- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
papaja-xbox #1394 üzenetére
Igen ezt mondtam. Manapság (kb. 5 éve) már megszűnt a PC-ken a serial, és az lpt port.
Csodálom is, hogy milyen régi cuccot akarhatsz összekötni, mert a mikrovezérlők is jópár éve USB-re álltak át.
Azért sok szerencsét hozzá! -
martonx
veterán
válasz
papaja-xbox #1392 üzenetére
Fogalmam sincs. Én mindig csak megmondom a kódnak, hogy mit küldjön, ha akarom kiolvasom, hogy mit küldött a periféria, de hogy ezt a .Net framework pontosan hogy is valósítja meg az már nem az én gondom.
Hogy maga a .Net milyen serial port lábakon mit csinál ahhoz, hogy mondjuk én egy 9-est kiküldjek serial porton a periféria felé, fingom sincs, és őszintén nem is akarom tudni
A lényeg, hogy működik. -
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1389 üzenetére
Azért mert soros/párhuzamos porti kezelést szeretnél linux alatt.
Mivel linux alá dolgozol célszerű ott támogatott nyelvet használni, ami lehet C vagy C++. De ha nincs kedved hozzá, használhatsz akár python-t is (ott is van soros portos kommunikációt támogató csomag: PySerial - ez tartalmaz parallel porti modult is)AE
-
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1387 üzenetére
Akkor mégis látogass át a C topicba
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1383 üzenetére
Ubuntu + Basic? WTF???
Szerintem nézz át a C topicbaAE
-
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1381 üzenetére
Feszültséget nem lehet módosítani (a hagyományos értelemben) LPT-n; illetve be-ki állapot van (alacsony-magas jelszint).
Milyen OS-alá készülne a program?AE
-
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1379 üzenetére
Serialra ott az mscomm32.dll (vagy .ocx, vagy valami hasonló), formra kipakolható - nem túl okos, de használható. LPT-re google (kapásból nem tudok biztos megoldást mondani).
AE
-
martonx
veterán
válasz
papaja-xbox #1375 üzenetére
Szerintem keverjük a szezont a fazonnal.
Amiről te beszélsz az egy bizonyos mikrovezérlő BASIC Stamp programnyelve.
Namármost nem találsz olyan embert, aki ezt ismeri, egy-két éppen ezt használón kívül.
Másrészt maga a szintaktika pofonegyszerű basicnek tűnik, szóval egy ilyen eszközzel a soros portján, és a szükséges fejlesztői kereteszközöket feltelepítve kb. bármelyik programozó tud neked segíteni a beüzemelésben. -
ArchElf
addikt
válasz
papaja-xbox #1375 üzenetére
Kód nélkül nem túl egyszerű erre bármit is mondani...
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest