- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nade most komolyan. Szerinted a dataset az micsoda???
Az nem tűnt fel, hogy a datasetben is tábla van? Fogd fel nyugodtan úgy mint egy memóriában lévő "belső" adatbázist.
Azaz neked a datasettel kell foglalkoznod csak, és kizárólag. Abból kiválogatod amit akarsz, azokból összeállítasz valamit, és a végeredményt kinyomtatod. Ennyi.
Egyébként, ha már van egy ilyen programod, miért nem ezt használod adatfelvitelre is? Nem sokkal elegánsabb lenne, mint az accesst megnyitogatni minden adat módosításhoz?
-
martonx
veterán
Ugye dataset-et használsz? És varázslókkal raktad össze?
Ha így van, akkor nem értem, hogy mi a probléma? Az adatbázisból akarsz adatokat kiolvasni, és megjeleníteni valahol, vagy az adatbázisba akarsz új adatokat betölteni?
Datagridview-t javaslom, mint legegyszerűbb megoldás, de tőlem textboxozhatsz is. Mindkét megoldás egy szimpla drag and drop.
Nem értem hol itt a probléma?
-
martonx
veterán
Én az sql compactot használom, de az Access adatbázis is megteszi. Itt van néhány videó:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/beginner/dd435692%28en-us%29.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb466226.aspx?wt.slv=topsectionimg
http://windowsclient.net/learn/videos.aspxHa nagyon nem megy, akkor persze segítek én is.
-
martonx
veterán
Szia!
Ezt már írtam fentebb, hogy a VB6-os Put helyett VB.Net-ben FilePut parancsot lehet használni. És akkor pont ugyanazt a viselkedést kapod, mint VB6-ban.
Másrészt a Put sem csinál mást mint, hogy berak egy elválasztó karaktert az egyes stringek közé. Csak épp a binarywriternél ezt neked kell beszúrnod, a FilePut meg magától beszúr egy /r-t.
Szerintem egyébként mára annyira elterjedtek az adatbázisok, hogy semmi értelme text fájlokban adatot tárolni. Ugyanezt a feladatot, amivel küzdesz egy adatbázis használatával VB.Netben pusztán varázslókkal össze tudod kattintgatni 5 perc alatt, gyorsabb lesz a futása, és sokkal szebb a végeredmény.
-
martonx
veterán
Öööö, most majdnem mondtam egy-két keresetlen szót a kérdés színvonaláról.
Javasolt megoldás, hogy valamit szúrsz az osztály propertyk közé. Mondjuk pontosvesszőt, vagy vesszőt. Ezt hívják csv-nek, jééé
Visszaolvasáskor pedig split-eled a kapott stringet, ahol az elválasztó jel a vessző, vagy pontosvessző lesz.
-
martonx
veterán
Nekem itt valami nem stimmel. Kizártnak tartom, hogy a VB6-os sorod így simán, ugyanazzal az osztály struktúrával binárisan működjön (kitalálja, hogy mia struktúra, azt egymás mellé rendezze, és úgy kiírja). Bár soha nem használatm VB6-ot, csak VBscriptet, meg VBA-t.
Másrészt a FilePut-ot VB.Net-ben is használhatod.
FilePut(filesorszám, Adatok(0).Nev & Adatok(0).Cim)
Visszatérve a példádra ennek is mennie kellene:
binary_writer.Write(Adatok(0).Nev & Adatok(0).Cim)
Az &-ben nem vagyok biztos, lehet, hogy + kell?
-
martonx
veterán
Ez esetben fingom sincs. Sose használtam VB6-ot, ocx-et sem. Csak ötleteltem.
Mondjuk a VB.NET-es tapasztalataim alapján, ha ez az ocx úgy működik, mint mondjuk egy dll, akkor azt a projekthez hozzáadáskor be kell tudnod állítanod, hogy relatív vagy fix útvonalról működjön.
Persze ezzel lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam, de nincs kedvem egy 10 éve elavult technológiával komolyabban foglalkozni. Én a dll-eket így használom, ahogy fentebb írtam, ha ez segített, akkor örülök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest