- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boorit
csendes tag
Oké, ez tényleg működik a lista/táblázat frissítésre (és most, hogy írod, eszembe jutott, hogy ez tervben is volt, csak az elején az egyszerűség miatt csináltam úgy, ahogy most van), viszont a related entity változására még mindig nem jó.
Pl a létrehozott entity kapcsolódik egy másikhoz, legyen child, parent, one to many, és jelzem a parentnél a child-ok countját, ami nem egy static adat a DBben, hanem lekéréskor számolom ki. Ezt még mindig csak úgy tudom megoldani, hogy ha hozzáadok egy childot, akkor lekérem a parentet.
-
boorit
csendes tag
válasz
bandi0000 #9145 üzenetére
Hát nem tudom, nekem a post az az éppen létrehozott objektumot adja vissza, put a módosítottat, delete NoContent-et. És ez a lista visszaküldés azért sem működne, mert pl be van állítva egy szűrő a táblázatra, akkor azt akarom, ha mondjuk törlök valamit, akkor a táblázatban a szűrt adatok maradjanak meg, aktuális oldal stb. Ez viszont csak úgy működhetne, hogy a requestben elküldöm a szűrőket is, ami nekem nem tűnik jónak.
Az adatok egy felhasználóhoz kötődnek, tehát ha használnék is SignalR-t, csak egy client lenne, akit értesíteni kell.
-
boorit
csendes tag
válasz
martonx #9138 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz
. Van egy oldal, ahol egy táblázatom, amiben szerepelnek objektumok. Mellette pedig van egy form, amivel újat lehet létrehozni. Létrehozok egy újat, akkor meghívom a GETet, hogy frissüljön a táblázat (erre szeretném használni a signalR-t). Ez szerinted rossz pattern?
Egyébként pedig van egy global gomb az appban, amire kattintva feljön egy dialog, és innen is lehet létrehozni új objektumot, viszont mivel ez bárhonnan elérhető, ezért itt felesleges lehet a GET hívás, ha nem is látszik az adott táblázat. Persze lehetne erre is egy logika, hogy mikor hívja meg a GETet, más megoldást nem jut rá eszembe.
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Ha már úgyis feljött a SignalR, nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy webapi-nál ezt hogy kell implementálni? Elég sokat kerestem, és nem találtam rá választ, kezdem azt gondolni, hogy amit én akarok, az nem megvalósítható.Tehát van egy webapi-m, ami kiszolgál egy SPA-t. Jelenleg az app indításakor meghívok egy endpointot, ahonnan visszakapom a kért adatokat. Viszont néha egy másik entity változása miatt ezek változhatnak, ilyenkor azt csinálom, hogy megy a POST, és utána megint meghívom a GETet az első endpointra, viszont így pl sokszor olyankor is meghívom, amikor nincs is rá szükgségem (pl az a component jelenleg nem is szerepel az oldalon, de mivel a state kezelés úgy van megoldva, hgoy a post után hívja meg a get-et, ezért minden esetben meghívódik). Ezt szeretném valahogy SignalRrel kiváltani, elkerülve a felesleges callokat.
Nem konkrét implementáció érdekel, csak hogy egy REST APIra, hogy an lehet ezt megoldani.
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
ASP.NET Core-ban írtam egy web app-ot, ezt szeretném most hostolni, kérdés hogy hol. Elég sok ajánlatot átnéztem az elmúlt napokban, de nem nagyon tudok dönteni, azért kérdezem itt, mert biztos van köztetek akinek van már tapasztalata ilyesmivel.
Nem lesz nagy forgalma, pár ember fogja használni, jelenleg MS SQL db-t használok, de lehet, hogy váltok SQLite-ra, úgyhogy akár DB nélküli host is jöhet. Ami fontos lenne, szeretnék saját domaint, és SSL-t hozzá (ezért esik ki az Azure, ha jól rémlik ez ott csak a Basic csomagtól van, az meg ~€50/hó, és közel sem használnám ki).
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék írni egy költségvetés kezelő appot. Tudom, van rengeteg ilyen, én is használok, de 1-2 funkció nekem hiányzik, de ami fontosabb, hogy tanulási céllal vágnék bele.
Először egy UWP appot csinálnék (ez már nagyjából összeállt a fejemben, eddig csak WPF-fel foglalkoztam, de egy ideje már tanulgatom, tehát nem minden lenne teljesen új), később viszont szeretném megírni Androidra is.
Ez viszont teljesen új lenne, még egy hello world-öt sem írtam androidra. Úgy képzelem el az egészet, hogy először megírom az UWP-s appot, aztán meg kéne csinálni úgy, hogy felhőben tárolja az adatokat, és ha eddig eljutok, akkor megírnám Androidra is.Olvasgattam már a Xamarinról, de még nem teljesen tiszta, hogy lenne érdemes nekiállnom úgy, hogy később ne legyenek kompatibilitási problémák (pl milyen adatbázis használjak), tudtok ötleteket adni, esetleg kurzosokat ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged