- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ez a gond legalább megoldódott - otthagytam pár órára, amíg mást csináltam; amikor megint ránéztem, a page builder listában megjelent az Elementor, egy kompatibilis starter template-et importálva már végre működik...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Sziasztok, újra itt... sajnos hibákra futottam.
Lassan haladt azóta a dolog, csak a héten tudtam rendesen nekiülni. Domian-név és hosting pipa (Hostinger); azonban már az első lépéseknél kisiklott a dolog. Telepítettem az Elementort, Astrát, beállítottam Maintenance módot coming soon oldallal, letöltöttem starter template-et (Outdoor adventure) és nekiálltam az oldalnak - azonban Elementor nem hagy sectiont szerkeszteni. A Navigator ablakban csak Container és alatta Text editor van, semmi más. Hiába kattintok bele, csak a Text editor, abban pedig az egész oldal benne van, nem csak a szöveg, a képek is ott vannak, kivéve a háttérkép. Ha a styles alatt próbálnám cserélni a háttérképet, akkor nem a section, hanem az egész oldalnak állítja be háttérképként.
Átváltottam másik starter templatere, és akkor tűnt fel, hogy jobb felül a builder alatt csak a Wp block editor, Beaver és AI website builder van, Elementor nincs.
Kipróbáltam a standar wp 2024 theme-mel, detto.
Oceanwp, szintén.
Firefox helyett Chrome, ott sincs builderek között Elementor.
Leszedtem mindent, összes témát és plugint, csak azt hagytam, ami eredetileg is volt, újratelepítettem csak az Astrát és Elementort, és úgy se.
Wtf?
S ha az Elementor helyett a klasszik Wp editort használom, ott bezzeg egyből működik minden, ott vannak a sectionök, ki tudom cserélni a section háttérképét, ki tudom kapcsolni az overlayt, stb...Én hagytam ki valami lépést, vagy valami sorrendet, vagy ez egy új bug?
Próbáltam rákeresni, pár embert találtam is hasonló hibával, egyiknél Elementor fórumban azt mondták, hogy néhány template-et csak a Customize-on keresztül lehet szerkeszteni, elementorral nem, de ez bullshit, mert egy tutorialt követve csináltam ezt, ahol ezt a template-et elementorral szerkesztették.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Köszi a válaszokat!
G.F.: azzal tisztában vagyok, hogy nekem kell lefordítanom, azonban az, hogy nyelvenként minden szöveges elemet cseréljen, szöveges résztől gombon át menüelemig, az már összetettebb feladat (vagy pedig külön aloldal, ami csak dizájnjában egyezik, mint ahogy régen csináltuk). Ha van erre plugin és nem a gyári template-től függ az ember, akkor jó.
Az előző oldalakon 100 GB-tal dobálóztak emberek, azt hittem már adnak rendes tárhely-mennyiséget, nem pár GB-tal szúrják ki az ember szemét - úgy látom tévedtem, még ennyi év után is ugyanott tartunk, megy a cigánykodás a gigabájtokkal Akkor a drive-ot fogom használni az anyagok küldésére, és a weboldal csak portfólió, pár leméretezett galéria és blog, pár gigába belefér.
Ezeknek a magyar szolgáltatóknak van valami előnyük a nagy nemzetköziekkel szemben? Az oldal .com lesz, nem .hu; ár-érték arányban a külföldiek jobbnak tűnnek.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Következik az, ami biztos nem hangzott még el... ma még...
Sok éve halogatom egy weboldal (standard fotós oldal: portfólió + galériák + blogok + rólam/kapcsolat oldalak) összerakását, de most már nem tűr további halasztást. Párszor már nekifutottam, de mindig volt valami idegesítő hiba vagy hiányosság vagy túl nyakatekert megoldás, amiért félbehagytam.
Persze, jó lenne valakivel elkészíttetni, de hiába vagyok díjakban mérve sikeres, azonban marketing, sales, önpromó, networking és hasonlókban már kevésbé, megrendelések a béka segge alatt - róka fogta csuka módon a weboldal megléte előfeltétel is hozzá; úgyhogy első körben magad uram, saját magam készíteném el.
Nem szeretném túlbonyolítani, nem kell semmi csili-vili, WP és valamelyik témára gondoltam, sokaknál vannak készen elég jó template-ek, amikkel az alap dolgok valószínűleg meg is lennének - a kérdés csak a távlati tervek, későbbi fejlesztések... illetve az, hogy belefutok-e zavaró hiányosságokba. Például az oldal alapból legalább magyar-angol lenne, és a WP Astra témának utánanézve, a nyelvválasztó gomb csak a pro verzióban van benne, ahogy a fix header vagy a scroll to top gomb is, ami vétéef, anno gimiben vagy egyetemen amikor számtech órán weboldalt csináltunk, már akkor elég alap dolgok voltak, tizen-huszon éve...
És akkor kérdések...
1.) Domain név... A nevemet valaki befoglalta 2010-ben, azóta se csinált semmit vele, de sajnos minden évben megújítja. Whois nem ad kontaktot, redacted for privacy. Ki lehet deríteni, hogy kinél van, vissza lehet valahogy szerezni?
Alternatíva persze, ha nem a nevem használom domain-névként.
2.) Van most ajánlott hosting cég? 1 .com domain, 1 site, 25-50 GB tárhely, 2-3 email-fiók, legyen aránylag gyors - kezdésnek ennyi elég lenne.
3.) Melyik WP téma... Mindenképp valamelyik nagy, népszerű, bejáratott témát választanám - stabilitás, support miatt; és egyszerű megoldások keep it simple jegyében. Azonban minimum magyar és angol lenne, jó lenne, ha a nyelvváltás már a nem-fizetős verzióban benne lenne (eddig Astra + Elementor free-ben gondolkoztam, ez most pont ezért ingott meg).
Távlati tervek, ha a dolog beindul (tehát már lesz keret akár arra is, hogy más csinálja meg), hogy néhány anyagot weben adnék át (rejtett, csak bizonyos felhasználóknak elérhető, jelszavas galériák), vagy WooCommerce vagy hasonlóval értékesített képek, kártyás fizetéssel, számlázással.
Előre is köszi a válaszokat!Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vallás
- LG LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD HUN
- 512GB Csillagfény! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Starlight MacBook Air M3 512GB Magyar bill, GAR!
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Samsung NX300 milc fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest