- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- iOS alkalmazások
- xiaomi redmi note 14
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
válasz
ArchElf
üzenetére
Akkor röviden a lényeg.
Egy gazdálkodói adatbázisról lenne szó, minden egyes adathoz (legalább is a nagy részéhez) tartozik egy userform vezérlő.
A userformnak kettős célja van, egyrészt lehetővé teszi a meglévő adatbázisban a találatok szűkítését az adott vezérlőbe írt szöveg alapján, másrész új tételek felvitelére is alkalmas lesz (legalább is eddig ez a terv)
Induló állapotban a listbox tartalmazza a teljes adatbázist. A beírt karakterek alapján az adatbázis (és így a listbox is) szűkítésre kerül.
Ha a szűkítés megtörtént és látható a (vélhetően) keresett gazdálkodó, akkor a listboxban rákattinthatunk a keresett emberkére, és egy gombot megnyomva az összes adata betöltődik a megfelelő vezérlőbe ahol ezután változtatásokat hajthatunk végre az adatain.Összegezve tehát jól "ment le"
neked a dolog, két említett probléma független egymástól.Valóban a címsorban akartam keresni. Pontosítva a címsor megfelelő szövegét kerestem, hogy megkaphassam a helyét (oszlop sorszmát), mert később szeretnék hivatkozni a helyére (amikor visszatöltöm az adatokat), de az adatbázis oszlopbeosztása még képlékeny, ezért nem akartam abszolult hivatkozásokat (vagy offset-et) használni. Mert ha esetleg később be kell szúrnom egy oszlopot (vagy éppen ki kell vennem) akkor nézhetném át az egész kódot, így viszont nem kell ilyesmivel törődnöm.
Remélem nagyjából értelmezhető amit írtam.
Egy pár kép, hogy jobban átlátható legyen a dolog:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- Hálózati / IP kamera
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Formula-1
- iOS alkalmazások
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Renault, Dacia topik
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- (Szinte új)Samsung Galaxy Watch 8 44mm+ kiegészítők
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 kit / BESZÁMÍTÁS OK!
- Apple iPhone 12 64GB 100% Akku Újszerű,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Kingston HyperX Fury 2x4GB 1600MHz DDR3 kit
- Honor 400 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Eladó Dobozos Új ASUS Vivobook 16 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 RAM 512ssd FHD+ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Corsair 550W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- LG 40U990A-W / 40" Ívelt Nano IPS Black / 5K UHD 120Hz / 2x ThunderBolt 5.0 / Adobe RGB 99%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

neked a dolog, két említett probléma független egymástól.