Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Minnél kisebb veszteséggel veszel fel (azaz minnél kevésbé tömöríted, MPEG esetén ez minnél nagyobb bitrate-et jelent), annál több információból van lehetősége dolgozni a végleges tömörítéskor a codec-nek. Ez mindenképpen jobb minőséget eredményez. Persze lehet nem fogod észrevenni a különbséget a szemeiddel.
A fileméret csökkenthető. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e. TV felvételnek elég a 800kbps is, még emellett is jó minőségű lesz a végtermék. Sokat javít a minőségen a kétmenetes tömörítés, korábban volt ennek menetéről leírás a topicban. Persze két menet kétszer annyi idő. -
mr_knight
senior tag
Én a DV anyagaimat H.264-el szoktam vágás után utólag betömöríteni, kisebb helyet foglal, mint az XVID, ha jól emlékszek ! A hangot azt hagyom PCM-be mivel, ha átalakítom MPEG2-be a videót tmpgenc-el akkor utólog tsunami dvd author mellé egyből betudom tallózni a linear pcm hangot amit már elötte kiszedtem nandub-al. Én így szoktam. Tesztelgettem az XVID + H.264 minőségét és nekem a H.264 jobban bejött valamiért teltebbek a szinek + 4x képnagyításnál pixel szerint meglehet nézni a különbséget ! Mondjuk az igaz, hogy egy kicsit lassú a tömörítése, de hát azért van a gép, hogy mennyen.

Amúgy van egy calc gomb az XVID codec beállításánál. Ott megadod neki, hogy mekkora legyen a fájl utána beállítod, hogy milyen hosszú az anyag, mennyi FPS stb. Majd az audio-nál megadod neki, hogy milyen formátumban van a hang fájl rajta, majd azt is beállítod. PCM hangnál a fájl méretét célaszerű megadni !
Röviden ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi hangfal építés
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Robotporszívók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Samsung Galaxy Z Flip 7 12/512GB 2028.09.14-ig gari
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Alienware AW3423DW QD-OLED monitor - 2028. 01. 24-ig tartó ALZA jótállás
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő