Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey7
őstag
na,akkor itt is felteszem a kérdést: hogyan tudok elővarázsolni dvd-ből ac3-as hangkiterjesztést,vagy egyből waw formátumot?
tudom,gyagya a kérdés,én is csináltam már ilyet,de az istenneksem emléxem rá,hogyan,milyen progival sikerült.az előbbiekben felsorolt programokkal nem jött össze.
DTS kiterjesztést már sikerült összehoznom,abból mivel lehetne waw-ot összehozni?

-
mr_ricsi
veterán
''Ez az apró, szinte már csak egy apró bugnak tűnő dolog és további audio sávok hozzáadása miatt döntő jelentőségű. Ugyais a hozzáadott a. sáv a film első perceiben jó, a végén meg nagyon (órás különbséggel) eltér a képen látható cselekménytől - le van maradva.''
Ezt ki is próbáltad, vagy csak előre aggódsz miatta?
Ugyanis 2 progival is megpróbáltam: amikor a TMPGenc-cel egyesítettem egy ilyen 49perces .m2v-t egy 1:35:01-es hanggal, az eredmény egy 1:35:01-es MPG lett tökletes szinkronnal, valamint egy DVD author progi szintén képes volt tökéletesen összehozni a kettőt. -
mr_ricsi
veterán
Egy kérdésem lenne:
A VOB2MPG progival a DVD .vob fájljait visszaalakítom .mpg-re, majd ezt a TMPGengc MPEGtooljában szétszedem .ac3 hangra és .m2v videostreamre.
Az így kapott .m2v videostream lejátszható ugyan, de nem találtam olyan MPEG konvertáló progit, ami ezt MPEG videónak ismerné fel. A TMPGenc sem.
Mit kell ezzel a fájllal tenni, hogy TMPGenccel pl. SVCD-be tudjam konvertálni?
(A PCGdemux egy lépésben csinál a .vob-ből .m2v-t. Annál is ugyanez a helyzet.) -
piadex2
senior tag
Igazából egy dologra szeretnék választ kapni:
hogyan lehetséges, hogy vobedittel demuxolva egy vob csoportot a kapott .m2v (remélem jól írtam a kinyert videó file kiterjesztését) a BS Playeren lejátszva tökéletes, azt az egy ''apróságot'' leszámítva, hogy a lejátszó 2 óra 17 perces játékidő helyett csak 1 14 percet jelez.
Ez az apró, szinte már csak egy apró bugnak tűnő dolog és további audio sávok hozzáadása miatt döntő jelentőségű. Ugyais a hozzáadott a. sáv a film első perceiben jó, a végén meg nagyon (órás különbséggel) eltér a képen látható cselekménytől - le van maradva.
Szerintem nem véletlen, hogy a csatolt a. sáv (vagy esetleg felirat) időbeli eltorzulásának és a fent említett durva játékidő eltérésnek a mértéke ennyire hasonlít. -
<Adamsky>
nagyúr
''...azeretnék mpeg 2-be ill mp3-ba rippelni egy dvd-t...''
''...úgy is dvd lesz a dvdből...''
Sajnos én még mindig nem értem 100%-an, hogy mit szeretnél.
- DVD-t szeretnél átmásolni? DVD-9 (esetleg DVD-5) -> DVD-5 ?
- DVD-t szeretnél letömöríteni Xvid / DivX-be (MPEG-4 + MP3 / AC3) ?
- esetleg meg szeretnéd vágni az anyagot, majd MPEG-2 ?
Egy a lényeg, hogy a DGIndex-el ki tudod szedni a hangot AC3-ba vagy WAV-ba, a vStrip-el pedig a képet (és a hangot is, csak az nekem nem jött össze)
MPEG-2-be. Találtam hozzá leírást is Bővebben: link -
piadex2
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Na, kicsit későre járt már az idő, ezért lehet,hogy nem sikerült elég pontosan fogalmaznom. Bármit is lett leírva eddig, az a lényeg most, hogy : azeretnék mpeg 2-be ill mp3-ba rippelni egy dvd-t.
Ha a vobokból csak demuxolom az m2v-t, és ahhoz adok vmi hangot (ami nem a demuxolt ac3, mert azzal az Encore meg sem nyikkan), akkor az Encore elég buta ahhoz, hogy ne kezelje megfelelően együtt a kettőt. (Késések lépnek fel.)
Ezért - mivel tudom, hogy a dvd-t egyből lehetne pl: xvidbe és hasonló durva kódolásokba rakni (rippelni) - gondoltam, hogy úgy is dvd lesz a dvdből, akkor elég csak egy light-os mpeg2-be valami mp3-as hanggal berippelni (hogy ne rontsunk rajta nagyságrendeket).
Tehát a továbbiakban a demuxolást kerülném.
Üdv,
p.
ps: mivel eddig csak átkódoltam, de rippelni még soha sem rippeltem, lehet, hogy marhaságot írtam fent, és a demux+átkódolást nevezik együtt rippelésnek -
<Adamsky>
nagyúr
A demux-hoz próbáld ki a DGIndex (gégebben DVD2AVI) progit. Nekem elég jól bevált. **
Lehet, hogy kicsit figyelmetlen voltam, de mit is szeretnél a DVD-ből csinálni, Xvid-et?
** használat
F3 -> az első VOB-ot megnyitod a filmből (a többit asszem autómatikusan beolvassa)
F5 -> (preview) hagyod egy ideig menni, majd ESC. Ha a ''Framerate'' 29.970 (NTSC) és a ''Video Type'' FILM és legalább 95%, akkor válaszd a ''ForceFilm''-et a ''Field Operation'' alatt. A ''Dolby Digital'' alatt pedig válaszd a ''Demux All Tracks''-et.
F4 -> kész -
piadex2
senior tag
Jaj, még valami eszembe jutott az ágyba menet alatt - bár amolyan Brute Force-os megoldás. Eredetileg ezt akartam elkerülni, de talán a mellékhatások mérsékelhetőek lesznek. Nos nincs másról szó, minthogy adott egy dvd(+rwre írt vobok stb halmaza) és ezt kellene rippelni, de nem nagyon durván (avi(pl:xvid)), csak amolyan mpeg2+mp3(mpa vagy mp2-es)-as társításba. Ezt az Encore is teljesen be fogja venni, és a lejátszó progik is.
Tudom, hogy google-feladat rippelő progit keresni, de talán a több dvdvel kapcsolatos tapasztalatod miatt van is kedvenc rippelő programod, és így elkerülhetem a további szívásokat.
De mostmár tényleg megyek.
Üdvözlettel:
p. -
piadex2
senior tag
Na jó, akkor ez nagyon tév út. Félek, hogy ha az ac3 teljeskörű támogatás nem kerül bele valahogy nagyon hamar az Adobe Encoreba, akkor komolyan el kell mélyüljek ebben a témában, vagy le kell töltsek egy másik példányt a Kelly Hőseiből.
Amúgy érdekes, hogy pont az Adobe az, ami felismeri 2órásnak a filmet. A többi lejátszó nem képes erre.
Kösz a segítséget, de attól tartok, hogy ezt a problémát nem lehet csak úgy hipphopp megoldani (az én tudásommal).
Üdvözlet! -
piadex2
senior tag
Na, extra az van, méghozzá egy trailer. Ez a demux végeztével hozzá tapad a film végéhez. De más nincs.
A menü nem animált, de ac3-as zene van alatta.
Több anyagról nem tudok.
Amúgy végül jobbnak láttam az én szétbontmányomat muxmannolni, bár lehet, hogy nem volt jó ötlet, mert én 3 filét kaptam a demux során: mozi+trailer, mozi hang, trailer hang (a menüt valahogy lehagyta - nem mintha bánnám).
Most éppen demuxálom az immár mp2-es hangú vobjaimat.
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
Na, megcsináltam PGC szerint, de a videóval kapcsolatban ugyan az a helyzet. Ezek szerint az általam tapasztalt dolog (miszerint a film egyszerre 1:12 perces és 2:17 perces is) nem természetes következménye a demuxolásnak. (Ezek szerint valamit a svéd ripper szúrt el, hogy nem tudom rendesen demuxolni?)
Üdv,
p.
ps:bár még nem raktam össze őket, az most jön -
piadex2
senior tag
Ha már a demuxolásnál és a vobeditnél vagyunk, akkor egy kérdés.
Hogyan lehet, hogy a demux eredménye képpen én a 2 órás mpeg helyett egy 1órás mpeget kapjak elemi videoként (minden lejátszó windows media/bs/classic media stb 1:14-et ír ki, pedig 2:17 perces a film)? A dolog érdekessége, hogy ezen elemi videoból sem hiányzik semmi, tehát végig nézhető süketmódban.
Hogy lehet ez?
Amúgy csak azért zavar, mert ha a leszedett ac3-at mp2be alakítom, hogy a buta Adobe Encore (1.5.1) fel tudja dolgozni, akkor teljesen el van úszva a hang és a kép egymáshoz képest. (Amúgy az ac3 és a belőle kapott mp2 is 2 órás.)

Segítség!
[Szerkesztve] -
wrack
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Van egy filmem, aminek a hangjára lenne szükségem. A film a merevlemezen van. VIDEO_TS fájlok vannak, és mivel menü nincs, ezért csak egy VTS sáv van. Ez a film. Viszont mivel egy gigabyteonként tördelik a fájlt, 5 db VOB-ból áll az egész.
Ebből a filmből szeretném demuxolni az AC3 hangsávot, de úgy, hogy ne csak az egyik részből, hanem az összes darabból (VTS_01_1.VOB, VTS_01_2.VOB...stb.) szedje ki: magyarul az egész film hangja 1 db AC3 fájlban legyen.
Azt szeretném megtudni, hogy VobEdit-tel vagy valami más programmal megoldható-e ez, és ha igen, akkor hogyan?
Előre is kösz a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hátha itt is lesznek 5letek!