- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- One mobilszolgáltatások
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Yettel topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz martonx #18298 üzenetére
Az oldalon manuális bevitel van, de nem olvastam utána, mert egy családfa nem apa anya gyerekek.
A generálás , mint írtam egyszeri kell legyen, nem minden alkalommal.
A 19 ik században és előtte átlagban, 10 gyerek volt és több anyától. Anya belehalt a szülésbe, apa másik anyát vett el, az is belehalt pár gyerek után és másik anyát vett el akitől gyerekei lettek.
Sok ilyen van, ezt nem tudja ábrázolni.
Olyan katyvaszt csinálna.
Rengeteg kimondottan családfa fa struktúra készítő programot próbáltam. Mindnek beletört a bicskája.
Több száz ember van a családfámban. Kb 400 ember
Hatalmas adat, úgy belassulna az egész hogy percekig lehetne várni mire legenerálja.
Szépen leírtam, hogy a sebesség a fő gond.
Ezért kell legeneráltatva felraknom. -
martonx
veterán
válasz lanszelot #18297 üzenetére
"Ezek nem adatból generálnak, hanem egyesével be kell vinni az adatokat."
Ezt nem tudom értelmezni? Esetemben a családfa weboldal egy json-ből dolgozik. Az nem adat? Noha annak idején a json-be a családi adatokat nyilván egyesével be kellett egyszer vinni, sőt időnként a mai napig is karban kell tartani
Most akkor szezon vagy fazon? Vagy bármit mondunk, úgyis csak a magad elképzelését hajtogatod, hogy mi miért nem jó?
Amit belinkeltem tökéletesen jó mindenre, ami organization chart rajzolás weben, teljesen függetlenül attól, hogy honnan jón az adat. Json-ból generál on-the-fly orgchartot. Az meg, hogy a json honnan származik, már a te dolgod, az orgchartjs leszarja, csak jusson el hozzá, és ha eljutott, akkor ő abból készíteni fog neked egy rajzot."Olyan sehol a világon nincs ami generálni tudna."
Ember, nem szégyen dokumentációt olvasni, megnézni a demókat, eljátszani a kóddal. Mert ez bizony pont azt csinálja, ami szerinted a világon nincs. On-the-fly generál organization chartot a json-ben kapott adatokból.Szívesen!
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
lanszelot
addikt
válasz martonx #18296 üzenetére
Először is köszönöm szépen.
Mint írtam ezek egyáltalán nem jók.
Ezek nem adatból generálnak, hanem egyesével be kell vinni az adatokat.
Ehhez nem kell sablon, nagyon könnyű megcsinálni.
A létező adatból generálás a gond.
Vannak programok is amik legenerálják, pl Mac Family Tree, de nagyon sok az utómunka vele.
Létező program, vagy sablon csakis gedcom file ból tudná generálni. Az a szabvány.
Olyan sehol a világon nincs ami generálni tudna.
Ezért gondolkodom hogyan tudnám megvalósítani. -
martonx
veterán
válasz lanszelot #18293 üzenetére
Szia!
Erre van elég jó kész megoldás. [link]
Én ezzel csináltam családfa weboldalt. Annyi csalás van a megoldásomban, hogy ez egy fizetős megoldás, de van 30 napos trial-juk, és hehe 30 napo után se történik semmi, szóval mondhatni ingyen használható ilyen minimalista személyes célokra.Én kérek elnézést!
-
lanszelot
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz lanszelot #18293 üzenetére
A family tree kicsit megtévesztő, ez nem fa, hanem gráf. Miért ne lenne megoldható js/php-val? Csak arra kéne rájönni, hogy egy szülők - gyerekek ágat hogyan tudod ábrázolni, aztán azt ismételgetni. Az egyedüli nehézsége, hogy térben elég távol kerüljenek az egyes családok egymástól.
Buliban hasznos! =]
-
lanszelot
addikt
válasz inf3rno #18292 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
A link azt már régen próbáltam.
Sőt prograokat is, rengeteget.
Nem megoldható.
Js/php val nem megoldható, mert nem fix.
Az oldal iszonyat lassú lenne.
Tehát nem előre megszerkesztett fa szerkezetbe illesztem.az adatokat. A teljes szerkezetet le kell generálni az adatoknak megfelelően.
Ezért nem jó az svg se. Mivel nincs grafika.
Csak az összekötő vonalak a grafika.
Ezért vagyok tanácstalan a kivitelezésben, hogy hogyan lehetne megoldani. -
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy családfám html//css/js/php val készítettem.
Az adat jsom file ban van.
Ha szeretnék az adatból ilyet generáltatni mit kell tanulnom?
Python, java, vagy mit?Két féle generálás is jó:
- maga a weboldal generálja
- legenerálom windows-on a html file-t és feltöltöm
Mindegy melyik, mert ritkán vàltozik az adat /json/
Gedcom file is van azzal is tudok dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz vodrosjozsi #18285 üzenetére
Domain módosításoknak simán tud lenni akár több órás átfutási ideje is.
Én kérek elnézést!
-
nevemfel
senior tag
válasz vodrosjozsi #18285 üzenetére
Akkor Wordpress szerintem jó lesz kezdetnek. Rengeteg ingyenes-, vagy olcsó skin van hozzá, sokféle plugin, és sokan ismerik ezt a platformot. Az itteni wordpress fórum is nagyon aktív.
Rally against apathy draws small crowd
-
vodrosjozsi
addikt
válasz nevemfel #18283 üzenetére
bocsánat, igazad van.
Kertészeti cégem van és kb csak pár képet, adatokat, és árakat írnék az oldalra kezdetben, kb a facebook oldalam akarom átültetni egy weboldalra ahol átlátható minden.
Ez kb egy portfólió lenne csak.Viszont most megpróbáltam a google sites-ot, regisztráltam is a saját domain címemet, tök fain minden, engedélyezte a google site is a domain regisztrálását, de a domain-t beírva még nem elérhető az oldal miközben már közzétettem a google oldalán a weboldalt.
Ez mitől lehet? Emiatt talán akkor jobb lenne a wordpress?martonx: megnézem azt is inkább, köszönöm!
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
martonx
veterán
-
nevemfel
senior tag
válasz vodrosjozsi #18282 üzenetére
Mivel nem írtad, hogy milyen weboldal kell, ezért nehéz erre bármit is írni. Bemutatkozó oldal, portfólió, webshop, híroldal, egyéb speciális satöbbi...
A kérdésed úgy hangzik, mintha azt kérdeznéd, hogy mennyi ideig tart megírni egy programot, de nem írod, hogy a programnak mit kell csinálnia.
Rally against apathy draws small crowd
-
vodrosjozsi
addikt
válasz martonx #18281 üzenetére
Igen, anno is ez volt a legfőbb problémám, hogy 0-ról minimális költségvetéssel nem fogok tudni azonnal weboldalt csinálni, miközben ugye sokkal gyorsabban keresném meg a weboldallal a weboldal költségét
Most a Google sites/wordpress van kilátásban mivel van domain-em, csak nem tudom, hogy mennyire lehet ezekkel normális weboldalt csinálni.Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
martonx
veterán
válasz vodrosjozsi #18280 üzenetére
Ha van kedved, akkor csináld te. Ha nincs kedved, és nem baj, hogy akár pár száz ezer Ft-ba is kerülhet, add ki valami cégnek.
Én kérek elnézést!
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Régen volt egy weboldalam amit anno megszűntettem, illetve elment mellette az idő (meg mellettem is ) és hát el is felejtettem milyen jó is volt.
Viszont azóta is megvan a domain, piti összegeket fizetek érte évente mert hátha újra lenne kedvem csinálni egyet. A baj az, hogy nagyon nehezemre esne újat csinálni, viszont kéne.
Ha van domain és van tárhelyem is akkor hol lenne érdemes készíteni egy oldalt?
Csináljam magam egy adott oldalon vagy adjam ki a munkát egy cégnek?Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
jaeger99
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki webshop készítéssel kapcsolatban tudna segíteni?
Nem tudom melyik kiszolgáló nem lehúzós és korrekt.. -
-
martonx
veterán
válasz szuszinho #18273 üzenetére
Ha az a cél, hogy bárkinél megjelenjen az oldal, akkor mégis hogy ne lennének publikusak?
Gyanítom inkább arra akart a kérdés vonatkozni, hogy ezek csak readonly-k kellenének hogy legyenek. Igen így van. Publikusan olvashatóak bárki számára, de csak adott user, adott módon tudja csak felülírni.Én kérek elnézést!
-
szuszinho
őstag
Szisztok,
Egy weboldal statikus fájljai (css, képek, stb.) mindig publikusak? Szükséges valamilyen úton-módon védetté tenni?
-
föccer
nagyúr
válasz martonx #18271 üzenetére
Saját szakmámban én is pont így vagyok ezzel. N+1 mber telefonhívását vagy 1-1 email válaszal, ha közelbe van a kiszállással nem bajlódom.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
martonx
veterán
válasz klimokrisz #18270 üzenetére
A WordPress is ingyenes. Cms-el aprópénzért bohóckodásból már régen kinőttem. Vagy segítek ingyen, vagy megcsinálja más.
Amúgy meg nem a CMS-t kell megfizetni, hanem a munkát.Én kérek elnézést!
-
klimokrisz
tag
martonx Használj Drupal-t az ingyenes
[ Szerkesztve ]
„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
martonx
veterán
Mennyire akarod, hogy szerkeszthető legyen utólag? Ha abszolút csak egy statikus weboldal, akkor oldalanként pár tízezer Ft akár még kevesebb is lehet. Ha szerkeszthető kell, hogy legyen (mondjuk szövegezéseken akarsz később változtatni, képeket cserélgetni stb...) akkor CMS-el kell nekimenni, ami szvsz bonyolítja a dolgot, és a fenti árat megtöbbszörözheti.
Én kérek elnézést!
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Egy alap weblap készítése, ami magyar nyelvű és a főoldalon kívül 5 aloldalt foglal magába milyen összeggel kalkulálható? Semmi komoly, letisztult egyszerű kivitelben.
-
inf3rno
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz inf3rno #18257 üzenetére
, ránézek. Első blikkre nem futottam át, annál nehezebb.
18256Bzozoo:
Milliókat nem költenék rá. Alapvetően a 12-14 éves gyerekek tanítására használnám. Nekik készülne, és főként nekik kell készíteni, foglalkozni vele. Tágítsák az ismeretanyagukat és lássák, hogy mi minden van a világon és mennyi minden kell egy vállalkozáshoz.Rá épülő bevétel közel zéró lesz, mert nem fognak ezzel foglalkozni még közép távon sem valószníű, hogy fognak.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz föccer #18254 üzenetére
Nem értelek egészen, valami ilyesmire gondolsz ?
https://lapunk.hu/
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Egy statikus, bemutatkozó weblapot szeretnék. Saját domainnel, email-lel.
1000+1 éve olvasgattam a témában, amikor a php még gyerekcipóben jár és az extra.hu volt a hazai online világ közepe.
Van valami elérhető, könnyen érthető, ajánlott szamárvezető leírás? Esetleg ajánlott, filléres bérelhető szoláltató, ami nem a saját szervern, aldomainnel operál?
Második körben tök ugyan ez a kérdésem, csak webshop-ra.
Köszönöm
üdv, föccer
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy ilyen problemaam: tobb email cimre lenne szuksegem, letre vannak hozva cpanelben, azonban ha ezekre kuldok egy teszt emailt pl., akkor az 550-es 'cim nem talalhato' errort kapom vissza. A cpnaleben be van allitva default addressnel az, hogyha unrouted email jon, akkor dobja ezt az errort. Viszont nem ertem hogy nekem ebben az esetben miert dobja ezt.
Esetleg valakinek valamilyen otlet?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz galaxy55 #18248 üzenetére
Igen, Janoszen megvette volna, valami ilyesmi rémlik. Nem tudok részleteket, hogy miért nem jött össze az üzlet. Úgy tűnik akkor megszűnt az érdeklődés az oldalra, és inkább mindenki angolul cikkez és olvas. Nem tudom biztosan, hogy mi ennek az oka. Én próbáltam még a vége felé cikket beküldeni, de nem jött rá semmi válasz, kikerülni sem került ki. Mondjuk talán jobb is, nem volt annyira jó cikk így utólag. Szerintem mások is így jártak, aztán emiatt a cikkíró kemény mag szétment. Próbálkoztunk vele többször, hogy átmentjük másik oldalra az egész közösséget, de nem sikerült. Kevesen voltunk motiváltak ebben, és mindenki másképp képzelte el az új oldalt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz galaxy55 #18243 üzenetére
Úgy emlékszem Ádámnak hívták a srácot, aki megvette. Már előtte halódott, mert volt aki folyamatosan hülyeségeken vitatkozott, aztán a régi tagok is megunták és leléptek, újak meg nem jöttek a helyükre. Én még 2000 körül kezdtem el oda járni, onnan tanultam meg programozni jelentős részt, illetve könyvekből. Voltam admin is az oldalon meg cikkíró is. Régi szép idők, kár érte, jó oldal volt. Csináltam egy Facebook csoportot régi tagoknak, de ott is nulla bejegyzés van. Nincs motivációja az embereknek foglalkozni vele, arra jutottam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Bzozoo
tag
válasz galaxy55 #18243 üzenetére
Valószínűleg ugyanaz mint a többi oldallal. Nincs rá igény. Manapság már ott a Facebook, Stackoverflow és végül ott van a ChatGPT vagy a Copilot. Csodálom, hogy ide néha ír még valaki hetente egyszer - kétszer.
De interJuhold meg a tulajt, hátha tud többet hozzátenni, mi a motiválatlanságának oka. Esetleg vedd át tőle az oldalt és úgy te magad fogod látni, hogy mi az ok.[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
Elkellene a segítségetek !
Szeretnék egy kisebb ***.html lapomon rövidem idegennyelvű szövegecskék fordításaat megjelentetni, úgy hogy automatikusan a Google translate szolgáltatás lefordítsa le nekem, anélkül, hogy nekem kellene szerencsétlenkednem össze valami saját fordító functionokat !
Ezt a remek példát találtam erre : https://www.youtube.com/watch?v=T68SwkPRNAw
, a hozzászólások alt 1 db sorban van a klikkelhető Google fordító, ilyet szeretnék magamnak is: hogyan kellene ?
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
martonx
veterán
válasz nevemfel #18237 üzenetére
Jaja, azt én is láttam, hogy igyekeznek a scrapelést megnehezíteni. De mindegy is, mert emberünk nem tűnik profi programozónak, így nem valószínű, hogy bármilyen scraper botot is írjon.
Azzal meg, hogy igyekeznek megnehezíteni, még nem lesz a dolog lehetetlen, csak nem biztos, hogy megéri a fáradtságot.Én kérek elnézést!
-
F-ECT$
titán
Bár csak kacsolódó kérdés, de hátha tud valaki segíteni: ezen az oldalon van 577 oldalnyi bedigitalizált kép régi iratokról. Hogyan lehetne ezt valahogy lementeni (képként) a gépre, hogy offline is tudjam nézegetni?
Dive ever, work never.
-
hiperFizikus
aktív tag
A webprogramozás HTML , JavasCript és PHP ismereteken alapul . Ezekhez lehet készíteni kiterjesztéseket . Készíthetnénk neki mi egy #1 ilyen kiterjesztést közösen, hogy a használata az interneten elterjedhessen !
-
Bargab
tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Eddig a céges oldalainkat Adobe Muse-val készítettük, frissítettük (kb havi 1-2 alkalommal). De szeretném a közeljövőben leváltani az Adobe előfizetésünket.
Indesign, Illustrator, Photoshop programoknak megvan az alternatívája, de a Muse helyett nem nagyon találok. Nem vagyok hozzáértő, ezért előnyös volt, hogy mint egy kiadványt összeraktam az oldalt és feltöltöttem, minden egyéb varázslatot nélkülözve.Van-e ajánlott program amire érdemes váltanom, és nem előfizetéses konstrukció.
Satikus oldalak: képek, szöveg, esetleg beágyazott youtube videó, letölthető pdf-ek, írjon nekünk felület, semmi extra. Viszonyal ritkán is frissülnek.Előre is köszönöm a segítséget.
-
dagoniat1
csendes tag
Készítettem egy oldalt (320 sor), ami függőlegesen 2 részre van osztva container által, bal és jobb oldal, 40-60%. A bal oldalon kérdések vannak (több mint 22), ezek közt van lenyílós válasz és szabad szöveges doboz, a lap alján egy "Generál" gombbal. A jobb oldalon pedig a kiválasztott kérdések/beírások megjelenítése (legenerálása) egy szövegdobozban (resultText-ben). Ha csak kb 10 kérdés van, akkor rendben függőleges elosztva jelenik meg a tartalom, de ha több, mint 26 (! 26~=144467 elem kiválasztva) van, akkor már a szövegdobozt alulra rakja, így vízszintesen van szétosztva a megjelenítés. A bal és jobb panel ugyanolyan magasságának meghatározásával is próbálkoztam (pl. 700px), de nem működött.
Mit kell esetleg beállítani, hogy mindenképpen tartsa meg a függőleges elosztást?
Esetleg van valami mennyiségi beállítás?[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ez a gond legalább megoldódott - otthagytam pár órára, amíg mást csináltam; amikor megint ránéztem, a page builder listában megjelent az Elementor, egy kompatibilis starter template-et importálva már végre működik...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Sziasztok, újra itt... sajnos hibákra futottam.
Lassan haladt azóta a dolog, csak a héten tudtam rendesen nekiülni. Domian-név és hosting pipa (Hostinger); azonban már az első lépéseknél kisiklott a dolog. Telepítettem az Elementort, Astrát, beállítottam Maintenance módot coming soon oldallal, letöltöttem starter template-et (Outdoor adventure) és nekiálltam az oldalnak - azonban Elementor nem hagy sectiont szerkeszteni. A Navigator ablakban csak Container és alatta Text editor van, semmi más. Hiába kattintok bele, csak a Text editor, abban pedig az egész oldal benne van, nem csak a szöveg, a képek is ott vannak, kivéve a háttérkép. Ha a styles alatt próbálnám cserélni a háttérképet, akkor nem a section, hanem az egész oldalnak állítja be háttérképként.
Átváltottam másik starter templatere, és akkor tűnt fel, hogy jobb felül a builder alatt csak a Wp block editor, Beaver és AI website builder van, Elementor nincs.
Kipróbáltam a standar wp 2024 theme-mel, detto.
Oceanwp, szintén.
Firefox helyett Chrome, ott sincs builderek között Elementor.
Leszedtem mindent, összes témát és plugint, csak azt hagytam, ami eredetileg is volt, újratelepítettem csak az Astrát és Elementort, és úgy se.
Wtf?
S ha az Elementor helyett a klasszik Wp editort használom, ott bezzeg egyből működik minden, ott vannak a sectionök, ki tudom cserélni a section háttérképét, ki tudom kapcsolni az overlayt, stb...Én hagytam ki valami lépést, vagy valami sorrendet, vagy ez egy új bug?
Próbáltam rákeresni, pár embert találtam is hasonló hibával, egyiknél Elementor fórumban azt mondták, hogy néhány template-et csak a Customize-on keresztül lehet szerkeszteni, elementorral nem, de ez bullshit, mert egy tutorialt követve csináltam ezt, ahol ezt a template-et elementorral szerkesztették.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
G.F.
aktív tag
Az hogy lehet, hogy ingyenes, külföldi tárhelyen létrehozott html nem jelenik meg iframe-ben?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
.mf
veterán
Köszi a válaszokat!
G.F.: azzal tisztában vagyok, hogy nekem kell lefordítanom, azonban az, hogy nyelvenként minden szöveges elemet cseréljen, szöveges résztől gombon át menüelemig, az már összetettebb feladat (vagy pedig külön aloldal, ami csak dizájnjában egyezik, mint ahogy régen csináltuk). Ha van erre plugin és nem a gyári template-től függ az ember, akkor jó.
Az előző oldalakon 100 GB-tal dobálóztak emberek, azt hittem már adnak rendes tárhely-mennyiséget, nem pár GB-tal szúrják ki az ember szemét - úgy látom tévedtem, még ennyi év után is ugyanott tartunk, megy a cigánykodás a gigabájtokkal Akkor a drive-ot fogom használni az anyagok küldésére, és a weboldal csak portfólió, pár leméretezett galéria és blog, pár gigába belefér.
Ezeknek a magyar szolgáltatóknak van valami előnyük a nagy nemzetköziekkel szemben? Az oldal .com lesz, nem .hu; ár-érték arányban a külföldiek jobbnak tűnnek.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
inf3rno
nagyúr
1.) Általában ki szokták írni, hogy milyen cégnél hostol a tulajdonos. Őket kellene keresni, hátha kiadják az adatait, vagy összehozzák az adás-vételt. Nekem is van ilyen domain, amit 20 éve foglalnak, egyelőre még nem léptem.
2.) A tárhely az vicces, mert eddig kimondott ajánlatot sosem kaptam rá. Mindenki másra esküszik nekem úgy tűnik. Én most dotrollnál vagyok, de nem vagyok teljesen elégedett az eddigiekkel. A paramétereik jók, de kétszer kellett szólnom, hogy nem jól regisztrálták fel a domaint, és nem old fel.
3.) A Kadence amit még megnéznék az Astra mellett, az is népszerű. Amennyire én tudom minden posthoz tudsz jelszót rendelni és a "slug" is lehet teljesen egyedi, úgyhogy a jelszavas rejtett galéria annyira nem nehéz.Buliban hasznos! =]
-
G.F.
aktív tag
Attól, hogy nyelvválasztógomb van benne, attól még nem fog fordítani. Az ott egy design elem. Több fajta bővítmény van, amivel többnyelvűsíthetsz, azokban van lehetőség gombot kirakni.
25-50Gb? rengeteg, jól számoltad? A fotókat nem kell full felbontással feltenni betekintés miatt, max. ha eredeti minőségben teszed letölthetőzé. E-mail fiókkal nincs gond, elvileg annyit hozol létre, amennyi kell.-gf-
-
TomMusic
őstag
Szia!
1.) domain.hu-n keress rá, ott lesz egy olyan hogy a nyilvános adatok megtekintése, és ott "E-mail küldése az adminisztratív kapcsolattartónak". Vagy kitalálsz egy újat, az talán egyszerűbb.
2.) rackforest.hu vagy rackhost.hu
3.) Szerintem első körben Neked bármelyik ingyenes template megfelelne. Pl. templatemo.com.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Következik az, ami biztos nem hangzott még el... ma még...
Sok éve halogatom egy weboldal (standard fotós oldal: portfólió + galériák + blogok + rólam/kapcsolat oldalak) összerakását, de most már nem tűr további halasztást. Párszor már nekifutottam, de mindig volt valami idegesítő hiba vagy hiányosság vagy túl nyakatekert megoldás, amiért félbehagytam.
Persze, jó lenne valakivel elkészíttetni, de hiába vagyok díjakban mérve sikeres, azonban marketing, sales, önpromó, networking és hasonlókban már kevésbé, megrendelések a béka segge alatt - róka fogta csuka módon a weboldal megléte előfeltétel is hozzá; úgyhogy első körben magad uram, saját magam készíteném el.
Nem szeretném túlbonyolítani, nem kell semmi csili-vili, WP és valamelyik témára gondoltam, sokaknál vannak készen elég jó template-ek, amikkel az alap dolgok valószínűleg meg is lennének - a kérdés csak a távlati tervek, későbbi fejlesztések... illetve az, hogy belefutok-e zavaró hiányosságokba. Például az oldal alapból legalább magyar-angol lenne, és a WP Astra témának utánanézve, a nyelvválasztó gomb csak a pro verzióban van benne, ahogy a fix header vagy a scroll to top gomb is, ami vétéef, anno gimiben vagy egyetemen amikor számtech órán weboldalt csináltunk, már akkor elég alap dolgok voltak, tizen-huszon éve...
És akkor kérdések...
1.) Domain név... A nevemet valaki befoglalta 2010-ben, azóta se csinált semmit vele, de sajnos minden évben megújítja. Whois nem ad kontaktot, redacted for privacy. Ki lehet deríteni, hogy kinél van, vissza lehet valahogy szerezni?
Alternatíva persze, ha nem a nevem használom domain-névként.
2.) Van most ajánlott hosting cég? 1 .com domain, 1 site, 25-50 GB tárhely, 2-3 email-fiók, legyen aránylag gyors - kezdésnek ennyi elég lenne.
3.) Melyik WP téma... Mindenképp valamelyik nagy, népszerű, bejáratott témát választanám - stabilitás, support miatt; és egyszerű megoldások keep it simple jegyében. Azonban minimum magyar és angol lenne, jó lenne, ha a nyelvváltás már a nem-fizetős verzióban benne lenne (eddig Astra + Elementor free-ben gondolkoztam, ez most pont ezért ingott meg).
Távlati tervek, ha a dolog beindul (tehát már lesz keret akár arra is, hogy más csinálja meg), hogy néhány anyagot weben adnék át (rejtett, csak bizonyos felhasználóknak elérhető, jelszavas galériák), vagy WooCommerce vagy hasonlóval értékesített képek, kártyás fizetéssel, számlázással.
Előre is köszi a válaszokat!Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
inf3rno
nagyúr
Írtam nekik egy fokkal keményebb hangvételben, mint legutóbb. Néhány óra alatt megoldották.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A dotrollnál van bárki közületek? Ma írták, hogy elkészült a domainem, 13-án indítottam a bejegyzését, de még mindig nem pingelhető 9 nap után. Maga a domain sanini.hu, esetleg megnéznétek, hogy nálatok megy e? Egyelőre csak egy fájl van benne, ami kiírná, hogy teszt. Nem értem, hogy mi tart nekik eddig, vagy miért hazudják bele az arcomba, hogy megy, amikor nem megy. Az integrity-nél ilyenkorra már rég elkészült volna a domain. A másik bajom velük, hogy nem megy az AutoSSL, nem állít be nekem Let's encryptes tanusítványt, de valszeg ez összefügg a fentivel. Másnak is vannak hasonló tapasztalatai velük, vagy csak nálam van valami anomália?
Buliban hasznos! =]
-
Bzozoo
tag
válasz hiperFizikus #18209 üzenetére
Hobby oldalak, nonprofit oldalak természetesen nem ide tartoznak.
-
martonx
veterán
válasz Petyuska111 #18204 üzenetére
"Viszont van egy olyan gyanúm, hogy max. 2 év múlva (de lehet, hogy sokkal korábban!) elég nagy sírás-rívás lesz a programozók közt, mert a megadott specifikáció alapján az AI 3 másodperc alatt fog ingyen legenerálni egy olyan oldalt, amiért most 200-300e-t kérnek a jómunkásember programozók. Nem sürgős, még az is lehet, hogy kivárjuk:-))"
Sok sikert, és sok türelmet kívánok ehhez! Ha igazad lesz, akkor viszont az emberiség 80%-áról is el lehet majd mondani mindezt, beleértve jó eséllyel a te munkádat is.
Én kérek elnézést!
-
Bzozoo
tag
Mi webfejlesztők már 10 éve nem abból élünk, hogy statikus oldalakat írunk.
Egy AI már most is tud használható HTML sablont generálni. Hajrá 🙂
Ha egy weboldalon akartok spórolni és akár 2-3 év múlva is ráér, akkor az az oldal így is úgy is teljesen felesleges.
Akinek kell egy oldad az tudja, hogy azért teszi, mert bármekkora összeget tesz bele, az többszörösen megtérül. Az a weboldal, ami nem termel, nem térül meg, az felesleges -
G.F.
aktív tag
...ha WP oldalaknál működik ez, hogy kitöltöd a sablont, aztán online legenerálja az oldalt, akkor statikus html-nél miért nem?
pl. ez a különbség a statikus és a dinamikus oldalak között, mint ahogy a nevük is mutatja. Statikus oldal nem fog generálni semmit. Az meg, hogy az ismerettségi körödben hány oldalt törtek fel, semmit nem mond, nyesteb kollégának igaza van, a biztonság érdekében igenis lehet tenni.-gf-
-
hiperFizikus
aktív tag
Megbeszéltem a ChatGPT-vel . PowerPoint prezentációkat lehet Weblapba tenni úgy, hogy e prezentáció a html mappájában csücsül .
Mi erről a rizsa ?
A bajom az vele, hogy csak egyre több munkát csinálok magamnak vele, de minek .
-
nyesteb
tag
Akkor nem nézted meg a WIX-et alaposan, igaz, nem ingyenes verzióban, de simán lehet exportálni belőle. Ingyenesen is, de akkor ott lesz a link az oldalukra.
A WP nem sérülékeny, csak a feltelepített dolgot és a frissítésmentes motor. De az minden programban így van, nem csak a WP alatt. De nem vitázok erről egy weboldalkészítési topikban, nem ez a témája.
Amit az AI legenerál, azért ha most valaki elkér 200-300 ezret, az igencsak átveri a megrendelőjét, de ez a személyes véleményem. Az AI sosem fogja úgy megérteni a dolgokat, nem lesz emóciós képessége (szerintem) a közeljövőben, hogy ezt teljesen leváltsa. De az irány adott, várjátok meg nyugodtan, de hidd el, nem csak az én szakmám van veszélyben (szerinted), hanem sok más szakma is. Jog, marketing, tartalomgyártók, autógyártók, orvosok és még sorolhatnám... -
Petyuska111
tag
válasz nyesteb #18203 üzenetére
A WIX - ha jól tudom - zárt rendszer, az ő szerverein van az oldalad, havi vagy éves díjas modell. Elég egyértelműen leírtam, hogy ezek nem opciók számunkra, csak egyszeri díjat vagyunk hajlandóak fizetni és az oldal csak a mi saját tárhelyünkön lehet. WP: szerintem meg éppenhogy a WP rendszer saját hibája, hogy ennyire sérülékeny. Az ismeretségi körben is jellemző volt, hogy akinek WP oldala volt, azt nagy arányban feltörték már, statikus html weblapoknál meg kb. 0% ez az arány. Akkor mégis kinek a hibája lenne ez?? Én nem fogok HTML képzést végezni, mert nem érdekel és nincs rá időm. Csak egy egyszerű weboldalt szeretnék, és bocs hogy mielőtt fizetünk érte (lehet, hogy végül fogunk), előtte szétnézek, hogy mi a helyzet, van-e olcsóbb opció. Továbbra sem értem, hogy ha WP oldalaknál működik ez, hogy kitöltöd a sablont, aztán online legenerálja az oldalt, akkor statikus html-nél miért nem? Mi egyébként egyáltalán nem azzal foglalkozunk, amit írsz (seo, szövegírás, stb.), teljesen más terület, de nem fogom ide kiírni, hogy mi, bocs. Egyelőre csak tájékozódás fázisban vagyok, gyűjtöm az infókat, ennyi. Viszont van egy olyan gyanúm, hogy max. 2 év múlva (de lehet, hogy sokkal korábban!) elég nagy sírás-rívás lesz a programozók közt, mert a megadott specifikáció alapján az AI 3 másodperc alatt fog ingyen legenerálni egy olyan oldalt, amiért most 200-300e-t kérnek a jómunkásember programozók. Nem sürgős, még az is lehet, hogy kivárjuk:-))
-
nyesteb
tag
válasz Petyuska111 #18200 üzenetére
Szerintem kicsit magas az elvárásod egy ingyenes generátorral szemben. Ha tök egyszerű az oldal, akkor miért nem csinálod meg egy pl WIX-el, vagy hasonlóval?
Az, hogy a WP-t hetente törték fel, nem a WP hibája, már ne haragudj meg. Ha ennyire rossz lenne a rendszer, nem lenne ennyi felhasználója szerintem.
Ha Te akarod megoldani, akkor is javaslom előtte egy HTML, CSS3 alapozó képzést, mivel SEO-t is akarsz, így még tovább kell menni és akkor menni fog. Szerinted mi, akik ezzel foglalkozunk, csak elolvastunk egy bejegyzést valami blogban és már tudtuk is, mit kell csinálni?
Mellesleg csak kérdezem, hogy kb ezzel foglalkoztok (marketinges vállalkozás, gondolom foglalkoztok SEOval, szövegírással, hasonlókkal, tehát weboldalt is ajánlatok ki), akkor hogy akartok dolgozni? Erre általában van egy profi, aki tudja mit kell csinálni és ő megoldja a céges weboldalt is. Javíts ki, ha nem így kellene működnie.
Amúgy én ha egy burkolót bízok meg munkával és van lehetőségem megnézni egy általa végzett munkát, akkor megnézem. Ez a neten még sokkal egyszerűbb, így ha weboldalas marketinggel is foglalkoztok, a minimum, hogy a ti oldalatok profi kell legyen, különben nem fognak a nagy megrendelések beesni. Jó a sima HTML is erre a célra, de azt ismerni kell. Nulla HTML tudással meg nem fogsz tudni csinálni jó oldalt, max közepes szint alját. Amit szintén könnyen fel lehet törni azért és nem leszel vele előbbre.
Értem, hogy a pénzt akarod megfogni, de nem biztos, hogy itt kell kezdeni.
Bocs, személyes véleményem volt.
-
lanszelot
addikt
válasz Petyuska111 #18200 üzenetére
Hello,
Nézz szét ezek között:
[link]
Vagy drag and drop:
[link]Html készítés egy egyszerű text editor -al kell szerkeszteni.
Ha drag and drop kell az már program: Adobe Dreamweaver plVagy amit linkeltem, van online drag and drop is.
Viszont nem fog megfelelni neked a biztonság miatt.
Ahhoz viszont több minden kell.
Próbáld ki, amit linkeltem hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest