Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Aktív témák
-
madaraszf
aktív tag
válasz
InHell #39398 üzenetére
Gondolom azok a csatik HF-ek? Legalább is te azokat akarsz.? Biztosan van 16 külső átmérőjűre való
Épp ma néztem meg az UV leddel megvilágított átlátszó falú UV reagens folyadékkal feltöltött csövet. Hmmmmm Nagyon jól néz ki! Nem bántam meg. Ha UV folyadékot akarsz akkor víztiszta csövet vegyél hozzá! Az már magában is mutatós akár az üveg!
-
InHell
senior tag
válasz
AssAssynn #39395 üzenetére
Köszi.
(#39396) madaraszf nem rossz ötlet a vastagabb falú cső sem, ahhoz milyen csatlakozó kell, mert én nem találtam?
Tehát hollandi(ha úgy hívják egyáltalánazt a csatlakozó típust, amit az előbb linkeltem) nem pedig bilincses megoldás.
(#39397) DigitXT igazad lehet, akkor nézek 16/10-est.
Melyik a jobb megoldás, ha átlátszó a cső, és pl. kék színű a folyadék, vagy fordítva? -
AssAssynn
addikt
válasz
InHell #39394 üzenetére
Az a radiátor valószínűleg elég lesz neked, viszont nagyobb bővítéshez már kevés lesz.
A blokk is jó, a tartály is gondolom, de azzal nincs tapasztalatom.
13/10-es csőméret megfelelő lesz, s azok a csatlakozók is jók hozzá, amiket kinéztél.
Szóval szépen összeszedted szerintem. (: -
InHell
senior tag
Na eddig ezeket a cuccokat néztem ki ( i7 860 proci hűtéséhez), aprón majd nézek egy DDC-t még hozzá.
Szívesen fogadok még jótanácsokat, ha valamelyik komponens nem túl jó választás.
Csövet milyet ajánlotok hozzá? Abból is van nagyon sokféle. Gondolom 13/10-es méretűt keressek, vagy nem?
Illetve csatlakozók közül nekem a bilincses megoldás nem tetszik, inkább valami ilyesmi. -
sg22
senior tag
hát, akkor berakom a duplát is
szerintem hétfőn vagy kedden fog megjönni a cuccos, segitséget kérek majd a szereléshez
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na igen, de tudni kellene hogy kollega mit akar a tuning alatt. Ha csendet akkor szerintem lassú ventikkel jól jön a dual radi pluszba. Gyors ventikkel elég a tripla, de akkor nem lesz csend szerintem.
Bár kinek mi a csend ugye?
Nálam az amikor idegesít a HDD működése mert csak azt hallom.
-
sg22
senior tag
azér' kérdezem ennyiszer, mer vettem egy vizes pakkot, amiben van minden
MagiCool Slim Dual 240
Phobya G-Changer 360 V1.2
Alphacool NexXxoS Pro I Rev. 2
Pumpa:Laing ddc 1T PLUSZ
Tartály:Aqua Bay M1 CL-W0032 -
sg22
senior tag
akkor ez a radi elég lesz 95wos procira meg vgara, talán alaplapra is, vagy csapjak mellé még egy dual radit? (slim extreme?)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Razermazer #39374 üzenetére
Jaaaa....
Ezt én kivágom egy ház oldalából oszt' csá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na meghoztam a benga nagy házat.
Kérnék akkor tippeket hogy hova tegyem majd a tripla radit.
-
Razermazer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39369 üzenetére
Külön kapható hozzá egy 4 vetis rács csak ugye azok a ventik 180-akehun van ni vagyis ilyen fan grill találó kifejezés.
Digitxt: ezt nem is néztem 9-ezerért nem is rossz csomag, mikor egy silverstone 4-5-ezer. Todynál is van szerintem tőle lesz 11400-ra jön ki a 4 darab, na az sem olcsó + 6000ft ez a grillrács szép
. Mondom én hogy egyenlőre veszek még kettő scythe ventit, és 3-darab 1pin 3pin elosztót 10 alatt megúsztam. Természetesen használt vetiket s-flex még úgy is jó.
-
AssAssynn
addikt
válasz
DigitXT #39371 üzenetére
Az a helyzet amúgy, hogy alapból 12mm-es belsejű csövem van, s tudom, hogy már ez is túlzás a 10mm-es csatlakozóimhoz, de ez könnyebben rájuk megy. Továbbá nem szeretném leszűkíteni a rendszeremet 8mm-es belsejű csatlakozókkal, mert akkor nem volt értelme annak, hogy ilyen csatlakozókat és csöveket vettem, amit most használok. Tehát ezért vadászok olyan csatlakozók után, amik negyed colosak, s 45, de inkább 90 fokosak, s a legkisebb belső átmérőjük 10mm. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de erre van szükségem.
A 19/13-hoz annyit, hogy múltkor láttam egy ilyen hollandusos csatlakozót, 45 fokosba, aminek a legkisebb belső átmérője 6mm volt. (:ThodEE: Értem, s köszönöm, hogy elmondtad. Nekem sajnos kicsi ez a 8mm-es belső átmérő.
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #39369 üzenetére
Rács? Az minek?
A lamellák védelme érdekében...Nekem egyelőre 4x180-as venticsomag
lesz felapplikálva a cuccra, remélem, hogy kellően alacsony fordulaton nem
fognak hangoskodni. Árban ezek voltak az olcsóbbak a Silverstone drágább,
bár nem egészen egy kategória, mivel azt meg lehet tolni 1200 rpm-re s ott
meg már iszonyat mennyiségű levegőt tolnak (persze gondolom hangosak).AssAssynn: szerintem ha már le van szűkítve a rendszer a csatik által,
akkor nem érdemes vastagabb csővel szórakozni... Ezért nem értem pl.
a 19/13-as csövezést G1/4"-es/10 mm-es belső átmérőjű csatik esetén.
(Jó, az biztos, hogy könnyebb szerelni, mert azért egy 15,5/9,5-es cső,
néha nagyon nehezen tud felmenni egy sima, nem hollandis HF csatira,
pedig azt is a 16/10-be sorolják. De más előnyét - én - nem látom.)
-
AssAssynn
addikt
válasz
DigitXT #39367 üzenetére
Értem, s köszönöm a választ.
A következő kérdés fogalmazódott meg bennem: ha, tegyük fel, mondjuk 8mm-es belső átmérővel rendelkező csatlakozót teszek a rendszerbe, akkor nem válik feleslegessé a 12mm-es belsejű cső? Tehát nem a rendszer legkisebb átmérője határozza meg ezt a dolgot? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Razermazer #39368 üzenetére
Rács? Az minek?
DigitXT: Mo-Ra3 ritka lamellázatú, úgyhogy arra elég egy ilyen és el ven intézve.
-
Razermazer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39366 üzenetére
Igen én is ezt néztem, meg ez fogott meg igazán szép robosztus örök darab.
Ez még a lélektani határon van árügyileg, 4 darab 180-ventivel meglehet modolni úgy már emberi, azoknak elég az 5 volt is elég levegőt tolnak.
De a rács 6000ft a ventik meg, Silverstonet találtam eddig ekkora méretben 4700-tól kezdődnek hát nem lesz egyszerű. Jobban járok a mostani scythe ventikkel amik mennek 800on és leszabályozom őket, mert van annyi, vagy még veszek nah 2 darabot. -
DigitXT
félisten
válasz
AssAssynn #39365 üzenetére
Nekem ilyenből 16/10-es hollandis van. (Szóval nem egészen ilyen.
)
Szerintem nem rossz, de "szakmailag" nem nézegettem (méregettem
az átmérőket, vagy bármi ilyesmi): csak beszereltem, és annyi...TESCO-Zsömle:
Olyan "mindenre mindörökké" kinézete van, ami a hűtést illetni
A Mo-Ra 3-mal is ugyanez a helyzet szerintem.Batár egy hűtő, és
nem hiszem, hogy lesz konfig(om), ami kifogna rajta a jövőben.
(Pláne, ha majd szerzek egy olyan házat, amibe egy tripla elfér, mert
biztos, ami biztos, LOL... Mondjuk most nem fenyeget ez a veszély.)Henryk: nos igen, nem csúnya ház ez sem, csak az ára... dettó 80+.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Razermazer #39333 üzenetére
Jó ez a nova, lehet én is beszerzek egyet vmikor...
Olyan "mindenre mindörökké" kinézete van, ami a hűtést illetni...
-
AssAssynn
addikt
ILYEN csatlakozókkal van valakinek tapasztalata?
Igazából most írok majd Tody56-nak, hogy megkérdezzem a legkisebb belső átmérőt, meg, hogy milyen menet van rajta, de amúgy nektek van tapasztalatotok erről? Mit szóltok hozzá? -
Henryk
aktív tag
válasz
DigitXT #39363 üzenetére
Én a sajátomat tudom ajánlani: Lian Li A77F
Nem kell se furkalni se kivagdosni semmit, az előlap mögötti merevítőket kicsavaroztam, és az alsó vinyókeret ventirögzítő lyukaira erősítettem a tripla extreme 360-as radit.(elvileg elfér egy 480-as extreme is)
Tetőlap alatt meg egy 280-as dual slim van a gyári ventihelyekre rögzítve.Kintről semmi nem látszódik, jól szellőzik.
Mondjuk azt hozzáteszem, a 12db 5,25"-ös hely nálam mind üres.
Az alsó 3-ban a radi mögött ott a vinyókeret abban van 3 hely, meg esetleg fent lehet hasznalni harom 5,25"-öst, de nalam ott vannak a csövek elvezetve. -
matyee
őstag
válasz
DigitXT #39361 üzenetére
Én állítva szeretném betenni a gép elejébe az 5,25-ös helyekre. A házamban minden 5,25-ös takarólemez lyukacsos, szűrővel bélelt, tehát ott tud áramolni a levegő. Persze mindezért cserébe fel kell áldoznom, hogy a hdd-t máshova kell pakolni. Nálam DVD nincs, hdd 1db, ssd pedig bárhol elfér. Azért izgulok, hogy beférjen tripla előre, számok alapján menni fog, a gyakorlag meg este kiderül...
-
DigitXT
félisten
Amúgy milyen házak vannak, amibe gyárilag belemegy pl. egy triplaradi?
-
-
ThodEE
őstag
válasz
Razermazer #39342 üzenetére
Nálam egy Phobya G-charger tripla meg egy extrém tripla tartja hűvösen CPU + VGA-t
3db ventivel, így elegendő nyári melegekben(szobába 36fok) is tuningra a hűtés
-
AssAssynn
addikt
válasz
InHell #39327 üzenetére
Magyar cégektől a következő termékeket tudom ajánlani az általad megadott árkategóriában:
EK Water Blocks EK-Supreme LTX - Acetal
Vannak olcsó EK blokkok még, de azokon plexi tető van, ami nem ajánlott, többeknek elrepedt már.
T56: egy ; kettő ; három (szín miatt ilyen a link)
Tody56 blokkjainál a gyakorlatban nem tudom, hogy milyen különbségek vannak a különböző típusok között.
Amúgy ITT tudsz még blokkokat nézi. Az árakat át tudod váltani magadtól is, s a fent említett két cég tud behozni neked. (Tőlük érdeklődj, hogy mit mennyiért.)
Hogy teljes legyen a lista, meg kell még említeni k.mamut termékeit is. Mostanában jókat hallottam a blokkjairól.
Illetve helyénvaló dolognak tartom, ha áttúrod az aprót blokkok után, mert van néha egy-egy olyan ajánlat, hogy feléért adják, mint a boltban.
Tudom, hogy nem a reklám helye ez, de pl. EZ az ajánlat nem gyengén kedvező. Mondhatni "best buy".TESCO-Zsömle: Most már elolvastam a leírást, szóval látom. A lényeg, hogy arra gondoltam, hogy valami hasonló dolog lehet.
-
Sky D.
tag
Na Fiúk most jöttem meg Balmazújvárosból.
Fura meglepetés értValahol az aprón olvastam hogy 500 ft-ért árulnak 0,5-0,7 ml orvosi desztvizet
Épp édes anyáméknak vettem gyógyszert, mikor bevillant : kérdezzek rá:És lehet a patikában is kapni
800 Ft a 2 literesúgyhogy már nagy tisztaságú desztvíz miatt se kell már fályon a fejem
Gondoltam megosztom veletek hasznos infó.
Basszameg!!! citrom savat vízköztelenítéshez elfelejtettem venni , bezzeg az élesztő az eszemben volt a cefréhez ....ÁÁÁÁÁÁ
-
AssAssynn
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39344 üzenetére
Köszönöm a képet. Így már mindjárt más, mert így meg semmi értelme nincsen. Azt hittem a gyári, menetes tető az ILYEN.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #39344 üzenetére
Ah, így már ismerősebb! Így viszont átlagos vízhűtéses
csatikhoz semmi értelme nem lenne, ha jól gondolom...
(Azt sem bírom, amikor odab*sznak egy áramlásmérőt,
hogy 1/2"-es külső menetes, aztán oldjad meg. Persze,
vannak átalakítók, de hogy még "teflonszalagozzak" is,
meg tökömtudja: nem vagyok én vízvezeték-szerelő!)
#39347) madaraszf: na épp ezt mondom, ilyenekkel én
nem akarok foglalkozni PC vízhűtés esetén. (Betekerem
a csatit, ott van a gumigyűrű, és kalap kabát - az a tuti.) -
TESCO-Zsömle
titán
AssAssynn, DigitXT:
Azért nem egészen, mert az R-es tetőn külső menet van, míg az aftermarket-eken belső.
Ehhez jön, hogy az utángyártott tetőkkel a DDC kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt.
-
Razermazer
őstag
Inkább egy Phobya G-charger az 60mm vastag abból egy 120 talán jobb eredményt hoz, de inkább egy G-charger dual 240-es jó drágák
de egyszer kell megvenni. Na ez elég lesz a procira meg az északi hídra.
Ezt baleee89-nek szántam
-
DigitXT
félisten
válasz
AssAssynn #39335 üzenetére
Valsz' nem ugyanannyiért árulnák... Ha egy árban lenne a menetes
tető, és a sima, akkor értelemszerűen jó lenne a gyári megoldás is.#39343) AssAssynn: mondjuk ezt nem is értem, hogy hogy ennyi...
Én még 20K fölött vettem az 1plus-T-met - most meg 4-6K apróban.#39341) madaraszf: teszteld le nyugodtan. Ha nincs szabályzód,
akkor egy sima csőszorító is megteszik, hogy rontsd az áramlást.
Értelemszerűen romlani fognak a hőfokok is, ahogy lassul a víz. -
oriic
HÁZIGAZDA
Alapon jó lenne az i3-hoz, tuningolva is talán, de oda már kellene egy magas fordulatszámú venti. Legalábbis én olyat tennék rá.
-
matyee
őstag
Ma igyekszem beletenni valahogy tripla radit is a házba (nagyon remélem, hogy belefér) és megosztom a nagyérdeművel az eredményt. Így dupla+tripla 5db 5V-on járatott venti remélem megteszi hatását. Meglátjuk.
-
AssAssynn
addikt
válasz
DigitXT #39332 üzenetére
Ezt értem, meg tudom, de minek költsek min. 3,5e Ft-t menetes tetőre, ha gyárilag is van menetes tető hozzá? (: Érted, nekem csak azért kellene más tető, mert abba beletudnám tekerni a HF csatlakozóimat, de ha olcsóbban megúszom úgy, hogy gyári menetes, akkor jobb lenne nekem az. (:
-
baleee89
aktív tag
sziasztok! 1db 12cm-es radi mire elég? egy alpenföhn brockenem volt azt kéne túl szárnyalnia! cpu + NB hűteném vele! (proci i3 540 a brocken 4500mhz 1,25 volton max 60 fok volt úgy hogy nem volt házba a gép)
most értelem szerűen szeretnék házba költözni!
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #39321 üzenetére
Hát ez a netto ára egy xtreme-nek és egy használtnak, én általában ennyit szoktam engedni mindenből. Mindenkinek szíve joga annyiért adni amennyiért akarja.
Nekem nagyon sokára lesz NOVA napmivel cashhiány van, és vissza kell forgatni az eladott cuccosokból az meg lassan megy. de az is lehet hogy ez marad a pénz meg megy értelmesebb dolgokra
Van én nékem pumpám is kedves egybegyűltek jó Áron adom ti pedig értékelitek
-
DigitXT
félisten
válasz
AssAssynn #39329 üzenetére
lecsapnék rá, de még R-st nem is láttam
Mert ez gyakorlatilag csak a tetőt jelenti, amiből egy rakat
"aftermarket" példányt lehet választani.Valaki eleve úgy
árulja, tehát ha tudná a trükköt, akkor elnevezhetné R-nek.
Jó, mondjuk ez poén - de a tetők tényleg csereberélhetők.#39331) madaraszf:
nem hinném, hogy kisebb rendszer esetében egy 800 l/h
szállítású szivattyúra lenne szükség
Állítottam ilyet?Amúgy az a 800 l/h bőven nem annyi,
ha terhelést is kap a szivattyú (nem üresen fut), de ezt a
részt hagyjuk is. Mindenesetre az a kijelentés hülyeség,
hogy nem szabad túl gyorsan áramoltatni a vizet, mert a
végeredmény rosszabb lesz. Max. nem lesz sokkal jobb,
ha már elég jó az adott blokkhoz, de rosszabb nem lesz.
(Inkább amiatt van értelme gyengébb pumpát venni, vagy
egy erősebbet leszabályozni, mert úgy halkabb - ha úgy
is hozza a várt értéket, akkor az ember nem hangosítja.) -
madaraszf
aktív tag
válasz
DigitXT #39328 üzenetére
Érdekes meglátás.... Azért nem hinném, hogy kisebb rendszer esetében egy 800 l/h szállítású szivattyúra lenne szükség.... Na de ezt is kipróbálom a jövőhéten. Ha teszt közben nem lesz kirívó különbség akkor értelmetlennek tartom egy akkora pumpa beszerelését.
jones965: nem azt mondom, hogy nincs ide je felvenni a hőt hanem, hogy nem tud sokat felvenni. Azért az csak egy folyamat, amihez tudjuk "idő" kell.
DigitXT: ez a proci blokkos dolog meglepett!!
Én eddig csak a radi hőleadásán gondolkodtam el...
-
-
AssAssynn
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39325 üzenetére
Köszönöm ezt a leírást. Akkor ezek szerint egy Laing DDC-1 RT kellene nekem.
Ha az aprón lenne egy ilyen 5e Ft-ért lecsapnék rá, de még R-st nem is láttam.InHell: Nem is biztos, hogy 10 fokkal hidegebb lenne a CPU-d tőle. Mindjárt keresek neked ilyen árkategóriában pár dolgot.
-
DigitXT
félisten
válasz
madaraszf #39323 üzenetére
Az a víz körbe-körbe jár.
Lehet, hogy adott térfogat gyorsabban átmegy
a radin, tehát kevesebb ideje van hűlni, de mivel gyakrabban jár a radiban,
összességében nem lesz tőle sem jobb, sem rosszabb a hűtés... A radik
nem is igen érzékenyek a víz sebességére hőleadás szempontjából.
Ellenben a blokkok nagyon is...! Minél gyorsabban áramlik bennük a víz,
annál kisebb dT-vel képesek működni, ami a célunk a vízhűtés esetében.Igazából az egész rendszert nem úgy kell tekinteni, hogy itt van pl. ez az
1 deci víz, megy körbe-körbe, aztán mekkora hőingása van! Mert nincs...
A radi hőleadó képessége en bloc jelentkezik a vízhűtő rendszerben. Ez
a magyarázata mellesleg annak is, hogy nem igazán beszélhetünk egy
számítógépes vízkörben hideg és meleg vízről: pár fok különbség van a
kör "legmelegebb" (blokkok után) és "leghidegebb" (radi után) pontján.
(Ami amúgy függ a víz áramlási sebességétől, mivel minél kisebb, annál
nagyobb a különbség, így annál kevésbé működik jól a rendszer: ez van.
Extrém esetben képzeld el, hogy áll a víz. A radiban megmarad szépen
25 fokosnak, a prociblokkban meg felforr, juhéj...Körbe kell zavarni...)
InHell: nem, annyival biztos nem jobb. Viszont az egyik legjobb blokk, ez
kicsit megnyomja az árát, de nem feltétlen éri meg megvenni... Volt anno
belinkelve egy blokkos teszt, amiből az jött ki, hogy a (tesztben szereplő)
legjobb és legrosszabb blokk között volt valami 5 fok dT-ben. Nos innentől
kezdve ha vki nem az utolsó kelvinfokokat akarja a rendszeréből kisajtolni,
tök mindegy, hogy melyiket veszi. Inkább olyan szempontokat kell nézni,
mint szerelhetőség (kompatibilitás is!), esetleg ellenállás, meg persze ÁR. -
InHell
senior tag
válasz
AssAssynn #39315 üzenetére
Ok pumpából a 10W-os változatot keresem majd, ha azt mondjátok az elég.
Blokkot olyan max. 10-12k-ért vennék, de persze ha 1-2k-val drágább, hát istenem.
Ez pl. már szerintem túl drága, ahhoz , hogy kb. 10 fokkal hidegebb legyen a procim, ennyit nem adnék ki érte.
Ennyivel jobb, mint pl. ez , hogy több mint kétszer annyiba kerül?Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
Nem győzök válaszolni mindenkinek, úgy pörög ez a topic. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AssAssynn #39322 üzenetére
Nem, ezek csak a Laing márkanév alatt árusított változatok.
Gyak három módosító van:
Teljesítmény: ( - / plus ) : 10/18w
Tető: ( - / R ) : 10/8-as csőcsonk/G1/4-es külső menet
Csatlakozás: ( - / P / T ) : Érvéghüvely / Molex 4p / Molex 4p + Tach 3pmadaraszf: Turbulens áramlással.
Ne akarjatok már hőlépcsőt egy ekkora rendszerbe, könyörgöm...
-
madaraszf
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #39319 üzenetére
Azért azt megnézem, hogy hogy fogja leadni a hőt a túl gyors áramlású víz ami átsuhan a hőleadón.....
Ha túl gyorsan hajtod a vizet nem lesz olyan a hűtés hatásfoka!!!! Annak idő kell, hogy átvegye és leadja a hőt!!!
-
AssAssynn
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39319 üzenetére
Hopsz.
Amúgy ezek közül Magyarországon mennyit kapni? Szerintem csak 2-3-t.
Meg amúgy ezek nem olyan változatok, hogy a különböző gyártók más cégért nyomnak rá? -
DigitXT
félisten
válasz
Razermazer #39318 üzenetére
No kikaptam matyeenak a rendszerből a radit viszi is ma 5-felé
Venti nélkül 12K-s áron mennek ezek? Csak érdeklődök, mert lassan
nekem is aktuális lesz a dolog: legkésőbb jövő héten Mo-Ra nap lesz.
Kár, hogy nem tudtam egyszerre mindent megvenni, de legalább nem
kell azt mondanom, hogy befejeztem a vizezést - úgysem tenném.AssAssynn: négyet kapásból. A P, és az R verzióval mondjuk nem
találkoztam még ezelőtt, bár nem is nagyon keresgéltem őket... -
Gaabbaa
aktív tag
válasz
DigitXT #39316 üzenetére
Egyrészt jól néz ki, másrészt nem kerül többe a 10/16-hoz képest... de mind1, nem ott a hangsúly hanem hogy a jelenlegi felállásban egy dual és a single radi lenne 6,4mm-es szűkítésekkel....
Ha ráköltök még 3k körül, akkor meg csak 1db dual radi 10mm-es csati és csőrendszerrel....
Egyenlőre csak cpu hűtés lesz, gpu-n még agyalok... (meg a pénztárcám is agyal
)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
madaraszf #39313 üzenetére
A pumpáról: ha túl sokat szállít az a baj (nincs ideje a víznek felvenni a hőt)
Ne haragudj, de ez hülyeség. Minél nagyobb a víz sebessége, annál jobb a hűtés.
AssAssynn: DDC-ből kétfajta van
Ami azt illeti, DDC-ből 12 fajta van:
Laing DDC-1
Laing DDC-1P
Laing DDC-1TLaing DDC-1 R
Laing DDC-1 RP
Laing DDC-1 RTLaing DDC-1plus
Laing DDC-1plus P
Laing DDC-1plus TLaing DDC-1plus R
Laing DDC-1plus RP
Laing DDC-1plus RTÉs ezek csak a Laing DDC-k, az OEM cuccok nincsenek benne.
-
Razermazer
őstag
No kikaptam matyeenak a rendszerből a radit viszi is ma 5-felé
kezdőtőke meg is van a Novara de a novahoz még kellenek lábacskák, vagy egy radiátor bench, bár bitang drága de a mostanit eladom, akkor megvan annak is a nagyobb része, minden más adott. Még 3-m venti kell. Aztán befejeztem a vizezést egyenlőre jó sokáig.
-
DigitXT
félisten
válasz
InHell #39312 üzenetére
A 18W-os DDC baromi erős (12V-on), szóval ha nem lesz nagy
rendszer, felesleges azt venned, a 10W-os verzió is bőven viszi,
ráadásul halkabb. Én gyári blokkot vennék (pl. az EK Supreme),
de mindenkinek szíve joga mást kiválasztani (sokféle van).AssAssynn: létezik belőlük "T nélküli" verzió is, ami nem jelzi
vissza a fordulatszámot (mondjuk erre általában nincs szükség).Gaabbaa: 12/8 az tökéletes, csak hollandis csatit nem nagyon
fogsz rá találni, de ez nem is követelmény - szóval szerintem jó.
13/19-cel az a gond, hogy értelmetlen... Ha a G1/4"-es csati 10-
es, akkor miért jó, hogy a cső vastagabb? Max. jobban néz ki... -
AssAssynn
addikt
válasz
InHell #39312 üzenetére
DDC-ből kétfajta van, van a "sima", ami a Laing DDC1-T nevet kapta, ez 10W-os, s van a Laing DDC-1PlusT ami már 18W-os. Nyilván ez utóbbi erősebb, de akinek ilyen van az azt mondja, hogy ez már hangosabb is. Nekem sima T-s van, s elégséges. (:
A CPU blokkról annyit, hogy a legtöbb blokk csak egy foglalathoz kompatibilis, ha váltasz, akkor vagy úgy lefogatót kell szerezned, (ha tudsz), vagy új blokkot kell venned. Azért gyorsan elmondom, hogy vannak olyan blokkok is, amik a legtöbb foglalathoz jók!
Márkából tényleg sok van, s a legtöbbjük valóban jó. Itt esetleg arra figyelhetsz, hogy HF blokkot vegyél, s ha számodra fontos, akkor a lefogatók jók legyenek SB-re is majd. Esetleg írd le, hogy milyen árkategóriában gondolkodsz, s úgy jobban tudunk segíteni. -
Gaabbaa
aktív tag
válasz
DigitXT #39309 üzenetére
Értem, köszi. Nekem már megvan a cső, szilikon, 8/12mm-es. (csak úgy volt itthon
). Az egyik radimon 8-as HF csati van, a másikon 6,4-es push-on, a cpu blokkon ( XSPC X2O DELTA CPU V2) szintén 6,4-es push-on, a pumpán 10-es push-on, a tartályon meg 6,4-es push-on...
Szóval kicsit vegyes... Néztem subcooling oldalát, és 500ft/db-ért van 10-es HF csati, elvileg ez jó lehet nekem, és csak 4db kéne, mert a pumpa egybe van a tartállyal, és a beömlő lyuk (tartályba) nem g1/4-es hanem valami kisebb átmérőjű cucc, szóval az kiesik. Marad a prociblokk,meg a dual radi. A tartályt meg majd megfúrom, hogy legalább a cső belemenjen... Ja és hát a csövet is cserélni kell akkor egy 13/19-es variációra.
kb. 3k körül lenne a dolog, de ha már rendelek akkor jó lenne egy hőmérő is (g1/4-g1/4).
Szumma: kb. 7k és még szállítás ami 1k...
Vagy összerakom így és megnézem mit tud....
Estére csinálok pár fotót és belinkelem nektek
-
madaraszf
aktív tag
válasz
InHell #39306 üzenetére
Azért ott számítanak a csatlakozók a cső mérete a ventik fordulata v.mint légszállítása, a blokkok minősége a paszta milyensége a szoba hőmérséklete és a rendszerben keringetett vízmennyiség valamint annak "magassága" is!
Nem lehet csak úgy általánosítani a dolgot....
Én a helyedben Tody kollégát keresném meg blokk ügyben. Árban és minőségben is ott van a srác!!! Lehet hogy találsz olcsóbb EK blokkot is, de a tody féle több órányi hajszolás után is ugyan azt a teljesítményt képes produkálni!!!
A pumpáról: ha túl sokat szállít az a baj (nincs ideje a víznek felvenni a hőt), ha túl keveset szállít túlságosan hagyja elmenni a proci hőfokot.
-
InHell
senior tag
válasz
AssAssynn #39307 üzenetére
DDC-ből pl. ilyet kell keressek?
Illetve a CPU blokkról még nem beszéltünk.
Ebből melyiket ajánlod? Olyan sokféle van, hogy hirtelen nem tudnám eldönteni melyiket válasszam.
Találtam olyan aki készít blokkokat itt hardveraprón X blokkok vízhűtéshez és elég jó árakon dolgozik.
Bár szerintem az övé nem kompatibilis többféle foglalattal szerintem, lehet érdemesebb lenne olyat vennem, ami később mondjuk a SB-re is jó lenne.?.. -
AssAssynn
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39310 üzenetére
"Nincs posta, viszont egy hónap míg megjön..."
Biciklivel hozzák? ;D -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
yakuza.tora #39308 üzenetére
Nincs posta, viszont egy hónap míg megjön, és az SMD alkatrészek (főleg az IC) felforrasztása nem egyszerű feladat.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaabbaa #39300 üzenetére
Úgy tudom, hogy a radik párhuzamosítottak, tehát nem pont a
bennük futó "egyedi" csőméret a mérvadó. Persze vannak elég
komoly ellenállású radik is! De ettől függetlenül nem célszerű a
csövezésen extra fojtást vinni a rendszerbe. (Mondom ezt úgy,
hogy semmi bajom nem volt anno a 11/8-as csöveimmel, meg
az egész rendszerrel - és nem túl sokat hozott a HF-re váltás.)De ha új rendszert építenék, s összevissza lenne 8-as és még
annál is kisebb csatim, akkor inkább beruháznék HF készletre:
árban nem sokkal több, a cső viszont nagyon biztonságos, tök
masszív, nem nagyon törik, stb. Szóval részemről ajánlott...Mármint a HF elrendezés 16/10-es csövekkel. (Ha mégis 8-as
csövezés mellett döntenél, akkor 11/8-ast vegyél, mert a 10/8,
bár névleg nem tűnik nagynak a különbség, brutál vékony falú:
könnyen megtörik, szóval nehezen kezelhető - nem ajánlott...)
Kisebb csövekről nem tudok nyilatkozni, én nem próbálkoznék
velük. Nagyobb csövet viszont kisebb csatira nem raksz rá. -
yakuza.tora
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39247 üzenetére
10 dodó nem is sok érte. Gondolom, ehhez még hozzájön a posta is...
-
AssAssynn
addikt
válasz
InHell #39306 üzenetére
A tartály mérete nem sokat számít. Igazából attól függ, hogy milyet veszel, hogy hogy tudod elhelyezni. Persze, azért a nagyon kicsi tartályok nem túl jók, mert a pumpa olyan örvényt tud bennük szívni, hogy levegőt is kap a rendszer.
Szivattyúból részemről a DDC-t ajánlom, azt apróban kapsz is 5e Ft-ért, s elég erősek. Egy átlagos rendszerhez bőven jók. Persze vehetsz D5-öt is, de az sokkal drágább, s legtöbb ember akinek ilyen van, az kis fordulaton használja, tehát igazából nem is használják ki a teljes erejét. Tőlük kérdezd meg, hogy akkor miért jó nekik. Biztos halkabb.
Nem mintha a DDC-nek lenne hangja. Persze, ha odadugod a füledet hallod, de így, hogy lent a földön, vagy oldalt, melletted van a gép nem hallod meg. Mondjuk ez relatív, hogy kinek mi a hangos. -
InHell
senior tag
válasz
madaraszf #39301 üzenetére
1366-ra szinte biztos, hogy nem fogok váltani, majd 1-2 év múlva SB-re.
Eddig nem is akartam vízhűtéssel foglalkozni, mert meg voltam elégedve, a Noctua nagyon jól hűt szerencsére.
Hang annyira nem zavar, úgyis fülessel játszom, meg egyébként a most meglévő 2 db. noctua ventit raknám a radiátorra. Most 1200 körül mennek, és én nem hallom, tehát egyáltalán nem zavar.
Kérdés, hogy tartályt milyet érdemes? Sokat számít a méret? tehát 1, vagy 2 slotos stb. ?
Vagy inkább a radiátor dominál?
Nagyon tetszenek ezek az előre beépíthető tartályok, van ezek közül valami best-buy?
Nem valami sokat találtam belőlük.Ja és még a szivattyú. Melyiket?
Elnézést ha túl sokat kérdezek. -
madaraszf
aktív tag
Arra elég kell, hogy legyen!!
Ha visszaolvasol (nem keveset) akkor látni fogod pár kolléga tapasztalatát ez ügyben. A tripla extreme hőleadó felülete "óriási" erősebb komplett konfigok hűtésére ajánlott! Nálam egy 130 W-os I7-et fog hűteni tuningal úgy 144-148W-on. Nekem lehet elég lenne az extreme dual, de ki tudja még.... a feteket is be szeretném vizezni egyszer és ha már árban sem olyan nagy a különbség miért ne?
A három 12 es AC terveim szerint alapon (300 rpm-en) fog csak forogni hangtalanul, akár egy keményebb tuning mellett is! De vissza van még a teszt ami remélem a jövőhét elején már meg is lesz
-
madaraszf
aktív tag
válasz
InHell #39299 üzenetére
Szia. A te procidra és a fetekre valószínű elég lenne a dupla extreme, de biztos, hogy csak ennyi lesz? Nem fogsz 1366-ra váltani vagy nagyobb TDP-s procit betenni? Igazából ezek a kérdéses dolgok.... Ha már megcsinálja az ember akkor legyen jó az "később" is... Továbbá nem rossz az ha nem kell 1300-1500-as fordulaton járatni két ventit hanem mondjuk 3-600-on 3-at...
A 35-45k ha vga-t nem hűtesz és tényleg ilyen olcsón tudsz fetekre blokkot stb. akkor elég kell, hogy legyen! Nekem 35 körül áll meg a dolog! Ha jó vízhűtést szeretnél összerakni, szerintem barátkozz meg a házon kívüli radi gondolatával (ami egyébként nagyon jól néz ki
[link]) és vegyél egy tripla extrem-et!
Gaabbaa: elég az a keresztmetszet! Nyugodtan tedd fel rá a HF csatit!
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2019 2TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X 15 I Touchbar hiba I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest