Hirdetés
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
"Az egyéb oldalak szűrésének módját sem ismerem"
Roviden: az allam amikor megallapitja, hogy egy oldal elerheto, aminek nem kene, akkor az IP cimet BGP-n behirdeti a magyar ISP-knek akiknek azt kotelezo fogadni es kezelni. Ez alapjan a forgalom nem a legoptimalisabb uton fog az adott IP cimhez jutni, hanem az NMHH rendszeren keresztul, ahol pedig egy DPI csak a relevans tartalmakat szuri az adott IP cimrol, de nem mindent az adott IP cimrol.
-
Vagy fogok egy normális DoT-t, meg egy normálisan belőtt böngészőt, nem látogatok nem https weboldalakat (ami nem nagy truváj azért 2026-ban) és kész is vagyok.
Most egyébként azt hagyjuk is, hogy az mennyire életszerű, hogy az egyszeri jóska a Starbucksban üldögél az XPS 13-al, és hackertibi pont nekiáll "meghackelni".
-
-
Edorn
senior tag
Szeretném még ma estig valahogy megoldani ezt a problémát. Még ha ideiglenes verziót alkalmazva is. Azért írtam ide is, hogy ha a Mikrotik-es változat nem jönne össze ma, akkor hátha itt ajánlanak valami egyszerű-gyors alkalmazást, amivel átmenetileg megoldható, míg a router-es verziót nem sikerül rendesen beüzemelni.
-
BDave
őstag
Ezt meg tudom valahol nézni vagy ez inkább szerveroldali?
ledgeri: két OS értelmét nem látom, nem az a cél, hogy a "privát" OS-en ne fusson a VPN, váltogatni köztük meg nem lehet, max ha virtuálisan van fent az egyik amin dolgozom (de lehet, hogy akkor is látni a forgalmat).
-
razor03
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen az infókat
Nem akartam szándékosan offolni a topikot. A VPN-ben bíztam, hogy esetleg el tudná rejteni az illető elöl a mindennapi internetes tevékenységem, ezért is írtam kicsit bővebben mi a helyzet, szóval bocsi ha végül off-os lett a téma
. Kb. 4 éve tart ez az őrület, és most jöttünk rá, hogy ez a zavarodott azért jár előttünk mert mindig látja és hallja miről van szó. Ezt meg telefonon keresztül teheti meg.Viszont 1 kérdést engedj még meg légyszives: ha kiveszem a SIM-et a telefonomból, vagy benne hagyom és csak simán kikapcsolom a telót, akkor is meg lehet határozni hol van a készülék/SIM kártya?
Van esetleg itt prohardveren olyan topik ahol hasonló dolgokról lehet kérdezni?
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
-
Foremi
tag
Nem feltétlenül IP alapján szűrik a VPN-t, és ezen egy VPS is fennakadhat. A VPS4you három nap ingyenes próbaverziót ad, ennyi idő szerintem elég a tesztelésre. De ez egy macska-egér harc, a VPN szolgáltatók próbálnak olyan IP-t adni, ami feloldja a streaminget, míg az utóbbi szolgáltatók próbálják ezt szűrni.
-
Ricsii2001
tag
Persze. Csak laptopon menne, vagy telefonon, vagy tv-n, attól függ, hogy milyen kedvem van. Itt ha jól figyelgetem, az a lényeg, hogy melyik szolgáltatónál vannak a szerverek. Mert mondjuk a Rackforest nincs tiltva, a Szerverplex sincs, viszont a Deninet, és a JZT már tiltva van sajnos.
-
repvez
addikt
éltem kint németeknél és a megérkezésem után minden kollégám mondta, hogy ne probáljak torrentet használni semmire ,mert buntetnek érte. DE ha simán letöltöttél egy filmet azért nem csak ha torrentel tetted, mert a feltöltés az ujramegosztás volt a probléma. igy meg ha egy nem illegális tartalmat szedsz le akkor sarra is ugorhattak volna, .
DE ez mellékes. Nem is emmiatt érdekelt a téma, csak mint ahogy irtam, hogy minden YTos ezt nyomatja és pont azzal ami illegális. Tehát, hogy a streameket bárhonnan bármelyiket nézheted és nem vagy beazoinosithato helyileg.
Ez számomra olyan mintha a torrent programokat vagy oldalakat ugy reklámozhatnák, mint hogy azzal le tudsz tölteni filmeket játékokat bármilyen verzioban és még fizetni sem kell érte.
Mert teszem fel az illegális ha egy sorozatot amit Itthon nem lehetr fogni semmilyen formába torrenten letöltesz az illegális, de ha VPN-n keresztül bejelentkeztel abba az országba ugy meg már nem az. Pedig valamiért korlátouzták az elkérését hogy ne tudja bárki a világon nézni csak a helyiek. -
net84
őstag
Azt több gépen is használjuk egy 3. irányba (igazából a GlobalProtect az utódja, csak még nem kopott ki). Nem egy bizalom gerjesztő összeállítás (igaz a GlobalProtect-el is volt szívás).
Néha pedig az is gond, hogy a mezei Windows-on indítsanak egy VPN csatlakozást, nem még váltogatni a profilok és programok között... -
net84
őstag
Köszönöm a megerősítést és az információt! Az a furcsa, hogy a Tekomnál sem egységes még városon belül sem a szabályozás? Az én T-s előfizetésemmel mind home, mind mobil oldalon megy az L2TP és a mögöttes funkció is, az ugyanolyan beállításokkal dolgozó kollégának meg nem megy a szintén T-s előfizetésén... Megfuttatom az ügyfélszolgálaton, hátha elérünk valamit (nekem az is jó, ha letagadják, de közben eleresztik a blokkolást
)
A Wireguard-ot megnéztem, elviekben a Mikrotik-el át is tudnánk rá állni, de csak egy tartós teszt után. A speciális eseteket - mint a vállalati hálóba Wireguard-al, onnan tovább SonicWall-al és GlobalProtect-el - végig kell játszani.
-
Tsabee
csendes tag
Más az igény ebben az esetben, annyi hogy UK IP legyen és ne megosztott IP amit kapok.
Egy hatósági megkeresésre szerintem mindegy, hogy egyedi vagy megosztott IP címmel vagy, ha el akarnak kapni, de ez a része engem nem is érdekel, mert egy problémát akarok áthidalni, nem pedig a hatósággal trükközni.
-
zsolt008
tag
@ekkold @Ripper17
csak a vpn-re kell, wifi sem fontos.
távolról másik router vpn kliensével csatlakoznék rá.
az otthoni kimenő 20mbit/s, szóval ez az elméleti plafon.
kicsi, gondozásmentes, kis fogyasztású, néma eszközt keresek, pc nem jön szóba.
mennyi ram kellhet ehhez? a 64MB-s hex soho elég lehet? -
-
-
t72killer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Kb. 4 éve tart ez az őrület, és most jöttünk rá, hogy ez a zavarodott azért jár előttünk mert mindig látja és hallja miről van szó. Ezt meg telefonon keresztül teheti meg.
)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek