Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_knight
senior tag
Én a DV anyagaimat H.264-el szoktam vágás után utólag betömöríteni, kisebb helyet foglal, mint az XVID, ha jól emlékszek ! A hangot azt hagyom PCM-be mivel, ha átalakítom MPEG2-be a videót tmpgenc-el akkor utólog tsunami dvd author mellé egyből betudom tallózni a linear pcm hangot amit már elötte kiszedtem nandub-al. Én így szoktam. Tesztelgettem az XVID + H.264 minőségét és nekem a H.264 jobban bejött valamiért teltebbek a szinek + 4x képnagyításnál pixel szerint meglehet nézni a különbséget ! Mondjuk az igaz, hogy egy kicsit lassú a tömörítése, de hát azért van a gép, hogy mennyen.
Amúgy van egy calc gomb az XVID codec beállításánál. Ott megadod neki, hogy mekkora legyen a fájl utána beállítod, hogy milyen hosszú az anyag, mennyi FPS stb. Majd az audio-nál megadod neki, hogy milyen formátumban van a hang fájl rajta, majd azt is beállítod. PCM hangnál a fájl méretét célaszerű megadni !
Röviden ennyi. -
mr_knight
senior tag
Nemrég kódoltam egy kisfilmet ezzel a NeatVideo-val. 1 FPS-el nyomta néha-néha
Elégg fura volt még egy 20 másodperces filmet is átalakítani, kábé 1 percig csinálta
Az eredmény szerintem nem akkora, mint ami van az oldalukon. Bár beállítás kérdése is az biztos. Meg DEMO verzió szval....
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #450 üzenetére
?? Rosszabb minőségű lett a video ?? Mi köze van a Handler-nek ?
Érdekes...
Próbáld meg azt, hogy mindenféle codecs-et audio+video letörölsz, ha van fent több fajta dvd lejátszó vagy kódoló program akkor azok közül is pucolhatsz. Utána rakd fel az XVID-et, MP3 Encoder-t és Decodert. VirtualDUB-ból szedd le a legújabbat. Utána install Handler és nézd meg, hogy milyen lett. Csúszni lehet, hogy fog.... De mondom egyzserűbb lenne, ha nem MPeg2-be vágnál, hanem XVID-be azért alakítsd át !!! És, ha tudod akkor a hangot is wav-ból mp3 CBR-be...
Megjegyz.: Utána valószínűleg már nem lesz gondod... !!
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #444 üzenetére
Akkor először megnyitod a fájlt. Utána beállítasz egy megfelelő Bitrate-ot ás átalakítod XVID-be. Normal Recompress kiválaszt. Utána Save Avi. Mondjuk lehet, hogy a Wav is baj neki. Jó, ha azt is átrakod mondjuk egy Razzor Lame vagy sima Lame MP3 Encoder, ha van akkor azzal egy 128-192 közötti bitratetot kiválasztasz.
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #442 üzenetére
A VirtualDub mappájában van benne egy auxsetup.exe fájl. Elindítod és rákattintasz az Install handler-re. Majd leOKézod. Ennyi. Nincs nagy jelentősége ennek a Handler-nek ez csak a Frame Server-hez kell, ha jól tudom....
-
mr_knight
senior tag
Megjegyzés: Az újabbik verziója a DivxToDvd-nek, az már nem freeware, és lassabban is alakít.
Egy-kettő funkció van benne pluszba, de annak nincs nagy jelentősége.
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
igen, bocs elírtam
Interlaced-re gondoltam.
nem rossz progi a DivxtoDVD. Nagyon szépen átalakítja, csak az a lényeg, hogy CBR-be legyen a hang MP3-nál, de kezel más hang fajtát is. Nekem eddig XVID,DIVX,MOV-ot vitte rendesen! Annyi a prob vele, hogy AC3 + XVID dolog az nem működik vele szval a hang, az jobb, ha nem AC3-as, mert annál csak recsegés ropogást fog átalakítani. De ugye erre meg van másfajta dolog.... TMPGEnc stb...
Ha érdekel a program akkor a kicsit régebbi verzióját ajánlanám, mert az freeware.
[link]
üdv, mr_knight -
mr_knight
senior tag
Volt olyan mikor átméreteztem egy filmet és bekellett pipálni a DEINTERLACE-t, mert anélkül nem engedte a méretezést... Szval le is vágtam a szélekből és átméreteztem. A filmben meg középen egy csík jelent meg néha.
Mod.: VirtualDub néha szokott pipa lenni, ha nem CBR-be van a hang, de amúgy, ha VBR-be van akkor figyelmeztet is, ha jól tudom...Én mindig átalakítom CBR-be, mert a DivxtoDVD is csak CBR-t kezel. VBR-nél már csúszik, mert a Bitrate-t nézi és nem az időt....
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
Mostanába nekem a méretezéssel szokott néha gondom lenni.... :S
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #434 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak van valami köze. Ha gép reinstall volt akkor biztos nem VGA.
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #429 üzenetére
Hi !
Érdekes a probléma. Én a hangcsúszást az MP3 VBR-re fognám, ezt Gspot-al megtudod nézni... Ha VBR az MP3-ad akkor kiszeded a filmből és átrakod CBR-be Lame 3.97-el. Utána felraksz egy rendes codecs-et amilyen a filhez kell. Nem codecs packot !!! Majd az után egy Lame MP3 Decoder-t mondjuk azt alapból tudja, de jó, ha van fent... És utána kéne kipróbálni a vágást ! Hirtelen ennyi.
üdv, mr_knight
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest