- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
A régebbi Snapik nagy részére is megjött a 1.0.5.0-val, de ahhoz képest hogy a HpyerOS-szal ígérték, azért csúszott egy bő fél évet. Nyilván az új készülékek amik eleve HyperOS-szal jöttek ki, előbb megkapták vagy már eleve működött rajtuk. A lényeges különbség az, hogy Snapin várhattuk a frissítést (vagy hekkeltünk), míg MTK-n működött minden mókolás nélkül generikus profillal (bár a jelenlévő MTK-sok közül senki nem próbálta le az összes szolgáltatást, hogy kiderüljön: tényleg minden működik-e generikus profillal).
-
dchard
veterán
Communication
-
Highly reliable communication moduleEzt írja a gyártó a SoC mellé tokozott modemről... Ha már alsó polc, legalább MTK chipset legyen benne. Noname kínai SoC vendortól venni telefont nem csak ott jelent majd problémát, hogy tudja-e az adott sávokat vagy nem.
-
martonl
senior tag
Nézz másik telefont, és esetleg szánjál rá picit többet, ha javasolhatom Domper2015-tel együtt. Még a hazai alap 4G (7, 20, 28) sávokat se tudja. Tehát lehet, hogy a Volte már ott fog elbukni, hogy fel se áll 4G hálóra. Nem is értem, miért forgalmaznak nálunk hivatalosan ilyen készüléket.
-
martonl
senior tag
Volt Unisoc chipes telefonom, mókolni, rootolni jó eséllyel nem fogod tudni. Így aztán leginkább a gyári szoftverekre tudsz hagyatkozni, ami nem indul túl jó esélyekkel a versenyben. Általában a Volte-t a kínaiak behegesztik minden telóba és a Telekom Vowifi is esélyes. A többire (Yeti, Voda Vowifi) nem látok nagy esélyt, de ugye találgatni könnyű nekem. A Realme ha jól tudom(?) Oneplus csoport, így azért a gyári ROM-okat nem kell temetni, de biztosat senki sem fog tudni mondani.
-
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
A PDC tool a QPST része, qualcomm usb driver is kell, de nem a sima diag porton történik ez, hanem a " "Qualcomm HS-USB WWAN Adapter 9091"-on. Én is ezzel szívtam hogy nem volt egyértelmű: nem a sima diag port kell (mint minden máshoz qualcomm-on).
Developer mód kell hozzá, adb-n az alábbi paranccsal oldható meg:
setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adbAzt hiszem root nem kell hozzá, de ezt nem tudom biztosra kijelenteni.
-
Tompika777
senior tag
Ha megy a VoWiFi,azt viszont ahogy írták is fentebb,hogy a Telekomnál is kijelzi a fenti sávban.
Nekem Poco x3 pro van,sokáig nem ment a VoWiFi,hiába volt minden engedélyezve,és a Telekom is azt mondta,hogy náluk is be van kapcsolva,mégsem ment...Aztán egy félév múlva egyszer csak aktív lett. -
4Grider
félisten
Lehet tesztelni, de nem sok értelme van, mert ha a VoWiFi müködik, mindenképp több helyen is kijelzésre kerül. Fent meg kell jelenjen, a Telekom hálózatneve átváltozik Wifi Hang-rs, legtöbbször más lesz a tárcsázás ikonja, stb. Szóval a VoWiFi és VoLTE hívás között elég sok különbség van.
-
Tompika777
senior tag
A Telekom érdekes VoLte-t tekintve,főleg Xiaomi telefonokkal.
Sok esetben hiába van szolgáltatói részről és a telefonom is bekapcsolva a VoLte,bizonyos típusokon még nem megy.
Az első amit csinálj,hogy bekapcsolt Telekomos mobilnetnél indíts hívást a Telekomos sim-ről(pl. ügyfélszolgálat)a Digi-t addig kapcsold ki,és közben próbálj megnyitni egy weboldalt(ehhez persze kell,hogy legyen adatkereted),vagy a Telekom applikációt(elvileg ahhoz nem kell adatkeret).
Ha ez sikerül,akkor megy a Telekom-os VoLte a telefonodon,ha viszont nem tölti be a weblapot vagy az applikációt,akkor értelemszerűen nem megy.
Ha működik,akkor sem ír ki HD hívást,nekem legalábbis két Xiaomi telefonnál sem mutatja ezt külön,viszont a VoLte működik,mert hívás közben is megy a net,nem vált le 4g-ről 2g-re. Szóval először ezt teszteld. -
bksgbr
tag
Hmmm fura, pedig nem kellene csatlakoznia Telekom mobilnetre, ha arra jön bejövő hívásod és van 4G lefedettség is. Elvileg ezek független dolgok. Sőt, ha mondjuk a Telekomoson beszélsz VoLTE-n akkor mellette a Telekomos mobilnetnek is menni kellene, hisz ezért jó a VoLTE, hogy telefonálás közben tudsz mobilnetezni. Na most pláne ha dual SIM-es telóval csinálod, akkor meg pláne műkdnie kellene esetedben például úgy, hogy a Digis SIM-el netezel, a Telekomossal meg VoLTE-n telefonálsz.
Szóval passz, hogy miért akar a telód mindenképp Telekomos mobilnetre csatlakozni bejövő hívásnál. Ezt nálam majd okosabb fórumtársak megfejtik (vagy nem).
Sajnos a telefonod márkájához nem volt eddig szerencsém, nekem itthon Samsungok vannak a családban, ott szerencsére minden flottul működik. -
bksgbr
tag
Aha, akkor kettős 4G mód bekapcsolva, ez pipa, mindkét szolgáltatónál be van kapcsolva a VoLTE? Bár Diginél alapból be van, a Telekomost kellene megtudni, mert ha azon nics engedélyezve, akkor marad a 2G hívás (mivel a Telekomon már 3G nincs). Egyébként 2G-n is van HD hívás meglepő módon a Telekomnál.
Amiről beszélsz még, hogy másodlagos kártyának mobiladatra csatlakozhasson VoLTE hívások folyamán, az pedig szerintem az lesz, hogy ha nincs az egyik kártya szolgáltatójának térereje (nálad jellemzően inkább a Digi jöhet szóba), ekkor a Telekomos kártyád mobilnetét fölhasználva a Digivel tudsz VoLTE hívást bonyolítani. De ez fordítva is igaz. -
bksgbr
tag
Ha mindkét kártyát lehet a telóban 4G-re állítani, akkor menni fog mindkét sim-en a VoLTE.
Régebbi telókon hiába dual simes, csak az egyiket lehetett 4G/3G/2g-re állítani, a másik sim-et csak 3G/2G-re.
Ja és mobilnet egyáltalán nem szükséges hozzá, ki is kapcsolhatod akár mindkét sim-en is.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest