Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
válasz RockHaRD #68946 üzenetére
Radikról általában van a neten rajz, így a pontos méretét meg tudod nézni.
Venti 25mm, de le is mérheted, viszont a attól függően, h a házra vagy a radira csavarozod fel, számolj a csavarfej kilógásával is.
Ha minden kötél szakad, 15mm venti is jó lehet.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Direct die hűtés segít az 5800X esetében? Nem láttam még erről tesztet.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz DroiDMester #68768 üzenetére
Meglehet
NZXT H700 2080 RTX, 3700X, plusz a szokásos "apróságaim" vannak, erre alapozom a tapasztalatom.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok, h mi sülne ki.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz DroiDMester #68764 üzenetére
Ha a por a gond vagy gyakrabb tisztítás vagy porszűrő, de a tapasztalatom alapján máshogy nem fog összejönni. Ha mást nem, egy próba erejéig érdemes lenne mind a két radit külső levegővel hűteni.
-
Dr V
őstag
EK FC blokk 2080-on, illetve 3700X milyen deltaT értékeket produkál a víz hőfokhoz képest? Olvasva a számokat felmerült a gyanú, hogy nálam valami az igazi.
-
Dr V
őstag
válasz flashpointer #68197 üzenetére
Küldő rádi lehet a megoldás, MORA jó lenne.
-
Dr V
őstag
válasz mihellers56 #68140 üzenetére
Molex összedug, PWM kábelt pedig bármely 4 tűs alaplapi csatira, oszt jónapot
-
-
Dr V
őstag
válasz Formaster #68024 üzenetére
A radik pont így voltak nálam is. Hiába mondja mindenki, h így kell bekötni, marhaság... Most mindkét radi befelé fúj, a gép hátulján megy ki a meleg levegő, ezzel nyertem 7 fokot a vízhőn azonos körülmények között. Azzal sem értek egyet, h így milyen meleg lesz a gépházban, hiszen egy léghűtésnél eleve magasabb hőmérsékleten mennek a komponensek, amik a gépházban adják le a hőt.
-
Dr V
őstag
Ezennel én is beszállnék az offkodásba egy Ducati Multstrada 1200S DVT-vel
Előtte Moto Guzzim volt. Jó volt, szerettem, de a végére a 48LE elfogyott, de most a 160 egy darabig elég lesz.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Jocikablack #67739 üzenetére
Úgy tervezzél, hogy radiátor mindenképpen fog hozzá pluszban kelleni, ami van a csomagban az max procira lenne elég.
-
Dr V
őstag
válasz JSandor #67716 üzenetére
Feltöltés után a pumpát maxon járat, úgy,hogy közben forgatod a gépet, hogy a levegőt ki tudja nyomni a pumpa. Arra vigyázz, nehogy levegőt szívjon a pumpa, vagyis a tartály kimenete mindig víz alatt legyen.
Egyébként nem baj, ha a tartályban van levegő, elvégre a hőtágulást valaminek kompenzálnia kell...The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz -Miki- #67669 üzenetére
Engedje meg, hogy aztakurva... szép kis rendszer.
Esetleg klóros vagy forráspont közeli vízzel átmosni, majd nagyon forró levegővel kiszárítani? Medence boltban biztos találsz megfelelő terméket hozzá, akár hosszútávon is maradhat a rendszerben a fertőtlenítő, de kérdéses, hogy a glikol hogy reagálna rá, a réz, plexi úgyszintén.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz jorosz8 #67635 üzenetére
Fittingek, cső, pumpa, tartály, radiátor.
Nézd meg, h a házadba milyen radiátor hová fér be, ventiket pushba érdemes rakni (radin kersztül nyomják a levegőt.
Ha még nem csináltál vízhűtést, lágy csöveket használj. A vastagabb falú csövek kevésbé törnek meg hajlításkor.
Pumpa+tartályt érdemes egybeépítve venni, mindezt minőségi (D5) pumpával, hosszútávon megtérül.
Találd ki, hogy mit hova szeretnél felszerelni, utána fogod tudni, h mire lesz pontosan szükséged.
Nem tudom, h milyen blokk van a kártyán, de ha több bemenet van rajta, akkor záródugó is fog kelleni.
Kérdezz bátran, van itt bőven tapasztalat
Milyen kártya és mennyi idős?[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
válasz ericdrawen74 #67331 üzenetére
Biosban mutatja a fordulatszámot? SIV nálam elég felejtős, nincs vele jó tapasztalatom, így a biosban állítottam be mindent.
-
-
Dr V
őstag
Nincs szűrő. Lerakódást se látok nagyon, vagy blokkban vagy egy kevés, cpu tisztának tűnik.
Ami a kérdéses számomra, az a víz színe, mennyire lesz a végleges folyadék víztiszta, hányszor kell előtte átöblíteni a rendszert.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Pasztelfehér EK folyadékról színtelen aquatuning folyadékra tervezem a váltást. Fehéret kiengedtem, majd gyógyszertári desztvizet töltöttem a rendszerbe. Most leginkább fehér limonádéra hajaz a víz színe. Rendes folyadék feltöltése előtt még 1 öblítést tervezek. Elég lehet az az egy öblítés vagy muszáj lesz csapnál kimosni a rendszert, h színtelen legyen a végleges folyadék? A rendszer eddigi térfogata kb 1L, bővítés után 2,5L körüli lesz.
-
-
Dr V
őstag
Ha a szelepnél ereszt, be kell nyálazni. Buborákozik, akkor a szelep a hibás.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Vas/Zala megyében van valakinek leak testje kölcsönbe?
Betennék plusz radit a rendszerbe és kicsit a csöveket is átkötném, jó lenne feltöltés előtt letesztelni, hogy minden rendben legyen, nem szeretnék több, mint 2L vizet leengedni, ha valami balul sülne el.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz TESCO-Zsömle #66362 üzenetére
Linus valamelyik videójában ha jól emlékszem klímahűtővel hűti a vizet, így eléggé kellemes hőfokok uralkodnak.
-
Dr V
őstag
válasz Tomace91 #66297 üzenetére
CPU csatira a pumpa vezérlőjét tedd, állítsd be fix értékre és a többire mehetnek a ventik, vízhő alapján vezérelve.
Nekem is hasonló lapom van, az EZ TEMP 2-t engedi mindegyikre beállítani, az 1-et viszont nem mindegyikre.[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
válasz Tomace91 #66284 üzenetére
Szia!
Nekem 208RTX és R7 3700X van a rendszerben. Akár elég lehet a 480as radi, kérdés, h milyen hangerőt és hőfokot szeretnél elérni.
Nálam két 360as radi van, így játék közben nem hangos a gép és a hőfokok is sokkal jobbak, mint léghűtéssel.
Hőmérőt érdemes tenni a rendszerbe és az alapján szabályozni a ventiket.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
16/10-es csövet simán átvezetni a pci-e sloton a gépháznál, mennyire fogja az áramlást lefogni? Kissé összenyomja a csövet, emiatt tartok tőle.
D5 pumpa a rendszer szíve, jelenleg csendben viszi a 2 radit,. cpu. gpu blokkot, viszont ha halk a venti, akkor néha kezd elmelegedni, emiatt tennék még külső radit a körbe.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Üdv!
Rendszer átöblítéséhez, takarításához lehet használni a natúr desztvizet 1-2 napig járatva? Utána rá lenne töltve színtelen EK folyadék. Jelenleg pasztel fehér EK van a rendszerben, lassan 1 éves lesz.
-
Dr V
őstag
Nálam elsőre a radik keresztbe fújták a levegőt, át a házon. Miután átálltam arra, h mindkettő befelé fújja a levegőt a vízhő lement 42ről 35re. A hátsó 140es venti simán ki tudja fújni a meleget a házból, illetve mivel a vízkör is is hűvösebb, így a házba befújt levegő se olyan meleg, úgyhogy végső soron a passzív hűtésnek is jót tesz ez a megoldás.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Külső radihoz hogyan lehet megoldani a kivezetést a csövezéshez? Érdemes gyorscsatlakozót használni hozzá?
-
Dr V
őstag
Üdv!
2db 360 (30 és 45 vastag) radi, cpu és fc gpu blokk mellé egy 1260as radit el tud vinni egy DDC5 pumpa?
-
Dr V
őstag
Üdv!
Milyen csavar kell a ventik felfogatásához a radiátorra? 15mm Noctua lenne az áldozat Ek radiátorra.
-
Dr V
őstag
Javaslom, h a fenti radi is befelé fújjon. Ha az első radi hőjét átküldöd a felsőn, azzal sokat nem nyersz. Én is hasonlóan kezdtem, csak 2x360 radikkal. Miután a felső is befelé fúj, 6 fokot nyertem vízhőfokban. A benti meleg levegő nem okoz gondot, hiszen a léghűtés is a házban adja le a meleget.
-
Dr V
őstag
válasz apollo12 #63907 üzenetére
Ha jól gondolom, felül is van radiátorod, igaz? Nálam elől/felül vannak. Először az első be, felső kifele fújt, 42-ig ment fel a víz, mióta min2 befele fúj, 36ig tudtam feltornászni. Hátra tettem egy plusz ventit, h kifújja a házból a meleget. Többi komponens nem melegszik emiatt jobban.
-
Dr V
őstag
válasz Galdemorph #63805 üzenetére
2080Ti, legfeljebb majd később veszel még1et, ha szükséges.
Az meg, h mi lesz a valós gépigény 2-5-10 év múlva... Ismerek egy jósnőt, őt kérdezdThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Galdemorph #63788 üzenetére
Nincs mindenkinek helye a külső radiátornak, a több venti is tud halkan menni, nem kell maxon járatni, ha megfelelően van méretezve a rendszer. Az nem baj, h a házba nyomja a meleget, nem fog jobban melegedni a többi komponens, sima léghűtés is a házon belül hűt és azon belül kevergeti a meleg levegőt.
-
Dr V
őstag
válasz Demo07 #63767 üzenetére
Lágy csövem van, szivárgásra utaló nyomokat nem láttam. A hőfok 18-36 között szökött alakulni, mióta mind2 radim hideg levegővel megy. Előtte az egyik a házba, másik belőle nyomta ki a levegőt, úgy 42-ig ment fel a víz.
Mindenesetre megnyugodtam, kösziThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Üdv!
Kb 1 hónapja használom a vízhűtést. Jól össze lett rakva, meg vagyok elégedve vele. Légtelenítés akkor sikerült, csak a szokásos apró buborékok maradtak a csövek falán, ami pár napon belül eltűnt, illetve a vízszint is picit csökkent eközben. Viszont most bekapcsolásnál, amikor az összes venti, így a pumpa is maxra felpörgött, elkezdett csobogni a víz a radiban, gondolom ahol a levegő összegyűlt.
Ez normális, h 1 hónap használat után felbukkan benne relatív sok levegő? Kb 1300 rpm-el meg a pumpa, hőfokok jók. Most kicsit megtornásztattam a gépházat és a D5öt is csutkán járatva újra légtelenítettem.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Laraxior #63436 üzenetére
Ilyet rendeltem, alaplapra köthető, szépen teszi a dolgát.
-
Dr V
őstag
válasz Demo07 #63425 üzenetére
Köszi a megnyugtató válaszokat. Ami fura volt, h hideg/meleg állapotban is látszódtak a cseppek.
Terhelés alatt mennek a ventik, a hang az teljesen jó, egyáltalán nem zavaró.
H700as házam van, a 360as radik helye (30as, 45ös) eléggé kötött. A vékony van elől, az nyomja a házba a meleget, a felső ki a házból. A hátsó 140es venti a házba tolja a hideg levegőt terhelés alatt.
Lehet, h az első radinak is inkább kifelé kéne nyomnia vagy a felső is inkább a házba tolja a levegőt?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Üdv
Az normális, h a tartály belülről úgy néz ki, mintha a pára lecsapódott volna? Állandóan rajta van. Bekapcsoláskor a víz 17 fokos, max 42ig megy fel, de jellemzően idleben megy a gép, 30 fok körüli vízzel.
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Üdv
Nem tudtok vmi 3rd party venit vezérlőprogramot? Giga x570 pro lapom van, egyik alaplapi érzékelőre vízhőfokmérő rákötve. Az lenne a cél, h az összes venti annak a jele alapján tekerjen, de a biosból sem tudja mindegyiket annak a jele alapján kezelni, gyári programja se képes rá.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Adott két EK radiátor, Ek fittingekkel. Rendesen be lett csavarva, de mégis csöpög a rendszer feltöltése közben
Lehetséges, h szar a konstrukció? A gyári fitting felül a fém takaróra. Ha lebontom a burkolatot, becsavarom a fittingeket, akkor jó, nem szivárog.
Én rontok el valamit vagy a konstrukció ilyen gagyi?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
A lágy csöveket a fittingre 1szer lehet feltenni vagy többször is szerelhető? Esetleg újraszerelés előtt a végét le kell vágni?
-
Dr V
őstag
EK-nak van ilyen szenzora? Mindenképpen tőlük fogok rendelni a GPU blokk miatt.
-
Dr V
őstag
Minek a hőmérséklete alapján érdemes a rendszert beállítani?Vagy esetleg az alaplapi hőmérőt rakjam rá a radira/vízcsőre, esetleg bele a tartályra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest