- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pako_VF
csendes tag
válasz
birdpal #7135 üzenetére
Szia!
Feltöltöttem még néhány képet. A játékokról nem sikerültek jól a fényképek ezért nem adják vissza az élő képet, többet nem tudtam fényképezni, mert lemerült az összes akksi, ha kell majd még fényképezek.
Fekete: 1 2
Sávosodás: 1 2 3 4
PC: COD4 1 2 3
HL2:LC 1 2
XBox360: Burnout 1 2 3
ForzaAz első fekete képen látszik amikor lecsökkenti a fényerőt, a 2-on megjelenik a kurzor és máris visszaállítja a beállított szintre, nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot. A 2. feketén kb. 40 centire volt a fényképezőgép a monitortól, jól látszik a tn-panel hátránya, a két oldalán elszíneződik. Normál használat esetén 70-80 centire a monitortól, xbox-os játék esetén kényelmesen hátradőlve a fotelben kb. 1 méterre tökéletes minden, nagyon nagy élmény ekkora képernyőn tolni. Kár, hogy az xbox csak HD felbontásokat kezel, tehát jobb lenne egy 24"-os monitor, mert azon menne 1920x1080-ban és nem csak 1280x720-ban. PC-n persze nagyon komoly 1680x1050-ben játszani, csak normál fps-hez gépet is kell újítani, bár a gépemet nem játékra használom.
Sávosodás látszik a tesztprogramban, de normál képeken szerencsére nem. -
Pako_VF
csendes tag
Sziasztok!
A kezdetek óta olvasom a topicot, több monitort kinéztem már, de valahogy mindig elmaradt a vásárlás, azóta van amelyiket már nem is forgalmazzák. PVA paneles monitort szerettem volna, de 22"-ban nincs, a 24-es meg már drága. A héten végre meglett a monitor, egy LG L227WT.
Az elvárásokat teljesíti, csatlakoztatni tudom egyszerre a pc-t és az xbox-ot (DVI, D-SUB), gyors panel nincs utánhúzás, inputlag nem észrevehető, crt monitort mellérakva szemre beállítva a színek tetszenek, persze a TN panel képességeit nem lépi túl sem színekben sem betekintési szögben, egyszerű fekete dizájn, 3 év garanciával.
.mf:
Nekem nem fordul el a gombok nyomkodásától, nem recseg-ropog (minimális), az ujjlenyomatok látszanak az tény, multimédia csatlakozókra nincs szükségem, a bevilágítás egész jó.
Tesztprogramoknál valóban lehet látni egy kis sávosodást és az f-engine -t tényleg nem lehet kikapcsolni, de be lehet úgy állítani, hogy ne változtassa a képet magától (ACE és RCM 0-ra állításával), pl. amikor a windows asztal van egész képernyőn és rákattintok a windows intézőre, a hírtelen váltásnál (színes kép -> fehér háttérrel szöveg) a tálcán látni, hogy változtat a színeken, ez szerintem nagyon zavaró, de a fentieket 0-ra állítva nincs ilyen, de filmnézésnél látni amikor fekete képernyővel kezdődik a film, hogy kép megjelenésekor növeli a fényerőt (vagy egész képernyős fekete esetén csökkenti), szerencsére ezt más alkalmazásnál nem vettem észre és film közben sincs csak az elején amikor megjelenik a kép. Ez az egy negatívuma van.Nekem nagyon bejön, megérte az árát, még mindig elkápráztat a látvány. Hétköznapi alkalmazásokra teljesen megfelel, grafikai munka esetén nemárt egy crt monitoron leellenőrizni a színeket, bár aki komolyan gondolja az nem ebben az árkategóriában keresgél. Azért szívesen olvasnék egy prohardveres tesztet, már csak a kalibrálás szempontjából is.
Néhány kép:
Pixperan: kép1 legjobb
kép2 legrosszabb
Inputlag: kép3 legjobb
Legnagyobb inputlag 16ms, de a legtöbb képen 0.
kép4 legrosszabbkép5
kép6
kép7 sötét szobában, rosszul sikerült kép, nem látszik a monitor tetején a bevilágítás
kép8, kép9, kép10, kép11, kép12, kép13, kép14, kép15
A valóságban sokkal szebb, a fényképek nem adják vissza azt a látványt. -
Pako_VF
csendes tag
Nekem tft-ből egy 15''-os Sony van itthon, ismerős nekem is ez a remegés, szerencsére csak nagyon ritkán jön elő és akkor is segít rajta egy reset gomb nyomás a beállításoknál és újra pár hónapra hibátlan lesz a kép. Nem tudom, hogy van-e köze a 60Hz-es képfrissítéshez, de én inkább azt mondanám, hogy a monitor egyes részein így pöcörög a kép (más színnel villog a képpont, mintha nem tudná eldönteni a monitor, hogy milyen színű legyen). Persze ezt csak állóképnél lehet észrevenni.
Sajnálom, hogy ezt pont egy 2007wfp-nél vetted észre, mert pont most vettem rá magam, hogy vennem kell egy ilyen monitort. Remélem, hogy nem lesznek ilyen gondok. -
Pako_VF
csendes tag
Sokat segítettél evvel a bizonyos vörös színeltéréssel, egyre jobban hajlok egy 2007WFP-re, de lehet, hogy megvárom a 226CW teszteket.
''Meg amúgyis, mire elérhető árba kerül egy jó monitor, addigra megint lesz egy jobb.''
Igen ez ismerős, pont emiatt nem szeretném már tovább halogatni. -
Pako_VF
csendes tag
Grafikai munkát eddig mindig CRT monitoron végeztem. TFT-t csak netezésre és filmre használtam.
Köszönöm a válaszod, akkor a tn+filmesnél ha grafikai munkára van szükségem előveszem a crt monitort vagy megveszem a 2007wfp-t .
A grafikai munkától eltekintve sem ajánljátok a 226BW-t vagy az E228WFP-t? A 226CW-ről még nem hallottam, de utána nézek.
Az utóbbi időben egyre ritkábban van szükségem grafikai munkára, csak azért hajlok az olcsóbb tn felé, meg persze 22''-ban nincs más fajta. De lehet, hogy végül nem várok már semmire és inkább elköltöm a pénzem egy 2007wfp-re.
szerk.: Köszi Vistaboy, hogy megerősítettél, akkor tényleg inkább szebb képe legyen, mint +2''-lal nagyobb.
[Szerkesztve] -
Pako_VF
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Már régóta szeretnék egy nagyobb lcd monitorra váltani, folyamatosan olvasom itt is a fórumot és a teszteket is, kinéztem már több monitort de vagy pénz nem volt elég vagy már újabbak jelentek meg azóta. Nyár elején ígértek nekem jó áron egy LG L226WA-SN -t, de azóta se volt raktáron ezért meguntam a várakozást. A kérdésem az lenne, hogy 22''-ost vegyek vagy egy kicsit drágábban 20''-os xVA / IPS panelest válasszak? Nem tudok dönteni, hogy nagyobb méret vagy jobb panel legyen. Nem kell feltenni a szokásos kérdést, hogy attól függ, hogy mire kell, mert játék szempontjából xbox360-al szeretném használni (ugye pénz hiányában LCD TV kilőve), a filmeknél sem lenne rossz ha a fekete az fekete lenne, és grafikai munkára sem lenne rossz. Ezek után lehet hülyének néztek, hogy tn+filmesen gondolkozok és nem tudok dönteni, amikor egyértelmű, hogy az xVA / IPS-es a legjobb, de amikor nincs anyagilag eleresztve az ember akkor nehéz dönteni.
Samsung 226BW-t megvehettem volna még hetekkel ezelőtt, de akkor inkább az LG-t választottam, mert nem volt S paneles, most meg már rá sem írják, de azóta lejjebb ment az ára, ~71k lenne most. Dell E228WFP lenne 78k környékén és most jön a dilemma a Dell 2007WFP-vel ami ~93k (ezt is kinéztem már régen csak akkor nagyon drága volt, most sem olcsó, de legalább már lejjebb ment az ára). Mivel nem fél évre veszem ezért gondoltam, hogy előtte megkérdezem, mi a ti véleményetek megérné a 2007wfp-nél a -2'' és a +20k?
Köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest