Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Lement a bolondballagás, aztán elballagott a vén diák, utána pedig elkezdtem tanulgatni történelemre, meg magyarra, hogy legalább legyen meg a 4-es, ha már úgyis duplázok infót, meg matekot. A suliban megcsináltam Karma a megoldásod, mindenki csodálkozott, hogy meg lehet csinálni, de még a Dictionary alatt kicsit rezeg a léc nálam.
A mai nap ráuntam a történelem könyv olvasgatásra, és hát úgyis informatikából is érettségizek, tehát infózzunk.
A 2010. tavaszi feladatsort nézegettem, és véleményem szerint ez egy sokkal egyszerűbb feladat, de itt is megakadtam pár helyen, illetve elgondolkodtatott a megoldókulcs, mert néhol más a megoldásom. :/
http://pastebin.com/2AF4MgHb
http://www.jos.hu/down/ErProg/Helyjegy.pdf
Az első kérdés:
Az árat jól határoztam meg, még a kerekítés előtt, illetve, hogyan tudom Math.Round-val úgy kerekíteni, ahogy a feladat kéri? (A jegy árának meghatározásakor az értéket öttel osztható számra kell kerekítenie. (1, 2, 6
és 7 esetén lefelé, 3, 4, 8 és 9 esetén pedig felfelé kell kerekítenie.))A második kérdésem az,:
hogy a 6-os feladatban, amikor számozom, akkor ugye kettőt kellene kivonni a végső eredményből, mivel az első megállót is beleszámoltam, és az utolsót is?A harmadik kérdésem pedig az,:
,hogy a 7. feladatban hol nem történik az adatbetöltés? Valaki írta itt nekem, hogy lehet közben nézni, hogy mikor mennyi érték van egy adott tömbben, de ezt hogyan hozom elő? (esetleg, ha valaki rögtön észrevenné, akkor meg is oszthatná velem a hibámat)
Köszönöm szépen,
zsambek`
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest