Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Kész is a rendszer. 3 órámba telhetett. Próbáltam media creation tool-al bottolható usb-t csinálni, de nem tudtam a win 10 vm-nek át passzolni a pendrive-ot. Még munkaidőben ránézek erre, mert ezt meg lehet csinálni.
Szerk. : Ja és nem lassú! Türelmi küszöbömön belül válaszol
.
-
Syl
nagyúr
Régen (6-8 éve?) egy Win7 gépet (pontosabban csak annak a merevlemez tartalmát) vittem be virtuálba. Volt egy kis rodeó a driverekkel és a Win-t újra kellett aktiválni (ezért az oem win kiesik), de végül működött rendesen.
Gondolom ma már sokkal egyszerűbb. A Vmware-nak pl. van egy külön menüpontja erre (Migrate your PC). -
coco2
őstag
Sziasztok!
Hálózati elérésen vakarom a buksit.
Van egy win10 gép tűzfal mögött, azon fut a virtual box vm, ami alá raktam egy ubuntut. Az ubuntun teszt fejlesztés van. Szolgáltatás, amit jó lenne elérni internetről. A tűzfaltól a win10-ig portot be tudom állítani, de hogy utána hogyan, arról így hirtelen nem találtam blogot.
A win10 gép hálózatára ha ránézek, van egy wifi modul a tűzfal felé. Ipv4/6 dhcp-n van. Ha számít bármit, Ipv4 aktuális cím 192.168.1.4 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 cím fe80::797a:1f21:5104:eee5 %8. Ezt kapja a win10 wifin.
A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "vEthernet (Default Switch)". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 172.25.16.1 / maszk 255.255.240.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.
A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "VirtualBox Host-Only Network". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 192.168.56.1 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.
Ennek a két virtuális hálózati kártyának a működését, és a helyi géphez kötöttségét nem igazán értem.
Ha bárki küzdött már meg hasonló problémával, vagy találkozott célirányos blogokkal, szívesen vennék bármilyen előremutató információt / tanácsot. Köszönöm.
Kellemes Ünnepeket.
-
I02S3F
addikt
Meg is válaszolom magamnak, mert utána olvastam! (Sajna van, hogy előbb kérdezek és csak aztán google-zok.)
A kérdés, hogy mire használom a vm-et. A cli-s felhasználás elfut 1 gigán, gui nélkül 512-n is van ami elfut.
A másik szempont, hogy az i/o műveletek nagyobb hangsúlyt jelentenek a teljesítményben, mint a ram. Persze ram-ból van egy minimum, amire szükség van, de az i/o akkor is hangsúlyosabb. Tehát, ha gyorsítani akarom a vm-et, akkor többre mennék egy raid0, vagy raid 5-be kötött ssd-kkel.
De cli-s felhasználásra nem szükséges annyi memória, meg egyszerre egy vm-et futtatok. Tehát a 16gb ram nem indokolt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Napelem
- iPhone topik
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Hardcore café
- Hová lett 1000 mAh?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged