- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Pathfinder #36 üzenetére
Majd akkor örülj, ha a teljesítményen is meglátszik.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Pathfinder #32 üzenetére
A letölthető fájl dátuma 2004-es. XP-n elindult, és legalábbis az olvasás rendben volt. Szvsz kompatibilis 2k-val.
-
Marko98
csendes tag
válasz
Pathfinder #32 üzenetére
Kipróbáltam, xp-n is megy, de írják is hogy NT alapú oprendszereken megy.
A pufferméretet meg állíthatod -
Marko98
csendes tag
válasz
Pathfinder #24 üzenetére
Csak nem államigazgatás?
Fejleszd a hálózatot, de pénz nincs rá? Ismerős....
Fából vaskarika tipikus esete. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Pathfinder #24 üzenetére
Találtam egy ilyet:
Bővebben: link -
L3zl13
nagyúr
válasz
Pathfinder #15 üzenetére
Van ilyen, de ami nem méretkorlátos, az fizetős. És 4GB soha nem lesz, mert 4GB a kezelhető össz memória desktop OS-nél.
Pl:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Rici
tag
válasz
Pathfinder #9 üzenetére
Akkor valószínű rosszul értettem, és a fájlok összmérete 4 GB, nem darabonként annyiak. Így azért kicsit más a helyzet, és nem kell olyan vad dolgokra gondolni, mint amit az előbb írtam.
-
Marko98
csendes tag
válasz
Pathfinder #9 üzenetére
Az elég soványka, főleg ha szét van töredezve a partíció.
A mai ide-s vinyók is többet tudnak ennél.
Én a helyedben minimum beledobnék 2 Raid 1-be kötött ide vigyót egy hardwares ide raid vezérlővel amin lehetőleg cache is van.
Ez egyrész az olvasást is gyorsítaná, nem beszélve a biztonságról
[Szerkesztve] -
Rici
tag
válasz
Pathfinder #1 üzenetére
Jól értem, hogy akár 2000 db 4 GB-os fájl is van a fájlszerveren? Ha tényleg ilyen hatalmas mennyiségű adattal dolgoztok, akkor szerintem a következőket érdemes megfontolni, fontossági sorrendben.
1. A hubokat felejtsétek el. Mindenképp switch legyen, és lehetőleg 1 db nagy, ne több kisebb switch egymás után kapcsolva. És a switch legalább 1 portján tudjon gigabites csatlakozást, de az sem árt, ha az összes portja gigabites sávszélességű. (Lásd a következő pontban)
2. A szerverbe mindenképpen gigabites hálókártya legyen. A klienseken is célszerű, ha van gigabites hálókártya, de már önmagában az is hatalmas sebességnövekedést okoz, ha csak a szerverben van gigabites kártya, és a kliensekben marad a 100 Mbit, mert ebben az esetben (elméletileg) akár egyszerre 10 kliens is csatlakozhat a maga 100 Mbitjével a szerverhez.
3. Nem tudom, hogy a fájlszerverben hogy van az adattárolás megszervezve, de gondolom jónéhány nagykapacitású winchester van RAID-5 -be kötve. Ha nem így lenne, akkor mindenképp ez a követendő konfiguráció, lehetőleg egy igazi hardveres RAID kártyával, amin sok (akár 128 MB) cache memória van.
4. Ezután jöhet az oprendszer beállítása, bár szerintem túl sok dolgot nem érdemes változtatni, eddigi tapasztalataim szerint a Windowsok teljesítménye a legtöbb esetben csak csökken a tweaker progik használata után, persze létezhet kivételt erősítő szabály. Nem tudom, mivel nézted a memória kihasználtságát, de a Task Managerben nem a grafikont célszerű nézni, hanem az apróbb betűkkel kiírt ''Rendelkezésre álló'' méretet. Ha ez sok fájlmásolgatás után elég kicsi, akkor azt jelenti, hogy jól kihasználja a Win a memóriát.
5. Még arra is érdemes gondolni, ha bővölés esetén több mint 10 kliens gép lesz, akkor azt a Win2000 Prof fájlkiszolgáló már nem fogja tudni kezelni, mert a licenszerződése alapján egyszerre legfeljebb 10 hálózati kapcsolatot hajlandó kezelni. -
lapa
veterán
válasz
Pathfinder #4 üzenetére
egyébként most nézem csak, hogy nem szerver... szal nemtom a prof-ban megvan-e a teljesítménynéző. és csak megjegyzésként: mindent leírtál a fájlszerverről, csak azt nem, min is vannak tárolva a fájlok. a rendszertulajdonságokban (advanced fül --> performance talán?) lehet állítani pár dolgot. keress rá a neten mi a különbség az ottani beállítások tekintetében a szerver és a prof között.
tudodmit jófej vagyok: a w2k szerveren mint kiderült csak egy ilyen cucu van: optimize for background sevices. gondolom a profnál az application van megadva. -
lapa
veterán
válasz
Pathfinder #2 üzenetére
én nem értek hozzá, de ha a hub a szűk keresztmetszet és a vas erős, akkor szvsz nem ezzel kezdeném. nemtom hirtelen w2k szerverben van-e performance néző (ha jólemlékszem van), de abban megtod nézni a disk terheltségét. szerintem ha sima hubon kersztül megy a cucc akkor olymindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest