Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
A kilepesnel segithet:
registryben keress ra egy olyan ertekre ami WaitToKillservice vagy vmi hasonlo nevu.
Na azoknak(tobb helyen is lehet) ird at az erteket 2000-re (ez millisec ertek)
Alapbol ez vmi 20000 ami ugy egy gyokerkedo servicenel akar 20 mp varakozasi idot is jelent mire a rendszer leoltja...
Bar asszem ezt mar vki irta fentebb de tapasztalatbol tudom, hogy sokat segit!
Ha tudsz angolul van egy par linkem amiben rengeteg apro trukk van osszegyujtve a hasonlo szivasokra.
Nekem kb 40-60mp alatt all fel a winxp pro sp1-es ugy hogy ebben benne van a tuzfalinditas az ati kontrolpanelinditas az antivirus plusz meg a kabels net miatt a csatlakozas is a netre.+meg egy 3dtweaker util is.
A kikapcsolasom kb 10 mp
Ja es a linkek:
Erdemes rajuk szanni akar nehany orat is..hidjetek el!!!
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=review&dId=324
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=guide&dId=434
[Szerkesztve] -
gado
tag
UP
-
TrollBalint
addikt
Esetleg probáld meg a Regcleaner nevü progit. Kiirt pár dolgot a registryből, és talán felgyorsítja a bootolást. Ha sokat telepítgetek a gépre, akkor nekem is kegyetlen mód belassul. Mint pl. mostanában... :)
Mondjuk ez sem fogja megoldani a problémát, de talán segít annyira, hogy pár hétig kicsit gyorsabban bootol, és az idő alatt pont feltudsz készülni lelkileg egy reinstallra :)) -
Superman
nagyúr
válasz
venember83 #16 üzenetére
Nem tudom miért lenne lassú az NTFS. Egy dolog miatt az otthoni felhasználók biztosan hátrányt szenvednek: az NTFS egyik szolgáltatása a file-hozzáférés pontos regisztrálása, de erre otthon semmi szükség. A regisztrációs adatbázisban könnyedén kikapcsolható.
Egyébként mindenben modernebb, jobb, stb, mint a FAT32. -
Superman
nagyúr
Sokféle oka lehet a jelenségnek. Először is meg kellene próbálni gyorsítani a leállítást. Ha egy modul beakad leállításkor, akkor a gép kivárja a 20mp-t, s csak után aállítja le a kiakadt programot, így akár több perc is lehet a leállítás.
Megoldás: regisztrációs adatbázis megnyitása.
Keresd ki:
HKEY_CURRENT_USERControlPanelDesktop bejegyzést és keresd a WaitToKillAppTimeout értékét, ami alapból 20000 millimásodperc. Írd át 5000-re mondjuk, de kevesebb is lehet.
Nézd meg még a következőt:
HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControl és itt keresd a WaitToKillServiceTimeout kulcsot. Ennel értéke is 20000. Írd át 5000-re. Remélem ez segít.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
ha nem rippel dvd-t akkor pls mondd meg mi haszna van az NTFS-bol? max korlatzhatja, hogy melyik felhasznalo milyen konyvtarba milyen jogokkal rendelkezik, vahgy ha olyan sok van pls vilagitsd meg oket! De ha mar haladni akartok a korral, hajra toltse le mindenki a Longhorn beta verziojat es hasznaljatok azt, ha nem is tul jo, de a leheto legmodernebb:DD
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
-
uzsz
senior tag
válasz
venember83 #16 üzenetére
Az összes partícióm NTFS. :O
-
uzsz
senior tag
Van egy lan az alaplapon, az többnyire ki is van kapcsolva és van még egy wireless lan card is, ami nem fix ip-s, mert különben nem tudok felmászni vele a hálózatra. Habár a múltkor letiltottam az összes hálózati eszközömet és akkor is tetű volt a gép. +próbálom megint, ha hazaértem. A leállás is lehet lassú a kártya miatt?
-
uzsz
senior tag
THX. Anti spy elvileg van fent le is tiltottam szinte mindent, a bootvis-t azt próbáltam, de az első újraindulás után, amikor optimalizálná a rendszert, akkor meghal. Gyakorlatilag megfagy, de ezt csak abból vettem észre, hogy már vagy 15-20perce nem történt semmi. Akárhányszor próbálom ugyanez a jelenség áll fenn.
-
westlake
félisten
minden szar fel van ra rakva!?
elso lepes: bootvis, jo kis microsoft progi
[L]http://www.softpedia.com/public/cat/12/2/12-2-1.shtml[/L]
namost a folyamatra mar nem emlexem, de este megnezem neked....
masodik lepes: xp-antispy (sok masra is jo)
[L]http://www.xp-antispy.org/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=fileinfo&parent=category&filecatid=24[/L]
van egy olyan opcio, hogy: enable fast shutdown - ezt engedelyezd.
remelhetoleg ettol megoldodik -
uzsz
senior tag
Adott egy gép: XP1600+@2000+, radeon9600, 2*256Mb (ddr400), 40G 7200Maxtor, SBliive digital 5.1. Na most egy ideje iszonyat tetű módon áll fel a rendszer, legalább 3percig töltöget mire bent a winfos és neki kezdhete akárminek is. A leállítás még jobb, minimum 5perc mire leáll a gép és pörgeti a winyát mint állat. Arra gondoltam, hogy töredezettek a partíciók rajta ezért defragoltam mind a két partíciót 3szor is, de semmi. Nem tudom mi lehet a gond, de szeretném win install és format nélkül megúszni. Nem is régi kb 2hónapos a rendszer a gépen.
Most akkor mi lehet a gáz?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest