Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm. Helyzet van. Kisebb családi patália, és a későn bevallott anyagi gondok miatt muszáj lesz megválnom vízhűtésemtől.
Tudom van beárazós topic, de itt talán gyorsabban tudtok segíteni, mert nagyon sűrgősen fel kellene tennem apróra őket...
Mennyiért tudnám elpasszolni az alábbi cuccokat?
Alphacool Nexxxos Extreme III 360-kicsit kopott, egy két lamella elhajolva
DDC1-T Koolance réz tetővel- gondja nincs, molex-re van kötve direkt 12v-ra, de ultra csendes, gyári tető is megvan.
Cape Corp Coolplex 25 extern tartály-semmi baja nincs
D-Tek Fuzion V2 cpu blokk -775-AM2-AM3as lefogatóval.
-
Gaabbaa
aktív tag
én benne lennék de sajana nekem egyben van a tartály a pumpával!
esetleg pumpacsere is?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
madaraszf #39890 üzenetére
12v-ot szeretnél 5v-ra leszabályozni? MIért nem veszel egy kábelt aminek az egyik végén molex van, a másik végén meg sima 3pin? Több kollega is csinál ilyet ph-n és mehet akkor molexről az 5v.
Sőt olyan kollegát is láttam aki megcsinálja a kábelt úgy hogy egy kapcsoló legyen rajta, hogy 5v-on vagy 12v-on akarod használni.
Pl, azt hiszem ő is ilyen:
-
madaraszf
aktív tag
Lenne egy kérdésem. Ha egy 3 pin-es venti sárga (fordulatszám jeladó) szálába bekötök egy hátlapi fordulatszám szabályzó potit, azzal fogom tudni szabályozni a ventit?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem akarja valaki lecserélni a kisebb tartályát egy 25cm-esre?
Egyébként úgy veszem észre hogy szinte hangtalan lett a pumpám, mióta ráraktam a Koolance tetőt. (pedig sima molexről megy 12v-on) Simán megérte szerintem.
-
sg22
senior tag
Ez a tartály szerintetek jó?
űrtartalom 3dl, hossz a csatlakozó végekig 25cm, leszorítókkal való magasság 6.5 cm.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gaabbaa #39866 üzenetére
Én már úgy vettem tőle hogy 5V-ra voltak kötve. Nekem egy molex csatira van rátéve, ott meg ugye lehet szórakozni vele hogy a kábelt a 12v-os ágra kötöd be, vagy az 5v-os ágra.
TaaT
Poén lenne, főleg ha mind 12v-on menne.
Simán lefújná az asztalt.
Egyébként nagyon durvák ezek a szerver ventik, srác akitől vettem azt mondta hogy van neki egy olyan 8cm-es szélgépe ami valami 8000rpm-et pörög. Ha leteszi az asztalra megemelkedik ha bekapcsolja.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #39867 üzenetére
a 4pin-es molex csatin melyik az 5v ?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gaabbaa #39855 üzenetére
Na most nekem 3 ilyen van a tripla radimon.
Csak nem Béla vagyok kollegától vannak neked is?
Amúgy ha 5v-on mennek egyáltalán nem hangosak, a levegőszállításuk viszont állat. Amíg nem lesz normális ventire zsém, maradnak fenn ezek.
-
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
helkis #39856 üzenetére
amúgy 2000rpm-en 27Decibeles a hangja darabjának, ami egyáltalán nem viszes, viszont ha leteketem mondjuk a felére akkor igazán csendesek lesznek, ráadásul a légszállítás is elsőosztályú marad!
hogy szoktátok visszavenni a teljesítményt? kössem rá az alaplapra őket és bios-ból vegyem vissza a fordulatszámot, vagy esetleg egy potméter beiktatásával?
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
helkis #39854 üzenetére
hát, az sem rossz megoldás, és végül is igazatok van, mert a 480-at már talán nem fogom olyan hamar lecserélni...azt hiszem hogy a vizet is meghálálná és stabilan lehetne tuningolni.... egyenlőre 850mhz-nál nem mertem feljebb húzni a gpu órajelet, mert már így is 7x fokos volt, és nem akarom kínozni.... nem tudom hogy ha esetleg bevizezem akkor mennyi plusszt tudok még kicsikarni belőle....
pár nap és megjön a második dual radim is, az első már harcra kész, szóval lehet a hétvégén megcsinálom csak a proci hűtését! Tettem a dual radira két óriás légkavarót, így azt hiszem megbírkózik majd a kis X6-os forróságával
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZetorGumi #39852 üzenetére
Nyomod a sok hulyeseget baratom, es senki nem szol... Mind1 majd en megteszem...
Tajekoztatlak hogy a 6990en egy cf csatlakozo van, tehat tisztelettel kerdeznem 3 6990et hogy kotsz ossze? 2db-ot ossze lehet es azt quadcf nek hivjak... Tehat olvasgass kicsit...
A masik meg az hogy se nem cf topik, se nem 6990topik...amennyiben nem akarod hogy a modik sziljanak akkor visszakanyarodol a temahoz! -
-
AssAssynn
addikt
válasz
ZetorGumi #39844 üzenetére
Értem. Ezt kérdeztem amúgy, mert úgy tudtam, hogy mondjuk egy két GPU-s kártyából kettő kell összerakni, s az úgy lesz quad SLI, mivel a magokat kell figyelni.
Akkor most vagy az AMD-nél mások a dolgok, vagy ezt is rosszul tudtam.madaraszf: Azért a helyedben, ha más nem, pár szobaventilátorral átszellőztetném a helyiséget. (:
Aztán, amint hűvösebb lett, feljebb tekerném a radiátoron lévő ventilátorokat, s újra mérnék egyet. (: -
madaraszf
aktív tag
válasz
AssAssynn #39846 üzenetére
Igen Siófok!! Nyugati fekvésű tetőtér 18 évvel ezelőtti szigetelési technikával! Egy szauna ez itt fent, ráadásul besötétíteni sem tudtam mert szereltem!
Azt azért még hozzá teszem, hogy 130W TDP a procim ami 3300-on megy!
Most már csak 29 fok van és idle 3 fok mínusz (37 fok)!
-
AssAssynn
addikt
válasz
madaraszf #39845 üzenetére
Hol laksz te, hogy ilyen meleg van?
Ránézek az országos hőmérsékleti értékekre, s még nappalra is alig írnak ennyi fokot. Nem, hogy még este! Nem tudod kiszellőztetni a lakást?
Bocsánat, hogy ezen mindig fennakadok mindenkinél, de tudni akarom, hogy hol van az a hely, ahol mindig ilyen meleg van. Csak, hogy soha ne költözzek ilyen helyre. (Azt mondjuk látom az adatlapodon, hogy Siófok van odaírva, de a hőtérképek is minimum tíz fokkal kevesebbet írnak oda.)
Amúgy, csak, hogy a témához kapcsolódva is mondjak valamit:
A 70 fokos magonkénti hőt sokallom a CPU esetében, de ezen biztos sokat segítene, ha hűvösebb lenne a szobában. Sőt, ha más nem, egy próba kedvéért emeld meg a ventilátoraid fordulatszámát. Csak, hogy meglásd, hogy úgy mit megy. -
ZetorGumi
addikt
válasz
AssAssynn #39841 üzenetére
AssAssynn: 6990-ből lehetséges TriCF-et csinálni, akkor összesen 6 GPU-d lesz, és fel is ismeri, nem láttam még olyan elmebeteget, aki ezt megépítette volna, mert emellé szerintem kell egy paksi atomerőmű 3-as blokkja kb.
TaaT: Ohh. Ezt nemtudtam, köszönöm, hogy utánanéztél nekem. -
DigitXT
félisten
válasz
Gaabbaa #39836 üzenetére
ha megjelenik egy olyan játék amit nem tudok megfelően kiélvezni a vga miatt
Mondjuk ennek ellentmond az összevissza váltogatás: gyengébbre pl.
ezen elvek mentén sosem válthatnál, és azért egy 480-tól feljebb már
nem sok van (jelenleg)... Szerintem pont most érdemes leállnod ezen
csereberélgetéssel - mert momentán az egyik legjobb ár/teljesítmény
arányú (és nemrég még csúcs-) kártyát birtoklod. Vizet rá: viszlát!
(Amíg nem jönnek értelmes játékok jó grafikával, nem kell erősebb...
ráadásul VGA-generációváltásra sem kell a közeljövőben számítani.)---
460SLI-vel is mire mennél?
Lehet, hogy erősebb a 480-nál, de az
1 GPU-s megoldások sokkal kiegyensúlyozottabbak... Én is mindig
konkrét érvek mentén váltottam feljebb, és feljebb, addig, amíg már
nem kellett tovább váltani. (Ill. volt időszak, amikor nem is volt hova,
amikor ugye nem volt SLI képes lapom, és az ATI-tól "elfordultam".)A legjobb választásom anno a GTX285 volt, ami 2 évig kibírta nálam,
igaz, abból fél évet a végén már SLI-ben töltött.Anno 100K volt, de
csak egyszer kellett megvenni, és 2 év után adtam el 35K-ért.(Ez
egy ilyen dolog, de 2 évig volt egy hibátlan bivalyerős kártyám.)
Btw. a GTX580 nagyjából azt tudja, mint a GTX285SLI tudott, tehát
anyagilag baromira nem érte meg a váltás, de mint mondottam volt,
egy csúcskártyánál sosem kell kompromisszumokon gondolkodni,
meg azzal szívni, hogy adott játékban miért nem megy az SLI, stb.Ha egyszer van egy jó kártyád, amivel teljesen elégedett vagy, azt
nyugodtan levizezheted.Ha meg 1 év múlva mégis eladod, elkel
majd az vizesblokk is... (Persze nyilván buktával, de ez a jelenség
a kártya árában is benne van.A hardver nem befektetés sajnos.)
-
AssAssynn
addikt
válasz
ZetorGumi #39838 üzenetére
Olyat lehet egyáltalán? Tehát a CF, meg az SLI is GPU-kra vonatkozik, nem?
Tehát egy dupla magos kártyából kettő darab kell egy quad SLI-hez, nem?
Mert ahogy látom a HD 6990-en két GPU van, szóval abból "tri"-t kialakítani csak fűrésszel lehetne. ;D
Feltéve, hogy jól tudom amit mondtam, s feltéve azt, hogy az AMD-nél is úgy működnek a dolgok, mint az nVidiánál. -
Reibek
senior tag
Faja tripla radi eladó ha vkit érdekel.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
Cybertrone #39837 üzenetére
jojo, igaz
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone #39837 üzenetére
6990 triCF
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
Cybertrone #39834 üzenetére
tudod hogy várom már?!de hiába ördögi kör ez... ha megjelenik egy olyan játék amit nem tudok megfelően kiélvezni a vga miatt akkor sajna előjön belőlem a kisördög.....
nem akarom elkiabálni de LEHET hogy lesz nálam a közeljövőben egy abszolút csúcskategóriás szörny is, és akkor mennie kell a 480-nak, az tuti....
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
ZetorGumi #39832 üzenetére
hát nem, szeretem őket bróbálgatni, meghát mindig befigyel egy-egy jó ajánlat és akkor minimális pénzzel lehet egyre feljebb lépni... meghát a karik is gyorsan "elavulnak" ami persze nem a teljesítményen látszik hanem az árukon, éppen ezért nem jó biznisz sokáig megtartani egy közép/felső kategóriás vga-t....
-
Gaabbaa
aktív tag
viszont ha nem vizezem le a vga-t akkor mi a fenének kezdtem bele a projektbe...
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
DigitXT #39828 üzenetére
háát, idei termés idéig:
gtx285-->gtx260 lightning-->4870X2-->gtx470-->gtx295-->és most egy gtx480-as.... de már nagyon agyalok a gtx460sli-n..... csak az tart vissza hogy 2db fullcover blokkot 101% hogy nem fogok venni... már a 480-as blokkjára is sajnálom a pénzt
A franc ezekbe a videokarikba, hogy sosem elégszik meg az ember velük....
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone #39824 üzenetére
Neem, csak úgy randomra bedobtam egy VGA-t.
Meg kötve hiszem, hogy havonta váltogatja a felsőkategúriás VGA-it.Ezért is írtam az univerzálist felvetésnek.
Népszerű volt valamennyire, relatív jó középkategóriás VGA volt a maga idejében.
Én nem is vizeznék egy olyat, GTX260, vagy hasonló, fölötte járó vga amit vizeznék.De csak példának mondtam, hogy univerzális, hátha az is egy megoldás.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZetorGumi #39823 üzenetére
Nem azt írtam hogy minden kártyára van full cover... mert nincs... Fogalmazzunk úgy hogy a felső kategóriára, és egyes népszerű középkategóriás cuccokra gyártanak... a GTS250 ne haragudj, de sosem volt felsó kategória, és szerintem annyira népszerű sem hogy csináljanak hozzá! Mellesleg nem az a kategória az a kari hogy olyan nagyon vizezze az ember!
Ellenben Gaabaa vga-ja egy nagyságrendekkel nívósabb példány, ami közel sem elégszik meg egy univerzális blokkal, mert hiába van meghűtve a gpu ha a fetek lángot fognak! -
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone #39822 üzenetére
Akk légyszives GTS250-re fullcover blokkról linket.
Köszönöm.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
helkis #39800 üzenetére
egyetértek Veled, nekem is volt és lesz is olyan hogy procitcserélek... és Én is így gondoltam megoldani ha esetleg ki kell venni a cpu-t, viszont a vga-val már más a helyzet, ezért agyalok nagyon hogy vegyek e rá blokkot, vagy ne...
amilyen ütemben cserélgetem (kb. pár hónaponta, hol jobb hol rosszabb vga-k)
-
sg22
senior tag
vkinek van eladó blokkja 1156 ra? (ócsóba
)
-
ZetorGumi
addikt
Hát énis legalább egy triplára gondoltam, esetleg egy Quadra.
Striker II-nél is fog, mert az nForce chipset erről híres.. :S
Szinezni nem is akartam, nem szeretem a szines lötyiket. Meg ha nincs fagyálló, akk felöntöm pálinkával, abból van itthon egy pár liter úgyis.Újabb kérdés. Későbbi fejlesztés alkalmával is használható lesz még a cuccos? Gondolok itt lap+procicserére.
-
djcsefa
tag
válasz
helkis #39800 üzenetére
nálam azért nem sűrű a proci csere.... másrészt ha meg jön egy "jó üzlet" akkor annyit megér h leereszem (melleseleg ennél e gépmél a radi + tartály a proci alatt...így csak részleges leeresztés szükség --> feltöltésnél kisebb gond a légtelenítéssel( főleg a radira gonodolok)
-
ZetorGumi
addikt
Üdv mindenkinek.
Új vagyok még ebben a vízhűtéses témában, és ezért pár kérdéssel fordunék felétek.
Lenne egy Intel Core 2 Quad processzorom, 2db GTS 250 VGA-m, amit vízzel kellene hűteni. Ehhez mekkora hőleadó radiátort ajánlotok?
Mit kell még esetleg pluszba hűtenem, ha egy kis tuningot is szeretnék?
Milyen folyadékot ajánlotok a rendszerbe?Zetor.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest