hangulatkeltést eredményez, amit konkrétan tilt a fórum szabályzata. És ti valahogy ezt a nem mellékes tényt többszöri moderátor általi tiltás ellenére sem értitek meg.
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #10501 üzenetére
Néha tudsz olyanokat kérdezni, mintha nem lennél itt a fórumokon évek óta
Nem lehet HR nélkül backup-ot visszarakni.
-
confuser
senior tag
válasz
Partyface007 #10494 üzenetére
úgy tűnt egy darabig hogy megoldódott a készenléti 1% /óra merülés de most éjjel megint ugyanazt produkálta... előtte meg volt hogy csak 4-5% merült olyan 8-9 óra alatt
Azért én ezt nem látom akkora problémának. 1% vs. 0,5% óránként. Simán lehet, hogy egy nyugalmasabb időszakot hasonlítasz össze egy mozgalmasabbal. Pl. előbbi esetben jött 3 email, 2 fb értesítés meg 2-3 egyéb értesítés, esetleg frissített a Store a háttérben egy appot, utóbbinál meg semmi. Vagy csak az akku volt más állapotban, annak se mindegy, hogy 90%-ról kapja ugyanazt a terhelést, vagy 60%-ról. Az akku merülés %-os kijelzése nem ennyire egzakt tudomány, hogy ezt ennyire pontosan össze lehessen vetni ilyen marginális különbségek esetén.
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
MauroN #10297 üzenetére
Olvass utána. A HDR több, különböző expozíciójú képből rak össze egyet, meg a Dynamic Flash is, csak ott vakus meg vaku nélküli képeket mixel össze. Az, hogy automatán választja ki a legjobbat, vagy kapsz egy manuális csúszkát, szoftverezés kérdése.
Ezek szerint a 640 csak a 2. esetben kap csúszkát, a 930 meg high end kamera telefonként mindkét esetben. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak emberek
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
Partyface007 #10251 üzenetére
Igen, mobilon is működik már. Windows Kamera-ra pl. van is egy új update.
-
confuser
senior tag
válasz
Partyface007 #10238 üzenetére
És tényleg. Kösz.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #10223 üzenetére
Szerintem a call+sms filter tudta ezt, de leváltották a block and filter-re: [link]. Ezzel csak egy a gond, hogy én ezt nem találom a beállításokban
Ha fent van neked a call+sms filter még, akkor abban a legutolsó frissítés óta van egy link a block and filter appra, de amúgy nem tudom, hogyan lehet elérni.
-
confuser
senior tag
válasz
Sungoo #10231 üzenetére
Ez kérdés volt? Úgy teszek, mintha az lett volna.
A live search motorja fixen bing, de a sima kereső cserélhető, csak meg kell látogatni valamelyik kereső https oldalát. Pl. https://google.com. Ezután a beállításokban megtalálod a google-t, mint választható opció.
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #10185 üzenetére
Úgy működik, mint az értesítések menü. Csak akkor jelenik meg benne az adott app, ha futott már valaha a háttérben.
-
confuser
senior tag
válasz
Giovan! #10173 üzenetére
Mert iOS-ből portolhatsz uwp appot, amit mindjárt 200 millió user használhat. Az pedig már nem 3% (persze a piac is ki van terjesztve, ha így nézzük). Amúgy az a 3% nem annyival kevesebb a 1x% iOS-hez képest szerintem, hogy még portolni se érje meg. Kvázi 20%-os növekedés bármelyik iOS-en jelenlévő de windows10-en nem jelenlevő appnak, ami azért akármelyik cég számára komoly előrelépés és lehetőség a bevételeik növelésére... és akkor csak a mobil userekről beszéltem, uwp-ről nem.
Kicsit elkanyarodtam, nyilván elsősorban nem a Messengerről beszélek, hiszen az már van, bár olyan amilyen. De ilyen esetekben is lehet nyerő a portolás, feltéve ha tényleg alig lesz dolguk portolás után a fejlesztőknek.
-
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #10108 üzenetére
Nekem még 1-2 build-del ezelőtt volt ilyen, és a fentebbi remek tudományos magyarázatot sajnos a sárba kell taposnom, mert ez egy szoftveres bug volt. Egyrészt egy restart 1-2 felvételig javította, másrészt egy ideje nem jött már elő. Nem tudom hogy app frissítés, új build vagy HR javította, de javította. Persze pár %-kal lehet hogy sötétebb slowmo-nál mint normál felvételnél, de ez egyrészt nem jelentős (és nem is feltűnő), másrészt itt most nem erről van szó, ha jól értem.
-
confuser
senior tag
Van benne 2-3 pont, amit neee (színes akku ikon?!), de amúgy többnyire egyetértek.
-
confuser
senior tag
Kösz a módszerért, nekem nem sikerült magamtól rájönni, hogy tudnám leszedni ezeket az appokat, pedig az érintés kicsit be volt akadva (app listában azt írta rá Gestures and touch néven, hogy folyamatban). 8.1-es módszert én is próbáltam, de azt ahogy írtad is, lezárták már, így viszont megoldódott a dolog (nem is gondoltam rá, hogy innen uninstalláljam). Kösz mégegyszer!
-
confuser
senior tag
Muszáj ezt minden egyes buildnél?
Első nap soha nem releváns az akksi, sok olyan háttérfolyamat fut, ami egyébként nem. Ez most is így van, a következőnél is így lesz, meg az azutáninál is, meg az azutáninál is...
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #9946 üzenetére
Na jól van, akkor nincs semmi komoly baja a build-nek, és nem is véletlen publikálták, szimplán megnyekkent a szerver publikálás közben. Van ez így, belefér.
@Türelmetlenek
Aki nem látja még, annak legkésőbb 4 órán belül fog megjelenni, de inkább hamarabb. Gabe jobb keze, Robin... akarom mondani Jason írta. -
confuser
senior tag
Viszont fixelték a billentyűzet letöltést benne. Azért ez hiányzott már.
És végre nem tudom megdadogtatni az animációt Edge-ből visszalépve a főképernyőre. Már kezdett bosszantani.Mégis tud dadogni, de sokkal kevesebbet.A Store viszont még mindig dobál appokat azon az arab-szerű nyelven.
-
confuser
senior tag
Uh, lehet hogy véletlenül tolták ki a build-et.
@GabeAul
@JCalMN Stand by, I'll share some more info in a bit about what is going on. -
confuser
senior tag
válasz
monosgeri21 #9844 üzenetére
1 dolognak azért lehet örülni. Miután kiment ez a frisstés, utána már nem kell szolgáltatói jóváhagyás az újabb buildekhez ezeknél a készülékeknél, Insider nélkül sem.
-
confuser
senior tag
válasz
Partyface007 #9652 üzenetére
Abba a listába akkor kerül be egy app (az Edge is), ha már futott valaha a háttérben. Ugyanúgy, ahogy az értesítési hangok listájába is csak azok az appok kerülnek be, amik küldtek már értesítést.
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #9440 üzenetére
Külön feltelepíthető pl. Sysapp pusherrel (az érintés sem volt fent "gyárilag, hr után), de nekem indítás után egyből hibát dob.
-
confuser
senior tag
Én is a Groove-ról akartam kérdezni. OneDrive-on vannak fent a zenéim, de nem találok olyan opciót Groove-ban, hogy szinkronizálja őket, és alapból sem teszi meg. Én vagyok a béna, vagy nem is tudja?
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #9302 üzenetére
Vagy a 950 ébredő ereje (
), vagy a firmware-je segít rajta. A többi készüléken 8.1-es Denim/Cyan firmware van.
-
confuser
senior tag
Nyomtam egy HR-t két stabilan fennálló komolyabb bug miatt (zárképernyőn nem jelentek meg értesítések + néha random eldobta magát a rendszer, és a kezdőképernyő illetve az értesítési központ is végtelen betöltés feliratot mutatott). Néhány érdekes tapasztalattal gyarapodtam:
- Előbbi bug megjavult, utóbbit nyilván még tapasztalnom kell, de mástól nemigen olvastam egyik hibát sem, szóval szerintem ezekkel csak nekem volt ekkora "szerencsém".
- A Here Drive+ és a Here Maps automatikusan felkerült a telefonra. Ez azért érdekes, mert Áruházból visszatelepíteni nem lehet ha letörlöd. Talán a gyári image része, és emiatt, nem tudom.
- Az érintés (touch) app nem települt fel magától... ez azért fájó pont lehet egy olyannak, aki nem járatos a témában. Nekem mindenképp kellett a gombok rezgésének levételére és a duplakoppintásos ébresztéshez.
- Valaki írta korábban, hogy az Áruházban bizonyos appok leírásai arabul vannak, na ez nekem is előjött, HR előtt nem találkoztam vele (igaz akkor nem is kotortam annyit a Store-ban mint most)
- Nem tudok magyar billentyűzetet letölteni. HR után alapból volt magyar billentyűzet, de nem tudta letölteni a szövegjavaslatok csomagot. Mondom np, letörlöm, visszarakom, és kész. Hát mostmár visszarakni sem tudom. De nem csak a magyart nem, a többit sem. Nem ismert hiba ez véletlenül a .36-os update-nél? Én nem láttam se a .36, se a .29, se az első 10586-os build blogjában ismert hibaként... Insider-be belépés után sem találtam "OS" frissítést-ként sem.Utóbbit 2 napja láttam hogy másnál is előjött, de nem tudom, hogy neki megoldotta-e az Insider. Nekem sajnos nem. És nem csak a magyart nem tudom letölteni, de más nyelvekét sem. Lehet lesz belőle mégegy HR?
Más ötlet?
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #9076 üzenetére
Nálam fent volt a sima Facebook mellett, csak 1-2x néztem rá, de nem látok kiugró értéket.
Viszont én is hasonló témában jöttem... Az Üzenetek app 2 nap alatt 120 MB-ot evett, pedig alig 1-2 emberrel beszélek skype-on. Ki is léptem gyorsan skype-ból, mert ez így nem normális (mármint a skype videóból, a sima persze maradt). Most azon gondolkozom, hogy mintha linkeltek volna nekem egy videót, amit persze nem néztem meg mobilneten direkt, de lehet hogy ez magától letöltötte... Van is egy ilyen opció a beállítások között, hogy fájlok automatikus letöltése, default on...
-
confuser
senior tag
válasz
Zsoleszhun #8897 üzenetére
Már csak a frissítések kérésesét kell felgyorsítani, meg a woland által múltkor jelzett scrollozhatóságot kell letiltani olyan listáknál, amik nincsenek 1 képernyő hosszúak (sőt, mostmár oldalra is engedi ezeket elhúzni, teljesen érthetetlen okokból). A frissítések keresése gomb viszont szerintem jobb helyen volt lent, az visszakerülhetne.
-
confuser
senior tag
válasz
junior11 #7814 üzenetére
Összességében a 10-es tűnik gyorsabbnak, de a Here Drive+nál elég csúfos látványt mutatott. A Candy Crush meg az utolsó néhány frissítés óta nagyon lassan indul (8-on és 10-en is), igazából nem értem miért. Lassan azon a szinten lesz, mint a Subway Surfers, azt is mindig ilyen cpu összehasonlítási alapnak használták, olyan rohadt lassan indul
-
confuser
senior tag
A duplakoppos lezárás meg az ébresztés nem függenek össze, teljesen más elven működnek (mármint sw/hw oldalról). A lezáráshoz csak annyi kell, hogy virtuálisak legyenek a gombok, az ébresztéshez viszont működnie kell a közelségérzékelőnek lezárt kijelzőnél, ami ezek szerint nem megy valamilyen oknál fogva (talán az új SoC-okban máshogy kell implementálni az ilyen háttérfolyamatokat alacsony akkufogyasztás mellett, nem tudom, de tényleg megoldhatták volna a megjelenésre...).
Érdekességképp a Glance screen peek mode (=jedi) is ezen az elven működik, és a Wincentral szerint azt sem tudja jelen állapotban a 950. Vagyis ahogy megoldják a közelségérzékelő működését lezárt kijelzőnél, mindkettő azonnal visszakerülhet.
-
confuser
senior tag
válasz
togateam #7464 üzenetére
És ha én nem találok valamit akkor ők sem fognak
Tehát azt mondod, te okosabb vagy az átlagnál? Milyen alapon feltételezed ezt? Ennyi erővel én is feltételezhetem, hogy hülyébb vagy az átlagnál, és csak te nem találod... Egyébként van kereső a beállításokban, ha beírod hogy about (vagy ha magyarul használod, akkor nyilván a magyar megfelelőjét), nem is kell tovább keresni.
-
confuser
senior tag
válasz
tomboy0013 #7083 üzenetére
Nincsen build, nincs sehol se. A fenti agymenésem lesz a valóság, mint ahogy az előző build-nél is megjósoltam a "nagy meglepetést", amit addig még sosem csináltak.
-
confuser
senior tag
válasz
ZavaBalazs #7085 üzenetére
Én nem ugyanezt írtam? Lehet hogy nem, elég fáradt vagyok, de ugyanerre gondoltam.
-
confuser
senior tag
válasz
Boonen007 #7081 üzenetére
Szóval tipikus alaptalan pesszimizmus, értem
Egyébként dobálóztak nov. 12-vel, de nem mobil Insider builddel kapcsolatban, hanem a W10 őszi frissítésével (TH2) kapcsolatban, asztalin, telefonon és xbox-on. Talán mivel mobilra a szolgáltatók miatt csak hullámokban mehet ki, az "RTM" Insider build kiadása jelentené a W10M startját.
Valamit kell okosodni, nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk pesszimistának lenni
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest