- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Szia!
1.) domain.hu-n keress rá, ott lesz egy olyan hogy a nyilvános adatok megtekintése, és ott "E-mail küldése az adminisztratív kapcsolattartónak". Vagy kitalálsz egy újat, az talán egyszerűbb.
2.) rackforest.hu vagy rackhost.hu
3.) Szerintem első körben Neked bármelyik ingyenes template megfelelne. Pl. templatemo.com. -
TomMusic
őstag
válasz
bvvitya #18173 üzenetére
Minőségi magyar szolgáltatónál domain + webtárhely bruttó 7 ezer körül van évente (nem a reklám helye, de rackforest pl.).
Saját üzemeltetésnél pedig az első és legfontosabb biztonsági intézkedés a rendszeres backup mentés elvégzése.
Szerintem az üzleti digi előfizetés több mint havi 600Ft-ot jelentene. Így az máris nem éri meg. A dyndns okés lehet, de csak ha nem NAT-ol a digi, illetve sokszor nem megy a dyndns, nem túl megbízható.
Én akkor ajánlom a saját akár NAS-ról üzemeltetést, ha gyakorlatilag fix, publikus IP-d van, és megteszed a szükséges biztonsági intézkedéseket (backup, hálózati beállítások). Emellett Neked kell a technikai részét is megoldani, pl. domain (letsencrypt), webszerver beállítás, stb.
Ha ezek nem állnak fenn, akkor a havi 600Ft-os fent említett megoldás leveszi a válladról ezeket a terheket.
Szerk.: az ingyenes/filléres szolgáltatásokat nem ajánlom, nekem egyszer egy ilyen szolgáltatónál egyik napról a másikra megszűnt létezni a teljes tárterület. De jobb esetben lassú, teli van reklámokkal, gagyi domain nevet kapsz..stb. -
TomMusic
őstag
Más téma, inkább elméleti kérdés.
Szóval van egy formunk, amin rendeléskor a user megadja az adatait. Név, telefonszám.. stb.
Tegyük fel ezt egy nyilvános helyen (iskola, munkahely, stb) teszi. Ha később valaki odaül és megnyitja ezt az oldalt, akkor láthatóvá válnak a korábban megadott megrendelési adatok.
Ezt ugyebár meg lehet akadályozni azautocomplete="off"
megadásával.
Viszont ha az ember otthon van, akkor meg jól jön, hogy nem kell mindig begépelni az adatokat.
Hogyan szokták ezt profin kezelni? Illetve Ti hogy szoktátok?Szerk.: most nézem, a böngésző ugyanúgy elmenti a bevitt adatokat. Tehát ha az autocomplete nem off, akkor felajánlja azokat is, amik akkor lettek megadva, amikor az autocomplete off volt.
-
-
TomMusic
őstag
Úh milyen CSS buttont találtam. Nekem nagyon bejön!
[link]
Bár lehet csak nekem új. -
TomMusic
őstag
válasz
arcoskönyv #18052 üzenetére
Ha azt is átengedi, akkor mit nem?
Na igen, ezért kicsit nem bízok ebben a cuccban. Rengeteg olyan külföldi fórumot találtam, ahol panaszkodtak, hogy 0.9 ponttal tér vissza a recaptcha v3, úgy hogy programot használtak...
De az meg elég hihetetlen hogy a világ legnagyobb IT cége ekkora malőrt csinálna. Ráadásul annak eléggé híre ment volna.
Vagy nem. És bejelentem nekik ezt bugként, és fizetnek érte csilliókat nekem hogy ezt észrevettem(Csak vicceltem, nem lóg biliben a kezem
)
De megfogadom először [#18047 martonx] tanácsát. PHP-ba rakok még egy tonna validálást, aztán nagy baj nem lehet. Saját fejlesztés az egész rendszer, szóval végülis bármin tudok módosítani, ha kell. -
TomMusic
őstag
válasz
arcoskönyv #18050 üzenetére
Jaah, így már értem.
Igen erre gondoltam, de hirtelen nem találtam megoldást, hogyan lehetne egy botot így utánozni. Van a [Selenium], de állítólag azt is átengedi. Meg az már kissé lehet ágyúval verébre.
De lehet kíváncsiságból összedobok egy valamit, ami megnyitja az oldalam, és szimulál egy kattintást. -
TomMusic
őstag
válasz
martonx #18047 üzenetére
Általában túlgondolok dolgokat, szóval lehet igazad van
Megfogadom tanácsod
[arcoskönyv]
Nem csak azért, mert az oldaladról jön a "kattintás"?
De, valószínűleg azért.
Ha máshonnan töltöd be az oldalt, ahogy egy bot tenné, akkor is átenged ?
Igen, mobilnetről próbáltam, és úgy is engedi, de talán azért mert már oldalbetöltéskor ott a JS kód ami megfuttatja a gombnyomást. -
TomMusic
őstag
Egy újabb oldalamra raktam Google reCaptcha v3-at, egy form küldő button-ra (vagyis egyelőre még csak egy üres, teszt gombra).
Szépen működik, ha rányomok a gombra, akkor succes a recaptcha, a score értéke pedig 0.9 (mármint ugyebár szerver oldalon). Ha átírom a key-t, akkor nem success, tehát tényleg működik.
Viszont, mondom hogy kéne tesztelni, hogy mivan ha egy bot "kattint" rá a gombra. Ezért beraktam egy JS kódot, ami oldalbetöltéskor "szimulál" egy gombnyomást:$(document).ready(function() {
document.querySelector('#tesztgombocska').click();
És ugyanúgy elfogadja a gombnyomást a recaptcha, 0.9-es score értékkel.
Így nem sok értelmét látom a botok elleni védelemre a recaptcha v3-nak.
Ez alapján csináltam a captcha-t.
Esetleg ott lehet a hiba a tesztelési módszerben, hogy "ami megnyomja" a gombot (a fenti kódrészlet), az is az eredeti weboldalam része.
Hogy lehetne még tesztelni ezt, hogy botok esetén hogy működik a recaptcha az oldalamon?Szerk.: illetve hamár recaptcha. A linkelt oldalon a kliens oldali kódban ennek a sornak mi a jelentősége?
$('#comment_form').prepend('<input type="hidden" name="g-recaptcha-response" value="' + token + '">');
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van ez a bootstrap input form sample: [codepen link].
Problémám, hogy ha sok karaktert írunk a beviteli mezőbe, akkor a kurzor nem követi a gépelést, tehát nem látjuk hogy mit írunk be a mezőbe.
Ez mobil eszközön, ahol kisebb a képernyő, ott problémás lehet.
Mi lehet erre a megoldás?
Előre is köszönöm! -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Az adatgyűjtő botok a PDF-eket is letöltik?
Arra gondoltam, hogy az ÁSZF és egyéb doksikban lévő adataimat PDF-be rakom és úgy jelenítem meg. Elvileg ezt amúgy is biztosítani kell a felhasználóknak.
Csak kérdés, hogy a botok ezzel foglalkoznak-e hogy kiszedjék belőle az adatokat. -
TomMusic
őstag
válasz
bvvitya #17985 üzenetére
Szia!
Valószínűleg nincs beállítva a www aldomain címe. A domain (vagyis az arnyekrolo.eu) egy lengyel cégnél [lett bejegyezve]. Nem tudom milyen konstrukcióban csináltad a weboldalt/domaint, de az a lényeg, hogy csak a fődomain mutat a webtárhelyre, ahonnan betölti a böngésző a weboldalad.
A www aldomain valószínűleg a lengyel domainkezelő/regisztráló cég főoldalára mutat alapesetben. Sőt, elég valószínű hogy így van:
Organisation home.pl
Tehát Neked (vagy valakinek) be kell állítani a domain adminisztációs felületen, hogy a www aldomain is a webtárhelyre mutasson.
Egy kis info a témához: [link] . -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Sima HTML oldal kevés JS-el.
Az mitől lehet, hogy telefonon simplified view-ban nem jelenik meg a submit gomb? -
TomMusic
őstag
Na mióta beraktam egy sima JS hívást a form küldésre (1 hete), nem jön a spam a DB-be (JS kódot kell futtatni ahhoz hogy működjön a form küldés).
Viszont kipróbáltam a google recaptcha v3-at, és nagyon tetszik, szóval lehet minden ilyen részt lecserélek a weboldalamon erre. -
TomMusic
őstag
válasz
nevemfel #17968 üzenetére
Ohh, remek. Most raktam be egy JS szkriptet egy űrlapra, hátha az felfogja őket. De akkor sok csodát ne várjak tőle.
Gondoltam még az IP szűrésre, de azzal mindig foglalkozni kell, főleg hogy gondolom ezek váltogatják a címüket.
Kíváncsiságból megint belenéztem az apache access logba. Jézusom mikkel próbálkoznak amúgy -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Olvastam, hogy a html form spammelő botok (meg úgy általánosságában a botok) nem hajtják végre a JS kódokat. Ez mennyire igaz? -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Picit másabb téma, de közvetve kapcsolódhat ide.
A weboldalomon szeretnék pár dolgot egyelőre magánszemélyként eladni, néhány tízezer Ft-os értékben. Ehhez természetesen van korrekt DB infrastruktúra meg minden (szoftverfejlesztőként dolgozom, tehát nem a nulláról indulok). A fizetés utanvétes lenne. Nem szeretnék most webshopot csinálni/venni, mert az ágyúval verébre dolog lenne, illetve idővel szükségem lehet ilyenre, mert a közeljövőben komolyabb szinten (vállalkozóként) szeretnék ilyen saját megoldást.
A kérdésem nem programozással vagy technikai kérdéssel kapcsolatos, hanem: ilyen esetben is kell Adatkezelési tájékoztató illetve ÁSZF ?
Az a tippem, hogy igen (márcsak a cookie miatt is, bár egyelőre úgy néz ki meg tudom oldani anélkül), csak nem tudom hogy magánemberként ezt egyáltalán van e értelme ilyenkor kitenni (főleg hogy ezek a szövegek jogi személyekre vannak értelmezve).
Előre is köszönöm! -
TomMusic
őstag
válasz
disy68 #16100 üzenetére
Ú, de vaksi vagyok, köszi!
Viszont nekem ez kissé kínai, majd emésztgetem (megvan alul a kommentrésznél a megoldás, de az nekem nem igazán akar működni). Apropó, ezeket a "RewriteEngine" részeket mindegy, hogy melyik conf fájlba írom bele? Mármint ezek közül:
httpd-ssl.conf
httpd.conf
httpd-vhosts.conf
Mert kb. ahány oldalt olvastam, annyifélét írtak.. És nem igazán látom át, hogy ezek hogy is működnek.
Sikerült elérni egy állapotot, de ha hozzányúlok, akkor már nem működik. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Csináltam letsencrypt-tel ingyenes SSL-t a saját szerveremre / domainemre ez alapján: [link] Működik is, viszont ha egy nemlétező fájlt akarok elérni a szerveremről "www." előtag nélkül, akkor azt írja, hogy Adatvédelmi hiba, érvénytelen a tanúsítvány..stb. Ez lehet azért van, mert amikor beírtam a letsencrypt-hez a domaint, akkor www-vel együtt írtam be (ahogy a linkelt oldalon is van). A domainregisztrációs felületen (ahol a rekordokat állítjuk be) megadtam az A rekordnál a www és anélküli nevet is.
Érdekesség, hogy pl. az otthoni gépemen nem írja ezt a hibát, ott "beenged" a szerverre, és vissza is küldi az Apache hogy hülyevagyok, írjak be más címet (és közben biztonságos a kapcsolat).
Erre mi lehet a megoldás?
Na, remélem nem tűnik túl katyvasznak amit írtam. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy pl. egy szép tagolt JS kódból ömlesztett kód legyen?
Mint pl. ez: [link].
Igazából arra lenne jó, hogy ha van egy weboldalam (nyilván HTML elemekkel is), akkor a kliens oldalon a forráskód ömlesztve jelenjen meg, ne szépen tagoltan.
Előre is köszönöm! -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Használta már valaki a Let's Encrypt ingyenes SSL szolgáltatását? -
TomMusic
őstag
válasz
Sk8erPeter #13622 üzenetére
Igen-igen, le is akartam, csak akkor még nem voltam teljesen biztos benne..
No, szóval a megoldás annyira egyszerű, hogy mikor rájöttem, kicsit bután éreztem magam.Annyi a lényeg, hogy át kell váltani szerkesztésnél angol nyelvre, és csak simán át kell írni a szöveget.
Úgy néz ki, hogy ha eltér az eredeti szövegtől, akkor a fordító figyelmen kívül hagyja. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Adott egy Wordpress-es weblap. Kérdésem, hogy lehet a (magyarról angolra) lefordított szöveget átírni? Van egy-két szövegrész, amit elég gázul fordít, és azt kéne érthetőre átírni, hogy helyesen jelenjen meg az oldal angolul is. Az oldalszerkesztőben csak a magyar szöveget látom..
Előre is köszönöm! -
TomMusic
őstag
válasz
Phvhun #11957 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ!
Az UDP-be nem akarok belefolyni, mert eltévedek az erdőben...
Kezdő vagyok még, szóval csak az alapokat szimatolom. De picit még homály övezi amit írtál.
Szóval van nekem a szerveren (amit nem én üzemelek, hanem valahol "kint" van), amin van egy PHP oldal.
Aztán van pl. a laptopom itthon, amin megy a kliens program (egyébként én is Delphis vagyok).
Gondolom a Delphi valahogy meghívja a PHP oldalt, és feldolgozza, majd visszaküld adatokat.
Na ez utóbbi nekem teljesen idegen, ilyet még nem csináltam. Ha picit részletesebben le tudnád írni, azt megköszönném! -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van egy (ingyenes) tárhelyem, ahova adatokat szeretnék fogadni egy kliens géptől.
Az megoldható hogy PHP-ból fogadok adatot? Valahogy úgy képzeltem el, hogy a kliens gépen fut egy program, ahonnan kiolvassa a PHP oldal az adatokat. Fordítva sikerült már megvalósítanom, tehát a PHP oldalról tudok adatokat küldeni a kliens gépre (fsockopen, fwrite), amit fel is tudok dolgozni, csak fordítva nem tudom hogyan lehetne. Gondolom PHP oldalon nem jó az fgets utasítás, mert hiába küldök a webszerver címére bármit, az aligha érkezik meg.
Van erre valamiféle megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
TomMusic
őstag
válasz
martonx #11581 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
A PHP weboldalon fsockopen-t és fwrite-ot használok.
Ha egy gépről egy programmal küldök socketet a szerverre (ami nem az enyém, "csak felhasználó" vagyok), akkor azt az fread-el ki lehet olvasni?
Szerk.: mármint a PHP oldalról, csak ugye a kettő összehangolását kéne gondolom megoldani. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Még új nekem ez a webes téma...
Kérdésem, hogy ha egy webszerveren/tárhelyen van egy PHP oldalam, akkor abból meg tudom jeleníteni a szevernek küldött socket-et? Illetve egyáltalán lehet küldeni socketet egy webszervernek?
Eddig eljutottam odáig, hogy tudok küldeni socket-et egy PHP oldalról egy xy címre, ami meg is érkezik. És fordítva is lehet? Vagy csak adatbázis segítségével?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerk.: egy pár másodperc gondolkodás után rájöttem, hogy nem kell adatbázis, hiszen gondolom pl. a chat oldalak se azzal működnek. -
TomMusic
őstag
válasz
Sk8erPeter #11570 üzenetére
Az lehet, de én csak most kezdek ismerkedni a témával.
-
TomMusic
őstag
válasz
Tele von Zsinór #11567 üzenetére
Mármint a webszerveren?
Mert jelenleg a saját gépemen fut a progi, itt elvileg nem fogja semmi. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van egy web-tárhelyem, ahonnan egy PHP-val küldök csomagokat, (fsockopen, fwrite) egy IP címre. A bajom, hogy a 443-as portot általában hasnzálják valamilyen alkalmazások az adott IP című gépen. Gondolom a 80-as port is eléggé foglalt. De valamiféle megoldás gondlom biztosan van rá. Erre lennék kíváncsi. Tehát hogy bírok én hozzáférni ezekhez a portokhoz a számítógépen (mármint az meg van hogy, csak néha foglaltak..)? Vagy milyen megoldás van rá?
Előre is köszönöm a segítséget! -
TomMusic
őstag
Először is köszönöm mindenkinek a választ!
Sk8erPeter: igen, valami ilyesmi kellene, csak a szerveren egy program futna.
Phvhun: pontosan eltaláltad, mit szeretnék
Semmi titkos project, csak saját felhasználásra, szeretnék kicsit ezzel a témával is megismerkedni, és most elhatároztam, hogy csinálok egy ilyet.wis: delphiben például ServerSocket komponenssel? Viszont így nem valami elegáns a böngésző oldalról, mert azt írja ki, hogy nem sikerült kapcsolódni...
Vagy én értelmeztem rosszul?Szer.: no kipróbáltam, "működik". A "ServerSocket" komponens OnGetSocket eseménye végrehajtódik, ha beírom a böngészőbe az IP címet a porttal.
Viszont ez így ugye nem valami elegáns. Továbbá a böngészőben a megnyitás után még töltené a weboldalt... -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Hála Nektek, kicsit közelebb kerültem a PHP és MySQL rejtelmeihez, viszont közben rájöttem, hogy nekem talán nem is adatbázis kezelésre van szükségem.
Régebben csináltam egy egyszerű szerver-kliens programot, melyek közt szöveges kommunikáció tud zajlani. Viszont csak akkor működik a dolog, ha a szerver programot futtató gép nem router mögött van, ill. statikus (állandó) IP címe van (ez gondolom világos miért). De ez most nem is lényeg, hanem hogy a kliens programot le akarom cserélni weblapra. Tehát a kliens oldalon lévő beviteli mező, gomb egy weboldalon legyen, ami a szerver programnak küldi el a pl. szöveget.
Tehát nekem egy olyan weboldalt kellene létrehozni, ami bárhonnan eléri a szerver gépet (ami egyelőre közvetlenül csatlakozik az internetre, állandó IP címmel). Mennyire nagy fába vágtam a fejszét? Egyáltalán lehetséges ilyen HTML-PHP kóddal? -
TomMusic
őstag
válasz
Sk8erPeter #11355 üzenetére
Köszönöm! Ezt is elolvasom.
-
TomMusic
őstag
No most picit "gyorstalpalok" PHP-ből, kezdenek derengeni a dolgok. Anno tanulgattam is, de mivel sose használtam, szinte teljesen elfelejtettem mindent.
Még az nem világos, hogy tárolom én le adatbázisba (egy egyszerű txt-be is le lehet?) az elküldött adatokat. Egyáltalán hogy kezdjek neki. -
TomMusic
őstag
Köszönöm, hogy írtál!
A topdisco.site50.net-et már nem tudom hogy csináltam...
Viszont csináltam most egy nagyon egyszerű oldalt, amit szeretnék például lekérdezni: [link]. A gombra való kattintáskor el szeretném küldeni a rádiógombok állapotát, viszont a "form" tag-be kell beírni ugye a method-ot, meg hogy minek küldje. No és itt jön a képbe amit írtál, a szerveroldali programozás, vagyis gondolom aminek küldi a weblap az adatokat. Na azt nem tudom elképzelni, hogyan működik. Van egy weboldal, aminek ha küldünk adatot, kiértékeli (persze ezt is én írom meg..) ? -
TomMusic
őstag
válasz
Phvhun #11344 üzenetére
Szia!
Egyelőre csak ezt szeretném megvalósítani, de eltaláltad a lényeget, vezérelni szeretnék vele valamit, egyelőre pl. csak a Winampot (ahhoz már írtam programot, ami kezeli).
Szóval az internetet szeretném felhasználni, hogy weblapról egy PC-n futó program paramétereit változtassam.Egyszer elkezdtem olvasni egy TCP/IP-s könyvet (egy pár száz (!) oldalt el is olvastam), amiből értettem is mindent, csak azt nem, hogy mi köze annak az internethez. Tehát kb. nem látom a fától az erdőt.
De minden segítséget szívesen fogadok. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Weboldal feltöltéssel kapcsolatban lenne kérdésem, illetve nem csak azzal, hanem a domain-nel kapcsolatban is. Hozzá kell tennem, hogy eszméletlenül kezdő vagyok, valahogy nekem az informatikában az internetes dolgokat sose sikerült megértenem.
Node.
Anno beregisztráltam a "000webhost.com"-ra. Valamilyen csoda folytán sikerült tárhelyet létrehozni, ahova tudtam feltenni fájlokat, konkrétan ez az oldal az: http://topdisco.site50.net/
Az egyik problémám, hogy mindig megjelenik egy reklám az oldal betöltésekor, ez gondolom az ingyen-tárhellyel járó kompromisszum. Vagy el lehet ezt valahogy tüntetni?
Viszont próbáltam volna másik tárhelyet is csinálni itt, de ott a csatolt képen látható szöveg fogad.
Ez miért van?Igazából az igazi cél, amit már nagyon régóta szeretnék megcsinálni, hogy egy saját weblapon lévő pl. checkbox állapotát kérjem le egy szintén saját delphis programmal. Természetesen egyelőre senki se tudna a weblapról, így csak én tudnám be-ki pipálni a checkboxot.
Előre is köszönök minden választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- Könyvajánló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest