Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok!
Ha pár percre Törökországba szeretnék lennimi a legolcsóbb megoldás ? Melyik VPN szolgáltatót ajánljátok hol esetleg pénzvisszafizetés is lehetne ? Bármilyen oksómegoldás is érdekelhet ? Köszönöm előre is !
-
ricsip
addikt
Sziasztok!
Opnsense router, IPSEC VPN a vágyott technológia. A remote kliensek w7/w10 és android 10+, semmiféle 3rd party kliens ne kelljen hozzá az OS által adott natív IPSEC-en felül, hacsak nem abszolút létszükséglet. Androidon strongswan-t próbáltam (root nélkül telepítettem, ha az a baj), de semmivel nem lettem előrébb.
Ne kelljen hozzá semmiféle certificate, csak preshared key (ebből lehet per-user eltérő, az elvileg nem gond). IKE v1 vagy v2 az pl. muszáj mobiltelefonos klienseknél? Windows klienseknél nem lényeges? Win7 állítólag nem is tudja az IKEv2-t, a win10-ről se találtam sok mindent. Az Xuath használata muszáj? Opnsense guide szerint igen, mert nélküle csak L2TP lehet, az meg szekuriti nightmware. De még nem találtam róla hitelt érdemlő leírást, h. mire való az XAUTH. Megy az XAUTH fícsör android és win7/10 alatt is?site-2-site IPSEC tunnelt csinaltam már PSK alapon, az működik. De a remote client esetben nem bírtam rájönni h. a windiws/android kezeli-e, vagy milyen hiba miatt sikertelen minden próbálkozásom.
A docs.opnsense.com VPN remote client leírások full haszontalanok, 0 zéró magyarázat, a példák meg primitívek és privátIP-t használnak a WAN interfészen is, érthetetlen okból. -
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Közben megoldottam úgy néz ki az Openvpn-t.
Kellett a config fájlba egy sor:
dhcp-option DNS ide_router_ip_címe_amiről_csatlakozol
Köszönöm srácok
-
Kicsirics77
veterán
válasz
gyuri81
üzenetére
iPhone van 13. Asus routerben bekapcsoltam a vpn alatt az ipsec-et majd hozzáadtam a felhasználót,után a telefonon megadtam neki,hogy mi a szerver ip címe plussz felhasználónév meg jelszó,kb ennyi volt,rányomtam a csatlakozásra és már ment is,a ddns engedélyezni kell,bár ebben nem vagyok biztos,de engedélyeztem neki.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Szintén S22 ultra?
Hogyan kell az ipsec kapcsolatot beállítani?
-
Kicsirics77
veterán
Openvpn nálam sem ment hiába volt jól beállítva,így ipsec kapcsolatot állítottam be,ezzel ment minden elsőre a telefonon is meg a laptopon is.
-
4Grider
félisten
-
Van egy Synology NAS-om, amin többek között VPN szervert is futtatok.
A minap beszerettem volna állítani az S22 Ultra telefonomon az OpenVPN app-ot, de nem működik. Ha csatlakozok az otthoni hálózathoz, akkor nincs internetem
Ugyanezen beállítások mellett kipróbáltam a párom A52-es telefonján és tökéletesen működik.
Ugyanez a config fálj tökéletes volt Note 8 készüléken is.
Mi lehet a gond? -
ekkold
Topikgazda
válasz
zsolt008
üzenetére
Mikrotik-mikrotik között használok folyamatosan élő VPN kapcsolatot, össze vannak kapcsolva wireguard-al, és PPTP VPN-el is. Ez utóbbi tartalékként van, ha a wireguard kapcsolat valamiért megszakadna. Tehát az adatforgalom alaphelyzetben a wireguardon megy (a routing szabályok oda irányíták) de ez bármikor megváltoztatható mert a PPTP kapcsolat is folyamatosan él. Az egyik irányban egy kisebb teljesítményű eszköz van RB951G, ezzel kb. 50Mit/s megy át a VPN kapcsolaton, a másik irányban CCR1009, a net (ill. net szolgáltató) terheltségétől függően 300...600Mbit/s valós adatmennyiség tud átmenni rajta. Ez utóbbi esetben a távoli szerveren (szó szerint távoli, mert 150km-re van tőlem) levő fájlokat, videókat, stb.. úgy tudom böngészni, mintha helyben lennének.Nekem RB5009 a fő routerem, ez intézi a VPN-t is a net kapcsolat mellett, a másik oldalon a CCR1009 hasonlóképpen. A másik kapcsolat esetében az RB951 csak mint AP működik, a szolgáltató routere mögött, és "intézi a VPN"-t. Mivel a szolgáltató eszközébe nem lehet statikus routing szabályokat felvenni, Így ezt a kliens oldali PC-be kellett felvenni (a windows route parancs használatával).
-
Ripper17
tag
válasz
zsolt008
üzenetére
Ha testreszabhatóbbat akarsz vegyél 2 darab hEX-et, az hardveresen tud IPSec titkosítást, kb 470 Mbps-t mond így a gyártó. Plusz egy jövöállóbb konstrukció. (A hEX lite ezt nem tudja de sztem 20M-el az megbirkózik CPUból is)
A wireguard most nagy trend, de egy sima IPsec site2site VPN szerintem a leginkább fájdalommentes.
-
ekkold
Topikgazda
-
zsolt008
tag
@ekkold @Ripper17
csak a vpn-re kell, wifi sem fontos.
távolról másik router vpn kliensével csatlakoznék rá.
az otthoni kimenő 20mbit/s, szóval ez az elméleti plafon.
kicsi, gondozásmentes, kis fogyasztású, néma eszközt keresek, pc nem jön szóba.
mennyi ram kellhet ehhez? a 64MB-s hex soho elég lehet? -
ekkold
Topikgazda
válasz
zsolt008
üzenetére
Szerintem is a mikrotik jó erre a célra, de inkább wireguard-al. Minden oprendszerre van wireguard kliens, és a port tetszés szerint variálható, ezért nem tudják egykönnyen kiszűrni (pl. mobilszolgáltatók, netszolgáltatók, vagy éppen munkahelyi tűzfal). Ráadásul gyorsabb és biztonságosabb is, mint a régebbi elavult protokollok.
További kérdések:
Routerként is akarod-e használni egyúttal, vagy kizárólag a VPN-hez kell? Milyen sávszélességű internetre fog csatlakozni?
Mert nem biztos, hogy hex a legjobb választás, persze ez igénytől és pénztárcától is függ. -
Ripper17
tag
válasz
zsolt008
üzenetére
veszel használtan vagy újan egy mikrotik hEX-et, felhúzol rá egy L2TP+IPsec-et, ezt natívban támogatja kb minden oprendszer is. a mikrotik natívban megoldja a dinamikus DNS kérdést is. Manual:IP/Cloud - MikroTik Wiki
ez biztos hogy tuti lesz, netes tutorialok alapján meg lehet csinálni.
-
zsolt008
tag
sziasztok,
otthoni vps szerverre mi a legegyszerűbb standalone megoldás? semmi komoly elvárás nincs, csak szeretném távolról elérni az otthoni hálózatot, vagy néha az otthoni hálózatról internetezni.
egy buherált routerre gondoltam (esetleg mikrotikre), de hátha van valami más, tuti és olcsó megoldás.köszi
-
4Grider
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Hát ja. Ami ott a feltöltés, az lesz nálad a bejövő...
-
4Grider
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A vpn szerver oldali feltöltési sebesség lényeges, nálam 1000/1000 van, így kb. 30%-al lassabb vpn alatt a net, mint natúr a mobilnet.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Az az érdekes,hogy megy,látom a szerver ip címet rendesen a telefonon a client progiban,viszont gyatra lassú mire bármit is megnyit vagy betölt,de ha meg betölti akkor meg villámgyorsan betölti,plussz a netflix el is indult,az normális hogy ilyen lassú a kapcsolat felépítése?
-
4Grider
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Én ddns-t használok, a routeren lévő openvpn általában nyit magának portot.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm a választ de kissé bonyolultabb a helyzet mert nem otthon vagyok, és csak távolról érem el a routert
látszólag mintha minden jó lenne de mégsem megy pl a böngészés sem, mobilnettel akartam kipróbálni,de nem ment, aztán a helyi wifire csatlakoztam és úgysem ment. Mókolok még vele de szerintem alapvetöen az a baj,hogy nem vagyok fizikálisan a router melett.
port forward vagy ddns kell hozzá? -
4Grider
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Az openvpn egy jól működő/bevált, könnyen konfigurálható vpn szolgáltatás. Beállíthatod úgy, hogy a kliens a kapcsolat felépítése után az openvpn kiszolgáló netjét használja (tehát ha pl. yt-ot, vagy netflix-et nézel, azt a szerver internetén keresztül használja a kliens, és beállítható úgy is, hogy a kliens alapból NE az openvpn netjét használja, csak ha egy adott ip cím tartomány felé akar továbbmenni. Általában ez utóbbi beállítása a nehezebb, ilyenkor szokott olyan hibalehetőség lenni, amit említettél. Próbáld meg a kliens netjét a vpn alagútba bújtatni (használd az openvpn kiszolgáló netjét), az alapból működni szokott. Ne felejtsd el, hogy vpn használatakor az openvpn szerver felőli eszközök elérése alapból csak ip címmel működik (tehát ha pl. van egy NAS-od otthon, akkor vpn-en az ip címével kell keresned, nem pedig a netbios nevével)...
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, jól gondolom, hogy ha az ax55 routeremen beállítom az openvpn szolgáltatást és engedélyezem a külsö hozzáférést, a klienshez megvan a profil fájl amit importálok a kliensbe, a routeren látszódik is hogy kapcsolódtam pl mobilhálózaton, viszont semmit nem érek el így, akkor én vagyok a balf@sz és benéztem valamit vagy ez csak otthon működik ha a wifire csatlakozom, nekem most az lenne a lényeg, hogy az otthoni netemet tudjam használni.
Válaszaitokat elöre is köszönöm. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretném VPN-el "védeni" magam.
Nem baj ha előfizetős, persze azért ár érték arányban jó volna ha megegyezne.
Nem írok max keretet mert fogalmam nincs az árakról. Gondolom ebben is tudtok segíteni
Viszonylag lassú az itthoni netem 70Mbit/s le és 25Mbit/s fel. Ezt figyelembe kellene venni már ha számít.
Routeren szeretném beállítani vagyis az egész családot "védeni" szeretném.Netflix, HBO Max, Torrent, steam, spotify és ami még fontos lehet elérésben az a magyarország.hu illetve hasonló oldalak.
Lehet még számít, hogy itthoni hálózatomat elérem OpenVpn-el
illetve NAS és Xbox is van.Tudnátok valamit ajánlani?
Vagy ez így nem kivitelezhető? -
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Ha csak F1-et szeretnék nézni külföldről mi volna opció? Felvidéken élek.Láttam, h vlki routert helyez el otthon(MO-n) és azon keresztül nézi, de nálam ez nem opció sajnos.
Köszönöm
-
Damateo
aktív tag
Üdv!
Mikrotikben szeretném tiltani a Third party VPN hozzáférést. Csak a saját VPN-nek kellene működni.
Hogyan kellene nekiállni? -
4Grider
félisten
válasz
kristianson0
üzenetére
Nem lehet, hogy csak annyi a baj, hogy a local.hu publikus domain létezik és abszolút nem hozzád tartozik, vagy hozzád tartozik de egy teljesen más publikus ip-re mutat?
-
kristianson0
újonc
Sziasztok!
WIN server 2012 R2-nél ezt a hiba üzenetet löki fel a rendszer VPN beállitás közben.Mi lehet a probléma és hogyan orvosolható,tudja e valaki a választ? Nagyon megköszönném a segitséget.Itt látható a hibaüzi a próbálkozásommal és a másik képen a sablon pdf segédletből.Próbáltam már LOCAL\testuser és Local\kristianson83-al is -
kzs
tag
Kiváncsiságból: hogyan müködik? Dupla VPN? (hiszen a cég saját VPN-je látja az eredetit).
Amit el tudnék képzelni, routeren fut egy VPN kapcsolat, és az azon belüli hálón a céges? Még sohasem csináltam ilyet
-
totopad
senior tag
Sziasztok!
Van egy home office-os meló lehetőségem, ami külföldi cimre szól, viszont tavasszal szeretnénk hazaköltözni és otthonról dolgozni, kicsit illegálba.
VPN-nel el tudok kummantani a cég előtt, hogy másik ország ip-jét lássa? Korábban használtam már VPN-t nem vagyok tök sügér a témában, de az álltalában iptv-hez kellett, ilyen szintre nem merültem benne! -
Tamas2022
újonc
Én kipróbáltam már az CyberGhost-ot, NordVPN-t, VyprVPN, OVPN-t. Mind fizetős, mindnek vannak erősségei és gyengeségei. VyprVPN pl. amerikai Netflixhez a legjobb, CyberGhost-nak jók a letöltési sebességei, de összességében a Nord a legjobb. ExpressVPN állítólag még nagyon jó, de horror ára van. Nord-ra elő is fizettem két évre. Ha valaki betársulna az előfizetéshez, írjon priviben.
-
UserX
addikt
válasz
bakosrobi19
üzenetére
-
bakosrobi19
csendes tag
Sziasztok,
olyan problémám volna hogy előfizettem egy évre egy VPN szolgáltatónál és szerettem volna használni, hogy be tudjak regisztrálni egy sorozat, -film szolgáltatónál illetve, hogy elérhetővé tegyem a spotify monetization lehetőségét.
Csak hogy amikor regisztráltam azt írja ki hogy mivel magyar szolgáltatónál vagyok (digi) ezért nincs lehetőségem sem regisztrálni sem pedig monetization -ra.
Tud valaki valamilyen tanácsot adni hogy mihez kezdjek?
Nem szeretnék csak emiatt Ausztriába menni, hogy internet szolgáltatót váltsak. -
t72killer
titán
-
Azt az egyet ismerem, jó az árazása, arra kiváló ha ilyen 1-2 napra kell. De a szervereik csak gigabitesek és azon osztozik mindenki. Lehet ez egy olyan történet lesz, hogy 1-1 hónapokra befizetek ide oda és letesztelem magamnak. Túl sok a változó, honnan hova kell routolniuk és még az is hogy melyik szervert választom, meg hogy hány órakor nézem gondolom az is. Mondjuk a Twitch éjjel jó, ilyenkor este nem. Az is igaz hogy eddig jól megvoltam nélküle, másra nem nagyon kell. Volt, hogy olcsóbbra kijött ha AWS-es inditottam egy EC2-t és openvpn-el oda csatlakoztam, amilyen régióba csak jól esett, aztán töröltem amikor már nem kellett.
-
chros
őstag
válasz
FireShadow
üzenetére
AirVPN?
-
válasz
4Grider
üzenetére
Még a csapból is a nordvpn meg az expressvpn folyik és van a protonvpn ami "Highest speed (up to 10 Gbps)" lebegteti, akkor ezt nem ügyfelenként értik?
Egyik se kerül annyiba amit te mondsz. Holland szerverekkel 50-100 szálon megy a usenet úgy tudja hozni ezt a sebességet, vagy a telekom szerverével a speedtest.net de nyilván utóbbi nem jelent sokat -
4Grider
félisten
válasz
FireShadow
üzenetére
Havi 30-40 EUR-ért találsz.
-
Most, hogy kb a Lost Ark megjelenése óta a Twitch egy nézhetetlen buffer fesztivál lett 1080p-ben, gondoltam VPN vásárlásra indulok, ha nem is 2 évre de egy hónapra. Elvileg a Telekomnak van valami baja hálózati szinten. Opera GX ingyenes VPN-je nem sokat ért. Ha nem szeretném kapcsolgatni ki/be ha épp letöltök (azért kapcsolnám ki, hogy a teljes sebességen menjen ha épp nem nézek Twitchet, usenet, 100+ MB/s) akkor van olyan szolgáltató, ami bírja a gigabites netet?
-
t72killer
titán
London mióta van Törökországban

-
UserX
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
OFF a kérdésed!
Nézz szét a Google fiókod beállításaiban, meglelheted a választ!
Ha nem megy, tovább segítek!
-
lakatosturbo
aktív tag
Sziasztok!
Nord VPN-t használok Ausztria szerverrel, és az lenne a kérdésem, hogy lehet beállítani a chromban, hogy német nyelvű találatokat, reklámokat mutasson ?
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Arolotifar
üzenetére
Ebben az a nehéz, hogy ha a szolgáltató ezt megteheti, akkor azt is megteheti, hogy a VPN által használt portokon is korlátoz.
-
4Grider
félisten
válasz
Arolotifar
üzenetére
Igen nagy eséllyel a vpn szolgáltatók sem garantálnak neked stabilan 50-60 Mbps-ot torrent esetén.
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Arolotifar
üzenetére
Protokoll titkosítás bekapcsolva, port csere megvolt?
Publikus IP-d van, nem raktak be NAT mögé? -
válasz
4Grider
üzenetére
A jelenleginél csak gyorsabb lehet. 1000/40 van a csomagomban, ehhez képest max. 50-60/20 lett pár hónapja. Seeder van bőven, Telekomos havernál ugyanolyan Syno szerveren 300-400 a letöltési sebesség
Jó, tudom, nem rohanunk sehová. De elég idegesítő, amikor hetente kétszer szedem le a kedvenc sorozataim friss epizódjait, még akkor is szívat a szolgáltató... Ráadásul itthon el nem érhető (streamingen sem) sorikról van szó... -
4Grider
félisten
válasz
Arolotifar
üzenetére
A vpn erősen osztott erőforrás (minél olcsóbb a havidíj, annál inkább), így jellemzően nem szeretik a torrenteseket. Tehát ott se várj nagyobb sebességet, ráadásul nyitott portra se számíts (csak dedikált ip-vel, ami méregdrága).
-
Sziasztok

Mivel a Vodafone pár hónapja elkezdett sunnyogni és korlátozza nálam a p2p letöltési sebességet, kellene egy megbízható VPN szerver. Tudnátok párat ajánlani? Előre is köszönöm a válaszokat
-
4Grider
félisten
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Talán az, hogy a hálózatfelderítés nem lát be a vpn csatornába, az helyben működik.
-
UserX
addikt
Másnál is kínlódik a hide.me?
Több szerver, közöttük a magyar sem elérhető?!
-
petir
senior tag
válasz
szricsi_0917
üzenetére
Csatlakoztatott VPN-el TC-be vagy bármilyen fileketezelobe látod a hálózatod? Illetve a NAS megosztott mappáit?
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni, mint hozzá nem értő.
Synology NAS-on fut egy OpenVPN server. A kapcsolat működik és elérem VPN-en keresztül böngészőben a NAS-t viszont a NAS meghajtóját nem látom. Mi lehet ennek az oka, vagy honnan kéne elindulni, hogy megtaláljam a hibát? -
-
Legolas91
csendes tag
sziasztok!
Németországban lakom és a magyar tartalmú netflixet szeretném elérni.
próbálkoztam már a nordvpn-el, de mintha minden node ip-je blacklisten lenne náluk.
találtam egy másik providert, a surfsharkot, azzal kb. minden második magyar IP-vel működött, elértem.
vettem egy samsung smart tv-t és szeretném azon nézni a netflixet, azon azonban nincs natív vpn app, smart dns-t állítottam be, de azzal csak US contentet értem el.
a routerben felvettem VPN profilnak a providertől letöltött profilt, de így meg minden forgalmam magyar IP-n keresztül megy, nem lehet külön konfigurálni, hogy melyik mac címet engedje VPN-en keresztül és melyiket nem.
van esetleg valakinek ötlete, hogy tudnám megoldani, hogy csak a TV kapjon magyar IP-t?
előre is köszi. -
szuladam
aktív tag
áh meg van. tiltva van a vpn is rtl most alatt. szép....

-
szuladam
aktív tag
Üdv!
Van valakinek ötlete arról hogy az RTL Most bizonyos adásai (pl Cápák Közt) miért nem játszható le VPN mellett? (tartózkodási hely miatt nem engedi) míg más adások gond nélkül mennek? (NordVPN)
-
Foremi
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Én a Keepsolid VPN Unlimited szolgáltatását használom fő VPN-nek. A Lifetime csomagot vettem meg (szerintem sokan ez a csomag miatt választják ezt a VPN-t).
AES 256-bit titkosítást használ. Azt, hogy a VPN-re csatlakozva milyen tevékenységet végzel, nem naplózzák, meg erős titkosítást használ, ilyen szempontból teljesen biztonságos és megbízható ez a szolgáltatás.
Amit naplóznak, hogy milyen eszközről/IP címről csatlakozol a VPN-re, meg mennyi adatforgalmat használsz. Kb. csak statisztikai adatokat gyűjtenek, mert a felhasználók tevékenysége ez alapján nem fejthető vissza. Viszont sokakban bizalmatlanságot kelt ez a naplózás, meg a cég USA-i székhelye, de szerintem alaptalanul.Egyébként elég jó a szolgáltatás minősége és sebessége, de árban a három éves csomag, vagy a Lifetime éri meg (én akciós árban kaptam meg a Lifetime-t, így tényleg jól jártam vele).
-
t72killer
titán
A szerver helye a fontos. Jól értem, hogy ez USA? Azt kell akkor nézni. Ha 4k-ban tolod, kelleni fog az előfizu, mert az ingyenesek erre lassúak, de egy ingyen próbát megér a hide.me és a proton.
Ha ez kevés, akkor NordVPN, 1 hónapos elállási/cashback lehetőséggel. A múltkorában próbáltam, de valami miatt nálunk köhögött, 1 napig nem akart egyáltalán szerverhez kapcsolódni. -
Sped
aktív tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Én most agyalok VPN-en, sose volt és nagy hasznát venném.
Nekem konkrétan arra kellene, hogy az NBC stream szolgáltatását, a Peacock-ot érjem el (olyan sportközvetítések vannak rajta, ami kb akkor se lesz elérhető, ha valami csoda folytán a Peacock szélesebb körben is elérhetővé válik EU-ban).
NordVPN? CyberGhost? Bármelyik használható erre? -
t72killer
titán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Próbáld ki, ingyen van. És biztonságos, pont arra találták ki, hogy rizikós helyen dolgozó újságírók és hasonló munkások forgalmában ne turkáljon olyan, akinek semmi köze hozzá/vagy ha nyílt wifi-t használsz, senki se nézegesse kivel mit kommunikálsz.
A bigboobs.2160p.mkv gyűjtemény letorrentezésére nem jó.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Sajat gep, csak szabadidoben hasznalom, maga a program alig general forgalmat, de kozben kell YT, Google, minden mas, ugyhogy ha nagyon lassu, akkor inkabb fizetek erte. Tenyleg csak annyi a lenyeg, hogy a licence ne legyen ellenorizheto.
Kozben meg gugliztam es eddig a Mullvad a legszimpatikusabb.
-
t72killer
titán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Attól függ, mennyi adatot forgalmazol és milyen protokollt használsz. Ha a mackós-lassú, p2p blokkolt megoldás is jó, akkor pl protonVPN ingyen

A "ne legyen nyoma" kérdés összetett: ha nem saját gépről operálsz, akár monitorfigyelő progi is lehet telepítve.
-
krisztianAMG
senior tag
Van egy software, amit tanulas miatt muszaj hasznalnom, de netre kell csatlakoznia, es nem szeretnem, hogy ennek nyoma legyen. Annyit szeretnek csak elerni, hogy ne legyen trackelheto. Erre a gepen futtatott OpenVPN/NordVPN/barmi hasonlo eleg lenne?
-
UserX
addikt
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
A Surfshark-al az alapvető probléma, hogy a legközelebbi P2P server Szlovákia. Viszont, ha ezt adom meg, hiába állítom a Google fiókban a preferált nyelvet magyarra, .cz találatok jelennek meg. Megoldható Surfshark böngésző kiegészítővel (itt magyar IP-t állítok be), de ez már felesleges hókusz-pókusz.
-
UserX
addikt
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
-
-
UserX
addikt
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Ez jó ötlet, bár én nem vagyok guru!
Tapasztalat híján a webről tájékozódva Surfshark-ot vettem 2 évre, de megbántam! Alapbeállításokon leakel, nem különösebben gyors, a legközelebbi P2P-t támogató server Szlovákia.
Most az én gépemen Hide Me-t használok, amit promóban szereztem. Stabil, elfogatható sebesség, P2P támogatás. A feltöltés folyamatosan csordogál. Júniusig szól a licenc, most ákcióztak, legközelebb talán húsvétkor. Megfontolandó, a megvétele, de elég borsos.
A fiam Mullvad-ot használ Linuxon. Kipróbáltam Win-en. Az anonimitása a legjobb és csak 5 euró/hó. A sebessége rapszodikus, talán a szerverek túlterheltsége???

Cyberghost: nálam leakelt.
VPN Unlimited: működik, de amerikai székhely és az MS Store-ból is megvásárolható!

Nekem ezek a tapasztalataim. Szívesen kipróbálnám még a PIA-t, ha van valakinek tapasztalata, kérem ossza meg. Annál is az amerikai székhely a leginkább visszahúzó erő!
-
Pszihonaranc
senior tag
Arra gondoltam, hogy összerakhatnánk egy téma összefoglalót ehhez a topichoz. Mit szóltok hozzá? Eléggé furcsa, hogy még nincs, és biztos jól jönne sokaknak.
-
t72killer
titán
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Amúgy általánosságban azt ajánlják, hogy ne használjunk ingyenes VPN szolgáltatást, mert az általában csak egy proxi, de még ha nem is az, kétséges üzleti modellel működnek (értsd lehet hogy az összegyűjtött adatokból értékesítenek.. Khmm)
A ProtonVPN itt talán kivételt képez, de a többi ingyenessel csak óvatosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
?
Mióta a brittek leigázták és gyarmatosították Törökországot és az új fővárost is oda helyezték át?

Nézz szét a Google fiókod beállításaiban, meglelheted a választ!
Több szerver, közöttük a magyar sem elérhető?!